اگر خاطراتم را بنویسم سنگ روی سنگ بند نمی‌شود!

بازیگر «سگ کشی» گفت: اگر خاطرات سینمایی من چاپ شود من فقط ۵ هزار فیش از آنچه بر من در سینما گذشته دارم و این کار را برای روزی گذاشته‌ام که نتوانستم سنگین‌تر از قلم بلند کنم. چون اگر حالا بخواهم سراغ این کتاب بروم ممکن است سنگ روی سنگ بند نشود چون من خیلی رک و صریح هستم و همه اخلاق مرا می‌دانند.
به گزارش ایلنا، داریوش ارجمند که دیروز با حضور در برنامه «سلام صبح بخیر» از همکاری با تقوایی، میرباقری، بزرگ‌نیا و سیروس مقدم گرفته تا پول‌های کثیف سینما، همکاری با بهروز شعیبی و زیر و بم شخصیت حشمت فردوس و تاریخچه «ستایش» از دوران بیماری زنده‌یاد ایرج قادری تا گریم شخصیت ستایش سخن گفت.
ارجمند در ابتدا گفت: من با خیلی از بزرگان سینمای ایران کار کرده‌ام؛ چه جوانان چه اساتید بزرگ که در پیشانی آنها استاد ناصر تقوایی است که بزرگترین افتخار من در طول دوران بازیگری‌ام، کار «ناخدا خورشید» در خدمت ایشان بود؛ نوع کاری که می‌کرد و شرف، انسانیت، شعور و سوادی را که داشت هرگز فراموش نمی‌کنم. متاسفانه شرایط اینگونه است و نگذاشتند یا نشد که تقوایی باز هم کار کند. او سریال تلویزیونی طنزی (دایی جان ناپلئون) ساخت که این همه طناز آمده‌اند اما یک سکانس به قوت کار او نساخته‌اند.
وی افزود: شاید ایراد من این است که اولین کاری که به صورت حرفه‌ای انجام دادم با یک استاد بود و این چیزهایی را به من شناساند و مرا به گونه‌ای برای سینما تربیت کرد که بعدها برای برخی کارگردانان دردسر شدم. تقوایی والا و باسواد بود و امیدوارم هرجا هست خدا او را حفظ کند.


بازیگر سریال «امام علی» یادآور شد: با میرباقری این سید بزرگوار ۱۰ سال کار کرده‌ام و سریال و تئاتر و فیلم سینمایی برای او بازی کرده‌ام. ما نقطه مشترکی در بحث شیعه‌گری‌مان داشتیم و هر دو اعتقادات هم را می‌شناختیم و خیلی زود با هم کنار می‌آمدیم و همدیگر را درک می‌کردیم. حتی در فیلم طنزی مثل «آدم برفی» اعتقادات‌مان در یک راستا بود و باعث موفقیت آثارمان شد. امیدوارم هر جا هست موفق باشد و کار کند و سلامت باشد.
بازیگر «سگ کشی» اعلام کرد: اگر خاطرات سینمایی من چاپ شود من فقط ۵ هزار فیش از آنچه بر من در سینما گذشته دارم و این کار را برای روزی گذاشته ام که نتوانستم سنگین‌تر از قلم بلند کنم. چون اگر حالا بخواهم سراغ این کتاب بروم ممکن است سنگ روی سنگ بند نشود چون من خیلی رک و صریح هستم و همه اخلاق مرا می‌دانند.
ارجمند در خصوص سریال «کوچک جنگلی» تصریح کرد: به آقای تقوایی در کوچک جنگلی خیلی ستم شد. من تازه از فرانسه آمده بودم او هنرپیشه اش را انتخاب کرده بود و مرا که دید همه چیز را بهم ریخت و برای نقش میرزا کوچک خان مرا انتخاب کرد. من یک ساعت یا سه ربع آن کار را هم بازی کردم. آن سریال چیز غریبی بود و خود تقوایی می‌گفت این وصیت نامه من است. او همه وجودش را برای ساخت کوچک جنگلی جمع کرده بود و فکر می‌کنم اگر آن چاپ شود و خانم او هم دنبال چاپ این فیلمنامه بود یک کلاس فیلمنامه‌نویسی و سینما به حساب می‌آید.
وی در این خصوص که آیا سرعت پایین تقوایی باعث جایگزین کردن کارگردان دیگری در آن کار شد، گفت: اصلا بحث کند بودن تقوایی مطرح نبود. عده‌ای می‌خواستند خودشان این سریال را بسازند و می‌گفتند ما که می‌خواهیم ۵۰ میلیون هزینه کنیم، می‌خواهیم بچه‌های خودمان (حزب الله) این را بسازند! من این‌ها را مفصل در خاطراتمان خواهم نوشت و اگر کوچک جنگلی ساخته می‌شد تلویزیون زیر و رو می‌شد. نمی‌دانم چرا دیگر او را دعوت به کار نکردند و کاری که او برای سینما و تلویزیون کرده است، از سر این دوستان هم اضافه است.
 جدیدا درباره پول‌های کثیف حرف زده می‌شود
وی اضافه کرد: آن کار ساخته شد و مورد استقبال قرار گرفت. مردم شمال خیلی این کار را دوست داشتند و مرا به اسم هادی خضوعی می‌شناختند. آن کار موفق شد اما کم درباره آن بحث شد. فوتبال ما یک حالت سیاسی دارد و با آن یارگیری می‌کنند و موقع انتخابات آبیته و قرمزته مطرح می‌شود. ما هم در آن سریال از کارهای کثیفی که در فوتبال بود صحبت کردیم. به تازگی عده ای جرات پیدا کرده‌اند و در این باره می‌گویند. همانطور که درباره پول‌های کثیف سینما هم جدیدا صحبت به میان می‌آید. من هم مصاحبه‌ای در این باره کردم که به مدیران تلویزیون برخورد. در حالی که منظور من تلویزیون نبود و تلویزیون پولش کجا بود که تمیز و کثیف باشد!
در ادامه ارجمند درباره پیوستن به ستایش گفت: مرحوم ایرج قادری چندین بار مرا برای فیلم‌هایش دعوت می‌کرد و من نمی‌رفتم. گفتند مریض است و دارد سریال می‌سازد این بار قبول کن. او شیمی درمانی می‌شد و موهایش ریخته بود و خیلی غم‌انگیز بود. به هر حال من وارد کار شدم. قادری فوت کرد و آقای دیگری آمد که خانمش فوت کرد و نتوانست و به آقای سعید سلطانی رسیدیم. خوشحالی من از حضور در این پروژه آشنایی با سعید مطلبی بود و طی این همه کاری که داشتم نویسنده‌ای مثل او ندیدم که آدمها، سبک زندگی، روابط اجتماعی و... را بشناسد. او خیلی خوب همه چیز
 را می‌شناسد.
 حشمت فردوس همان لاتی است که
 امام می‌گوید
وی در خصوص حشمت فردوس گفت: مطلبی مردی را نوشته که لات است، لاتی که مرحوم امام (ره) می‌گوید نه شرابخاره نه زن باره نه زورگیر نه قمارباز. او نه زن دوم و نه معشوقه دارد بلکه یک خانواده و اصولی دارد که باعث می‌شود من او را دوست داشته باشم. او همیشه کنار حق ایستاده است. ارجمند در ادامه درباره تکه کلام افتاد اظهار کرد: در متن اول یک بار هست که جایی حشمت چیزی به همسرش می‌گوید و تاکید می‌کند که افتاد!؟ این برای من خیلی اهمیت پیدا کرد و فکر کردم این کلمه باید صاحب اکت شود، من خیلی تمرین کردم و اکت‌های مختلفی را اجرا کردم تا به این اکت رسیدم.
وی همچنین درباره فیلم سینمایی «بلوا» نیز توضیح داد: درباره قصه بلوا نمی‌توانم چیزی لو بدهم. بهروز شعیبی را می‌شناسم و کارهای خوبی در سینما کرده است. عاشق «دهلیز» هستم، او بازیگر خوبی هم هست و بازی‌اش در «طلا و مس» را دوست دارم. او آدم فرهیخته‌ای است که سینما را می‌شناسد و خوشحالم مرا به این کار دعوت کرد. کار کردن با او را دوست داشتم و امیدوارم این فیلم هم مثل دیگر آثار او پرسروصدا باشد.