آذری جهرمی هم سوتی داد هم پاسخ

آفتاب یزد- گروه سیاسی: وزیر ارتباطات در لایو اینستاگرامی که وعده داده بود، از افرادی دعوت کرد که نام شان توسط نماینده مجلس در نشست خبری ذکر شده بود. آن‌ها شخصا به اتهاماتی که علیه شان مطرح شده بود، پاسخ دادند. محمدجواد آذری جهرمی همچنین اعلام کرد هر چقدر موج تخریب‌تان را بیشتر کنید، من کوتاه نمی‌آیم.
آذری جهرمی زمانی که قول یک لایو جنجالی را داده بود، از سیده حمیده زرآبادی نماینده مجلس که ادعاهایی را در خصوص آشنایان و اقوام وزیر ارتباطات مطرح کرده بود، خواست تا در این مناظره شرکت کند. اما او اعلام کرد به دلیل این که در بازدید از حوزه انتخابی است نمی‌تواند در این لایو شرکت کند و حتما در یک نشست خبری با حضور خبرنگاران شرکت خواهد کرد. آذری جهرمی لایو اینستاگرامی خود را با توضیح درباره پینگ‌بازی‌های اینترنتی آغاز کرد و پس از صحبت‌های اولیه گفت: قبل از این که صحبت‌ها درباره ارزش افزوده و کلاهبرداری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود را مطرح کنیم، اکثر مردم فکر می‌کردند موضوع مالیات بر ارزش افزوده است. داستان ارزش افزوده در کشور ما از آن زمانی آغاز شد که شرکت‌ها از مردم می‌خواستند با ارسال یک پیامک، خدماتی را دریافت کنند. اوایل در این زمینه مشکلی وجود نداشت اما بعد از مدتی حجم تجارت ناسالم بالا رفت و انواع و اقسام کلاهبرداری‌ها در این فضا
شکل گرفت.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: بعد از مدتی عده‌ای راه کلاهبرداری از این طریق را یاد گرفتند تا با شیوه‌های مختلف مردم را به عضویت سامانه‌های خودشان دربیاورند و از آن‌ها پول بگیرند. سال گذشته موفق به شناسایی ۵ شرکت شدیم که آرای نظرسنجی مردمی را دستکاری کرده و بدون اطلاع، آن‌ها را به عضویت در خدمات ارزش افزوده درآورده بودند. از طریق شناسایی این شرکت‌ها، ۳۳ میلیارد تومان به مردم بازگشت. سال گذشته شرکتی را شناسایی کردیم که بیش از هزار اپلیکیشن تولید کرده بود ما پرونده‌ای در این خصوص تشکیل دادیم و مستندات را برای پلیس فتا ارسال کردیم.


وی با تاکید بر این که شرکت‌های ارزش افزوده تحت هیچ شرایطی مجوز خود را از وزارت ارتباطات نمی‌گیرند، گفت: برای جلوگیری از این مسئله دو مصوبه در کمیسیون تنظیم مقررات ابلاغ شد، سرویس ستاره مربع را آماده کردیم، مراجع معظم تقلید برای آن حجت شرعی گذاشتند و اطلاع رسانی‌های زیادی در این خصوص انجام شد تا از این مسئله جلوگیری شود. کاری که این شرکت‌ها انجام می‌دهند عین کلاهبرداری و قمار بازی است. بر اساس اطلاعاتی که ما به دست آوردیم، مبلغ ۲۶۰۰ میلیارد تومان جمع پول‌هایی است که از این طریق از حساب‌های مردم کسر شده است. قربانی این اتفاق تمام مردم بودند. از معاون اسبق وزیر که در دانشگاه استنفورد تحصیل کرده تا زن مسنی که در خانه سالمندان او را دیدم.
طی این مدت کوتاه از طریق کد ستاره ۸۰۰ستاره شش مربع، بیش از ۳ میلیون نفر استعلام مبالغ خدمات ارزش افزوده خود را گرفته‌اند و ۵۰۰ شکایت نیز ارسال شده است. تلاش می‌کنیم که این پرونده‌ها در قوه قضاییه پیگیری و مبالغ به حساب قربانیان بازگردد. البته خود صاحبان این کسب وکارها اعلام کردند درآمدشان ۱۳ هزار میلیاد تومان بوده و به این واسطه ۳۰ هزار شغل ایجاد کرده‌اند. نمی‌دانم اگر این همه شغل ایجاد شده چرا هیچکس نام این شرکت‌ها را نمی‌داند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در این مسیر سنگ‌اندازی‌های زیادی شد، جریان‌هایی شروع به حمله کردند که به قدرت متصل هستند. از روزی که مبارزه با وس را آغاز کردم منتظر موج تخریب‌ها بودم. حتی به شوخی به خبرنگاران گفتم ممکن است برای این که من را منصرف کنند، فردا بگویند من قاتل بروسلی هستم. از زمانی که این بحث را آغاز کردیم، حملات آغاز شد. حملاتی که بی‌سابقه است و هر روز در فضای مجازی شایعاتی منتشر می‌شود که نادرست است. طبیعتا این فضایی است که من نسبت به آن آشنایی دارم و معتقد هستم هنوز حملات جدی آغاز نشده و این‌ها تازه شروع کارشان است.
وزیر ارتباطات اشاره کرد: مسائلی که از سوی خانم زرآبادی نماینده مجلس مطرح شده، نیاز به پاسخ دارد. شیوه سنتی پاسخ به تهمت‌ها توسط مسئولین این است که آن‌ها این مسائل را توسط روابط عمومی خودشان تکذیب می‌کنند. امشب می‌خواهم مدل نوینی از پاسخگویی به ادعا و تهمت‌ها را ارائه کنم. خیلی خوب است که این مسائل را شفاف توضیح بدهیم. یکی از نمایندگان محترم سوالی مطرح کردند. من منتظر بودم تا مجلس من را دعوت کند تا به آن پاسخ بدهم. اما از آن جایی که خانم زرآبادی روز گذشته نشست خبری برگزار و مباحث را در فضایی غیر از مجلس مطرح کردند، من نیز لازم دیدم که این مسئله را توضیح بدهم.
> در مورد خبر نطق نماینده
آذری جهرمی در لایو مورد نظر از افرادی دعوت کرد تا به مسائلی که پیرامون شان مطرح شده بود، پاسخ دهد. زهیر موسوی فردی بود که در توئیتر از نطق حمیده زرآبادی خبر داد. این نماینده روز گذشته در نشست خبری گفت «من احساس ناامنی می‌کنم از این که مکالمات تلفنی من که کسی از آن با خبر نبوده چطور به دست زهیر موسوی رسیده است» زهیر موسوی در لایو وزیر ارتباطات به این مسئله پاسخ داد و گفت: من یک دوست قدیمی دارم که از کارمندان... است و اتفاقا از منتقدان و مخالفان وزیر ارتباطات است. او به من گفت سه‌شنبه روزی است که قرار است یکی از نماینده‌های مجلس درباره آذری جهرمی نطق کند. البته من نامی هم از نماینده نبردم. زمانی که این خبر را شنیدم آن را در توئیتر خودم منتشر کردم. بعد از گذشت یک یا دو روز، خانم زرآبادی نماینده مجلس مسائلی را مطرح کردند که واقعیت نداشت. البته من نیز یک سوال از خانم زرآبادی دارم. چطور نطق شما روز سه‌شنبه ۱۱:۵۰ در مجلس آغاز شد اما چند دقیقه قبل متن کامل آن روی سایت نماینده دات کام قرار گرفت و در سایت‌های دیگر بازنشر شد؟ من خبرنگار هستم و قطعا خط یکسری از خبرها را متوجه می‌شوم. شما پرسیدید من خبر را از کجا آوردم، می‌گویم که از طریق یکی از دوستان به دست من رسید.
> علی نواب زاده: حقوق همسر من
۶۹ میلیون تومان نیست
پس از صحبت‌های این خبرنگار، وزیر ارتباطات به مسئله دیگری که روز گذشته از سوی نماینده مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود، اشاره کرد و گفت: مسئله دیگر صحبتی پیرامون حقوق ۶۹ میلیون تومانی خواهر خانم من بود. من از همسر خانم اسدیان دعوت کردم به ما بپیوندند و توضیحاتی را ارائه کنند.
علی نواب زاده با جناق وزیر ارتباطات با اعلام این که همسرش به دلیل قرار داشتن در ماه پایانی بارداری نتوانسته خودش برای پاسخگویی حاضر شود، گفت: از سال ۸۴ وارد صنعت‌ای تی شدم. بعد از مدتی توانستم ارتقا شغلی بگیرم و در مجموعه کاری به عنوان مدیر سیستم‌ها ادامه فعالیت بدهم. تا سال ۹۱ فعالیت ما در شرکت داتک ادامه داشت. شرکتی که فعالیت نزدیکی با شرکت رایتل داشت و به همین واسطه زیرساخت‌های این مجموعه توسط شرکت داتک راه‌اندازی شد.
او اشاره کرد: پس از سال ۹۱ به شرکت آسیاتک رفتم و فعالیت خود را در آن جا آغاز کردم. این همکاری تا پایان سال ۹۶ ادامه داشت. در این بین سال ۹۳ ازدواج کردم و مثل خیلی از افراد دیگر سعی کردیم در شرایط شغلی مان به استقلال بیشتری دست پیدا کنیم.
مطلب دیگر عنوان کردند مبلغ ۶۹ میلیون تومان حقوقی است که به همسر من تعلق می‌گیرد، در حالی که همه با شغل نمایندگی بیمه آشنا هستند و می‌دانند چینین شرکت‌هایی هزینه‌هایی مانند اجاره دفتر، حقوق کارمند، بازاریاب، هزینه جاری و... دارند به همین دلیل اطلاق درآمد به شکل حقوق در ادعای مطرح شده اصلا درست نیست. قراردادهایی که توسط مجموعه ما بسته شده، چه آن‌هایی که در آن گزارش مخدوش به آن اشاره شده و چه آن‌هایی که اشاره نشده، طی روال شفاف و قانونی منعقد شده است و سوابق آن در بیمه موجود است. مطلب دیگر این است که عموما افراد تمایلی به این که درآمد شخصی شان را بگویند، ندارند اما شرایط به وجود آمده باعث شده که بگویم درآمد مطرح شده تقریبا درآمد ماست اما به ریال نه تومان.
> سجاد بنابی: قبل از حضور در دولت
از تمام مشاغل خصوصی استعفا کردم
یکی دیگر از افرادی که نام او در نشست خبری روز گذشته منتشر شد، سجاد بنابی است. نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت که بیش از یک سال است در این مجموعه فعالیت می‌کند. بنابی در لایو وزیر ارتباطات حضور پیدا کرد و گفت: از سال ۸۷ تا ۹۷ در شرکت حصین کارمند بودم و سمت من مدیر سرمایه‌گذاری بود و بر خلاف چیزی که مطرح شده جزء سهام داران نبودم. وظیفه‌ای که در این شرکت برعهده داشتم جذب سرمایه برای شرکت‌های استارتاپ بود. یکی از این شرکت‌ها نیز فیبز بود که خانم زرآبادی روز گذشته اعلام کردند من صاحب آن شرکت هستم در حالی که من صرفا نماینده بودم. ایشان گفتند این شرکت تخلف داشته و نزدیکان وزیر سعی کردند این تخلف را پنهان کنند.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اضافه کرد: بیان چنین مسئله‌ای نیاز به سند دارد. با توجه به این که ما خودمان در وزارت ارتباطات شناسایی شرکت‌های ارزش افزوده را برعهده داشتیم سندی در این مورد ندیدند. من سندی در خصوص آگهی تغییرات شرکت را آورده‌ام که نشان می‌دهد من مرداد۹۷ از همه مسئولیت‌های خصوصی استعفا دادم و بعد از آن وارد مجموعه دولت شدم. این درست بر خلاف سندی است که گفته‌اند من مهرماه از مسئولیت‌های خود استعفا داده ام.
یکی از حاشیه‌های این برنامه این بود که وزیر ارتباطات در حین لایو اینستاگرام ناگهان دستش به دکمه دوربین پشتی گوشی می‌خورد و مخاطبانش را به پشت صحنه‌ی لایو، بدون برنامه‌ریزی قبلی می‌برد!