بدبینی پنهان لندن به رئیس‌جمهوری آمریکا

گروه بین‌الملل: افشای ایمیل‌های سفیر بریتانیا در واشنگتن به یک جنجال بزرگ تبدیل شده است. در ایمیل‌های لو رفته سفیر بریتانیا در واشنگتن، وی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، را «بی‌منطق»، «متزلزل» و «ناکارآمد» توصیف می‌کند.
به گزارش بی بی سی، در یکی از پیغام‌های ارسال شده در ماه گذشته سر «کیم دراک» سفیر بریتانیا در آمریکا، سیاست‌های ایالات متحده در خصوص ایران را «غیرمنسجم و سردرگم» معرفی می‌کند.
آقای دراک همچنین در خصوص ادعای دونالد ترامپ که به صورت علنی اعلام کرد ۱۰ دقیقه پیش از حمله به نقاطی در ایران که بخاطر کشته شدن ۱۵۰ نفر آن را متوقف کرد نیز می‌گوید که چنین ادعایی «با واقعیت هم‌خوانی ندارد».
او همچنین می گوید که ترامپ «هرگز به طور کامل» موافق حمله تلافی‌جویانه علیه ایران بدلیل سرنگونی پهپاد آمریکایی نبوده و دلیل آن را نیز شعار دوران انتخاباتی‌ ریاست جمهوری وی که قول داده بود ایالات متحده در هیچ جنگ دیگری درگیر نشود، می‌داند.


دراک همچنین در یکی از ایمیل‌هایش می‌نویسد که کاخ سفید تحت کنترل دونالد ترامپ «به طور خاصی ناکارآمد» است.
وی در عین حال هشدار می‌دهد که نباید رییس جمهور آمریکا را دست کم گرفت.
سفیر بریتانیا معتقد است که «نباید انتظار داشت که سیاست‌های آمریکا در خصوص ایران در آینده نزدیک به روندی منطقی بازگردد» زیرا «دولت کنونی آمریکا دچار چند دستگی‌است».
وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید که ایمیل‌های لو رفته که روز یکشنبه توسط نشریه «میل آن ساندی» منتشر شد با «شیطنت» منتشر شده اما اصالت ایمیل‌ها را تکذیب نکرد.
فایل‌های لو رفته از سال ۲۰۱۷ تا امروز را شامل می‌شود و در آنها سفیر بریتانیا گزارش‌های منتشر شده در خصوص «درگیری‌ها و هرج و مرج» حاکم بر کاخ سفید را «تقریبا درست» دانسته است.
سفیر بریتانیا در آمریکا، طی اعلام نظر درخصوص دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و اطرافیانش، کاخ سفید را «منحصراً ناکارآمد» نامیده است و آن را محل «چاقوکشان» خوانده است؛ همچنین وی با خطاب قرار دادن ترامپ و کاخ سفید، وی را «بی‌کفایت» و «بی‌منطق» خوانده است. این نوع ادبیات می‌تواند با بی‌آبرویی برای بریتانیا همراه باشد.
دارک ۶۵ ساله، دیپلمات حرفه‌ای و مشاور امنیت ملی سابق بریتانیا، از ژانویه سال ۲۰۱۶ سفیر بریتانیا در واشنگتن بوده است.
طبق مشاهدات روزنامه دیلی میل از این پیام محرمانه، او در ادامه و با لحنی انتقادآمیز نوشته است: «ما واقعاً فکر نمی‌کنیم که این دولت اساساً عادی رفتار کند و از ناکارآمدی‌اش کم شود؛ نفاق پراکنی را کنار بگذارد و به بی کفایتی دیپلماتیک پایان دهد». با اشاره به اظهارات رابرت مولر، بازرس پرونده رسیدگی به اتهام دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، دارک در این نوشته، بدهکاری ترامپ به «روس‌های حقه‌باز» را از قلم نینداخته است و از جان سالم به‌دربردن‌های متعدد او از زندگی «پر از رسوایی»اش نیز صحبت کرده است.
وی اظهار داشته است که ترامپ می‌تواند از «میان شعله بیرون بیاید، ضربه بخورد اما در نهایت جان سالم به در ببرد؛ همانند آرنولد در صحنه‌های پایانی فیلم ترمیناتور؛ از او غافل نباشید».
مقامات با دفاع از نوشته‌های بی‌پرده دارک، اعلام کرده‌اند که روابط آمریکا و بریتانیا، از این طرز بیان «شرورآمیز»، آسیبی نخواهد دید. این پیام دارک در حالی نشر پیدا کرده است که ترامپ در اوایل ماه ژوئن برای ملاقات با ملکه الیزابت دوم و نخست‌وزیر بریتانیا، به انگلیس سفر کرد و در ضیافت شام نیز از وی پذیرایی شد.
دارک با این بیان که ترامپ و تیم او، از شکوه و عظمت این دیدار «خیره» مانده بودند، اظهار داشت که آن‌ها با خودشیفتگی به «نخست آمریکا» پایبندند.
سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به انتشار این ایمیل‌ها می‌گوید مردم از دیپلمات‌ها انتظار دارند که «بدون پرده پوشی و صادقانه» ارزیابی‌شان را از کشور محل ماموریت گزارش کنند.
وی همچنین می‌گوید: «این دیدگاهها نظرات وزراء کابینه یا دولت بریتانیا نیست اما ما از سفیران می‌خواهیم که بی‌پرده گزارش بدهند».
سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در ادامه می‌گوید که وزیران و کارکنان دولت توصیه‌های دریافتی از سفیران را «به صورت صحیح» استفاده می‌کنند و سفیران بایستی بتوانند نظراتشان را محرمانه ارائه کنند.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه، سفارت بریتانیا در واشنگتن به «همکاری نزدیک‌اش» با کاخ سفید علی‌رغم این «رفتار شیطنت‌آمیز» در انتشار فایل‌های لو رفته ادامه می‌دهد.
کاخ سفید تا این لحظه واکنشی نشان نداده اما انتشار این ایمیل‌ها می‌تواند محکی در خصوص «روابط ویژه» میان لندن و واشنگتن باشد.