حبس ابد برای پهلوان پدیده

رای قطعی دادگاه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی برای متهمان پرونده پدیده شاندیز دیروز شنبه اعلام شد که بر اساس آن محسن پهلوان‌مقدم، متهم ردیف اول به حبس ابد محکوم شده است.
پیشتر خبر محکومیت محسن پهلوان‌مقدم به طور غیر رسمی در رسانه‌ها منتشر شده بود. وی با تاسیس شرکت پدیده از سال ۱۳۸۸ با تبلیغات گسترده در شبکه‌های صداوسیما، اقدام به فروش سهام این شرکت کرد. بعد از مدتی با سقوط سهام پدیده، مقام‌های رسمی اعلام کردند که این شرکت مجوزی برای عرضه مستقیم سهام از مراکز مسئول نداشته است.
سیدهادی منصوری، قاضی این پرونده روز شنبه در نشست خبری که با حضور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی و دادستان این استان برگزار شد، گفت: این پرونده هشتم اسفند پارسال به دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور در مشهد ارجاع شد. از ۲۲ اردیبهشت گذشته در قالب ۱۶جلسه دادگاه این پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت و بالاخره در شانزدهمین روز تیرماه گذشته ختم رسیدگی اعلام و روز ۲۲ تیر ماه نیز رای پرونده در ۵۰۹ برگ صادر شد.
منصوری افزود: بر این اساس محسن پهلوان‌مقدم، متهم ردیف نخست پرونده به لحاظ نقش برجسته در شرکت پدیده به عنوان مدیرعامل، هدایت و رهبری شبکه کلاهبرداری با استفاده از تبلیغات عامه، فروش سهام به قیمت کاذب و خودداری از اقدام برای استرداد اموال به حبس ابد از نوع مجازات تعزیری درجه یک، استرداد اموال منقول و غیرمنقول و سهام شرکت پدیده به اشخاص و ذینفعان و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شد.


وی تصریح کرد: محمدرضا ریاحی، فرزند علی‌اصغر متهم ردیف دوم این پرونده نیز به تحمل ۲۰سال حبس با احتساب بازداشت ایام قبلی از نوع مجازات تعزیری درجه دو، استرداد کلیه اموال منقول و غیرمنقول و سهام شرکت پدیده که من غیر حق توسط وی تصاحب یا تصرف یا منتقل شده به ذی‌نفعان، جزای نقدی معادل مجموع آن به نفع دولت جمهوری اسلامی ایران و محرومیت دائم از هرگونه خدمات دولتی و استخدام در مشاغل دولتی محکوم شد.
قاضی منصوری ادامه داد: متهم ردیف سوم علیرضا یزدانی‌لنگرودی، فرزند ضیاء‌الله نیز به تحمل ۲۰سال حبس با احتساب بازداشت ایام قبلی از نوع مجازات تعزیری درجه دو، استرداد کلیه اموال منقول و غیرمنقول و سهام شرکت پدیده که من غیر حق توسط وی تصاحب یا تصرف یا منتقل شده به ذی‌نفعان و جزای نقدی معادل مجموع آن به نفع دولت و محرومیت دائم از هرگونه خدمات دولتی، متهم ردیف چهارم محمدرضا محمدی، فرزند احمد به تحمل ۲۵سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه دو، استرداد کلیه اموال منقول و غیرمنقول و سهام شرکت پدیده که من غیر حق توسط وی تصاحب یا تصرف یا منتقل شده است به ذی نفعان و جزای نقدی معادل مجموع آن به نفع دولت و محرومیت دائم از هرگونه خدمات دولتی، متهم ردیف پنجم مجید کریمیان‌اقبال، فرزند احمد به تحمل ۱۵سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۳، تحمل ۲ سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از نوع مجازات تعزیری درجه ۶ بابت اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع و رد مال، احسان محسنی‌ثانی، فرزند محمدرضا متهم ردیف ششم نیز به تحمل ۱۵سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از نوع مجازات تعزیری درجه ۳، تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۶ بابت اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع و رد مال، حسن عیدی‌زاده، فرزند عبدالرحیم، محمدرضا نجفی‌نیا، فرزند محمد و محمود سینی‌چی، فرزند مصطفی نیز هر یک به ۱۵سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از نوع مجازات تعزیری درجه ۳ محکوم شدند.
قاضی منصوری تصریح کرد: امیر سالاری فرزند حبیب، سعید رضایی فرزند علی و محمد دهقانی‌فیروزآباد فرزند علی‌اکبر، هر یک به تحمل ۲ سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۶ و رد اصل مال محکوم شدند.
وی افزود: احمد برومند فرزند محمد نیز به تحمل ۲ سال حبس و تعلیق به مدت ۵ سال با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۶ و رد اصل مال محکوم شد. همچنین شهاب‌الدین کاظم‌زاده‌وطنی فرزند رضا، اسماعیل وفایی فرزند عبدالله، عباس عبدالله‌زاده طبسی فرزند غلامحسین و احسان بنایی فرزند علیرضا نیز به تحمل ۲ سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۶ و رد اصل مال محکوم شدند. در ضمن جعفر مختاری‌قدیم فرزند محمدحسین و هومن میهن‌پرست فرزند علی‌الله به تحمل ۲ سال حبس و تعلیق به مدت ۵ سال با احتساب ایام بازداشت قبلی از مجازات تعزیری درجه ۶ و رد اصل مال محکوم شدند.
این مقام قضائی تصریح کرد: حسن میربمانی‌یزدی فرزند هادی، محمد وحیدی شعرباف فرزند علی و محمد رفائی‌نجاران‌طبسی فرزند محسن هم با عنایت به تحقیقات صورت گرفته و دفاعیات متهمین و تسویه حساب آنها با شرکت پدیده، عدم احراز ارکان بزه و توجه به استرداد وجوه دریافتی به مستند ماده ۴ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکم برائت گرفتند.