مطبوعات رکن چهارم دموکراسی و خانه مطبوعات اصلی‌ترین تشکل صنفی مطبوعات است

رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات گفت: اگر درایت آقای جهانگیری نبود شاید وضعیت کاغذ که امروز مقداری حالت ثبات پیدا کرده است بسیار بدتر از وضع فعلی بود. رئیس خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور با بیان اینکه ۱۶ وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه مطبوعات کشور واگذار شده است، گفت: این کار در راستای کاهش تصدی‌گری دولت انجام شده است ولی بعضی از مسئولان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها نسبت به واگذاری این وظایف به خانه‌های مطبوعات مقاومت می‌کنند.
به گزارش «مردم‌سالاری آنلاین»، صبح پنجشنبه همایش سراسری و سومین مجمع عمومی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای مجمع عمومی این تشکل صنفی در مجموعه باغ زیبا متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این همایش مصطفی کواکبیان رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات طی سخنانی با اشاره به حل مشکل تامین کاغذ مطبوعات از سوی دولت، از اقدامات انجام شده توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این خصوص تقدیر کرد و گفت: اگر درایت آقای جهانگیری نبود شاید وضعیت کاغذ که امروز مقداری حالت ثبات پیدا کرده است بسیار بدتر از وضع فعلی بود.
وی همچنین با اشاره به تعداد اعضای خانه مطبوعات کشور، ادامه داد: خانه‌های مطبوعات در هر استان حضور دارند و نزدیک به 6000 نفر در سراسر کشور عضو این خانه هستند. به طور متوسط در هر استان 200 نفر در این تشکل عضویت دارند. رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات خاطر نشان کرد: اعضای این تشکل در یک فرآیند کاملا دموکراتیک و در جریان برگزاری یک انتخابات انتخاب می‌شوند. در هر استان خانه مطبوعات دارای هفت عضو هیات مدیره است و مجمع عمومی این نهاد صنفی نیز با 210 نفر از سراسر کشور تشکیل می‌شود. کواکبیان خاطرنشان کرد: در طول 2 سال گذشته که خانه مطبوعات کشور فعالیت می‌کند زیرساخت‌های این تشکل فراهم شده و اساسنامه‌ای نیز با دقت و شمولیت بهتر تنظیم گردیده است. خانه مطبوعات واقعا یک تشکل صنفی است و اصلا مباحث سیاسی در آن دخالتی ندارد. در این تشکل از همه سلایق و طیف‌های فکری از روزنامه مردم‌سالاری گرفته تا روزنامه کیهان حضور دارند و خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در آن عضو است.


وی ادامه داد: خانه مطبوعات همچنین یک تشکل سراسری و واقعا غیردولتی است. ما هیچ وابستگی به دولت نداریم و فقط یک همکاری تعیین‌ شده‌ای با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم.
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات در ادامه صحبت‌های خود با بیان این‌که در خانه مطبوعات همه صنوف دست‌اندرکار عرصه مطبوعات و اطلاع‌رسانی حضور دارند به بیان انتقاداتی از نحوه عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد در برخی استان‌ها پرداخت و اظهار کرد: براساس قانون و مقررات موجود 16 وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه مطبوعات واگذار شده است، اما برخی استان‌ها هنوز این موضوعات را نپذیرفته است.
کواکبیان ادامه داد: شوراهای اطلاع‌رسانی برخی استان‌ها نیز همچنان نمایندگان خانه مطبوعات را در جلسات خود دعوت نمی‌کند که ما خواستار رسیدگی به این دو موضوع هستیم. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تعیین یک ردیف بودجه برای خانه سینما، اظهار کرد: تقاضا می‌کنیم که خانه مطبوعات نیز مانند خانه سینما دارای یک ردیف بودجه‌ای مستقل شود. وی همچنین گفت: این روزها درباره یک هیات منصفه مطبوعاتی صحبت می‌شود و باید نماینده‌ای از خانه مطبوعات نیز در این هیات منصفه حضور داشته باشند.
کواکبیان با تاکید بر لزوم توجه به مطبوعات از سوی دولت‌ها و حکومت‌ها خاطرنشان کرد: برای اثبات این‌که مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، اگر دولت، نظام و حکومت بخواهند، می‌توانند روی خانه مطبوعات حساب کنند زیرا خانه مطبوعات اصلی‌ترین تشکل صنفی این رکن چهارم است. رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات در پایان با انتقاد از کم بودن حقوق دریافتی روزنامه‌نگاران در سطح کشور، اظهار کرد: در برخی استان‌ها خبرنگاران با حقوق ماهیانه 500 الی 600 هزار تومان در ماه راضی به فعالیت هستند که من از این موضوع و از وضعیت معیشتی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران خجالت می‌کشم.
بگذاریم کاندیدای همه جریان‌ها در انتخابات حضور داشته باشند 
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در این همایش  با اشاره به جایگاه رسانه در جوامع مختلف اظهار کرد: در جامعه ما و همه جوامع رسانه جایگاه بسیار مهمی دارد و شکل‌گیری مسائل مربوط به مردم و همچنین افکار عمومی متکی به تلاش رسانه‌هاست. معاون اول رییس جمهور با بیان این‌که «رسانه‌ها در اجرای سیاست‌های تدوینی برای کشور نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند»، ادامه داد: همراهی افکار عمومی با سیاست‌ها موضوعی تعیین‌کننده است و اجرای سیاست‌ها محسوب می‌شود.
وی با اشاره به تشکیل شبکه‌های عظیم رسانه‌ای برای ایجاد تغییراتی جدی در یک جامعه، اظهار کرد: گاهی اوقات این شبکه‌ها معادلاتی را برای سیاست‌گذاران ایجاد می‌کنند و او را ناخواسته به اتخاذ تصمیمی سوق می‌دهند. رسانه‌های شجاع و آن‌ها که منافع ملت برای‌شان مهم است نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در کشور برعهده دارند برهمین اساس دولت از همه رسانه‌ها و مطبوعات حمایت می‌کند و تنها از آنها می‌خواهد که ترویج‌کننده اخلاق و انصاف در جامعه باشد. وی تاکید کرد: با داشتن یک کارنامه قابل دفاع و بزرگ و درخشان و افتخارآفرین، روحیه مدیران ما را حتی به درجه‌ای می‌رسانند که زبان مدیران را برای دفاع از عملکرد خود الکن شده‌ است؛ در این زمان دست برادرانه و دوستانه به سوی رسانه‌ها دراز می‌کنیم تا زمانی که برخی مدیران نمی‌توانند با مردم گفت‌وگو کنند و کارهایی که انجام داده‌اند را با مردم در میان بگذارند رسانه‌ها برای دفاع از موقعیت ملت و کشور وارد شوند.  
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در روزهای نزدیک به پایان سال جاری، گفت:‌ تا اینجای کار با آمریکایی‌ها در جنگ اقتصادی که آن‌ها آغاز کرده‌اند اگر نگوییم ما پیروز اصلی هستیم، می‌گوییم که شکست نخورده‌ایم و در آن‌چه که آمریکایی‌ها بر سر ملت و کشور ایران بیاورند موفق نشدند. در این شرایط ما یک فرصت داریم که از خود یک اقتدار ملی به نمایش بگذاریم و به نظر من بهترین فرصت نمایش این اقتدار انتخابات پیش‌رو است.
وی ادامه داد: می‌شود انتخابات پیش‌رو به جشن پیروزی ملت ایران و جشن مشارکت آن‌ها تبدیل شود و می‌توان کاری کرد که همه گروه‌ها و جریان‌های مختلف سیاسی احساس کنند که در سرنوشت کشور خود سهیم هستند حضور دارند و در آن مشارکت می‌کنند. این موضوع بستگی به آن دارد که ما مسئولین با چه روش، ذهنیت و دیدگاهی با انتخابات برخورد کنیم؛ اگر روش‌مان بسته و محدود و تنگ باشد و فکر کنیم که ما تصمیم‌گیرنده هستیم، ممکن است مردم بگویند شما که تصمیم می‌گیرید، خودتان هم رای دهید. اگر زمینه را باز کردیم تا همه مردم احساس کردند در بین کاندیداها فرد مورد نظرشان وجود دارد یا حتی اگر فرد ۱۰۰ درصد مورد نظرشان نیز وجود ندارد بلکه با درصد کمتری افرادی حضور دارند که نظرشان را نمایندگی کند، در انتخابات مشارکت می‌کنند و رای می‌دهند. وی با بیان این‌که «منطقه ما منطقه‌ای متلاطم است» به وضعیت یمن، عربستان سعودی، عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: متاسفانه ممکن است ترکیه دغدغه‌ای درباره مرزهایش داشته باشد، اما راه‌حل آن جنگ نیست؛ هیچ مساله‌ای با حرکت نظامی حل نشده است بلکه راه‌حل گفت‌وگو، مذاکره و تعامل است؛ در جنگ خون عده‌ای بیگناه ریخته می‌شود و نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. در چنین منطقه حساسی، باید از ایران محافظت کنیم و من فکر می‌کنم انتخابات در این زمینه بسیار تاثیرگذار و مهم است. حرف دیروز آقای رییس جمهوری همین یک جمله بود.
از سوی مازیار هوشمند اعلام شد
اسامی بازرسان و هیات رئیسه کمیته‌های شش‌گانه منتخب سومین مجمع عمومی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور
همایش سراسری خانه‌های مطبوعات و رسانه‌های کشور همراه با سومین مجمع عمومی این تشکل روز پنجشنبه در تهران برگزار شد.
به گزارش «مردم‌سالاری‌آنلاین»، مازیار هوشمند با اعلام این خبر گفت: سومین مجمع عمومی خانه مطبوعات کشور با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، مصطفی کواکبیان رئیس خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور، محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین و اعضای سومین مجمع از سراسر کشور در تهران برگزار شد.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور افزود: در سومین مجمع عمومی این تشکل بازرسان این مجموعه و اعضای هیات رئیسه کمیته‌های شش‌گانه خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور برای مدت یک سال انتخاب شدند. سخنگوی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور با اشاره به برگزاری انتخابات بازرسان به صورت الکترونیکی، گفت: از بین 20 نامزد برای حضور در هیات بازرسی خانه مطبوعات کشور، آقایان میلاد زارعی از خانه مطبوعات استان تهران با 24 رأی و ساسان شیخی از استان مازندران با 22 رأی به عنوان بازرس اصلی و آقای حمید سعیدی از خانه مطبوعات کرمان جنوب به عنوان عضو علی‌البدل این تشکل برای مدت یک سال انتخاب شدند.
مازیار هوشمند با اشاره به مشارکت 72.5 درصدی اعضای مجمع عمومی در انتخابات بازرسان خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور افزود: این انتخابات به صورت الکترونیکی و با نظارت و تأیید هیات رئیسه منتخب سومین مجمع عمومی و نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه مطبوعات کشور گفت: رونمایی از سایت اطلاع رسانی این خانه و کارت عضویت اعضای خانه‌های مطبوعات و رسانه‌های سراسر کشور از دیگر برنامه‌های این همایش سراسری بود که با حضور معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد. مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور با اشاره به درخواست برخی از اعضای مجمع عمومی برای تشکیل کمیته انضباطی این تشکل، گفت: تصمیم برای تشکیل کمیته انضباطی منوط به طرح در هیات مدیره، اخذ مشورت حقوقی از کمیته حقوقی خانه خواهد بود.
هوشمند تعیین هیات رئیسه کمیته‌های شش‌گانه خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور را یکی دیگر از برنامه‌های سومین مجمع عمومی برشمرد و افزود: فردین کمانگر از استان کردستان به عنوان رئیس، و مرتضی داستانی از استان قم و وحید نیشابوری از استان کرمانشاه به عنوان نایب رئیس اول و دوم کمیته حقوقی این خانه انتخاب شدند. مجید نیک‌عهد از استان مرکزی و مرتضی شفیعی از استان آذربایجان شرقی نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیته حقوقی انتخاب و معرفی شدند.
سخنگوی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور گفت: در کمیته آموزش و پژوهش خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور، مریم شمس‌الدین از کرمان به عنوان رئیس و علی یوسفی از استان مازندران و حسین قلعه‌ریز از استان اصفهان به عنوان نایب رئیس اول و دوم این کمیته انتخاب شدند. صدیقه قدم از استان سمنان و مهدی جعفری از استان البرز نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیته آموزش و پژوهش انتخاب و معرفی شدند. وی افزود: در کمیته امور استان‌ها، مجتبی نوریان از خراسان رضوی به عنوان رئیس کمیته، و فرزاد فیضی فیض‌آباد از یزد و محمد شکوهی‌فر از سیستان و بلوچستان به عنوان نایب رئیس اول و دوم این کمیته انتخاب شدند. الهام شادنودهی از استان گیلان و امیراحمد زندآور از استان اصفهان نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیته امور استان‌ها انتخاب و معرفی شدند.
رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه مطبوعات کشور، اسد بابایی بارنجی از استان آذربایجان شرقی را به عنوان رئیس کمیته ویژه خبرنگاران معرفی کرد و افزود: کاظم صادق‌پور از استان یزد و سیدهادی شاطرموسوی از آذربایجان شرقی به عنوان نایب رئیس اول و دوم کمیته ویژه خبرنگاران انتخاب شدند. اکبر بابایی از استان آذربایجان شرقی و نفیسه راهداری از استان اصفهان نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم این کمیته انتخاب و معرفی شدند.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور با اشاره به انتخاب هیات رئیسه کمیته رفاهی و پشتیبانی، علی خادمی از استان خراسان شمالی را رئیس این کارگروه معرفی و تصریح کرد: مهدی صمیمیان از استان سمنان و محمد سلیمانی از استان قم به عنوان نایب رئیس اول و دوم این کمیته انتخاب شدند. حسین قربانی از استان مازندران و احمد یوزباشی از خانه شهرستان‌های استان تهران نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیته رفاهی و پشتیبانی انتخاب و معرفی شدند.
وی ادامه داد: مازیار هوشمند به عنوان رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور و نفیسه یزدانی از استان اصفهان و کاظم سبحان زاده از استان یزد به عنوان نایب رئیس اول و دوم این کمیته انتخاب شدند. عباسعلی حسین‌پور از استان سمنان و منیره الوند غیاثوند از استان تهران نیز به ترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیته اطلاع رسانی انتخاب و معرفی شدند.