«تاج» بی‌برنامگی فدراسیون فوتبال بر سر امیدها

رفتن و آمدن مربیانی هم‌چون کرانجار و فرهاد مجیدی به تیم ملی امید نشان می‌دهد فدراسیون فوتبال بیش‌تر از همیشه نسبت به تیم ملی امید بی‌برنامه عمل می‌کند.
به گزارش ایسنا، داستان فوتبال ایران و المپیک، آن‌قدر طول و دراز شده که شاید بتوان برای آن کتابی قطور نوشت. هر چهار سال یک بار، مدیران فدراسیون فوتبال از صعود به المپیک و تحقق رویاها حرف می‌زنند اما وقتی پای کار می‌رسیم، چیزی جز بی‌برنامه‌گی را نمی‌بینیم. حالا هم همین شرایط را دوباره در تیم ملی امید به وجود آمده است. تیمی که گفته می‌شد قرار است با هدایت کرانچار برای کسب تجربه و نه گرفتن نتیجه راهی مسابقات آسیایی جاکارتا شود، بعدها دچار تغییرات اساسی در کادر فنی شد و کرانچار جای خود را به فرهاد مجیدی داد. مجیدی هم که بارها قول المپیک رفتن را می‌داد، نیامده عطای ماندن در راس کادر فنی تیم امید را به لقایش بخشید. 
مرور همین اتفاقات نشان می‌دهد فدراسیون فوتبال، خیلی بیش‌تر از آن که همگان شاهد هستند، درگیر بی‌برنامگی درباره تیم ملی امید شده است. این فدراسیون که با درایت کمیته ملی المپیک، تمام اختیارات انتخاب و معرفی کادر فنی تیم امید را بر عهده گرفته است، در یکی دو سال اخیر آن‌قدر بی‌برنامه بوده که حالا نزدیک به سه ماه به مسابقات مقدماتی المپیک، تیم امید، باید به دنبال انتخاب سرمربی جدید باشد.
داستان آمدن و رفتن فرهاد مجیدی، مصداق بارز همین بی‌برنامه بودن فدراسیون فوتبال است. اسطوره آبی‌های تهرانی که بعد از خداحافظی‌اش از فوتبال، مدتی دور از فوتبال ایران بود، با سابقه چند بازی دستیاری شفر و در ادامه چند بازی نشستن به عنوان سرمربی روی نیمکت استقلال، به یک‌باره به عنوان سرمربی تیم ملی امید معرفی شد. این که او با چه دید و منطقی و برای پیاده‌سازی چه سبکی از فوتبال توسط فدراسیون فوتبال انتخاب شد بحثی است که باید مسوولان این فدراسیون پاسخگوی آن باشند اما مسأله بسیار مهم این است که وقتی از ابتدا تصمیم گرفته می‌شود که تیم ملی امید با هدایت مربی خارجی اداره شود، چرا به یک‌باره با آن مربی قطع همکاری می‌شود تا هدات تیم امید به یک مربی جوان ایرانی سپرده شود؟ فدراسیون فوتبال که این سال‌ها به عنوان فدراسیون ۵ ستاره خود را معرفی می‌کند، چرا به یک‌باره تغییر تاکتیک داد تا از یک مربی خارجی به مربی جوان ایرانی برسد؟ 


فرهاد مجیدی مربی جوانی است که با کسب تجربه در آینده می‌تواند توانایی‌های فنی خود را بیش از پیش نشان دهد اما فدراسیون فوتبال، که سوزاندن سرمایه‌ها را به خوبی بلد است، کار را به جایی رساند که مجیدی به عنوان یک سرمایه با ارزش، راهی را برود که نه برای خودش خوب باشد نه سودی به فوتبال ایران برساند. زمانی که قرار بود مجیدی به عنوان سرمربی تیم ملی امید انتخاب شود، کمیته ملی المپیک، مخالف این انتخاب بود اما از آن‌جایی که اختیار تصمیمات به فدراسیون فوتبال واگذار شده بود، کمیته ملی المپیک، به صورت علنی مخالف خود را اعلام نکرد. در نهایت هم کمیته فنی فدراسیون فوتبال نام مجید را رسماً به عنوان سرمربی تیم ملی امید اعلام کرد اما این کمیته وقتی دید سرمربی جوان، در بازی‌های تدارکاتی نتایج مطلوبی نگرفته، پروژه برکناری مجیدی را کلید زد. حالا با این تصمیم این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که همین کمیته چند ماه قبل با چه استدلالی مجیدی را به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب کرد و آیا حالا که تصمیم به برکناری‌اش گرفته، مسوولیت تصمیم چند ماه قبل خود و از بین رفتن زمان را می‌پذیرد؟ البته فرهاد مجیدی پیش از آن که رسما تصمیم کمیته فنی را بشنود استعفا داد تا شاید این‌گونه، شأن و شخصیت خود را حفظ کرده باشد. 
رفتن و آمدن مربی به یک تیم همیشه برای رسیدن به کسب نتایج بهتر انجام می‌شود اما در هر مجموعه و باشگاهی، وقتی قرار است مربی‌ای انتخاب شود، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، یک مربی به کار گرفته می‌شود اما رفتن و آمدن کرانچار و حالا مجدیدی فقط این موضوع را اثبات می‌کند که فدراسیون فوتبال هیچ برنامه برای تیم امید ندارد. تیمی که می‌تواند با صعود به المپیک رویای حدود نیم قرنی فوتبال ایران را تحقق بخشد، این روزها درگیر سوء مدیریت فدراسیون فوتبال شده تا مانند همیشه، با امید، به آینده تیم امید نگاه نکنیم.
مجیدی را هم در مربی‌گری سوزاندند
یک کارشناس فوتبال  هم گفت: قضاوت درباره مجیدی در این زمان کوتاه اشتباه است.
مجید نامجو مطلق در گفتگو با ایسنا، شرایط تیم ملی فوتبال امید را خوب ندانست و گفت: تیم ملی امید ما خیلی وقت است که مشکل دارد. ما جوانان خوبی داریم اما وقتی در قالب تیم ملی قرار می‌گیرند  نمی‌توانند خوب عمل کنند. تیم ملی امید ما نسبت به کشورهای دیگر بسیار عقب است و تا وقتی که روندمان در توجه و رسیدگی به تیم ملی امید عوض نشود تغییری نخواهیم کرد.
این کارشناس فوتبال ایران درباره‌ی سرمربی‌های اخیر تیم ملی امید گفت: چندی پیش کرانچار به عنوان سرمربی تیم ملی امید انتخاب شد، اما بعد از یک یا دوماه اخراج شد و ما هنوز نمی‌دانیم علتش چه بوده است. یا به یک نفر اعتماد داریم و به عنوان سرمربی انتخابش می‌کنیم که در این صورت باید از او حمایت کنیم و وقت کافی بدهیم تا خودش را نشان دهد و یا اگر اعتماد نداریم اصلا نباید او را انتخاب کنیم. بنده متوجه نمی‌شوم چطور می‌شود از یک سرمربی دو ماهه شناخت پیدا کرد.
نامجو مطلق در همین ارتباط افزود: مجیدی هم کرانچار بعدی شد. ابتدا به سادگی مجیدی را به عنوان سرمربی تیم ملی امید انتخاب  می‌کنید و بعد به گفته‌ی خود از مجیدی حمایت که نمی‌کنید هیچ، کارش را هم نمی‌گذارید انجام دهد. تنها اتفاقی که افتاده است این است که مجیدی را که می‌توانست یک سرمربی خوب شود، سوزانده اید و الان دوباره باید یک جایگزین برای مجیدی انتخاب کنید. از کجا معلوم که آن جایگزین کارش را خوب انجام دهد. روند که اشتباه باشد نتیجه‌ای هم نخواهد داشت.
او قضاوت درباره مجیدی را در این زمان کوتاه درست ندانست و گفت: برای بررسی کار مجیدی بازی‌های بیشتری لازم بود.
نامجو مطلق در پایان گفت: اینکه در گذشته برنامه تیم ملی امید زیر نظر کمیته ملی المپیک بوده است و الان زیر نظر تاج است، تاثیر زیادی در عدم موفقیت تیم ملی امید ندارد. همیشه به تیم ملی امید ما کمتر از تیم ملی بزرگسالان توجه شده است. این درصورتی است که در فوتبال حرفه‌ای دنیا به تیم‌های پایه اگر بیشتر از تیم‌های بزرگسالان توجه نکنند، کمتر هم توجه نمی‌کنند. در فوتبال ما همه نگاه‌ها به تیم‌های بزرگسالان است و همه ارزیابی‌ها براساس تیم‌های بزرگسالان انجام می‌گیرد. این درصورتی است که در فوتبال حرفه‌ای اینگونه نیست. منتها همه چیز فوتبال ما باید به هم بیاید.
مجیدی باید تا آخر پای کار بماند
یک پیشکسوت تیم ملی فوتبال ایران هم می‌گوید باید فرهاد مجیدی به تیم ملی امید بازگردد.
علی‌اصغر مدیرروستا، پیشکسوت تیم ملی فوتبال ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره استعفای فرهاد از مربی‌گری تیم ملی امید فوتبال گفت: ما در اینجا هم فرصت‌سوزی کردیم و هم آدم‌سوزی کردیم. البته این استعفا هنوز تایید نشده اما اگر تایید شود، فرصت بسیار خوبی برای موفقیت تیم ملی امید را از دست داده‌ایم.
او ادامه داد: استعفای فرهاد مجیدی به هیچ عنوان قابل قبول نیست. او قبل از اینکه این مسئولیت را قبول کند باید تمام جوانب مورد نیاز را در نظر می‌گرفت و بعد سرمربی‌گری تیم ملی امید را قبول می‌کرد. اگر هم چنین مسئولیتی را قبول کرده باید تا آخرش پای کار بماند.
مدیرروستا در ادامه اضافه کرد: من یک مسائلی را درباره کمیته فنی‌ای که برای تیم ملی امید تشکیل شده شنیده‌ام و فکر می‌کنم  این کمیته از کیفیت لازم برخوردار نیست چون افرادی که در این کمیته حضور دارند امتحان خود را پس داده‌اند و به نظر من در این زمینه هیچ جای کار درست نبوده است. اشخاصی دارند در سطح تیم‌های پایه تصمیم‌گیری می‌کنند که به هیچ عنوان و در هیچ زمینه‌ای ثبات لازم را ندارند و تنها می‌خواهند حرف خود را به کرسی بنشانند.
پیشکسوت فوتبال ایران خاطرنشان کرد: باید  در این زمینه‌ها کارهایی زیربنایی انجام داد، مثل قوه قضاییه که آقای رئیسی تحولات ریشه‌ای انجام دادند، باید در سطح فوتبال ایران اقدامات ریشه‌ای و پایه‌ای صورت بگیرد.
او درباره این مساله که در شرایط کنونی چه کار باید انجام داد، گفت: به نظر من بهترین راه حل در شرایط کنونی، بازگشت فرهاد مجیدی است. او  بالاخره مدتی است که با بازیکنان بوده است و از شرایط تیم باخبر است. اگر او دو دستیار که خودش انتخاب کند به کادرفنی تیم اضافه کند و خودش هم بر کارها نظارت داشته باشد، می‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد.