رئیس قوه قضاییه: فرد ناصالح به پرونده‌ها رسیدگی نکند

رئیس قوه قضاییه، تدبیر، مهربانی و اقتدار را سه مولفه مهم کار نیروهای حفاظت و اطلاعات دانست و از داوری و تصمیم‌گیری درباره افراد برمبنای گزارش‌های ارزیابی نشده پرهیز داد و تاکید کرد:‌ حاضریم در رسیدگی به پرونده‌ها تاخیر بیفتد اما فرد ناصالح به پرونده رسیدگی نکند.
به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی در نخستین همایش روز حفاظت و اطلاعات، با تسلیت شهادت امام محمد باقر(ع)، هفدهم مرداد روز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را تبریک گفت و تصریح کرد: این روز را به همکاران عزیز تبریک می‌گوییم و یاد و خاطره شهدای قوه قضاییه به ویژه شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، شهید قدوسی، شهید لاجوردی و همه شهدای بزرگواری را که جلوه‌های اخلاص، پایمردی، عدالتخواهی و حق خواهی در دستگاه قضایی بودند، گرامی می‌داریم.
رئیس قوه قضاییه، مسئولیت حفاظت و اطلاعات را بسیار سنگین توصیف کرد و ادامه داد: زمانی ایمان برای مومن اثربخش است که از آن مراقبت شود و انسان دچار لغزش در فکر، اخلاق و عمل نشود. سازمان اداری هم مانند فرد نباید دچار لغزش و انحراف شود. بر همین مبنا کسانی که در مجموعه حفاظت و اطلاعات هستند، وظیفه سنگینی از باب جلوگیری از لغزش و انحراف در یک سازمان دارند.
رئیسی، اولین شرط فعالیت به عنوان یک نیروی اطلاعاتی را داشتن ظرفیت بالا عنوان کرد و افزود: فرد با ظرفیت، اطلاعات را تحلیل می‌کند و با تدبیر و اندیشه، آن را در جهت بهره وری صحیح به کار می‌گیرد.


رئیس قوه قضاییه، ظرفیت افراد را متناسب با میزان عبودیت و اخلاص دانست و اظهار کرد: نیروهای حفاظت و اطلاعات در قوه قضاییه، دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروهای مسلح، در واقع وظیفه صیانت از مجموعه نظام و نهایتا صیانت از امت اسلامی را برعهده دارند. بنابراین شرط اساسی برای موفقیت دستگاه‌های رصدکننده، سلامت خود نیروهای این دستگاه هاست.
رئیسی ادامه داد: صیانت از دستگاه قضایی به عنوان خط مقدم برخورد با مفاسد و ناهنجاری‌ها نیازمند تدبیر، مهربانی و اقتدار است و هیچ یک از این سه عنصر با یکدیگر منافاتی ندارند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مرتبطان یک پرونده قضایی اعم از قاضی، وکیل، کارشناس، ضابط و اصحاب دعوا باید از هر گونه لغزش و آسیبی مصون بمانند، این امر را وظیفه مجموعه حفاظت و اطلاعات دانست و خاطرنشان کرد: تدابیر حفاظت و اطلاعات در مراحل مختلف از جمله جذب قاضی، آموزش‌ها و انتصابات می‌تواند بسیار اثربخش باشد. اگر فردی در جای نامناسبی قرار گیرد هم زمینه لغزش خودش فراهم می‌شود و هم به کل مجموعه آسیب می‌رساند.
رئیسی جایگاه حفاظت و اطلاعات در اعلام صلاحیت افراد را جایگاهی خطیر دانست و افزود: نباید بگویید ما قاضی نیستیم. شما دقیقا در جایگاه داوری و قضاوت در مورد افراد نشسته اید و بر این اساس باید از افراط، تفریط، غفلت و تغافل به شدت پرهیز کنید.
وی، سوء ظن بیجا و همچنین حسن ظن بیجا را آفت کار مجموعه‌های اطلاعاتی دانست و در ادامه با بیان اینکه کوچکترین فساد در قوه قضاییه، نیروهای مسلح و دستگاه‌های اطلاعاتی یک آسیب برای نظام است، تصریح کرد: دستگاه قضایی، پیشانی عدالت است. بر این اساس باید منافذ فساد را شناسایی و مسدود کرد.
رئیسی گفت: به همکاران خود در سراسر کشور گفته‌ام که اگر افراد ناصالحی بودند که نبودنشان در دستگاه موجب خلل و تاخیر در رسیدگی به پرونده‌ها می‌شود، به مردم اعلام کنید که ما ترجیح می‌دهیم در کار شما تاخیر رخ دهد اما کار را به دست افراد ناصالح نسپاریم. قطعا مردم نیز به این امر رضایت دارند.
سایر اخبار این روزنامه
آغاز اعمال حج تمتع 2 میلیون زائر بیت‌الله الحرام اعتراف سه مقام ارشد پیشین آمریکا به توانایی نظامی ایران جو بایدن: باید از شر ترامپ خلاص شویم افتتاح 2500خط دو قطار شهری مشهد با حضور معاون اول رئیس جمهور با حضور وزیر راه و شهرسازی؛ ساخت قطعه اول محور جدید پلدختر- خرم‌آباد آغاز شد روسیه: خروج آمریکا از برجام تنش‌های منطقه‌ای را افزایش داد فایننشال تایمز: ظریف یکی از زیرک‌ترین دیپلمات‌های دنیاست رئیس قوه قضاییه: فرد ناصالح به پرونده‌ها رسیدگی نکند افزایش 2.5 میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان سال برادر رهبر انصارالله ترور شد معاون خدمات شهری شهرداری تهران: 30 هزار دام زنده عشایر تهران در عید قربان عرضه می‌شود کشف 200 قبضه سلاح در مرزهای شمالغرب کشور ازسوی سخنگوی قوه قضاییه؛ خبر بازداشت جعفری دولت آبادی تکذیب شد پمپئو ایران‌شناسی بخواند سخنگوی وزارت خارجه: مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج‌فارس حق ایران است دفترچه انتخاب رشته کنکور 98 منتشر شد