ملت مسلمان پرجمعیت، توانمند و مترقی است

به مناسبت یکم ذی‌الحجه، سالروز ازدواج حضرت علی علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، پایگاه اطلاع‎رسانی KHAMENEI.IR  بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را که در دیدار جمعی از زوج‌های جوان در فروردین ۱۳۹۸ ایراد شده، منتشر کرده است.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یک جمله‌ای من عرض کنم. اولاً نعمت ازدواج -چه برای پسر، چه برای دختر- نعمت بزرگی است که خیلی‌ها توجه ندارند. اینکه خدای متعال به شما توفیق بدهد و کمک کند که همسر خوبی پیدا کنید، یکی از بزرگ‌ترین نعمت‎های الهی است؛ این نعمت را باید شکر بکنید. شکر این نعمت هم به این است که آن شکلی را که خدای متعال برای خانواده‌ها، برای زن، برای شوهر تعیین کرده و اخلاق خانوادگی‌ای را که در اسلام مقرر شده، به طور کامل رعایت کنید و قدر این زندگی را بدانید؛ سعی کنید ان‌شاءاللّه هر چه بیشتر این زندگی را اسلامی کنید. این یک نکته است.
مطلب دوم؛ این حدیثی که من خواندم از قول پیغمبر اکرم که «تَناکَحوا تَناسَلوا تَکثُروا»(۱)، خدای متعال از مسلمان‌ها خواسته که زیاد بشوند، افزایش پیدا کنند. واقعاً هم این جور است که اگر چنانچه عدد ملت مسلمان -حالا در یک کشور اسلامی مثل کشور ایران یا در فضای اسلامی مثل امت اسلامی- زیاد باشد، این زمینه و امکان برای رشد و تعالی در آنها وجود دارد؛ یعنی وقتی که عده زیاد است، افراد صالح در آن قهراً زیادترند، توانایی‌ها قهراً بیشتر است، نیروی انسانی قهراً راقی‌تر (2) است؛ این چون طبیعی است اگر چنانچه جمعیت زیاد باشد. جمعیت کم، مقهور (3) واقع می‌شود. امروز در دنیا آن کشورهایی که جمعیت‌های زیادی دارند، به برکت آن به خیلی امکانات دست یافته‌اند؛ چین یک نمونه‌ است، هند یک نمونه‌ است؛ با اینکه مشکلاتی هم دارند اما در عین حال خود این جمعیت زیاد به عنوان یک ارزش اجتماعی، ارزش سیاسی، یک ارزش بین‌المللی برای آنها توانسته موفقیت‌هایی را به وجود بیاورد. بنا براین نسل باید افزایش پیدا کند؛ اینکه من تکرار می‎کنم، تأکید می‌کنم، به خاطر این است.


و البته امروز در کشور ما مردم گوش می‎کنند، حرفی ندارند؛ آن کسانی که این حرف به آنها می‌رسد، حرفی ندارند و گوش می‎کنند منتها مسئولینی که بایستی عملاً دنبال کنند و زمینه‌ها را فراهم کنند، آن کار لازم را انجام نمی‎دهند. البته مسئولین [رده] بالا می‎گویند قبول داریم اما مسئولین میانی درست عمل نمی‎کنند؛ به هر حال افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. شما ببینید، در بعضی از کشورهای غربی- مثلاً در امریکا- خانواده‌ای 15 تا بچه دارند، 20 تا بچه دارند و از این قبیل،  تشویق [هم] می‎شوند و هیچ‎کس مذمت‌شان نمی‎کند. اما نوبت به کشور ما که می‎رسد، این طرف قضیه تشویق می‎شود، [یعنی] کم‌فرزندی و مانند اینها. بنابراین این هم یک نکته است که ان‌شاءاللّه باید مورد توجه باشد. نکته‌ آخر این است که زن و شوهر در صراط حق و راه حق به همدیگر کمک کنید. زن می‎تواند کمک کند به شوهرش برای اینکه در صراط حق پایدار باشد، ثابت‌قدم باشد و پیش برود؛ مرد می‌تواند همین کمک را به زن بکند. مثل دو شریک، مثل دو همسنگر با هم زندگی کنید. عملاً، هم در شریعت، هم در واقعیت خارجی، زن و شوهر نزدیک‌ترین افراد به هم هستند؛ هر چه می‌توانید صمیمیت را، صفا را، محبت را بین خودتان افزایش بدهید. محبت مایه‌ اصلیِ زندگیِ شیرین خانوادگی است؛ سعی کنید محبت را روز‌به‌روز افزایش بدهید که به دست خود انسان هم هست و انسان می‎تواند این کار را بکند. ان‌شاءاللّه که خداوند بر شما مبارک کند به برکت این بقعه‌ مبارک امام رضا و این ایام متبرک و مبارک.
۱) جامع‌الاخبار، ص ۱۰۱                            ۲) ترقی‌کننده                            ۳) مغلوب، شکست‌خورده