برایان هوک؛ شاگرد اول «تیم B»!

آفتاب یزدـ گروه سیاسی: غیرقابل پذیرش نیست اگر دردآورترین «کنایه سیاسی» را همین «تیم بی» بنامیم همانی که ظریف در مورد چهار چهره ی به شدت ضد ایرانی به کار برد! وزیر امور خارجه کشورمان در مواضع خود، اصطلاح تازه‌ای با عنوان ««تیم بی» وارد ادبیات سیاسی دنیا کرد. «جان بولتون» مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، «بن‌سلمان» ولیعهد رژیم سعودی، «بن‌زائد» ولیعهد ابوظبی و «نتانیاهو ملقب به بی‌بی» نخست‌وزیر صهیونیست‌ها و اما تیم چهارنفره ی بی، نفر پنجمی هم پیدا کرده؛«برایان هوک»، پنج چهره‌ای که اعضای این تیم هستند و از هیچ کوششی برای ضربه‌زدن به ایران کوتاهی نکرده‌اند.
25 مرداد 1397/16 آگوست2018؛ مایک پامپئو اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا کارگروهی را برای رسیدگی به مسائل ایران تشکیل داده و مشاور سیاسی ارشد آمریکایی برایان هوک مسئول هدایت این کارگروه خواهد بود. تصمیم به تشکیل کارگروه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا پس از آن صورت گرفته که آمریکا مصمم به تشدید فشار بر جمهوری اسلامی ایران شده تا به زعم آمریکایی‌ها، به برنامه اتمی‌اش پایان دهد و دست از حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه بردارد. پامپئو در آن کنفرانس مطبوعاتی از «برایان هوک» نام می‌برد که وظیفه هماهنگ‌سازی و برنامه‌ریزی فعالیت‌های وزارت امور خارجه آمریکا را در رابطه با ایران به عهده خواهد گرفت.
یک هفته بعد یعنی 2 شهریور 1397/
25 آگوست 2018؛ برایان هوک که رسمی‌ترین مقام ایالات متحده ی آمریکا علیه ایران است و به عنوان «مسئول گروه اقدام علیه ایران» شناخته می‌شود در نخستین اظهار نظر رسمی خود می‌گوید: «حمایت مالی اتحادیه اروپا به ایران ناامیدکننده است.» او ضمن دعوت اروپائیان به هماهنگی بیشتر با آمریکا در ارتباط با ایران تاکید می‌کند: «این کمک پیامی اشتباه در زمانی نادرست است.»


با بررسی موضع گیری‌های برایان هوک به این تحلیل کاملا درست دست پیدا خواهیم کرد که اگرچه در جایگاهی که قرار گرفته یعنی «مسئول گروه اقدام علیه ایران» کاملا توجیه شده است اما در عالم سیاست و دیپلماسی، هنوز در مرحله آموزش و یادگیری الفبای سیاست و روابط بین‌الملل است و صرفاً به این دلیل انتخاب شده که گویا، ضدیتِ او با ایرانی‌ها مشهود و معلوم بوده است! او در مواجهه با محمدجواد ظریف که در دنیای دیپلماسی، چهره‌ای کاملاً شناخته شده و متبحر است؛ گاهی اوقات مواضعی اتخاذ می‌کند که بی نهایت مبهم و بُهت برانگیز است.
هوک در شهریور 1397 خطاب به وزیر امورخارجه ایران، پیشنهادی را مطرح می‌کند که نشان دهد اساساً هیچ اطلاعی از آن چه بین ایران و آمریکا رخ داده، ندارد؛ او در همان زمان می‌گوید: «دولت آمریکا حاضر است با ایران برای انعقاد یک پیمان جدید وارد مذاکره شود که هم برنامه هسته‌ای را در برگیرد و هم موشک‌های بالستیک این کشور را.» و اما پاسخ جمهوری اسلامی ایران و شخص محمد جواد ظریف کاملاً مشخص است: نه!
برایان هوک در واکنش به رد پیشنهاد امریکا، عبارات جالبی به کار می‌گیرد: «جمهوری اسلامی باید رفتار خود را تغییر دهد و دست از صدور انقلاب بردارد وبه کشوری عادی تبدیل شود.»
اگرچه آمریکا، برایان هوک را به عنوان «مسئول گروه اقدام علیه ایران» معرفی می‌کند اما چنین به نظر می‌رسد که نقش وی در حد و اندازه‌های یک سخنگو است آن هم سخنگویی که تنها و تنها مواضع ضد ایرانی ایالات متحده، کاخ‌سفید و ترامپ و اطرافیانش را با رسانه‌ها در میان می‌گذارد زیرا با بررسی اخبار و اطلاعات متوجه می‌شویم، عمق و گستره ی فعالیت‌های برایان هوک چیزی در حد یک اعلام کننده مواضعی است که بر ضد جمهوری اسلامی ایران است و اما اوج شیرین کاری‌ها و شیرین عقلی‌های این مقامِ دست چندم آمریکا آن جایی است که می‌کوشد تا نقش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ـ سیا ـ را در کودتای 1332 علیه دولت قانونی مصدق، منتفی اعلام کند آن هم بعد سال‌ها که رسمی ترین مقاماتِ حوزه ی دیپلماسی آمریکا نظیر مادلین آلبرایت به دخالت مستقیم سیا اذعان کرده بودند!

>تلاش آمریکا برای دادن رشوه
به ناخدای نفتکش ایرانی!
14 شهریور روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز مدعی می‌شود؛ به ایمیل‌هایی دست یافته که نشان می‌دهند برایان هوک، مسئول ایران در وزارت خارجه آمریکا به کاپیتان هندی نفتکش «آدریان دریای یک» پیشنهاد کرده که در ازای «چندین میلیون دلار» این نفتکش را به کشوری ببرد که آمریکا بتواند آن را توقیف کند. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به رسانه‌ها، جزییات گزارش فایننشال تایمز را تایید می‌کند.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارش منتشر شده خود می‌نویسد: «به ایمیل‌های برایان هوک به اکهیلش کومار، کاپیتان این کشتی دست یافته که در روز ۲۶ اوت (۴ شهریور ماه) فرستاده شده‌اند.» در آن زمان، کشتی "آدریان دریای یک" در آب‌های دریای مدیترانه در حرکت بود. به نوشته این روزنامه بریتانیایی، آقای هوک در ایمیل خود نوشته است: "من برایان هوک هستم... من به عنوان نماینده ویژه ایران برای مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا کار می‌کنم." هوک در ادامه این ایمیل خطاب به آقای کومار نوشته که برایش "خبر خوبی" دارد. این خبر خوب نیز این است که اگر او کشتی را به جایی ببرد که آمریکا آن را توقیف کند، "چندین میلیون دلار" دریافت خواهد کرد.
چنانکه فایننشال تایمز نوشته است، در این ایمیل برای اینکه اعتماد کاپیتان نفتکش ایرانی جلب شود، شماره تلفن وزارت خارجه آمریکا نیز وجود دارد. در گزارش اشاره‌ای به پاسخ آقای کومار به این پیشنهادات نشده است.
اما کشتی آدریان دریای یک به راهش ادامه داده و در نهایت چهار روز بعد از ارسال این ایمیل، آمریکا کشتی آدریان دریای یک و کاپیتان آن را تحریم کرد. بعد از این اتفاق در روز اول سپتامبر (10شهریور ماه) هند اعلام کرد که تحریم شدن یکی از شهروندانش را به شکل رسمی از وزارت خارجه آمریکا دنبال خواهد کرد.
به نوشته روزنامه هندی "اکونومیست تایمز"، مقام‌های هندی استدلال می‌کنند که شهروندان این کشور که در کشتی‌های دیگر کار می‌کنند، نقش مستقیمی در خرید و فروش‌ها ندارند و آقای کومار نیز مسئول اقدامات مقام‌های تهران نیست.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز بدون اشاره به وضعیت کاپیتان هندی کشتی «آدریای دریای یک» در توییتی نوشت: "بعد از اینکه آمریکا در دزدی دریایی شکست خورد، حالا به باج‌گیری روی آورده: نفت ایران را برای ما بیاورید و میلیون‌ها دلار بگیرید، وگرنه خودتان تحریم می‌شوید." روزنامه فایننشال تایمز نوشته است، ایمیلی که برای کاپیتان «آدریان دریای یک» ارسال شده، نخستین ایمیل از این دست نیست و در ماه‌های اخیر بسیاری از کاپیتان‌هایی که کشتی‌های ایرانی را کنترل می‌کنند، ایمیل‌ها و تکست‌هایی از برایان هوک دریافت کرده‌اند.
نکته ی آخر این که؛ دولت «دونالد ترامپ» ـ وزارت امور خارجه ـ رئیس‌جمهور آمریکا گزارش‌های منتشرشده در یک روزنامه انگلیسی درباره پیشنهاد رشوه چند میلیون‌دلاری به ناخدای نفتکش ایران را رسماً تایید کرده است!