بانک جهانی اعلام کرد: اقتصاد ایران سال ‌آینده از رکود خارج می‌شود

بانک جهانی اعلام کرد روند رو به رشد اقتصاد ایران از سال‌ آینده از سر گرفته می‌شود.
به گزارش ایسنا، شوک‌های خارجی ناشی از کاهش تولیدات نفت و گاز ایران در نتیجه خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌ها باعث کاهش شدید رشد اقتصادی ایران شده است اما به نظر می‌رسد که اقتصاد به تدریج درحال بازیابی خود و حرکت مجدد به سمت رشد است.
آن طور که بانک جهانی در گزارش جدید خود از اقتصاد ایران اعلام کرده است، در صورتی که این کشور بتواند میانگین صادرات روزانه نیم میلیون بشکه در روز فعلی خود را حفظ کند، در سال آینده از رکود خارج خواهد شد و به رشد 0.5 درصدی دست خواهد یافت. انتظار می‌رود با وجود باقی ماندن چالش‌های اقتصاد ایران، رشد اقتصادی در سال 2020 و 2021 در مدار صعودی باقی بماند.
ازسوی دیگر آن طور که بانک جهانی اعلام کرده است، انتظار می‌رود که نرخ تورم پس از صعود کم سابقه سال گذشته مجددا به روند کاهشی برگردد و در محدوده 20 درصد نوسان کند. هر چند که این نرخ تورم هنوز فاصله زیادی با تورم تک رقمی سال‌های 2016 و 2017 و متوسط کشورهای منطقه دارد.


به گفته بانک جهانی، پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی ایران برای سال مالی 2019 به منفی 8.6 درصد برسد که در صورت تحقق، اندازه اقتصاد ایران را 10 درصد کوچک‌تر از اندازه آن در سال 2017 خواهد کرد اما این رشد منفی احتمالا آخرین رشد منفی ثبت شده خواهد بود و از سال‌ آینده شیب رشد مجددا مثبت خواهد شد.
بانک جهانی هم چنین با اشاره به نوسانات اخیر در بازار ارز، این مساله را یک فرصت برای صادر کنندگان ایرانی دانسته و آن را یک مزیت رقابتی برای آنان در برابر همتایان منطقه‌ای و کمکی به پر کردن کسری حساب جاری دولت دانسته است.
کاهش 6.5 درصدی بدهی خارجی ایران
بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دیون خارجی کشورها نیز کل بدهی خارجی ایران در پایان سال 2018 را 6 میلیارد و 323 میلیون و 900 هزار دلار اعلام کرد. با وجود تحریم‌های آمریکا بدهی خارجی ایران در سال 2018 نسبت به سال قبل از آن 6.5 درصد کاهش داشته است. در پایان سال 2017 کل بدهی خارجی ایران 6 میلیارد و 761 میلیون و 100 هزار دلار محاسبه شده بود، بر این اساس بدهی خارجی ایران در سال قبل 437.2 میلیون دلار کاهش داشته است.
براساس این گزارش از کل بدهی خارجی ایران در پایان سال 2018 بالغ بر 381.8 میلیون دلار مربوط به بدهی بلندمدت، 3.958 میلیارد و 800 هزار دلار مربوط به بدهی کوتاه‌مدت و 1.983 میلیارد و 400 هزار دلار مربوط به خطوط اعتباری صندوق بین‌المللی بوده است.
بانک جهانی در بخش دیگری از گزارش خود کل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی انجام‌شده در ایران طی سال گذشته میلادی را 3 میلیارد و 480 میلیون و 300 هزار دلار اعلام کرده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 30 درصدی داشته است. در سال پیش از آن 5 میلیارد و 19 میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران انجام شده بود.