مخالفت جهاد اسلامی با ایجاد دولت فلسطین در مرزهای 1967

معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به سند جدید سیاسی حماس و موافقت این جنبش با ایجاد دولت مستقل فلسطینی در مرزهای سال 1967 گفت: جهاد اسلامی از این تصمیم حماس استقبال نمی‌کند.
به نوشته پایگاه خبری فلسطین الیوم، «زیاد النخاله» معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین دیروز اعلام کرد: این جنبش با بسیاری از موضوعاتی که در سند سیاسی جدید حماس آمده، موافق است، اما از موضع حماس مبنی بر موافقت با تاسیس دولت مستقل فلسطینی در مرزهای سال 1967(46ش)، استقبال نمی‌کند.
وی افزود: در خصوص مقاومت و آزادسازی فلسطین با برادران خود در جنبش حماس سهیم هستیم و به آنها برای انتشار این سندسیاسی جدید تبریک می‌گوییم، اما به صورت صریح و مصلحانه می‌گوییم که از برخی از موارد ذکر شده در این سند خشنود و راضی نیستیم.
وی گفت: بدون تردید ما با بسیاری از بندهای ذکر شده در سند سیاسی جدید حماس مانند عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، تاکید بر حق بازگشت، تاکید بر مقاومت و مبارزه مسلحانه موافق هستیم، اما از موافقت حماس با ایجاد دولت مستقل فلسطینی در مرزهای سال 1967 استقبال نمی‌کنیم، چرا که این موضوع به اصول ما ضربه می‌زند و ما را وارد برنامه‌های مرحله‌ای سازمان آزادیبخش فسلطین «ساف» می‌کند.


معاون دبیرکل جهاد اسلامی افزود: امری که حماس در بند 20 مبنی بر قبول مرزهای 4 ژوئن 1967 مطرح و از آن به عنوان «طرح توافقی ملی مشترک» نام برده ناموفق خواهد بود و گویای حقایق نیست، زیرا؛
نخست اینکه، قبول مرزهای 1967 همان به رسمیت شناختن ضمنی دولتی همسایه با در دست داشتن 80 درصد خاک فلسطین یعنی دولت غاصب اسرائیل است، یعنی اینکه ما در برابر «راهکار دو دولتی» هستیم همان چیزی که ساف آن را پذیرفته است.
دوم: هدف از عبارت «طرح توافقی ملی» چیست؟ یعنی هر طرفی مانند جهاد اسلامی و دیگران که راهکار دو دولتی را نمی‌پذیرند، «غیرملی» هستند؟، به همین خاطر می‌گوییم این طرح ناموفق و ضربه زدن به احساسات حامیان سلاح در سنگر مقاومت است؛ ما می‌گوییم این بند مطرح شده توسط حماس گویای واقعیت نیست زیرا حماس می‌گوید برنامه‌هایش از برنامه‌های فتح متفاوت است، اما در حال حاضر خودش را در زمره موافقان با راهکار دو دولتی قرار داده و از توافق سخن می‌گوید؛ ما معتقدیم، تا زمانی که حتی یک فلسطینی وجود داشته باشد که راهکار دو دولت یا محدود کردن مرزهای دولت فلسطین در مرزهای 1967 را رد کند، این برنامه اعلام شده توسط حماس برنامه مورد توافق یا اجماع ملی نیست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره موافقت فتح با این سند جدید و باور رهبران آن بر اینکه حماس در تلاش است جانشین ساف در مذاکرات صلح باشد، گفت: هر گروهی حق دارد که نظر خود را بیان کند؛ ما نمی‌توانیم حماس یا هر جنبش دیگری را به خاطر چشم‌اندازهای آینده‌اش محاکمه کنیم؛ ما براین باوریم که این سند در زمان نامناسب اعلام شد؛ برخی این ضرب المثل را درباره سند جدید حماس مطرح می‌کنند که «آیا حماس موقعی به حج می‌رود در حالی که مردم در حال بازگشتن هستند؟» منظور این مثل این است که «طرح صلح» شکست خورده و دیگر فرصتی برای راهکار دو دولتی باقی نمانده است؛ شخص بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌گوید این نزاع غیرقابل حل است.
النخاله افزود: سند حماس، راه را در برابر هر اصلاح سیاسی فلسطینی بست و فتح و ساف را به سمت گزینه صلح و مذاکرات (سازش) سوق داد؛ آنچه برای ما به عنوان یک جنبش مقاومت مهم است، آن است که شکست مسیر صلح و مذاکرات، بازنگری گسترده‌ای در مسیر فلسطینی طی یک ربع قرن گذشته و نیز تکیه بر راهبرد جدید بر اساس برنامه مقاومت و آزادسازی را می‌طلبد.
وی همچنین درخصوص اظهارات خالد مشعل در گفت وگو با شبکه سی ان ان مبنی بر اینکه سند جدید حماس می‌تواند راهکاری برای حل نزاع فلسطینی- اسرائیل باشد نیز گفت: جای تاسف دارد برخی از اظهارات و مواضع برادران ما در حماس، نگرانی دوستداران این جنبش و متحدان آن را برمی‌انگیزد، دوست و برادر ما خالد مشعل بهتر از هر فرد دیگری پیروی مطلق و کورکورانه آمریکا از اسراییل را می‌داند. زمانی که باراک اوباما که با نتانیاهو روابط خوبی نداشت نتوانست کاری انجام دهد، آیا دونالد ترامپ یا داماد تندروی یهودی‌اش می‌توانند راه‌حلی به ما ارائه دهد؟. من منظور از راه‌حل عادلانه را نمی‌فهمم زمانی که این موضوع به دعوت از ترامپ برای استفاده از فرصت انتشار سند حماس ربط داده می‌شود. آیا مرزهای 1967 راه‌حل عادلانه است؟؛ زمانی که توافق اسلوو به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ساف و نیز طرح ابتکار عربی همگی فرصتی برای اسرایئل و آمریکا به عنوان حامی آن به شمار می‌رود. آیا سند حماس، که عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل را مطرح می‌کند در نظر آمریکا و غرب فرصتی خواهد داشت که آن را بپذیرند؟! اگر رژیم اسرائیل به فلسطینی‌ها دولتی با مرزهای سال 1967 بدهد، ابومازن و یاسر عرفات قبلا این کار را کرده بودند؛ حماس و جهان این را خوب می‌دانند، پس چرا بر خود هر موضعی را نسبت می‌دهیم که شبهه عقب‌نشینی از وجبی از خاک فسلطین را ایجاد می‌کند؟.
النخاله در خصوص امکان مصالحه میان گروههای فلسطینی نیز گفت: آشتی بین گروههای فلسطینی در شرایط کنونی مقدور نخواهد بود، چرا که شرایط آن فراهم نیست و تنها راه رسیدن به آن و حفظ حقوق و اصول مردم فلسطین، زنده کردن انتفاضه فراموش شده قدس از طریق آغاز انتفاضه اسرا و حمایت از اسرای اعتصاب‌کننده فلسطین و همراهی با آنها است که برخی به اصول آنها پشت کرده‌اند. آنها که با نبرد آزادی و کرامت به مواجه اشغالگران رفته اند، اما از سوی رهبران فلسطینی و جهانیان مورد حمایت نیستند.
«خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» هفته گذشته از سند سیاسی جدید این جنبش رونمایی کرد.
سایر اخبار این روزنامه
مرحله دوم بخشودگی سود و جرایم تسهیلات بزودی ابلاغ می‌شود موگرینی: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی برجام را کنار بگذارد وزیر کشور: اقدام یک نامزد انتخاباتی در ایجاد سامانه جمع آوری اطلاعات غیرقانونی است مخالفت جهاد اسلامی با ایجاد دولت فلسطین در مرزهای 1967 ابهامات توافق آستانه دفاع رئیس مجلس از توافق هسته‌ای و عملکرد وزارت نفت وزیر بهداشت: با وجود اقدامات گسترده دولت در همه حوزه‌ها به ما می‌گویند دولت اشرافی که اوج بی‌حیایی است توافقنامه مناطق کاهش تنش در سوریه اجرایی شد واکنش دستگاه‌های اجرایی به اتهامات بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری واعظی: برخی برای تخریب دولت از هیچ بداخلاقی ابا ندارند واعظی: برخی برای تخریب دولت از هیچ بداخلاقی ابا ندارند درخواست وزیر آموزش و پرورش از رئیس صدا و سیما برای اعطای فرصت جهت پاسخگویی به اتهامات یکی از نامزدها پیام تسلیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پی حادثه معدن آزاد شهر تجدید میثاق دو هزار سرباز با آرمان‌های امام خمینی (ره) جنجال «ایمیل‌های» حک شده «مکرون» ساعاتی قبل از انتخابات فرانسه