دغدغه معلمان باید رفع شود


گروه اجتماعی/ چند سالی است که آیین بازگشایی مدارس با پرسش مهر رئیس‌جمهوری همراه است. رسمی که بنیانگذارش رئیس دولت اصلاحات بود و بعد از او هم دو رئیس‌جمهوری ادامه دهنده این پرسش بودند. حسن روحانی مثل سال‌های گذشته بعد از به صدا در آوردن زنگ مدرسه، پرسش مهر سال تحصیلی جدید را از 14 میلیون دانش‌آموز خواست که بگویند تاکنون چه مهارت‌هایی آموختند و بگویند که فکرمی‌کنند آموختن چه مهارت‌هایی برای زندگی‌شان مهم‌تر است. رئیس‌جمهوری در تکمیل پرسش خود از دانش‌آموزان سراسر کشور سؤال کرد: تاکنون چه کسی و کدام معلم به شما در کسب مهارت بیشتر کمک کرده و فکر می‌کنید چه مهارت‌هایی برای زندگی‌تان مهم‌تر است؟ این پرسشی بود که بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان داخل و خارج از کشور به آن پاسخ دادند و در نهایت دیروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری از ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان و فرهنگیان برگزیده شرکت‌کننده در این مسابقات تقدیر شد. معاون اول رئیس‌جمهوری در کنگره ملی پرسش مهر اظهار داشت: مهم‌ترین هدف از این برنامه این بوده که دانش‌آموزان و فرهنگیان به پرسشگری نسبت به حال و آینده خود، محیط پیرامونی و جهان حساسیت پیدا کنند.
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه ده‌ها هدف کوچک و بزرگ پشت پرسش مهر نهفته است، خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم جوانان و امیدهای آینده کشور همگی پرسشگر، نقاد و تحلیلگر باشند و این دستاوردی است که طی سالیان اخیر به انجام رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، معاون اول رئیس‌جمهوری با یادآوری اینکه برخی از مشکلات و چالش‌های دیروز کشور، امروز به ابرچالش برای کشور تبدیل شده‌اند، گفت: هیچ کدام از این ابرچالش‌ها از پیش رو برداشته نخواهند شد جز با توجه به علم و سرمایه انسانی کشور. اگر به‌دنبال توسعه کشور هستیم و می‌خواهیم از بیماری‌های مزمن اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی عبور کنیم و اگر به‌دنبال بازسازی سرمایه‌های مادی و معنوی کشور هستیم، هیچ راهی جز توجه به مدرسه و آموزش و پرورش وجود ندارد.


معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تنها راه توسعه کشور و رهایی از بیماری‌های مزمن و تنها راه بازسازی و نوسازی سرمایه‌های مادی و معنوی کشور توجه به مدرسه است، خاطرنشان کرد: سرمایه انسانی مهم‌ترین سرمایه هر کشور است چرا که سرمایه انسانی می‌تواند بهترین استفاده و بهره‌برداری را از سایر سرمایه‌های مادی و منابع طبیعی انجام دهد. سرمایه انسانی قادر است بقیه سرمایه‌ها را به حرکت وادار کند.
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه به بیانات رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های ایشان اشاره و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند هزینه‌ای که برای آموزش و پرورش انجام می‌شود را نباید از منظر هزینه‌های جاری نگاه کنیم بلکه مهم‌ترین هزینه‌ای است که در بخش سرمایه‌گذاری یک کشور انجام می‌شود زیرا تربیت نیروی انسانی بالاترین بازدهی را به همراه خواهد داشت.به همین دلیل است که کشورهای پیشرفته و صنعتی روی نخبگان و افراد زبده دیگر کشورها سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند این نخبگان را به کشور خود جذب کرده و از بازدهی بالای این افراد بهره‌مند شوند.
وی تصریح کرد: اگر اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه توانمند می‌خواهیم جز از طریق آموزش و پرورش پویا و روزآمد میسر نیست و این موضوعی است که باید در دستور کار همیشگی دولتمردان قرار داشته باشد.
جهانگیری از معلم به‌عنوان مهم‌ترین موتور محرک برای تغییرات جامعه یاد کرد و گفت: باید راهی پیدا کنیم که ذهن معلم به‌صورت تمام وقت در خدمت توسعه کشور و در مسیر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان قرار گیرد. باید دغدغه‌های معلمان برطرف شود و بتوانند از زندگی شرافتمندانه برخوردار باشند.
معاون اول رئیس‌جمهوری اظهار داشت: از ابتدای دولت تدبیر و امید کار خود را با این جهت‌گیری آغاز کردیم که اگر به آینده این کشور فکر می‌کنیم باید به‌دنبال برون رفت از مسائل آموزش و پرورش باشیم چرا که آموزش و پرورش بزرگترین نهاد اجتماعی کشور و حلقه اتصال نظام با خانواده‌ها است.
جهانگیری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید چهار سال از شش سال عمر خود را در شرایط تحریم کامل بوده است به هنر دیپلماسی کشور برای مذاکره با قدرت‌های بزرگ اشاره و خاطرنشان کرد: برجام توانست شش قطعنامه شورای امنیت علیه کشور را لغو کند و در شرایطی که ایران ذیل فصل هفتم شورای امنیت و به‌عنوان مخل امنیت جهانی مطرح شده بود، برجام این پیام را به همراه آورد که از طریق مذاکره و گفت‌و‌گو می‌توان گره‌های بزرگ جهانی را باز کرد.
معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به خروج یکجانبه امریکا از برجام گفت: رئیس‌جمهوری جدید امریکا اعلام کرد که برجام کلاه بزرگی است که بر سر امریکا رفته و همه چیز به نفع ایران است و با این استدلال از برجام خارج شد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران یک سال صبر کرد و امروز برخی از تعهدات خود را کاهش داده است چرا که معتقد هستیم اگر قرار باشد از برجام استفاده نکنیم، تعهدات خود را کاهش می‌دهیم تا دنیا بداند با مردمی متمدن و تاریخ ساز روبه‌رو است و نه یک کشور بی‌اراده.
جهانگیری با بیان اینکه تلاش امریکا این بوده که فروش نفت ایران را به صفر برساند، گفت: البته در رسیدن به این هدف موفق نخواهند شد اما منابع درآمدی و بودجه کشور تحت تأثیر این تحریم‌ها قرار گرفته است و ما از مدیران آموزش و پرورش می‌خواهیم که شرایط اقتصادی و بودجه‌ای را برای فرهنگیان تشریح کنند تا هم بتوانیم از مشورت و راهکارهای آنان برخوردار شویم و هم آنها در جریان قرار گیرند که درآمدهای کشور 150 هزار میلیارد تومان یعنی معادل یک سوم بودجه سال 98 کاهش یافته است.
معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه دولت تلاش کرده است که اعتبارات آموزش و پرورش در رأس همه دستگاه‌ها قرار گیرد، افزود: بودجه آموزش و پرورش در سال 98 نسبت به سال 92 نزدیک به سه برابر افزایش پیدا کرده و این در حالی است که هیچ دستگاه اجرایی دیگری چنین شرایط افزایشی را نداشته است و دولت مصمم است همه توان خود را برای توجه به این دستگاه حیاتی به‌کار گیرد.
جهانگیری خاطرنشان کرد: در جلسه سران سه قوه به تصویب رسید که بودجه 447 هزار میلیارد تومانی سال 98 به 386 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 60 هزار میلیارد تومان کمتر تبدیل شود که این موضوع در بودجه همه دستگاه‌های اجرایی تأثیر می‌گذارد اما دولت تلاش می‌کند که اثرگذاری این کاهش در آموزش و پرورش کمتر باشد و بتوانیم مطالبات فرهنگیان را محقق سازیم. جهانگیری در ادامه سخنان خود به مهارت‌های حوزه کسب و کار نیز اشاره و با بیان اینکه اقتصاد دنیا به سمت فناوری‌های نوین و اقتصاد دیجیتال در حرکت است، گفت: کارآفرینان موفق متکی به دانش و مغز خود هستند و آینده فناوری‌های جدید عمدتاً حول آی تی و آی سی تی می‌چرخد.