سخنان رئیس‌جمهوری بریده‌بریده منتشر می‌شود

رئیس دفتر رئیس جمهوری از رویکرد یکطرفه صدا و سیما درباره لوایح FATF ابراز تأسف کرد و گفت این رسانه نه فقط مواضع دولت و سخنان موافقان را پخش نمی‌کند، بلکه بیشتر سخنان افراد خاص را که مخالف هستند پخش می‌کند و حتی سخنان رئیس جمهوری را نیز بریده بریده منتشر می‌کند. محمود واعظی درعین حال، موضع دولت درباره این لوایح را بار دیگر تکرار کرد و از مخالفان خواست که مسئولیت خود را نسبت به پیامدهای تصویب نشدن این لوایح بپذیرند.
به گزارش ایرنا، واعظی با اشاره به اینکه موضع دولت روشن است و این امر به صراحت اعلام شده است، تصریح کرد: هرچند امروز با فشارهایی که امریکا وارد می‌کند، بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی نمی‌توانند آن طور که می‌خواهند کار کنند، اما ما این وضعیت را موقت می‌دانیم و فکر می‌کنیم دیر یا زود این تحریم‌ها رفع می‌شود، موانع بانکی ناشی از تحریم برداشته خواهد شد و بانک‌های ما همانند گذشته باید با بانک‌های دنیا کار کنند.
او موضع دولت درباره پایان زمان قانونی مجمع تشخیص مصلحت برای ابراز نظر درباره این لوایح را نیز این طور تشریح کرد: از چهار لایحه‌ای که به مجلس رفت، دولایحه تصویب شد، سومین لایحه پالرمو بود که شورای نگهبان هیچ اشکالی به آن نگرفت، بلکه هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ایرادی به این لایحه گرفته و به همین دلیل لایحه به مجمع برگشته است.رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه بر اساس آیین‌نامه داخلی، مجمع باید ظرف یک سال به آن رسیدگی می‌کرده و اگر در مدت زمان یک سال رسیدگی نمی‌شده به نظر قبلی شورا برمی‌گشته است، ادامه داد: این لایحه در این یک سال رسیدگی نشده و اکنون برگشته است. به همین دلیل اکنون هم معاونت حقوقی رئیس‌ جمهوری و هم بسیاری از حقوقدانان معتقدند که این لایحه به قانون تبدیل شده و رئیس جمهوری می‌توانند آن را برای ابلاغ بفرستند.واعظی با بیان اینکه ما باید از فرصت استفاده کنیم و نگذاریم که خودمان، خودمان را تحریم کنیم، در پاسخ به کسانی که مدعی هستند با تصویب این لوایح اطلاعات کشور به خارجی‌ها داده می‌شود، اظهار کرد: کسانی که این سخنان را بیان می‌کنند، اصلاً روابط خارجی و بانکی را نمی‌دانند، اکنون هم در خرید و فروش‌هایی که در حال انجام است، در همین حد هم اطلاعات تبادل می‌شود و این اطلاعات مانع کار نیست.رئیس دفتر رئیس جمهوری از کسانی که مانع شده‌اند یا تبلیغ می‌کنند که این لوایح نباید تصویب شود، خواست که روشن با مردم صحبت کنند و مسئولیت تصویب نشدن این لوایح را بپذیرند. واعظی در بخش دیگری از سخنان خود، با ابراز تأسف از رویکرد یکطرفه صدا و سیما در این زمینه، گفت: صدا و سیما مواضع دولت و سخنان موافقان- چه حقوقدان‌ها و دانشگاهی‌ها را پخش نمی‌کند. بلکه بیشتر سخنان افراد خاص که مخالف هستند یا خود آنان بخشی را به عنوان مستند تولید می‌کنند و ویژه و هر آنچه دل‌شان می‌خواهد را آماده و پخش می‌کند و حتی سخنان رئیس جمهوری را بخش بخش منتشر می‌کند که کار صحیحی نیست.رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: برای موضوعی که ملی است، باید بیطرفانه و ملی برخورد کنیم و با مردم صریح و روشن صحبت کنیم تا کسانی که مخالفت می‌کنند، بدانند (کارشان)  به نفع آینده کشور نخواهد بود.
واعظی در پاسخ به انتقاداتی که نسبت به طرح مسأله «همه‌پرسی» از سوی رئیس جمهوری شده است، همه‌پرسی را یک اصل مترقی در قانون اساسی دانست و افزود: با این اصل نباید مخالفت کرد ضمن اینکه (این اصل) خیلی صراحت دارد که باید مراحل آن طی شود و در اختیار یک ارگان هم نیست، یعنی دولت، مجلس و مقام معظم رهبری باید به یک نقطه روشنی برسند و اجرا شود. از این رو نه تنها این مخالفت مبنا ندارد، بلکه مانند بقیه اصولی است که در قانون اساسی وجود دارد و در مقاطعی لازم است که از آن استفاده شود. واعظی همچنین مسدود شدن حساب‌های ایرانیان در مالزی را ناشی از مشکلات تحریم‌ها دانست و گفت که با رایزنی سفارتخانه و وزارت خارجه بسیاری از اینها باز شده است و رایزنی‌ها برای حل باقی مسائل ادامه خواهد یافت.


رئیس دفتر رئیس‌جمهوری درباره موضع ایران نسبت به اتفاقات عراق و لبنان نیز با اشاره به اینکه امریکا، عربستان و برخی کشورهای دیگر روی خواسته‌های ‌مردم سوار شده و هم فضای مجازی را کنترل می‌کنند، این شرایط را به ضرر مردم لبنان و عراق دانست و گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده که هم دولت‌ها باید به خواست مردم توجه کنند و هم اینکه مطالبات به نحوی بیان شود که باعث هرج و مرج، به‌هم‌ریختگی اوضاع و تخریب و مجروح و کشته شدن افراد نشود.
واعظی درباره گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران هم گفت: کمیته‌ای آن را بررسی می کند و قرار بر این است که اگر تا همان دو ماهی که برای گام سوم معین شده، در مذاکرات و رفت و آمدها آنچه ما دنبالش هستیم اتفاق نیفتد، گام چهارم را در زمان خود بر خواهیم داشت.