می‌خواهیم سالروز آغاز جنگ تحمیلی را به روز صلح تبدیل کنیم

وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در توییتر به مناسبت سالروز دفاع مقدس نوشت: منطقه ما از زمان تجاوز صدام به ایران تاکنون همواره در آشوب بوده است ما مي‌خواهیم ۳۱ شهریور روز صلح باشد نه روز جنگ.
 محمد جواد ظریف در این توییت افزود: «۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برای ایرانیان روز تلخی است زیرا یادآور تجاوز صدام با پشتیبانی قدرت‌های جهانی به ایران است.»
ظریف تاکید کرد: «منطقه ما از آن زمان تاکنون همواره در آشوب بوده است. ما می‌خواهیم ۳۱ شهریور روز صلح باشد و نه جنگ.»
وی تصریح کرد: «رئیس‌جمهوری روحانی، امروز «ائتلاف: ابتکار صلح هرمز» را کلید زد. جزئیات در مجمع عمومی ملل متحد.»


 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز  یکشنبه در مراسم رژه نیروهای مسلح گفت: امسال در سازمان ملل متحد با شعار ائتلاف امید، ابتکار صلح هرمز که خلاصه آن حب وامید است به جهان ارائه خواهیم کرد.
رئیس جمهوری فردا دوشنبه برای شرکت در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک خواهد رفت.   محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز جمعه شب گذشته وارد نیویورک شد.
غیر ممکن شدن مذاکره
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی جی تی ان» چین گفت: آمریکا مي‌خواهد با اعمال تحریم‌ها علیه ایران، مذاکره با تهران را غیرممکن کند.
ظریف در گفت‌وگو با این شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان چین که امروز یکشنبه منتشر شد، تصریح کرد: «ایالات متحده آمریکا گزینه‌های خود را از دست داده است، فشار حداکثری کار نمي‌کند.
در این گزارش آمده است؛ آمریکا روز جمعه در پی حملات هفته گذشته به تاسیسات نفتی عربستان سعودی که مقامات ریاض و آمریکا، تهران را در بروز آن متهم کردند با اعمال دور دیگری از تحریم‌ها علیه ایران، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی این کشور مورد تحریم واقع شدند.
این تلویزیون چینی مي‌افزاید ایران منکر دخالت در این حملات است که تولید نفت عربستان سعودی، بزرگترین صادر کننده نفت جهان را نصف کرد. جنبش حوثی‌های یمن مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
گزارش مي‌افزاید در میانه تنش‌های ایران با آمریکا، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در گفت و گو با «سی جی تی ان»  از اقدامات جدید واشنگتن انتقاد کرده است.
ظریف در این مصاحبه اقدامات جدید آمریکا علیه ایران را زیر سوال برد و اعلام کرد ایران پس از تحریم‌های قبلی ایالات متحده موفق به تثبیت اقتصاد خود شده است.
وزیر خارجه ایران افزود: «اقدامات آمریکا حذف تحریم‌ها را دشوار کرده است آنها مي‌خواهند مذاکرات را غیرممکن سازند مي‌خواهند یک تغییر را غیرممکن سازند حذف تحریم‌ها برای ترامپ و جانشین وی بسیار دشوار خواهد بود.»
ژست آمریکایی‌ها
در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به سوالی درباره حمله اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو گفت که آمریکا پس از حمله به پالایشگاه عربستان با اعزام نیرو و تجهیزات دفاعی به منطقه در حال ژست گرفتن است.
وی تصریح کرد: از نظر من آمریکا در حال ژست گرفتن است. من فکر می‌کنم که این کشور در رسیدگی به این مسئله تماما مسیر اشتباه را پیش می‌رود.
به گزارش ایسنا، شنبه گذشته حوثی‌های یمن حمله گسترده‌ای را علیه تاسیسات نفتی آرامکو واقع در شرقی‌ترین نقطه عربستان انجام دادند که در نتیجه آن تولید نیمی از نفت این کشور متوقف شده است. حوثی‌ها پس از انجام این عملیات پهپادی به‌طور رسمی و صریح مسئولیت حمله را بر عهده گرفتند. با این حال، مقامات آمریکایی و سعودی تلاش می‌کنند با طرح ادعاهایی بی‌اساس ایران را برای این حمله مقصر جلوه دهند.
ظریف در بخش‌هایی از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه ایران هیچ نقشی در حمله به آرامکو نداشته است، خاطر نشان کرد که ایران احتمالا نتیجه تحقیقات سازمان ملل را در این زمینه نخواهد پذیرفت.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که کارشناسان برای بررسی درباره این حمله راهی عربستان شده‌اند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: سازمان ملل ما را در جریان قرار نداده است. سازمان ملل با ما مشورت نکرده است. ما نمی‌دانیم که بر چه اساسی قرار است این کار انجام شود اما ما اطمینان داریم که اگر سازمان ملل تحقیقاتی عادلانه و درست انجام دهد، به این نتیجه خواهد رسید که حمله توسط ایران صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اطمینان دارد ایران قادر است مانع از وقوع جنگ شود، اظهار اشت: من اطمینان دارم که ما آغاز گر جنگ نخواهیم بود اما همچنین اطمینان داریم، کسی که جنگ را آغاز می‌کند پایان دهنده آن نخواهد بود. این، بدان معنی است که یک جنگ محدود نخواهد بود.
ظریف در ادامه مصاحبه خود درباره سفرش به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آمریکا به صراحت به او گفته است که از حضور او در مجمع عمومی استقبال نمی‌کند، هرچند که روادید دریافت کرده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از نظر او صدور روادید از سوی آمریکا نشانه‌ای از تمایل واشنگتن برای مذاکره است؟ تصریح کرد: نه ضرورتا. آمریکا به عنوان میزبان مقر سازمان ملل ملزم است برای کشورهای عضو روادید صادر کند. بنابراین، آنها طی یک نامه‌ پیوست به روادید من به روشنی مشخص کردند که من واجد شرایط دریافت روادید نیستم اما این کار را بر اساس چشم‌پوشی انجام می‌دهند. پس آنها می‌خواستند من متوجه شوم که قرار نبوده اینجا باشم.