بودجه متفاوت 99




گروه اقتصادی / همسو با کاهش درآمدهای نفتی کشور به‌دلیل فشارهای ناشی از تعدیل درآمدهای نفتی، سیاستگذاران اقتصادی به‌منظور کاهش آثار کسری بودجه و جلوگیری از آثار تورمی ناشی از بسط بودجه‌ای، رویکردهای حاکم بر سند دخل و خرج کشور را اعلام کرده‌اند. براساس آنچه که تاکنون بیان شده، می‌توان تحلیل کرد سقف هزینه‌ها و درآمدهای بودجه کاهش خواهد یافت و به‌منظور جلوگیری از اتلاف منابع بودجه، ازردیف‌های هزینه‌های غیرضرور دستگاه‌ها به‌طور کاملاً محسوس کاهش خواهد یافت. بودجه به‌صورت متمرکز از سوی دستگاه‌های سیاستگذار هزینه می‌شود و آنها هستند که منابع را تخصیص خواهند داد. به‌گزارش خبرنگار «ایران»، دولت تصمیم دارد با حذف ردیف‌های هزینه‌ای در بودجه سال آینده، توازن و تعادل را به بودجه بازگرداند. شکاف و ناترازی بودجه سنواتی کشور یکی از اساسی‌ترین دلایل افزایش نرخ تورم برشمرده می‌شود.


در این باره، روزگذشته، رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد که با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بودجه جاری سال آینده بدون وابستگی به منابع نفتی تأمین خواهد شد.
نفت فقط برای عمران
به‌گزارش روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور، محمدباقر نوبخت که پس از نهمین جلسه شورای بودجه، سخن می‌گفت، با بیان این مطلب افزود: براساس تصمیم‌گیری انجام شده، منابع نفتی فقط به طرح‌های عمرانی اختصاص خواهد یافت و بدین ترتیب واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای دولت به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تبدیل خواهد شد.
حذف یارانه‌های پنهان
وی با اشاره به الزامات سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی گفت: برای جایگزین کردن منابع نفتی سه پیشنهاد ارائه شده که یکی از آنها حذف یارانه پنهان عامل‌های انرژی است، یکی دیگر از منابع درآمدهای مالیاتی است، اما نه به معنای اینکه ما بخواهیم ضرایب مالیات‌های موجود را افزایش دهیم، بلکه حتی با توجه به شرایط موجود قرار شده است تا ضرایب بنگاه‌های تولیدی را کاهش دهیم. بنابراین درآمدهای مالیاتی از تعیین پایه‌های مالیاتی جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و حذف معافیت‌های بی‌مورد که نیازی به وجود آنها در شرایط جنگ اقتصادی نیست، تأمین خواهد شد.
کاملاً متفاوت
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به تصویب بخشنامه بودجه سال ۹۹ در جلسه اخیر شورای اقتصاد، افزود: بودجه سال ۹۹ کاملاً متفاوت از بودجه سنوات گذشته خواهد بود.
ردیف زدائی
نوبخت در توضیح بیشتر این تفاوت گفت: در بودجه سال آینده همه دستگاه‌های اجرایی که در قوانین بودجه سنوات گذشته حدود هزار دستگاه ردیف بودند، به کمتر از ۱۰۰ دستگاه سیاستگذار کاهش خواهد یافت و بقیه دستگاه‌ها به دستگاه‌های مجری تبدیل خواهند شد.
دستگاه‌های اجرایی و سیاستگذار
معاون رئیس جمهوری افزود: بنابراین در اولین گام همه دستگاه‌های اجرایی به دو بخش دستگاه‌های سیاستگذار و برنامه‌ای و دستگاه‌های مجری تقسیم می‌شوند که ما فقط بودجه دستگاه‌های سیاستگذار را برای تصویب به مجلس ارائه می‌کنیم و بودجه دستگاه‌های مجری در اسناد اجرایی که در هیأت دولت تصویب و ابلاغ می‌شود، تعیین خواهد شد.
استانداری‌ها، دستگاه سیاستگذار
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه البته اسناد بودجه دستگاه‌های مجری جهت اطلاع مجلس همراه با لایحه بودجه ارائه خواهد شد، گفت: در این رویکرد بودجه استانداری‌ها به‌عنوان دستگاه‌های سیاستگذار دیده شده‌اند و بودجه دستگاه‌های مجری هر استان زیر نظر شورای بودجه که با حضور استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه آن استان تشکیل می‌شود تخصیص خواهد یافت.
پاداش بازنشستگان
نوبخت با بیان اینکه بودجه سال آینده یک بودجه عملیاتی است، افزود: در سال آینده براساس عملکرد دستگاه‌ها بودجه آنها تعیین و تخصیص خواهد یافت.
 وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تخصیص ۵۰ درصد پاداش بازنشستگی کارکنان دولت در ابتدای شهریور گفت: همان‌طور که وعده داده بودیم ۵۰ درصد باقیمانده پاداش بازنشستگان دولت از جمله فرهنگیان و استادان دانشگاه‌ها و کلیه کارکنان دولت روز اول مهر تخصیص یافت و طبق برنامه به این عزیزان پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شرایط متفاوتی دارد، افزود: در این زمینه نیز با وزیر بهداشت هماهنگی‌های لازم انجام شده و پاداش بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی متعاقباً پرداخت خواهد شد.
قیمت نان
نوبخت در پایان در واکنش به انتشار برخی اخبار مبنی بر افزایش قیمت نان گفت: هیچ تغییری در روزهای اخیر در سیاست‌های دولت مبنی بر افزایش قیمت نان گرفته نشده و ما همچنان با همان روشی که از ابتدای سال ۹۸ عمل کرده‌ایم ادامه خواهیم داد و بحثی که مبنی بر افزایش قیمت نان در برخی رسانه‌ها مطرح شده قابل پیگیری است.