مهندس زنگنه: هر زمان اسم «زنجانی» را می‌آوریم تا دو هفته عده‌ای حمله می‌کنند

بیژن زنگنه، وزیر نفت در یادداشتی قبل از جلسه استیضاح نوشت: وزارت نفت یکی از عمده‎ترین مراکز تامین درآمد کشور است و به ‌تبع، پول در آن زیاد است؛ درست مثل بانک یا جواهرفروشی. جایی هم که پول در آن زیاد باشد محل طمع افراد و گروه‎های زیادی قرار می‌گیرد که با روش‎های مختلف و ترفندهای غیرقانونی یا دورزدن قانون از طریق برداشت‎های فریبکارانه می‎خواهند از این پول منتفع شوند.
به گزارش انتخاب، در ادامه این یادداشت زنگنه وزیر نفت آمده است: افرادی هم که دراین وزارتخانه کار می‎کنند – حال فرقی نمی‎کند در چه سطحی باشند – در معرض وسوسه‎های مختلف برای آلوده شدن هستند. البته بیشتر افرادی که در صنعت نفت کار می‌کنند، افراد سالم و خدومی هستند و ما برای صیانت و کرامت حرفه‌ای آن‌ها باید با افراد فاسد که در برخی بخش‌ها هستند، برخورد کنیم اما چون دزدان بیشتر از میوه‌فروشی و نانوایی به بانک و جواهرفروشی دستبرد می‎زنند و وزارت نفت جواهر فروشی کشور است، لذا مبارزه با فساد در وزارت نفت و زیرمجموعه‎های متعدد آن باید همیشگی و همواره باشد و روش‎های مبارزه هم باید دائما به روز شده و هوشیارانه‌تر شود.
واقعیت این است که درگذشته منشاء بسیاری از فسادهای کلان و سوء‎استفاده‎های عجیب و غریب و وقیحانه که هنوز هم سرشاخه‌های اصلی آن به مردم معرفی نشده و به نوعی مسکوت و بلاتکلیف نگاه داشته شده‎اند و پول به ‎تاراج‎رفته بیت‎المال از آن محل‌ها هم بازنگشته، بخش نفت بوده است.
به‎عنوان مثال برند «نفت‌خواری» مختص بابک زنجانی است و هیچ‌گاه نمی‌توان از آن گذشت. تاجایی که هر زمان که اسم بابک زنجانی را می‌آوریم تا دو هفته عده‌ای حمله می‌کنند. این نشان می‌دهد که برخی افراد تا چه حد در فساد‌کردن گستاخ شده‎اند و مبارزه با این افراد چه هزینه‎هایی درپی دارد که برای حفاظت و حراست از بیت‎المال و حق و امانت مردم باید در برابر آن‌ها ایستاد. البته این ایستادگی هزینه دارد و هزینه‎اش را اگرچه سنگین باشد می‌پردازم و چوبش را هم می‎خورم.


این افراد، گروه‎ها و حامیان آنها با هرکسی که درراه اهدافشان مانع ایجاد کند دشمنند و به ترفندهای مختلف سعی دارند وی را تطمیع و تهدید یا بدنام کرده، ترورشخصیتی کنند و از سرراه بردارند.
البته نباید این نکته را از نظر دور داشت که اصلاح روش‎ها و سیستم‎ها، آموزش و شفاف‎سازی و به‌ویژه مسائلی که در مناقصه‎ها و قوانین و ضوابط آن وجود دارد، باید مدنظر قرار گیرد.
ما باید از این طریق راه‌ها و زمینه‌های بروز فساد در وزارت نفت را مسدود کنیم.
مثلا در موضوع قراردادها، مشکلی که وجود دارد ناآگاهی نسبت به اجرای مناقصه‌هاست که از بخش‎های مربوطه خواسته‎ام کمیسیون معاملات، آموزش‎های لازم را در این زمینه ببینند تا مناقصه به کسی واگذار شود که حقش است.
به عبارت بهتر، این ‌که اسناد قراردادها مبهم باشد و مسائل در آن حل نشده باشد، مشکل ایجاد می‌کند و باید پیش از ایجاد مشکل، آن را حل کرد و در صورت ایجاد مشکل هم سریع آن را برطرف کرد، چرا که در غیر این‌صورت شیطان می‌آید و البته دراین میان برخی که شیطان را هم درس می‌دهند، وارد عمل می‌شوند.
علاوه بر این، بررسی‎ها نشان می‎دهد فروش فرآورده‌های نفتی هم یکی از مهم‎ترین بخش‌های فسادزای نفت است و مدیران باید به طور خاص مراقب این بخش باشند.
به عنوان مثال اگر روزانه یک کامیون گازوئیل وارد نیروگاه شود و به ‌جای گازوییل، آب به مخزن تحویل داده شود، هیچ فردی به جز راننده و تحویل‎گیرنده خبردار نمی‌شود.
هر کامیون حدود 30 هزار لیتر گازوئیل دارد که اگر فردی این محموله را لیتری هزار تومان هم بفروشد در یک سال معادل 11 میلیارد تومان پول به جیب می‌زند.
اکنون گازوییل به صورت مجانی در اختیار نیروگاه‌ها قرار می‌گیرد که امکان تخلف در این بخش‌ها وجود دارد.
فروش اموال هم به‌عنوان دیگر زمینه بروز فساد در نفت مطرح است که اگرچه نسبت به بخش‌های دیگر امکان ایجاد فساد در آن کمتر است، اما باید از آن مراقبت کرد.
البته با اقداماتی که در سال‎های اخیر صورت گرفته بسیاری از فسادهای این‎چنینی کشف و پرونده‌هایش برای رسیدگی به قوه قضائیه تحویل شده است. دکل گمشده، پتروشیمی و اکتشاف ازجمله این موضوعات کشف‎شده هستند.
همچنین گلوگاه‎های متعدد فساد در وزارت نفت شناسایی و مسدود شده اما این یک واقعیت است که این اقدامات باید با قدرت و قوت بیشتری انجام شود و البته آمادگی پرداخت هزینه هم وجود داشته باشد که دراین‎باره من پیش‎قدم هستم و بارها گفته‌ام تا زمانی که هستم، به امانت مردم که در دستم است، خیانت نمی‌کنم.
من در طول عمر کاری‌ام از منابعی که در دستم بوده و هست، یک رفیق هم برای خود جست‌وجو نکرده‎ام. رفیقان من در روزی که وارد وزارت نفت شدم از اکنون بیشتر بوده است.
رفیق‌بازی، گروه‌بازی، باندبازی و حزب‌بازی در چنین سیستمی بسیار خطرناک است و آن را به سمت فساد می‌برد. از زمانی که به این‌جا آمده‌ام با خود قرارگذاشته‎ام که جیبم بسته و کمربندم محکم باشد تا از این رهگذر زبان گویا داشته باشم. لذا تا روزی که در این وزارت‌خانه هستم مبارزه با فساد ادامه خواهد یافت و هرچند برای ریشه‌کن کردن آن همکاری سایر دستگاه‎ها هم نیاز است اما ما در وزارت نفت به این مبارزه بی‌امان و دشوار اما پرثمر ادامه خواهیم داد.
سایر اخبار این روزنامه
وزیر راه و شهرسازی: 40 درصد متقاضیان مشمول طرح ملی مسکن نیستند سازمان ملل: هیچ دلیل و سندی مبنی بر نقش ایران در حملات آرامکو وجود ندارد مهندس زنگنه: هر زمان اسم «زنجانی» را می‌آوریم تا دو هفته عده‌ای حمله می‌کنند مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اروپا هیچ پیشنهادی برای تحریم ایران بررسی نکرده است دکتر روحانی در جلسه هیات دولت: تقویت شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت خارجی نیست آذری جهرمی: یک حمله بزرگ سایبری علیه زیرساخت‌های دولت الکترونیک دفع شد حضرت آیت‌الله جوادی آملی: گرایشات و سلایق سیاسی ائمه جمعه در جامعه ایجاد شقاق و تفرقه می‌کند جزییات اختلاف جهانگیری و روحانی بر سر اجرای طرح سهمیه بندی بنزین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس: حمایت از تروریسم اقتصادی آمریکا با حسن همجواری متناقض است ترکیه: آمریکا تحریم کند، باید از اینجرلیک برود عصر افول کلیساها و رشد مساجد در انگلیس مجمع تشخیص مصلحت، قانون تسهیل تسویه بدهکاران بانکی را تصویب کرد ایستگاه متروی مولوی 30 آذر افتتاح می‌شود در جلسه هیات دولت به ریاست دکتر روحانی تصویب شد؛ اختصاص اعتبار برای جبران هزینه‌های درمان و معیشتی آسیب دیدگان زلزله سال 96 در کرمانشاه تحلیل سیاسی هفته وعده رئیس کل بانک مرکزی: ثبات بزودی به بازار ارز باز می‌گردد