مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس: نخستین محموله بنزین از پالایشگاه ستاره خلیج فارس صادر شد

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس گفت: بنزین تولیدی این پالایشگاه دارای چنان کیفیتی است که به عنوان نخستین محموله‌ صادراتی ایرانی به کشورهای همسایه انتخاب و وارد رینگ بین‌المللی بورس شد.
محمد علی دادور در تشریح جزئیات و زوایای ارسال نخستین محموله بنزین صادراتی کشور افزود: بیش از یک قرن از کشف نفت در ایران می‌گذرد و بسیار خرسندیم که نخستین صادرات بنزین به عنوان اتفاقی تاریخی از پالایشگاه ستاره خلیج فارس آغاز شد.
وی فروش نخستین محموله صادراتی بنزین ایران را موفقیت‌آمیز عنوان کرد و گفت: این محموله 20 دلار به ازای هر بشکه گران‌تر از نرخ نشریه «پلتس» به فروش رفت که نشان ‌دهنده عملکرد صحیح در ورود به بازارهای جهانی است.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس درباره علت آغاز صادرات بنزین از این پالایشگاه اظهارداشت: باتوجه به این که نیاز داخل تامین شده و بازارهای ایران برای خرید بنزین اشباع است، با تصمیم «صادق آبادی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی»، صادرات این فرآورده استراتژیک و ورود آن به رینگ صادراتی را پیگیری کردیم.


وی استفاده از تجربه‌های پیشین را چراغ راه آینده پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس توصیف کرد و افزود: این شرکت تجربه‌ عرضه‌ دیگر فرآورده‌ها را در رینگ داخلی و بین‌المللی دارد و همین موضوع می‌تواند سبب اتخاذ روش‌های صحیح در موضوع صادرات شود.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس یادآورشد: بنزین یورو 5 ستاره خلیج فارس از نظر زیست‌محیطی از استاندارد یورو5 جهانی پاک‌تر است؛ چرا که بنزین یورو 5 باید زیر یک درصد باشد و در این پالایشگاه در محدوده 0.5 تا 0.7 درصد است.
وی بیان داشت: همچنین آروماتیک در شرایط استاندارد باید 35 باشد اما درحال حاضر در بنزین تولیدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس بین 29.5 تا 31.5 است.
دادور ادامه داد: میزان گوگرد استاندارد نیز در این نوع بنزین (یورو5) باید کمتر از 10 پی.پی.ام. باشد که درحال حاضر در بنزین ستاره خلیج فارس کمتر از یک پی.پی.ام. است.
دادور رعایت استانداردهای ایمنی را خط قرمز پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در تحویل فرآورده به مشتریان اعلام کرد.
وی گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس یک سرمایه ملی است و اجازه نمی‌دهیم رعایت نشدن برخی استانداردها سبب صدمه به این دستاورد بزرگ صنعت پالایش کشور شود، از این رو چنانچه خریداران الزامات را رعایت نکرده باشند امکان تحویل محموله به آنان وجود نخواهد داشت.
9 کشور همسایه مشتری بنزین ایران می‌شوند
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نیز با اشاره به آغاز عرضه بنزین در بورس انرژی گفت:‌ از 15 کشور همسایه ‌9 کشور به دلیل کیفیت بالا و قیمت رقابتی مایل به خرید بنزین از ایران هستند که به دلیل تحریم‌ها این معاملات در قالب تهاتر و یا با پول محلی انجام خواهد شد.
رضا پدیدار در گفت‌و‌گو با ایرنا، با بیان این مطلب ادامه داد: اگر محدودیت‌های تحریم کم شده و مبادلات پولی روان شود، تمام 15 کشور همسایه به سمت بازار ایران می‌آیند.
وی افزود: نخستین محموله بنزین در بورس انرژی به مقصد افغانستان و دومین محموله به مقصد اقلیم کردستان عراق است. مقاصد بعدی بنزین صادراتی نیز پاکستان و ارمنستان خواهد بود.
این عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تمایل ترکیه، آذربایجان و اربیل عراق برای واردات گازوئیل،‌ تاکید کرد: یکی از کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس نیز مشتری گازوئیل و نفت کوره ایران است.
پدیدار گفت: پیشنهاد عرضه بنزین در بورس انرژی ازسوی بخش خصوصی مطرح شد و سال گذشته نیز از رئیس بورس انرژی دعوت شد تا در کمیسیون انرژی اتاق حاضر شود.وی افزود:‌ اگر دولت بخواهد عرضه فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی موفق باشد باید تصدی‌گری را کنار بگذارد.
پدیدار با بیان اینکه در فروش فرآورده‌های نفتی و نفت خام در بورس انرژی دستورالعمل بنحوی است که پول به صورت نقد پرداخت شود، ‌تاکید کرد:‌ با توجه به اینکه محموله‌های عرضه شده در بورس انرژی بالای هزار تن است به دلیل تلاطم‌های اقتصادی بخش خصوصی توان محدودی دارد.
به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران،‌ پیشنهاد بخش خصوصی برای سرعت گرفتن معاملات در این زمینه ایجاد خط اعتباری است تا با توجه به ناملایماتی که در جریان صادرات به دلیل تحریم‌ها وجود دارد، ‌حضور بخش خصوصی تقویت شود.
وی راه‌حل سنجش فعالان بخش خصوصی را توجه به پیشینه آنها دانست و گفت:‌ البته نمی‌خواهیم خاطرات تلخ گذشته تکرار شود و بابک زنجانی‌ها به این عرصه برگردند بنابراین باید از بروز هر گونه رانت جلوگیری کنیم.
پدیدار ادامه داد: فعالان اقتصادی در حوزه ‌صادرات فرآورده‌های نفتی در بخش خصوصی اتحادیه رسمی دارند که می‌تواند یکی از راه‌های شناسایی صادرکنندگان واقعی باشد تا اسناد لازم را به بانک یا به بورس سپرده و خط اعتباری بگیرند.
وی با اشاره به اینکه شیوه معاملات در بورس‌های جهان به شکلی که در ایران انجام می‌شود نیست،‌ افزود: به دلیل همین شیوه معاملاتی است که نفت خام نیز در بورس خریدار ندارد.
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: در کارگزاری‌های بورس نیز به این صورت است که همه کارگزاری‌ها اسناد اعتباری ارائه کرده و در مدت معین اسناد را مبادله و حساب را تسویه کنند.
وی تاکید کرد: ‌در معاملات بورس انرژی نیز باید شرایط به سمتی برود که بازپرداخت پول محموله به تحویل کالا به خریدار و دریافت پول انجام شود اما مشکل اینجاست که برای اینکار خط اعتباری نداریم.
سایر اخبار این روزنامه
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس: نخستین محموله بنزین از پالایشگاه ستاره خلیج فارس صادر شد با حضور وزیر بهداشت افتتاح بیمارستان 106 تخت خوابی «قدس» پاوه مصرف برق کشور دیروز در وضعیت سبز قرار گرفت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: آیین‌نامه اجرایی حذف یارانه نقدی پردرآمدها به‌زودی ابلاغ می‌شود وعده سازمان حمایت برای تغییر قیمت کالاها در بازار شناسایی 24 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با رصد تراکنش‌های بانکی پایگاه دبکا مدعی شد بن سلمان به طور جدی درحال بررسی گفت‌وگو با تهران است انصارالله: پس از تغییر مواضع امارات تصمیم به توقف حملات به این کشور گرفتیم "نشریه نیویورکر" خبر داد ظریف به کاخ سفید نرفت، تحریم شد ائتلاف تک نفره! یادی از مجاهد بزرگ عباسی مدنی رهبر جبهه اسلامی برای نجات نگرانی درخصوص تشدید هرچه بیشتر سرکوب شیعیان در نیجریه چرا آمریکا ظریف را تحریم کرد؟ حجت‌الاسلام ادیانی: در سازمان عقیدتی سیاسی با تشریفات برخورد می‌شود رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا عنوان کرد مبارزه با رانت اطلاعاتی موثرترین گام در مبارزه با مفاسد اقتصادی فراخوان مشمولان نخبه و اعضاء هیئت علمی دانشگاه‌ها در مرداد سرپل مرتبط با شبکه‌های ضد انقلاب دستگیر شد