غصه جدیدی بر مردم وارد نشود



دیروز روز واکنش‌های تلویحی  حسن روحانی به رویدادهای داخلی و خارجی بود. در سیاست خارجی، رئیس جمهوری بی آنکه مستقیماً به اخراج «جان بولتون» از کاخ سفید اشاره کند، خطاب به امریکا گفت که این کشور باید همزمان، جنگ‌طلبان و سیاست جنگ‌طلبی را کنار بگذارد. او همچنین به برخی سخنرانی‌های معدود، اما تفرقه افکن هم در ایام عزاداری حسینی اشاره و تصریح کرد که چنانچه از عاشورا و کربلا فاصله و اختلاف به وجود آمد، حتماً مسیر امام حسین(ع) را به درستی دنبال نکرده‌ایم. او درعین حال ابراز تأسف کرد که به بعضی از ابعاد حادثه عاشورا توجه شده و برخی دیگر کمتر یا اصلاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد که می‌تواند اشاره‌ای باشد به بعضی برداشت‌های ناصواب که از برخی تریبون‌ها به کرات شنیده می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در ابتدای سخنان خود، با اشاره به اینکه در سایه درس‌آموزی از اباعبدالله الحسین(ع) و حادثه کربلا، پیروزی نهایی از آن ملت ایران خواهد بود، وظیفه امروز همه مسئولان و کارگزاران نظام اعم از دولتی و غیردولتی و ایستادن واقعی در کنار امام حسین(ع) را تلاش برای رفع مشکلات مردم و یادآوری عزت و صبوری در برابر فشارهای حداکثری دشمنان به مردم دانست.


رئیس جمهوری درس آموزی از حادثه کربلا را بیش از هر زمان دیگری ضروری خواند و درباره یکی از این درس‌ها گفت: منطق دشمن اعمال فشار حداکثری بر ملت ایران است، همچنان که در کربلا هم اعمالی انجام دادند که صرفاً بر مبنای فشار حداکثری و ظلم بیشتر بود و الا لشکر هزاران نفری در برابر 72 نفر نیازی به بستن آب نداشت. روحانی با تأکید بر اینکه منطق امام حسین(ع) منطق انسانیت، شرف و مردانگی است، تصریح کرد: امروز ما باید همان راه و مسیر را انتخاب کنیم، در حالی که دشمن فشار حداکثری را وارد می‌کند، مسیر ما ایستادگی و مقاومت است.
رئیس جمهوری در ادامه تأکید کرد: امریکا باید بفهمد که جنگ‌طلبی جنگ‌طلبان سودی ندارد و باید جنگ‌طلبان را کنار گذاشته و سیاست‌های جنگ‌طلبی و فشار حداکثری را رها کند.
روحانی، منطق جمهوری اسلامی ایران را استفاده از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دانست و افزود: در برجام نیز منطق ما تعهد در برابر تعهد است، اگر آنها به تعهد خود عمل کنند ما نیز عمل می‌کنیم و اگر آن را ناقص عمل کنند ما نیز چنین خواهیم کرد. او گام سوم کاهش تعهدات برجامی را مهم‌ترین گام جمهوری اسلامی دانست که با دو گام قبلی قابل قیاس نیست و گفت: اگر ضرورت داشته باشد در آینده باز هم گام‌های دیگر را برخواهیم داشت.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، همراه با ایستادگی و مقاومت نسبت به سیاست‌های خصمانه دشمنان، بر ضرورت ایجاد روحیه وحدت و یگانگی در کشور تأکید کرد و با اشاره به برگزاری انتخابات در ماه‌های آینده گفت: انتخابات باید موجب وحدت بیشتر در جامعه باشد و آحاد و اقشار مختلف مردم اعم از زنان و کارگران هر مشکلی که به ذهن‌شان می‌آید و احساس می‌کنند که حقوق‌شان مراعات نمی‌شود، راه اصلی برای کسب حق خودشان انتخابات است. باید در انتخابات دیدگاه‌های خود را اعلام کنند و افرادی را انتخاب کنند که حقوق‌شان را سریع‌تر و زودتر به دست‌شان ‌برسانند و غیر از این هیچ راه دیگری وجود ندارد.
روحانی با بیان اینکه انتقاد و سخن گفتن هیچ ایرادی ندارد، اما راه اصلی برای پیروزی و رسیدن به حق بیشتر انتخابات است، افزود: باید در انتخابات حضور فعال داشته باشیم و نباید انتخابات مایه انشقاق و دودستگی در جامعه شود، بلکه باید به وحدت و انسجام بیشتر بینجامد.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: در شرایطی که دشمن همه فشارهای اقتصادی را به کار گرفته است. نباید برخی از تندروی‌ها و مسیرهای غیردقیق که مردم را آزار می‌دهد در جامعه اجازه بروز پیدا کند، چرا که مردم به اندازه کافی با غصه و سختی مواجه هستند و نباید اجازه داد که براساس بی‌دقتی‌ها غصه جدیدی بر مردم وارد شود. روحانی تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که باید حرف و ندای مردم را بهتر بشنویم و اگر می‌خواهیم در خیمه‌گاه امام حسین(ع) قرار داشته و روبروی یزید باشیم، وظیفه داریم که مشکلات مردم را برطرف کرده و مردم را تقویت کنیم تا از این پیچ تند عبور کنیم و بی تردید با ایستادگی و مقاومت دشمن را مأیوس خواهیم کرد و همه باید آگاه باشیم که اگر خدای ناکرده دچار اختلاف و دوقطبی شویم، راه برای پیروزی دشمن هموار و آسان خواهد شد.
رئیس جمهوری در ادامه از ملت بزرگ ایران و همه شیعیان و مسلمانان جهان به واسطه گرامیداشت ایام محرم و بویژه روز عاشورا، قدردانی کرد و گفت: حرکت امام حسین(ع) نشان داد حتی در جامعه‌ای که در آن انقلاب پیامبر اسلام(ص) که بزرگترین حرکت تاریخی است، به وقوع پیوسته نیز احتمال انحراف وجود دارد، لذا همه باید یکی از وظایف اصلی خود را اصلاح جامعه و بازگشت آن به آرمان‌های بلند انقلاب بدانیم. روحانی با اشاره به اینکه مردم در این روزها یکبار دیگر همه درس‌هایی که از تاریخ و از قیام امام حسین(ع) آموخته را بازآفرینی می‌کنند، گفت: برای بیان حادثه کربلا و فداکاری‌های امام حسین(ع) بایستی همه ابعاد آن مورد توجه باشد، اینکه فقط یک بعد را مد نظر قرار داده و به ابعاد دیگر کمتر  یا اصلاً توجه نشود، ممکن است تابلوی ناقصی را در جلوی ما قرار دهد.  رئیس جمهوری افزود: امام حسین(ع) در این برهه بسیار مهم تاریخی به گونه‌ای رفتار کرد که هیچ‌کس حتی برای مخالفین نقطه ابهامی باقی نمانده است، رفتار امام حسین(ع) این چنین نبود که بگوید من حق و یادگار پیامبر اسلام(ص)، در برابر حکومت ظالمانه هستم، لذا سخنان و اقدامات شما ناصحیح است. بلکه امام حسین(ع) با همه زبان‌ها و منطق‌ها برای مخالفین، معاندین و حتی کوردلان استدلال می‌آورد. او با اشاره به تأکیدات امام حسین(ع) در روز عاشورا مبنی بر اینکه من آغازگر جنگ نخواهم بود، افزود: این مهم‌ترین درس امام حسین(ع) در تاریخ کربلاست که متأسفانه همه درس‌های امام حسین(ع) به درستی تبیین نمی‌شود و به برخی از ابعاد توجه شده و برخی دیگر کمتر یا اصلاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد.  روحانی تصریح کرد: باید عین متن تاریخ کربلا که از سوی بزرگانی چون شیخ مفید نوشته شده است، به عنوان منبع سخن مورد توجه قرار بگیرد، نه مواردی که بعضاً دلخواه و مورد علاقه است.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه نباید حادثه عاشورا و کربلا به هیچ عنوان جناحی شود، اظهار کرد: اگر در مجالس عزای امام حسین(ع) سخنران و مداح بخواهد، حادثه عاشورا را در خدمت خود و جناح خود قرار دهد، این موضوع خیانت به اباعبدالله الحسین(ع) است. امام حسین(ع) برای نجات همه انسان‌ها و الگوی همه بشریت است. او گفت: خوشبختانه امسال موارد کمی از سخنان تفرقه‌انگیز شنیده شده و تعداد کسانی که به دنبال ایجاد دو قطبی کاذب بودند، اندک بوده و قابل اعتنا نیست و این از موفقیت‌های بزرگ ملت ایران است.  رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر به درستی از تاریخ کربلا استفاده کنیم، موجب وحدت جامعه خواهد بود و چنانچه از عاشورا فاصله و اختلاف بوجود آمد، حتماً مسیر امام حسین(ع) را به درستی دنبال نکرده‌ایم، تاکید کرد: خیمه و پرچم امام حسین(ع)، پرچم وحدت، اتحاد و یگانگی است و همه علاقه‌مندان به امام حسین(ع) باید در ایام تاسوعا و عاشورا وحدت مثال‌زدنی خود را به رخ جهانیان بکشانند و به دنیا بگویند که پرچم امام حسین(ع) پرچم در اهتزازی است که روز به روز عاشقان به انسانیت را جذب می‌کند. روحانی گفت: اگر امام حسین(ع) در برابر مشکلات صبوری نکرده و در برابر سخنان نادرست سر فرود می‌آورد، پیروزی و موفقیتی نیز حاصل نمی‌شد. همچنان که امام حسین(ع) خطاب به دشمن فرمود اگر پیشنهاد شما ذلت‌بار باشد و با منطق و آرمان‌ها و اصول ما سازگار نباشد، آن را نمی‌پذیریم. رئیس جمهوری تصریح کرد: مسیر امام حسین(ع) عزتمندانه و توأم با منطق و استدلال بود و امروز ما هم باید همان مسیر را انتخاب کنیم.

خبر
تصویب آیین‌نامه استخدامی دهیاران در دولت

دولت در جلسه روز گذشته خود با هدف اصلاح مقررات دهیاری‌ها به منظور امنیت شغلی کارکنان دهیاری‌ها و دهیاران و تأمین اجتماعی آنها و رونق بخشیدن به کار و تلاش در روستاها، آیین‌نامه استخدامی دهیاری‌های کشور و آیین‌نامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستاها و نحوه انتخاب دهیار را اصلاح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، به موجب اصلاح آیین‌نامه استخدامی دهیاری‌های کشور، بکارگیری افراد در دهیاری‌ها بر اساس قرارداد مشاغل کارگری در چارچوب قانون کار انجام خواهد شد و در صورت استخدام دهیاران در دستگاه‌های اجرایی، سوابق خدمت مرتبط آنان قابل قبول محاسبه می‌شود.
همچنین براساس اصلاح آیین‌نامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستاها و نحوه انتخاب دهیار، در حوزه‌های انتخابیه کمتر از هزار نفر جمعیت، فعالیت دهیار، پاره وقت است و در صورت نیاز به کار تمام وقت، با توافق شورای بخش، آیین نامه مالی دهیاری‌ها درخصوص ارائه راه‌های تأمین حقوق وی و تأیید استانداری ذی ربط مبنی بر ضرورت فعالیت تمام وقت دهیاری، امکانپذیر خواهد بود.  دولت در ادامه به پیشنهاد وزارت کشور، آیین‌نامه صدور انواع گواهینامه‌های رانندگی را اصلاح کرد.