30 میلیارد برای جمع آوری بمب‌های ساعتی مدارس

پس از پیگیری های روزنامه «خراسان رضوی» درباره جمع آوری بخاری های نفتی مدارس استان و همچنین پیگیری های مسئولان استان، 30 میلیارد تومان برای جمع آوری این بمب های ساعتی از مدارس به استان اختصاص یافت تا شاهد یک گام رو به جلو در ایمن سازی مدارس استان باشیم.
به گزارش «خراسان رضوی»، 24 مردادماه بود که در گزارشی با عنوان «1100‌ بمب ساعتی در کلاس‌های‌ درس استان» به وجود بخاری های نفتی در مدارس پرداختیم و سهم استان از بودجه 300 میلیاردی ملی جمع آوری بخاری های نفتی مدارس را مطالبه کردیم. جاسم حسین پور مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در آن گزارش اعلام کرد: «اعتباری برای حذف بخاری های نفتی به استان اختصاص نیافته است.» او این را هم گفت که «در صورت تخصیص اعتبار، بخاری های نفتی مدارسی که منطقه آن ها از نعمت گاز برخوردار است اما هنوز کلاس های درس آن ها با بخاری نفتی گرم می شود و تبعات و خطرات زیادی برای دانش آموزان و کادر آموزشی دارد، جمع آوری خواهد شد تا سیستم گرمایشی این مدارس بازسازی شود.»
حالا با پیگیری های انجام شده، از محل 300 میلیارد تومان، 30 میلیارد سهم استان خراسان رضوی شده است و مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تاکید می کند از محل این بودجه تا مهر ماه بخاری های نفتی استان جمع آوری می شود.
30 میلیارد کفاف جمع آوری 1100 بخاری نفتی را می دهد


حسین پور با بیان این که در استان هزار و 100 کلاس درس با بخاری نفتی گرم می شود، می افزاید: جمع آوری بخاری نفتی این هزار و 100 کلاس را در دستور کار داریم و تا مهرماه بخاری های نفتی را جمع آوری می کنیم. وی می گوید: این 30 میلیارد تومان فعلا کفاف این میزان کلاس درس را می دهد. البته بودجه در طول سال استمرار دارد. زیرا در ابتدای سال مالی عمرانی قرار داریم و مدارسی که از نعمت گاز برخوردار شده اند در دستور استاندارد سازی سیستم گرمایشی قرار می گیرند.
از او می پرسیم آیا مبلغی بیش از این 30 میلیارد که اختصاص یافته به استان تعلق می گیرد؟ که پاسخ می دهد: ان شاء ا... که بیشتر است.
 این بودجه از تهران اختصاص می یابد و از آن جایی که سال مالی عمرانی از تیر ماه آغاز می شود، بودجه استمرار دارد.
30 درصد مدارس استان به مقاوم سازی نیاز دارد
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همچنین در پاسخ به این سوال که چند کلاس درس در استان به بازسازی نیاز دارد؟ می گوید: حدود 30 درصد از مدارس استان به مقاوم سازی و بازسازی نیاز دارد که در این زمینه طرح تخریب و بازسازی از سال 85 شروع شده و در همان برهه اعتبارات خوبی اختصاص داده می شد اما الان میزان اعتبارات کمتر شده است. وی تاکید می کند: مدارسی که به بازسازی نیاز دارند به این معنا نیست که اصلا مقاوم نیستند. بلکه ممکن است در منطقه ای و در روستایی، مدرسه ای باشد که از نظر ما به لحاظ کاربری آموزشی به بازسازی نیاز داشته باشد اما بهترین و مقاوم ترین ساختمان آن منطقه باشد. این مدارس از قدیم بوده و 40 یا 50 سال قدمت دارند اما ممکن است با استانداردهای روز و به لحاظ معماری و سازه ای مطابقت نداشته باشند و مقاوم نباشند. به هر حال به این معنا نیست که اصلا مقاوم نیستند چرا که تعداد زیادی از این مدارس بهترین ساختمان در منطقه خود هستند.