دیدارهای دیپلماتیک پیش از صحن سازمان ملل

سفر این بار روحانی به نیویورک برای حضور در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی‌سازمان ملل متحد با توجهات بیشتری روبرو شده است. اقدامات ترامپ علیه ایران و اقدامات میانجی گرانی مثل فرانسه برای دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا سبب شده تا دنیا چشم انتظار رفتار این دو رئیس جمهور باشد.
روحانی در این مدتی که در نیویورک به سر می‌برد اقدامات  دیپلماتیک خود را آغاز کرده و می‌کوشد تا جهان را متوجه رفتارهای اشتباه آمریکا کند و مسیر درست را به آمریکایی‌ها بشناسد. 
به طور نمونه رئیس جمهور در دیدار مدیران ارشد رسانه‌های آمریکا،  اعلام کرد که تلاش‌های رئیس جمهور فرانسه در صورتی موثر است که آقای ترامپ تحریم‌های اعمال شده علیه ایران پس از خروج از برجام را بردارد که در آن زمان،‌ امکان مذاکره در قالب ١+٥ وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی  گفت: تداوم تحریم‌هایی که تحت عنوان فشار حداکثری اجرا شده است، به مثابه پیش شرط‌های عملی آمریکا برای مذاکره است، در حالیکه از نظر ما برای مذاکره، ابتدا هر پیش شرطی باید برداشته شود.


رئیس جمهور افزود: خجالت آور است که مبنای اتهام زدن به ایران در مورد حمله به آرامکو، صرفا این است که نمی‌خواهند قبول کنند ارتش یمن توان نظامی‌حمله موشکی و پهپادی را دارد. این یعنی اتهام زنندگان به ایران هیچ برآورد واقعی از پیشرفت‌های نظامی‌یمنی‌ها ندارند، چشمان خود را بسته اند و صرفا به گمانه زنی بسنده کرده اند.
دکتر روحانی ادامه داد: ضعف راداری و پدافندی تجهیزات عظیم آمریکایی در مسیر ادعایی این موشک‌ها و پهپادها قابل انکار نیست و یمنی‌ها در واقع آمریکا را تحقیر کرده اند و به تامین کنندگان تسلیحات عربستان  هشدار داده اند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی و امانوئل مکرون هم در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی‌سازمان ملل متحد دیدار و در خصوص توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مورد علاقه ایران و فرانسه، شرایط حساس منطقه و ابتکار جدید دکتر روحانی برای حفظ امنیت منطقه خلیج فارس موسوم به «ابتکار صلح هرمز» تبادل نظر کردند و بر عزم خود برای توسعه روابط و همکاری در عرصه‌های مختلف دو جانبه و بین المللی تاکید نمودند.
دکتر روحانی در این دیدار ضمن تاکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرف‌های برجام و از جمله فرانسه برای حفظ این توافق مهم بین المللی بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن؛ بیانیه امروز کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهام زنی بی اساس به جمهوری اسلامی‌ایران عنوان و از آن انتقاد کرد.
امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن استقبال از طرح دکتر روحانی برای امنیت منطقه، به تشریح تلاش‌های فرانسه برای کمک به اجرای برجام پرداخت و همکاری اروپا با سایر طرف‌های این توافق به ویژه روسیه و چین را ضروری دانست.
رئیس جمهور فرانسه بر تعامل و گفتگو با ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه و نیز تداوم روابط سازنده پاریس - تهران تاکید کرد.
همچنین رئیس جمهور کشورمان با نخست وزیر پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان و عمران خان، نخست وزیر پاکستان در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، امنیت مرزی میان دو کشور، مبارزه با تروریسم و بازیابی صلح و ثبات در منطقه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.
دکتر روحانی ضمن تاکید بر عزم ایران برای ادامه روابط خوب و سازنده میان دو کشور، بر اجرایی شدن هر چه سریعتر توافقات سفر اخیر عمران خان به ایران تاکید کرد.
نخست وزیر پاکستان هم ضمن اشاره به کمک‌های ایران در چند دهه گذشته به ملت و دولت پاکستان، برای هر گونه همکاری با کشورمان جهت کاهش تنش در منطقه اعلام آمادگی کرد. عمران خان همچنین تشکر ویژه خود و ملت پاکستان را از مقام معظم رهبری و مسئولان ایرانی برای اتخاذ مواضع صحیح و اصولی در حمایت از مردم کشمیر اعلام کرد.
همچنین در ادامه رفتارهای دیپلماتیک روحانی ، او دیروز با  نخست وزیر ژاپن هم دیدار کرد.