وزیر نفت در مصاحبه با سی‌ان‌ان: ایران به تضمین‌های مورد نظر خود در اوپک دست یافت

وزیر نفت پس از نشست اوپک اعلام کرد: ایران در این نشست، تضمین‌هایی را که می‌خواست به دست آورد.
به گزارش شانا، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان درباره اساسنامه همکاری اوپک و غیر اوپک گفت: نخست اینکه این اساسنامه غیرالزام آور است و دوم و بسیار مهم، اینکه در قطعنامه پایانی نشست اوپک، ما امضا و توافق کردیم که این اساسنامه هیچ تاثیری بر اوپک و موجودیت آن ندارد.
وی گفت: سنت این است که نخست اوپک توافق می‌کند که باید با اجماع باشد، سپس آن را به غیر اوپک ارائه می‌کند تا تایید کند. ما درباره این مسئله و سازوکار تصمیم‌گیری توافق کردیم و اوپک به عنوان اوپک پابرجاست و این مقررات جدید، هیچ تاثیر منفی بر این موضوع ندارد.
وزیر نفت ایران همچنین اعلام کرد درباره قدرت زیاد عربستان و روسیه و احتمال بی‌اهمیت شدن اوپک، نگران نیست و گفت: من باور دارم حتی اگر آمریکا به ما ملحق شود، من از آن استقبال می‌کنم و اگر تولیدکنندگان نفت با هم همکاری کنند، من هیچ نگرانی درباره آن ندارم.


زنگنه افزود: برای ما مهم است که روسیه به اوپک ملحق شود و همکاری داشته باشد، به‌ویژه در شرایط دشوار، به روسیه نیاز داریم. در دوران وزارت من، در گذشته بارها به روسیه سفر کرده‌ام تا آنها را قانع کنم با اوپک همکاری کنند و اکنون که آنها پذیرفته‌اند، به آنها خوشامد می‌گوییم و این یک فرصت خوب برای بازار است تا تثبیت شود و تنش‌ها کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به تشدید فشار آمریکا ضد ایران گفت: آنها نمی‌توانند رژیم را تغییر دهند و 40 سال است تلاش می‌کنند رژیم را تغییر دهند و در این شرایط هم نمی‌توانند. من مطمئن هستم و به آنها توصیه می‌کنم در این مسیر حرکت نکنند.
وزیر نفت همچنین اعلام کرد تحریم‌ها به ایران فشار می‌آورند، اما گفت: این به این معنا نیست که ما فشار را می‌پذیریم و تحت فشار با آمریکا مذاکره می‌کنیم. اگر آمریکا می‌خواهد شرایط را تغییر دهد، باور دارم که آنها باید تحریم‌ها را رفع کنند و آنگاه، همان‌طور که امروز بارها گفتم، آنها شاهد تغییرات بسیار در شرایط خواهند بود.
شب ‎و روز برای دور زدن تحریم‎ها و صادرات نفت تلاش می‎کنیم
همچنین وزیر نفت در گفت‎وگو با خبرگزاری بلومبرگ، تاثیر منفی تحریم‎ها بر اقتصاد ایران را رد نکرد و گفت: البته این تاثیرگذاری به معنای آن نیست که ما مقاومت نمی‎کنیم؛ ما شب ‎‏و روز تلاش می‎کنیم تا راه‎هایی بیابیم که تحریم‎ها را دور بزنیم و نفت خود را صادر کنیم.
بیژن زنگنه در پاسخ به این پرسش که «آیا تحریم‎ها به اقتصاد ایران آسیب زد‎ه‎اند؟»، گفت: بی‎تردید، تحریم‎ها تاثیری منفی بر اقتصاد ما داشته است، اما این به آن معنا نیست که ما در برابر این تحریم‌های ناعادلانه و غیرقانونی که آمریکا به ایران تحمیل کرده است، مقاومت نمی‎کنیم. ما مقاومت می‎کنیم و شب ‎و روز تلاش می‎کنیم تا راه‎هایی بیابیم که تحریم‎ها را دور بزنیم و نفت خود را صادر کنیم.
نمی‎توانم مشخص کنم چطور با تحریم‎ها کنار می‎آییم
زنگنه در پاسخ به پرسش بلومبرگ درباره میزان کاهش تولید و صادرات نفت ایران پس از تحریم‎ها عنوان کرد: همانطور که بارها گفته‎ام، نمی‎توانم مشخص کنم که چطور با تحریم‎ها کنار می‎آییم، زیرا این کار به آمریکا کمک می‎کند فشار بیشتری بر ایران وارد سازد.
وی در پاسخ به بلومبرگ که مطرح کرد «طرف‎های بازار حق دارند بدانند ایران چقدر نفت صادر می‎کند»، یادآور شد: بله. این حق مشتریان و تولیدکنندگان است که ارقام را بدانند، اما این بازار ازسوی آمریکا مورد دستکاری قرار گرفته. این مشکل ما نیست؛ این مشکلی است که ازسوی آمریکا به ما تحمیل شده و این موضوع من را وادار می‎کند چیز زیادی نگویم تا منافع ملی کشور خود را حفظ کنم.
زنگنه در پاسخ به اینکه «آیا ایران همچنان می‌خواهد نفت خود را بفروشد؟»، گفت: بله، بله این بسیار روشن است.
بلومبرگ در بخش دیگری از این گفت‎وگو پرسید «شما گفته‎اید بدون فروش نفت به اروپا، اینستکس نمی‎تواند کارایی داشته باشد، اما طبق تحریم‌های آمریکا، واردات نفت ایران برای کشورهای اروپایی دشوار است. آیا فکر می‎کنید این مسئله، اینستکس را از مسیر خارج می‎کند؟» که زنگنه در پاسخ گفت: بسیار روشن است که بدون انتقال پول نفت، اینستکس به‎خوبی عمل نخواهد کرد.
اعمال اصلاحات مدنظر ایران در منشور همکاری اوپک و غیراوپک
زنگنه در بخش دیگری از این گفت‎وگو، به تبیین اصلاحات مدنظر ایران که در منشور همکاری اوپک و غیراوپک اعمال شد پرداخت و گفت: پس از یک بحث طولانی، همه ما توافق کردیم عبارتی در این اساسنامه بگنجانیم که به روشنی نشان دهد و اعلام کند که این چارچوب هیچ تاثیری بر اوپک ندارد و اوپک براساس اساسنامه و سازوکاری که برای تصمیم‎گیری دارد، به حیات خود ادامه می‎دهد.
وی ادامه داد: مسئله دیگر، کشورهایی بودند که باور داشتند باید از حکومت‎های‎شان اجازه دریافت کنند و ما آن را در اساسنامه ذکر کردیم. سوم اینکه توافق کردیم ریاست و نیابت ریاست این نهاد باید به‎طور سالانه میان کشورهای عضو در گردش باشد. اینها مهم‌ترین تغییرات اساسنامه بود.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که با توجه به فشار زیادی که از جانب تندروها در ایران به شما وارد می‎شود، آیا از حمایت دولت از این اساسنامه اطمینان دارید؟ نیز گفت: مشکلی نیست، زیرا این یک اساسنامه غیرالزام‎آور است و همکاری میان همه کشورهای عضو داوطلبانه است.
سایر اخبار این روزنامه
معاون وزیر جهاد کشاورزی: 90 درصد نهاده‌های دامی با ارز ترجیحی وارد می‌شود واکنش‎های جهانی به عبور ذخایر اورانیوم ایران از مرز 300 کیلوگرم اعلام نظر گروه‌ها و شخصیت‌های عراقی نسبت به فرمان 10بندی عادل عبدالمهدی درباره ادغام حشدالشعبی در ارتش وزیر نفت در مصاحبه با سی‌ان‌ان: ایران به تضمین‌های مورد نظر خود در اوپک دست یافت کشته شدن 14 خدمه زیردریایی تحقیقاتی روسیه شیعیان نیجریه با برگزاری تظاهراتی خواستار آزادی شیخ زکزاکی شدند مخالفت مردم بحرین با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اجلاس جی20 در ژاپن و افشای چهره واقعی روابط بین‌الملل با پخش سخنان رهبر انقلاب درباره کردستان و قرائت پیام رئیس‌جمهور کنگره بین‌المللی مشاهیر کُرد در سنندج آغاز شد در احکام جداگانه‌ای از سوی فرمانده کل قوا انجام شد؛ انتصاب جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس سازمان بسیج مستضعفین دیه زنان و مردان برابر شد الزامات حفظ اقتدار اوپک ادعای جدید ترامپ علیه ایران بارکیندو دبیرکل اوپک باقی ماند الجبیر: باید با «فشار حداکثری» ایران را به پایبندی به «تعهداتش» وادار کرد شهردار تهران: بدهی شهرداری از محل اموال بلوکه پرداخت می‌شود