وزیر کشور: اقدام یک نامزد انتخاباتی در ایجاد سامانه جمع آوری اطلاعات غیرقانونی است

وزیر کشور، اقدام یک نامزد انتخاباتی برای راه اندازی سامانه جمع آوری اطلاعات را غیرقانونی دانست چرا که شائبه خرید و فروش رای دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، عبدالرضا رحمانی فضلی روزگذشته در نشستی خبری با بیان این مطلب افزود: به بخش حقوقی دستور دادم این موضوع را بیشتر بررسی کند که اگر به جمع بندی رسیدیم، تذکر لازم را خواهیم داد.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از روند برگزاری مناظره‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری چیست و چه نظارتی بر این مناظره‌ها دارید؟ گفت: شکایات برخی نامزدها که مدعی توهین در مناظره‌ها بودند در کمیسیون تبلیغات ریاست جمهوری بررسی می‌شود و در صورت اثبات در مناظره آخر جبران خواهد شد.
رحمانی فضلی افزود: کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در قانون پیش‌بینی شده است که تا کنون 6 جلسه به ریاست بنده برگزار شده است. مناظره‌ها از نظر شکلی خوب برگزار شدند و تلاش شد عدالت و مساوات رعایت شود.


وی ادامه داد: شکایاتی از نامزدها به کمیسیون تبلیغات رسیده که در این رابطه شکایات مرتبط با بحث زمان، مساله حل و به نامزدها فرصت داده شد.
وزیر کشور اضافه کرد: مساله توهین در کمیسیون در حال بررسی است و در صورت اثبات جبران خواهد شد.
رحمانی فضلی درباره شکایت وزیر آموزش و پرورش به کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برای دفاع از خود درباره توهین‌های صورت گرفته، گفت: این موضوع باید در کمیسیون بررسی شود و به هر نتیجه‌ای رسیدیم انجام شود.
وی افزود: توصیه ما این بوده و هست که در بیان نظرات و برنامه‌ها نباید حقوق دیگران را ضایع کنیم؛ نباید به حریم اخلاقی افراد که موجب هتک حرمت می‌شود وارد شویم. کسانی که آمادگی خود را برای چهار سال مدیریت اجرایی کشور اعلام کردند باید اصول حاکم بر جمهوری اسلامی و اخلاق را رعایت کنند.
وزیر کشور گفت: سلامت، قانونی بودن و مشارکت بالا و امنیت انتخابات جزو موضوعات مورد تاکید قانون و رهبر معظم انقلاب است. بدانید همه کارهایی که در قالب هتک حرمت و اقدامات غیرقانونی صورت می‌گیرد در ذهن مردم ثبت و آنان در روز انتخابات پاسخ لازم را با رای خود خواهند داد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره تخلفات رسانه‌ها گفت: تا به امروز 68 مورد تخلف خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های برخوردار از منابع عمومی به مراجع قضایی ارایه شده است. حتما مردم در مورد این گونه عملکرد رسانه‌ها قضاوت خواهند کرد.
وی ادامه داد: به دادستانی در خصوص تخلفات رسانه‌ها گفته‌ایم پیگیری کند که انتظار ما از مالکان رسانه‌ها این است قانون را رعایت کنند.
استفاده از دستگاه تشخیص هویت برای رای‌گیری
وزیر کشور در خصوص برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی نیز گفت: در این زمینه با هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی به نتیجه رسیدیم که این انتخابات به صورت تمام الکترونیکی در 142 شهر با 9 هزار و 752 شعبه اخذ رای برگزار می‌شود.
رحمانی فضلی افزود: با این اقدام می‌توانیم اطمینان خاطری به شورای نگهبان دهیم تا انتخابات آینده مجلس و خبرگان رهبری به صورت تمام الکترونیکی برگزار شود.
وی ادامه داد: رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری به صورت دستی است اما شورای نگهبان به ما اجازه داده است تا از دستگاه تشخیص هویت رای دهندگان استفاده کنیم.
وزیر کشور گفت: با این اقدام، امکان رای دادن با شناسنامه‌های جعلی، مردگان و افراد زیر 18 سال وجود ندارد.
وزیر کشور در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته در دولت یازدهم برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در گذشته ارزش کالاهای قاچاق20 تا 25 میلیارد دلار بود اما با جدیت این دولت و همکاری سایر دستگاه‌ها، همه عزم برخورد با آن را داشتند. رهبر معظم انقلاب نیز در این باره توصیه‌های لازم را داشته‌اند.
رحمانی فضلی افزود: براساس آخرین آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق به نصف رسیده و 12.5 میلیارد دلار شده است.
وی ادامه داد: این مبارزه تنها برخورد فیزیکی نبوده است، دستگاه‌‌های الکترونیکی در گمرک نصب شده و دستگاه‌های مختلف درگیر این مساله هستند.
رئیس شورای امنیت کشور درباره پیگیری‌های صورت گرفته در ارتباط با شهادت چند نفر از مرزبانان کشورمان توسط تروریست‌ها گفت: این حادثه غمبار بود، چند سال بود از این اتفاق‌ها نداشتیم، منطقه‌ای که حادثه رخ داد، منطقه‌ای بود که امکان چنین عملیاتی قابل پیش‌بینی نبود.
رحمانی فضلی افزود: با توجه به اقدامات تروریستی که صورت گرفته؛ در کمیسیون مشترک مرزی طرف پاکستانی قبول کرد ورود تروریست‌ها از این کشور بوده است.
وی ادامه داد: وزارت خارجه این موضوع را به صورت جدی پیگیری کرد و در سفر وزیر خارجه و دیدارهای وی با مقامات پاکستانی مجموعه بحث‌ها این شد که پاکستان باید نقش قانونی و وظیفه حراست از مرزهای خود را بپذیرد و ما نیز در این زمینه هر نوع کمکی لازم باشد با آنان همکاری خواهیم داشت.
وزیر کشور گفت: همچنین پاکستان قول داد در آرایش نیروها در مناطق مرزی تجدید نظر کند. ما خواستار پیگیری و بازداشت و تحویل تروریست‌ها هستیم که پاکستان در این زمینه قول همکاری را داده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا موضوع ایجاد اخلال در سخنرانی رئیس جمهوری در حرم امام (ره) را پیگیری کرده اید، گفت: همان روز دستور رسیدگی به وزارت کشور داده شد که گزارش رسمی درباره سازمان دادن اعتراضات در حرم نبوده است.
وزیر کشور گفت: توصیه ما این است که هواداران همه نامزدها توجه کنند هر نوع اقدامی که نظم عمومی را برهم بزند، احتمال اقدام مشابه از طرف رقبا هم وجود دارد و موجب می‌‌شود فضای تبلیغات تنش ‌آلود شود؛ در این موضوع ما منتظر هستیم تا دستگاه‌‌های متولی گزارش نهایی خود را اعلام کنند.
وزیر کشور در مورد اتهاماتی که در مناظره‌های نامزدهای ریاست جمهوری بیان می‌‌شود و پاسخ دستگاه‌های اجرایی به این اتهامات گفت: گردش اطلاعات لحظه‌‌ای است لذا هر کسی اطلاعات اشتباه بدهد در لحظه اطلاع ‌رسانی شده و بیانیه و جوابیه داده می‌‌شود.
رحمانی فضلی افزود: بهتر است همه نامزدها رفتار به صدق داشته باشند، نامزدها باید به شعور و آگاهی سیاسی مردم ایمان داشته باشند و اگر شکایتی در این زمینه به ما برسد؛ آن را در کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مطرح می‌کنیم که البته اتهامات را باید مجامع حقوقی و قضایی پیگیری کنند.
وزارت کشور نقش مستقلی در هیچ مرحله‌ای از انتخابات ندارد
وزیر کشور در خصوص بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی گفت: در این زمینه وزارت کشور نقش مستقلی ندارد، توقع ما از مراجع چهارگانه این است که در موعد مقرر طبق قانون مدارک، اسناد و دلایل خود را ارایه کنند.
رحمانی فضلی افزود: تایید صلاحیت‌ها وظیفه هیات اجرایی و نظارت است، اگر مدارک به موقع مقرر رسیده و به آن عمل نشده حتما باید در هیات مرکزی نظارت به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: به رئیس ستاد انتخابات کشور گفته‌ام که رسیدگی کنند اگر مدارک در موعد مقرر ارایه شده، ولی بررسی نشده است، به رئیس مجلس ارجاع دهند تا این مدارک در هیات مرکزی نظارت رسیدگی شود اما باید این نکته را در نظر گرفت که وزارت کشور نقش مستقلی در هیچ مرحله‌ای از انتخابات ندارد.
رحمانی فضلی همچنین درباره وعده‌های سه برابر کردن یارانه‌ها توسط برخی نامزدهای ریاست جمهوری گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفته است افزایش یارانه باید مراحل قانونی خود را طی کند و تاکید کرده است که منابع لازم برای سه برابر کردن یارانه‌ها وجود ندارد؛ لذا کسانی که این وعده‌ها را می‌دهند باید برای مردم توضیح دهند منابع خود را از کجا می‌خواهند تامین کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انجام نظرسنجی در سایت‌ها اشکال قانونی دارد؟ افزود: نظرسنجی‌‌ها اشکالی ندارد مگر اینکه در زمینه انتخابات اخلال ایجاد کند اما به صرف نظرسنجی اشکالی ندارد.
خبرگزاری‌های متعلق به بیت المال له یا علیه نامزدی مطلب نزنند
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص تبلیغات غیر قانونی برخی رسانه‌های متعلق یا بهره‌مند از بیت المال، تصریح کرد: از مردم خواهش می‌کنم در مورد نامزدهایی که در تبلیغات به نفع آن‌ها از رسانه‌های وابسته به بیت المال استفاده می‌شود، توجه کنند که این یک مقدمه غیر قانونی است و در انتخابشان این مساله را حتما لحاظ کنند.
وزیر کشور گفت: با مسئولان مربوطه همه دستگاه‌هایی که به نوعی در امر تبلیغات هستند، در سطوح بالا صحبت کردم تا مانع تخلفات شوند.
رحمانی فضلی افزود: روز پنج شنبه هفته قبل هم با دبیر شورای نگهبان صحبت کردم و برخی تخلفات رسانه‌ای را توضیح دادم که ایشان هم نکاتی در خصوص برخی دخالت‌های اجرایی داشتند که من عرض کردم که اختیار تام دارم که با هر نوع تخلف در دستگاه اجرایی برخورد کنم و از لحظه وصول گزارش تا زمان برخورد، بیش از نیم ساعت طول نمی‌کشد.
وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم مجموعه‌های خارج از دستگاه اجرایی، مانع از استمرار این تخلفات رسانه‌ای شوند.
یکی از دستگاه‌های نظارتی انتخابات شورایاری‌ها را ممنوع کرد نه دولت
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در یکی از مناظره‌ها مطرح شد دولت مانع فعالیت شورایاری‌ها شده است آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: در این زمینه خلاء قانونی داریم و با توجه به همین خلاء نیز یکی از دستگاه‌های نظارتی اعلام کرده که برگزاری انتخابات شورایاری‌ها ممنوع است.
وزیر کشور ادامه داد: با توجه به نقش مهم شورایاری‌ها در مدیریت شهری ما تلاش کرده‌ایم که شورایاری‌ها فعال شوند و از دولت خواسته‌ایم تا مصوبه‌ای دهد تا ما بتوانیم در این زمینه بستر سازی کنیم که ما هم مجوز را از دولت گرفته‌ایم و نه تنها مانع فعالیت شورایاری‌ها نشیده‌ایم بلکه به دنبال ایجاد شرایط برای فعال شدن شورایاری‌ها هستیم.
وزیر کشور در خصوص اقدامات صورت گرفته برای تامین امنیت انتخابات و جلوگیری از لغو سخنرانی‌ها گفت: قبل از شروع فرآیند انتخابات مصوبه‌ای در شورای عالی امنیت ملی داشتیم مبنی بر اینکه احضارها، بازداشت‌ها یا بستن ستادها و هر اقدامی که اثر منفی بر تبلیغات داشته باشد، ممنوع شود مگر موارد بسیار خاص که به امنیت انتخابات مربوط است که این اقدام هم باید با هماهنگی و مجوز شورای عالی امنیت ملی باشد.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح شده پیرامون عملکرد دولت برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در مناظره‌های انتخاباتی گفت: دولت یازدهم در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی کارنامه بسیار موفقی دارد و رویکرد دولت، اجتماعی کردن آسیب‌های اجتماعی و استفاده از مردم است زیرا معتقدیم این کار تنها توسط مردم امکان پذیر است.
رحمانی فضلی افزود: تعداد سازمان‌های مردم نهاد در دولت یازدهم از چهار هزار به حدود 9 هزار رسیده است چرا که اعتقاد داریم با متشکل کردن مردم می‌توان مشکلات اجتماعی را حل کرد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب از روند مقابله با آسیب‌های اجتماعی اعلام خرسندی کردند.
سایر اخبار این روزنامه
مرحله دوم بخشودگی سود و جرایم تسهیلات بزودی ابلاغ می‌شود موگرینی: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی برجام را کنار بگذارد وزیر کشور: اقدام یک نامزد انتخاباتی در ایجاد سامانه جمع آوری اطلاعات غیرقانونی است مخالفت جهاد اسلامی با ایجاد دولت فلسطین در مرزهای 1967 ابهامات توافق آستانه دفاع رئیس مجلس از توافق هسته‌ای و عملکرد وزارت نفت وزیر بهداشت: با وجود اقدامات گسترده دولت در همه حوزه‌ها به ما می‌گویند دولت اشرافی که اوج بی‌حیایی است توافقنامه مناطق کاهش تنش در سوریه اجرایی شد واکنش دستگاه‌های اجرایی به اتهامات بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری واعظی: برخی برای تخریب دولت از هیچ بداخلاقی ابا ندارند واعظی: برخی برای تخریب دولت از هیچ بداخلاقی ابا ندارند درخواست وزیر آموزش و پرورش از رئیس صدا و سیما برای اعطای فرصت جهت پاسخگویی به اتهامات یکی از نامزدها پیام تسلیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پی حادثه معدن آزاد شهر تجدید میثاق دو هزار سرباز با آرمان‌های امام خمینی (ره) جنجال «ایمیل‌های» حک شده «مکرون» ساعاتی قبل از انتخابات فرانسه