عبدالله ناصری: عارف در انتخابات مجلس شرکت نخواهد کرد

همدلی|‌ حدود یک ماه مانده به شروع ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم، بحث در باره جمع‌بندی اطلاح‌طلبان جهت حضور در انتخابات، ارائه لیست واحد، سرلیست‌های اصلی و نیز رایزنی احتمالی با افراد جهت حضور آنها در لیست ‌اصلاح‌طلبان بخش عمده‌ای از اخبار این حوزه را به خود اختصاص داده است. در همین حال پیش علی شکوری‌راد دبیر کل حزب اتحاد ملت، قرار گرفتن عارف در صدر لیست ‌اصلاح‌طلبان را رد کرده و احتمال آن را بسیار ضعیف دانست. او حتی اشاره کرد که ما اصلا هنوز لیستی تهیه نکرده‌ایم که بخواهیم از آقای عارف به عنوان سرلیست یاد کنیم .
در همین زمینه، عبدالله ناصری کارشناس سیاسی در گفت‌وگو با همدلی گفت:«بر اساس یکی از راهبردهای شورای عالی سیاستگذاری ‌اصلاح‌طلبان و تاکید اکثریت اعضای آن، افرادی که در عضویت این شورا هستند یا به نوعی درنهاد تصمیم‌گیری در باره تهیه لیست‌های انتخاباتی صاحب‌نظر هستند، نمی‌بایست خودشان داوطلب نامزدی انتخابات شوند. این راهبرد کلی در شورا تصویب شده و مورد تائید بزرگان این جمع قرار گرفته است. بنابراین طبیعتا چون آقای عارف، خود رئیس شورای عالی سیاستگذاری ‌اصلاح‌طلبان هستند، پیش‌بینی می‌شود که ایشان بر همین اساس در انتخابات نامزد نشوند.»
این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که با نبود عارف، گزینه‌های اصلی ‌اصلاح‌طلبان برای شرکت در این انتخابات چه کسانی خواهند بود؟ گفت:«ابتدا باید دید که چه افرادی از میان ‌اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات، ثبت نام‌ می‌کنند.»
او اضافه کرد:«تا آنجا که من اطلاع دارم برخی از احزاب به طور جدی در این زمینه وارد فعالیت شده‌اند تا با یک عده از نیروها گفت‌وگو کرده و آنها را مجاب به ثبت نام در این انتخابات کنند. این افراد در نظر گرفته شده شامل دایره گسترده‌ای از برخی وزرا و مدیران ارشد ادواری است که حتی بخش عمده‌ای از نیروهای جوان‌تر را نیز به خود اختصاص‌ می‌دهد.»


ناصری درباره صحبت‌های شکوری‌راد مبنی بر رد سرلیستی عارف در انتخابات مجلس از منظور کلی شکوری‌راد اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود:«برداشت کلی همه اعضا در شورای عالی سیاستگذاری ‌اصلاح‌طلبان در این است که آقای عارف برای انتخابات مجلس نامزد نخواهند شد. بنابراین وقتی ایشان قصد ورود به مجلس را ندارند پس دیگر صحبت از امکان سرلیستی ایشان در لیست ‌اصلاح‌طلبان، بی‌دلیل به نظر‌ می‌رسد.»
او در پاسخ به این سوال که آیا‌ می‌توان در میان این افراد به بعضی اشخاص خاص اشاره کرد؟ گفت:«قاعدتا هم اکنون نمی‌توان از افراد مشخصی در این زمینه نام برد و باید دید که پس از پایان ثبت نام، شورای عالی سیاستگذاری چه کسانی را از میان ثبت نام شوندگان در لیست خود قرار خواهد داد.»
ناصری درباره این که چرا با وجود فرصت ناچیز باقیمانده برای ثبت نام کاندیداها در انتخابات مجلس، هنوز ‌اصلاح‌طلبان به جمع‌بندی واحدی در این زمینه نرسیده‌اند؟ گفت:«متاسفانه در دوره‌های قبل هم وضعیت به همین گونه بوده است. مهمترین مشکل در جبهه اصلاحات همین وارد کردن نیروهای کارآمد و لایق و شایسته برای حضور و ثبت نام در انتخابات است. البته وجود مانعی چون نظارت استصوابی خود به عنوان عاملی دیگر، باعث آن‌ می‌شود که این نیروهای مهم از همان ابتدا تمایل چندانی برای ورود به عرصه انتخابات از خود نشان ندهند. حال باید دید که این بار آیا اعضای شورای عالی سیاستگذاری یا افراد تاثیرگذار و کاریزماتیک در جبهه اصلاحات موفق خواهند شد که این قبیل افراد را متمایل به حضور در انتخابات کنند یا خیر.»
او ادامه داد:«طبق اطلاعاتی که در دسترس است، احزاب و ائتلاف‌های کوچک هر کدام یک لیست‌های ابتدایی و اولیه را انتخاب کرده‌اند تا در نهایت به جمع بندی رسیده و با افراد برای ثبت نام آنان در انتخابات، وارد گفت‌وگو شوند.»
او در پایان تصریح کرد:«واقعیت غیر قابل کتمان این است که با توجه به شرایط امروزه کشور و فاصله عمیق بین جامعه و حاکمیت، تلقی من این است که به دلیل مسائل و وضعیتی که در مجلس و شورای نگهبان حاکم است، بسیاری از اشخاص مهم سیاسی و تاثیرگذار که حضور آنها در مجلس‌ می‌تواند به نفع جامعه، صلاح کشور و توسعه ایران باشد، به دلیل عدم اطمینان به کارآمدی و فاصله زیاد بین جامعه مدنی و حاکمیت که روز به روز هم به میزان آن افزوده‌ می‌شود تمایل و انگیزه لازم را برای حضور در مجلس ندارند.»