اسامی98 آقازاده بورسیه‌ای در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت

گروه اجتماعی- نیمه مهرماه گذشته، محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس  در طرح سوالی از وزیر علوم درباره آقازاده های بورسیه ای پرسید که پس از آن، موضوع در دستگاه قضایی به شکل جدی تری پیگیری شد. ماجرای بورسیه ها در سال های اخیر همواره از مسائلی بوده است که توسط رسانه ها پیگیری می شد اما موضوع «آقازاده های بورسیه ای» در کنار این چالش خبری چندان مورد توجه قرار نگرفته بود.این نماینده مجلس در توضیح سوال خود به وزیر علوم گفته بود: «سوال ما این است چرا وزارت علوم اعلام نمی‌کند چه تعداد از بورسیه‌ها از مقامات و منتسبان به مقامات بوده و چرا این وزارتخانه جسارت و شجاعت لازم برای پاسخ به این سوال را ندارد. بنده لیست ۱۰۰ نفره‌ای از آقازاده‌ها و آقاها را دارم که با رانت بورسیه گرفتند این لیست شامل نماینده مجلس و فرزندان نمایندگان مجلس، امام جمعه، فرمانده انتظامی و وزیر است. کمیته منتخب رسیدگی به پرونده بورسیه‌ها در وزارت علوم با این افراد چطور رفتار کرده است کسی که می‌خواهد از این طریق استاد دانشگاه شود مگر صلاحیت علمی دارد که دانشجو را پرورش دهد؟» (ایسنا16مهر)
قوه قضاییه توضیح خواست
حالا این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به اتفاقات پس از طرح سوال خود از وزیر علوم اشاره کرده و به خانه ملت گفته است: بعد از جلسه طرح سوال بنده از وزیر علوم در صحن علنی مجلس مبنی بر صدور احکام بورسیه، به در خواست یکی از مسئولان قوه قضاییه فهرست ۹۸ نفره ای از آقازاده های بورسیه ای در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت و توضیحات لازم نیز ارائه شد.
رانت برای بورسیه؟!


صادقی با اشاره به بورسیه تحصیلی برخی آقازاده‌ها و آقایان گفت: بنده فهرستی شامل اسامی 98 نفر از آقازاده‌ها و آقایانی را دارم که با رانت بورسیه گرفته اند، این فهرست شامل بعضی مسئولان در رده های مختلف است که بعد از جلسه طرح سوال از وزیر علوم در صحن علنی مجلس مبنی بر صدور احکام بورسیه، به در خواست یکی از مسئولان قوه قضاییه این فهرست 98 نفره در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت و توضیحات لازم نیز در این خصوص ارائه شد.نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: همچنین در وهله اول درخواست کردم گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور در سال 92-93 درباره بورسیه ها تهیه کرده ولی آن را  به مراجع ذی‌ربط ارائه نکرده  بود، بررسی شود.
ماجرای بورسیه های غیر قانونی
پرونده بورسیه‌ها برای نخستین‌بار از سوی معاون فرجی‌دانا وزیرعلوم دولت یازدهم مطرح شد. ماجرا از آن جا آغاز شد که مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وقت درنشست خبری خود در چهارم خرداد سال 93 اعلام کرد، دانشجویانی که از سال 85 تا 92 به خارج اعزام شده‌اند، شرایط اعلام شده در فراخوان را نداشتند و  در تبدیل وضعیت بورس خارج به داخل وزارت علوم دولت قبل غیرقانونی عمل کرده است.پس از این عبارتی با عنوان" سه هزار دانشجوی بورسیه غیرقانونی" در برخی رسانه‌ها مطرح شد و همزمان اسامی حدود 750 نفر از دانشجویان بورسیه شده با عنوان "بورس شده‌های غیرقانونی" در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. از آن زمان تاکنون این موضوع همچنان مراحل پیگیری های قضایی مختلف را پشت سر گذاشته و اکنون موضوع آقازاده های بورسیه ای نیز به آن افزوده شده است.