سامانه «باور ۳۷۳» قوی‌تر از سامانه اس – 300 است

سامانه باور 373 به عنوان یکی از ‌پیشرفته‌ترین و منحصربه فردترین سامانه‌های دفاعی با حضور رئیس‌جمهور رونمایی و به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور ملحق شد.
به گزارش ایسنا، به مناسبت صنعت دفاعی و با حضور رئیس جمهور، وزیر دفاع و جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و مسئولان کشوری، از  ‌پیشرفته‌ترین و منحصربه فردترین دستاورد متخصصان صنعت دفاعی رونمایی شد. حسن روحانی رئیس جمهور و هیات همراه صبح پنج شنبه گذشته  پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدا، از مهم‌ترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران در چهملین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بازدید کردند. بر اساس گزارش  وزارت دفاع،‌ ‌تلاش‌ فرزندان ملت در صنعت دفاعی کشور در سالی که مزین به رونق تولید است به بار نشست و سامانه باور 373 با قابلیت‌های به مراتب بیشتر از اس ‌300 را برای حفاظت و پاسداری از فضای کشور در اختیار واحدهای پدافندی قرار دادند. در این مراسم رئیس جمهور از وزیر دفاع، متخصصین صنعت دفاعی و همه دست‌اندرکاران صنایع دفاعی در ساخت باور 373 ‌ تشکر و قدردانی کرد. ‌
حسن روحانی در مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی با اشاره به این که هر ساله صنعت دفاعی هدایای بسیار ارزشمندی به ملت ایران می‌دهد، اظهار کرد: سال گذشته جنگنده کوثر رونمایی شد، در طول سال هم چند زیردریایی و ناوچه جدید رونمایی شد و امروز هم سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ رونمایی و به سامانه پدافندی کشور الحاق شد. وی با بیان اینکه این سامانه بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: باور ۳۷۳ از سامانه S ۳۰۰ قوی تر و به سامانه S ۴۰۰ بسیار نزدیک است. این سامانه هدیه بسیار بزرگی از سوی نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای مردم ما بود.
رئیس جمهور با بیان این که در سال ۹۷ آمریکا با خروج از برجام فشار اقتصادی را کلید زد، گفت: خروج از برجام به معنای عهدشکنی و زیرپا گذاشتن مقررات بین المللی و تروریسم اقتصادی است. آمریکا به خیال اینکه می‌تواند ایران را با تحریم در فشار قرار دهد همه ننگ‌ها را به جان خرید؛ زیرا فکر می‌کرد ظرف چند ماه موفق می‌شود. رئیس جمهور اظهار کرد: سال گذشته در حاشیه اجلاس سازمان ملل یکی از سران معروف اروپایی در جلسه خصوصی به من گفت که با رئیس جمهور آمریکا ملاقات کرده و رئیس جمهور آمریکا به او گفته که شما اروپایی‌ها سه ما صبر کنید و با ایرانی‌ها در برنامه‌های اقتصادی مشارکت نکنید و در تحریمی که ما انجام دادیم به ما کمک کنید، سه ماه دیگر نظامی به نام جمهوری اسلامی ایران در منطقه نخواهد بود.


روحانی افزود: امروز یک سال از آن زمان گذشته است، سال گذشته یعنی در سال 97 توطئه‌ اقتصادی را علیه ما طراحی کردند که تا حدی مردم را نگران کرد و عدم تعادلی را در بازار به وجود آورد؛ اما در عین حال مردم ما با همه آگاهی و هوشیاری‌شان مقتدرانه مقاومت و ایستادگی کردند و امسال یعنی در سال 98 که تحریم آمریکا از سال قبل و از هر زمان دیگری شدیدتر شده است تمام امکاناتش را علیه ایران به کار گرفته است. واقعا جالب است یک ابرقدرتی در دنیا سازمان سیا، خزانه داری، وزارت خارجه و نیروهای امنیتی‌اش و همه جاسوسانش را در منطقه بسیج کرده تا ببیند چه کشتی وارد ایران می‌شود و چه کشتی از بندر ما فاصله می‌گیرد. روحانی اظهار کرد: در همه این شرایطی که برای ما به وجود آوردند در یک سال گذشته ما 11 سد ملی افتتاح کردیم، 30 تصفیه خانه فاضلاب و 6 تصفیه خانه بزرگ آب را افتتاح کردیم، چند هزار مگاوات به برق ما افزوده شد که در تاریخ انقلاب چه قبل و چه بعد از آن افزایش داشته و ما بالاترین صادرات برق و گاز را به کشورهای همسایه داریم، همچنین در فرآورده‌های نفتی نیز این گونه است.به گزارش ایسنا،‌ رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایطی قرار داریم که بنزین، گاز و گازوئیل صادر می‌کنیم، اظهار کرد: در تابستان امسال یک لحظه خاموشی برق یا مشکل آب نداشتیم، البته این هم به برکت بارش‌های الهی بود و هم فرهنگ صرفه جویی، ما در زمینه‌های مختلف پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشتیم، تعداد شرکت‌های دانش بنیان به 4400 شرکت رسیده است. دشمن به زندگی مردم فشار وارد کرد اما فرصت‌های بسیار خوبی هم برای ما به وجود آمد. وی ادامه داد: مشخص شد آمریکا در هیچ برنامه‌ای در منطقه موفق نیست، حتی همسایگان جنوبی ما می‌گویند فهمیدیم در روز خطر زودتر از همه آنها (آمریکا) فرار می‌کنند. اولین فراری از منطقه ما در روز خطر آمریکا خواهد بود. آنها به ناوها، هواپیماها و پهپادهایشان تکیه کرده بودند ولی آرزوهایشان بر باد رفت. یکی از مقامات کشورهای همسایه به مقامات ما گفته بود آمریکا وقتی به ما می‌رسد شیر است و وقتی به شما می‌رسد خرگوش است. روحانی همچنین با بیان اینکه ما می‌گوییم آبراهه‌های بین‌المللی باید برای همه امن باشد، تصریح کرد: سال‌ها کشتی‌های ما در باب المندب منجی کشتی‌هایی بودند که تروریست‌ها به آنها حمله کرده بودند. وقتی عراق از ما کمک خواست محاسبه نکردیم که آیا این کمک به منفعت مادی ماست؟ ما این دعوت عراق را اجابت کردیم زیرا مورد تجاوز تروریست‌ها قرار گرفته بود و مردم این کشور هم سال‌ها همسایه و دوست ما بودند.
رئیس جمهور گفت: تا زمانی که دنیا به این منطق بر نگردد امنیت برقرار نمی‌شود. تا زمانی که کشورها به حقوق هم متعهد نباشند امنیت برقرار نمی‌شود. وقتی طرف مقابل ما منطق نمی‌پذیرد نمی‌توانیم با منطق با او برخورد کنیم. در برابر منطق زور ما قدرت می‌خواهیم. وقتی دشمن از زور استفاده می‌کند میز مذاکره به درد ما نمی‌خورد. در برابر ناو و موشک دشمن ما به باور 373 نیازمندیم. وی تاکید کرد: ما در قدرت دفاعی توانمندی‌های بسیار خوبی داریم. من همواره از وزرای دفاع دولت خود خواسته‌ام که صنعت دفاعی را تا جایی که می‌توانند واسپاری کنند و از توان شرکت‌های خصوصی بهره بگیرند. حالا شاید قطعه‌ای در طبقه بندی قرار بگیرد. این حرف دیگری است، اما در سایر قطعات باید از توانایی شرکت‌های خصوصی استفاده کرد. وقتی که کشور تحریم شد و به ما قطعات خودرو ندادند، بخش دفاعی این قطعات را با کیفیت خوب ساخت؛ یعنی اینکه ما باید در جنگ اقتصادی در کنار هم باشیم.
به اثربخشی موشک‌ها ‌تمرکز کرده‌ایم
وزیر دفاع گفت: به اثربخشی موشک‌ها از طریق دقت‌افزایی، افزایش مانورپذیری، سرعت و قدرت انفجاری متعارف برای غلبه بر سامانه‌های پدافندی دشمن تمرکز داریم و بحمدالله پیشرفت‌های بسیار خوبی هم حاصل شده است.
به گزارش ایسنا،‌ امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع در ‌مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی که با حضور رئیس جمهور، فرماندهان نیروهای مسلح، وابستگان نظامی و مدیران ارشد وزارت دفاع برگزار شد، تصریح کرد:‌ در یک سال گذشته تنوع تهدیدات و پیچیدگی آنها ایجاب می‌کرد در شرایطی که سیاست کلان کشور در مقابل زیاده‌خواهی و زورگویی دشمن، اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر صبر راهبردی بوده است، نیروهای مسلح به ارتقای آمادگی دفاعی خود ادامه دهند و با این آمادگی قاطعانه از سیاست خارجی کشور در شرایط پرتنش حمایت کنیم که اوج آن در دفاع از حریم هوایی کشور با ساقط کردن پهپاد پیشرفته آمریکایی در لحظه تجاوز به حریم هوایی کشور و اعمال قانون برای حفظ ایمنی آبراه مهم تنگه هرمز علیه کشتی نفتکش متخلف و کمک‌رسانی به نفتکش آسیب‌دیده در دریای عمان متجلی شد. وزیر دفاع گفت: صنایع دفاعی برای پشتیبانی از این آمادگی نیروهای مسلح در سال گذشته با رویکرد پیش‌روندگی، تمرکز در تحقیق و توسعه تولید با استفاده از تمامی ظرفیت‌های کشور به ویژه دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در کلیه حوزه‌های رزم تلاش کرده‌اند که بحمدلله در همه عرصه‌ها دستاوردهای مهمی داشته باشد. امیر حاتمی افزود: مبتنی بر رویکرد دستیابی که قابلیت دفاع راهبردی در حوزه موشکی با توسعه فناوری دقت‌افزایی به جایی رسیده‌ایم که تمامی موشک‌های تولیدی نقطه‌زن و دقیق هستند. 
وی تاکید کرد: بر اساس تصمیم راهبردی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای فتواهای مهم و تاریخی رهبر معظم انقلاب در حوزه موشکی هیچ نوع موشکی با سر جنگی غیر متعارف طراحی نکرده‌ایم و خود را متعهد می‌دانیم تنها با سر جنگی متعارف مؤلفه بازدارندگی کشور را حفظ کنیم. به اثربخشی موشکها از طریق دقت‌افزایی، افزایش مانورپذیری، سرعت و قدرت انفجاری متعارف برای غلبه بر سامانه‌های پدافندی دشمن تمرکز داریم و به حمدلله پیشرفت‌های بسیار خوبی هم حاصل شده است. وزیر دفاع گفت: در حوزه‌های هوایی، دریایی، زمینی، رادارها و پهپادها امروز با افتخار اعلام می‌کنم در شرایط تحریم تحمیلی در بسیاری از حوزه‌ها به لبه دانش و فناوری‌ دست یافته‌ایم و علاوه بر تعلیم نیازهای نیروهای مسلح آمادگی داریم صنعت غیرنظامی کشور را به لحاظ دانش و فناوری مؤثر پشتیبانی کنیم.