دکتر ظریف در نشست خبری مشترک با همتای فنلاندی: فروش نفت ایران توسط هیچ نهاد بین‌المللی تحریم نشده است

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فروش نفت ایران توسط هیچ نهاد بین‌المللی تحریم نشده است، گفت:ایران متعهد به تصمیمات اتحادیه اروپا نیست و اروپا هم به دنبال تحمیل تصمیمات خود به هیچ عضو خارج از اتحادیه اروپا نیست.
دکتر محمدجواد ظریف پس از دیدار با همتای فنلاندی خود در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که فروش نفت ایران توسط هیچ و نهاد بین‌المللی تحریم نشده است، افزود:‌ ایران متعهد به تصمیمات اتحادیه اروپا نیست و اروپا هم به دنبال تحمیل تصمیمات خود به هیچ عضو خارج از اتحادیه اروپا نیست.
وزیر خارجه ادامه داد:براین مبنا توقیف نفتکش ایران هیچ پایه و اساسی توسط جبل الطارق و انگلیس نداشته است. الان خوشحالیم این توقیف پایان یافته و امیدواریم منجر به کاهش تنش شود هرچند می‌بینیم آمریکا به دنبال افزایش سطح تنش است و الان هم یک حکم کاملا سیاسی از دادگاه درباره کشتی گرفته است.
ظریف افزود: به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانیم در خصوص مقاصد نفتکش‌های خود شفاف باشیم چرا که آمریکا بصورت غیرقانونی سعی در آزار کشورهای خریدار دارد.


وی همچنین در خصوص امکان میانجی‌گری فنلاند میان ایران و آمریکا گفت: اول از همه فکر می‌کنم باید برای این موضوع بستر وجود داشته باشد تا میانجی‌گری موثر باشد.
وزیر خارجه تصریح کرد:ایران علاقه‌ای به گفتگو با آمریکا برای حصول یک توافق هسته‌ای جدید ندارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان این که ایران علاقه‌ای به تقابل ندارد، اظهار داشت:‌ ما مذاکرات مفصلی با آمریکا داشتیم و ما نبودیم که میز مذاکره را ترک کردیم. توافقی که همه از آن راضی باشند وجود ندارد. همین که هیچ کس با توافق مخالف نباشد خوب است. موضوع میانجی گری باید این باشد که آمریکا چگونه به اجرای تعهدات خود برگردد.
ظریف خاطرنشان کرد: چگونه می‌توانند به تعهد به یک قطعنامه شورای امنیت برگردند که خودشان طراحش بودند. در آمریکا تنها یک انتخابات رخ داد.
وزیر امور خارجه با یادآوری تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران اظهارداشت:‌ در جنگ اقتصادی هدف مردم عادی هستند. کاری که آمریکا علیه ما انجام می‌دهد این نوع جنگ است. در جنگ نظامی هدف سربازان هستند هر چند ممکن است در حاشیه آن به مردم عادی آسیب ببینند.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: آمریکا نه تنها تحریم علیه ما اعمال می‌کند بلکه دیگران را هم وادار می‌کند که ما را تحریم کنند.
ظریف با اشاره به گفت‌و‌گوهای خود با همتای فنلاندی‌اش گفت: ما به حاکمیت هم احترام می‌گذاریم البته بحثهای جدی در موضوع حقوق بشر داشتیم.معتقدیم هرکشوری وظیفه دارد وضع حقوق بشر را ارتقا دهد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد:‌ایران همیشه برای گفت‌و‌گو و تعامل آماده بوده است ولی در عین حال مخالف استفاده ابزاری از حقوق بشر برای مقاصد سیاسی هستیم.
ظریف گفت:اروپا باید علیرغم خروج یکجانبه آمریکا از برجام به تعهدات خود در این توافق پایبند باشد.
وزیر امور خارجه اضافه کرد:‌ ایران دارای بیشترین ساحل در خلیج فارس است و در یک طرف تنگه هرمز قرار دارد. معتقدیم تنگه هرمز باید برای همه امن باشد اما آمریکا جنگی اقتصادی را علیه ملت ایران آغاز کرده است. این دیپلمات عالیرتبه کشورمان همچنین با اشاره به بحران یمن گفت: حقوق بشر در یمن با کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان در این کشور نقض شده است.
همچنین در این نشست «پکا هاویستو» در پاسخ به سوالی درباره نقش فنلاند بعنوان رئیس دوره‌ای شورای اروپا در حفظ برجام اظهار داشت: اخیرا یک هیات تجاری از فنلاند به تهران سفر کرد البته با توجه به تحریم‌ها همکاری در این زمینه آسان نیست.
وزیر امور خارجه فنلاند در خصوص نقش اروپا در حمایت از برجام عنوان کرد: در این زمان سخت سعی می‌کنیم که تمام تلاش خود را انجام دهیم و سازوکاری در این زمینه تعبیه کنیم نگاه فنلاند به اینستکس مثبت است.
* ظریف: اقدامات یکجانبه آمریکا محدود به ایران نخواهد ماند
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در دیدار با وزیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند با بیان اینکه در چارچوب برجام نیز تجار و فعالان اقتصادی انتظار و توقع بیشتری از اروپا داشته و دارند،گفت:‌ اقدامات یکجانبه آمریکا محدود به ایران‌ نخواهد ماند و دیگر شرکای اروپا را نیز هدف قرار داده است.
ظریف اظهار داشت: نقش فنلاند به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه می‌تواند به اجرای توافق هسته‌ای و عادی سازی روابط تجاری ایران کمک‌کننده باشد.
وی با بیان اینکه در چارچوب برجام نیز تجار و فعالان اقتصادی انتظار و توقع بیشتری از اروپا داشته و دارند،گفت:‌ اقدامات یکجانبه آمریکا محدود به ایران‌ نخواهد ماند و دیگر شرکای اروپا را نیز هدف قرار داده است.
وی همچنین گفت:‌ برای مقابله با اقدامات یکجانبه و کاهش تاثیرات جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، که مستقیما تبعات آن بر مردم وارد می‌شود، راهکارهایی مانند افزایش تجارت دوجانبه و استفاده از تعاملات چند جانبه در قالب ابتکاراتی مثل اینستکس، وجود دارد.
همچنین در این دیدار زیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند با اشاره به ریاست دوره‌ای کشورش بر اتحادیه اروپایی، این موضوع را فرصتی برای توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی دو کشور دانست.
* سفر ظریف به سوئد
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفر به دانمارک برای دیدار با مقامات سوئد به این کشور رفت و با همتای سوئدی خود دیدار کرد.
دیدار و گفت‌و‌گو با لینده وزیر تجارت سوئد و مسئول کمیسیون مشترک دو کشور،کارل بیلت سیاستمدار و نخست‌وزیر و وزیر خارجه پیشین سوئد و اریک هونل رئیس شرکت بولک مالک کشتی انگلیسی توقیف شده در ایران از برنامه‌های وزیر امور خارجه در استکهلم بود.
سایر اخبار این روزنامه
ایران اسلامی غرق در شادی عید ولایت و امامت موافقت با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان به‌مناسبت اعیاد قربان و غدیر خم رسیدگی ویژه به تخلفات خودروسازان دکتر ظریف در نشست خبری مشترک با همتای فنلاندی: فروش نفت ایران توسط هیچ نهاد بین‌المللی تحریم نشده است شمخانی در مصاحبه‌ با «ان. بی. سی نیوز»: هدف تحریم‌ها، مذاکره نیست، وادار کردن ایران به تسلیم است در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ان. بی.سی» آمریکا مطرح شد دفاع لاریجانی از توافق برجام ارتش سوریه در «خان شیخون» مستقر شد بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر در جنوب کشور منهدم شد مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: مطالعه طرح ایجاد واحدهای پایلوت تولید محصولات جدید در دستور کار فولاد مبارکه رئیس کل بانک مرکزی: شرایط اقتصادی کشور تا پایان سال بهبود می‌یابد واکسن‌های ایرانی HPV و آنفولانزا تا پایان سال وارد بازار می‌شوند خشم پمپئو از آزاد شدن کشتی آدریان دریا فراخوان نخستین جشنواره ملی آواها و نواهای ایثار واکسن‌های ایرانی HPV و آنفولانزا تا پایان سال وارد بازار می‌شوند فرمانده نیروی دریایی ارتش: اقتدار ارتش و سپاه در مرزها کم‌نظیر است سخنگوی دولت:‌ ایران امروز بیش از هر زمانی به همدلی نیازمند است یادداشت مدیرمسئول دیکتاتور پرور نباشید