هر بار این در رو محکم نبند نرو!

طاهری- اسحاق جهانگیری از آغاز دولت اعتدال گرای روحانی، معاون اول او بوده و همچنان یکی از خبرسازترین چهره های دولت هم هست. علاوه بر گره خوردن نام جهانگیری به دلار 4200 تومانی، پرونده برادرش و... هر ازچندگاهی خبرهایی از استعفای او از پستش هم منتشر می شود که البته هربار با دلجویی  برخی اعضای دولت یا رئیس جمهور پرونده این قهرها به سرعت بسته می شود. در این گزارش تاریخچه این قهر و آشتی ها را مرور می کنیم.
اختلاف با واعظی؟
انتخاب محمود واعظی به سمت ریاست دفتر رئیس جمهور، در دولت دوازدهم را باید نقطه اصلی کشمکش اصلاح طلبان و جهانگیری با دولت دانست. از ابتدای این انتصاب اصلاح طلبان روی خوشی به واعظی نشان ندادند و او را همسو با اصولگرایان خواندند. آن ها حضور او در نزدیک ترین پست به روحانی را نشانه ای از کاهش اختیارات اسحاق جهانگیری در سمت معاون اولی رئیس جمهور دانستند. حتی برخی نمایندگان اصلاح طلب نقش واعظی را در معرفی کابینه دوازدهم پررنگ تر از جهانگیری دانستند و از این موضوع انتقاد کردند. در همان برهه سایت اصلاح طلب انصاف نیوز خبر داد که اسحاق جهانگیری به دلیل برخی مشکلات و اختلافات در آستانه جدایی از دولت است و او حتی در دولت دوازدهم مورد مشورت رئیس‌جمهور قرار نمی‌گیرد و محمود واعظی به طور عملی جای جهانگیری را در کابینه گرفته است.  اخباری که البته با واکنش واعظی روبه رو شد که گفت: اکنون بین آقای جهانگیری و همه اعضای دولت صمیمیت وجود دارد.
اختلاف با تیم اقتصادی دولت


تیرماه سال گذشته همزمان با خروج آمریکا از برجام و اوج گرفتن تحریم ها انتقادات از تیم اقتصادی دولت افزایش یافت. برخی رسانه ها مدعی شدند، جهانگیری در واکنش به عملکرد تیم اقتصادی دولت و این که اختیاراتی در این حوزه ندارد و عملاً نوبخت مسئولیت اصلی این حوزه را برعهده گرفته، چند بار اقدام به استعفا کرده اما این استعفا به رغم تمایل نوبخت و واعظی به دلیل برخی مصلحت اندیشی ها مورد پذیرش رئیس جمهور واقع نشده است. روزنامه اعتماد در آن ایام حتی گفته بود که جهانگیری از بی اطلاعی از تغییرات تیم اقتصادی دولت گله مند است و وسایل خود را هم از دفترش جمع کرده است. با این حال نوبخت که از او به عنوان یکی از عوامل فشار به معاون اول یاد می کردند در توئیتی نوشت که «حضور دکتر جهانگیری در کابینه، نقطه قوت دولت دکتر روحانی است. همواره شاهد مواضع منطقی و امیدآفرین از ایشان بوده‌ام.» شورای اطلاع رسانی دولت هم در اطلاعیه ای تأکید کرد که رابطه جهانگیری با رئیس جمهور هرگز به گونه ای نبوده که معاون اول نیاز داشته باشد با تهدید به استعفا، نظر خود را به کرسی بنشاند. به این ترتیب  این  اختلاف و قهر  با قوت !تکذیب شد. 27 فروردین و  فردای روز اعلام سیاست دولت  درباره ارز 4200 توسط جهانگیری روزنامه کارگزاران با  تیتر  «بازگشت جهانگیری» و با تصویر جهانگیری در لباس سوپرمن! نوشت: «معاون اول رئیس جمهور دوباره به ستاد فرماندهی اقتصاد کشور بازگشته است».
اختیار تغییر منشی هم ندارم!
شایعه استعفای جهانگیری بار دیگر در مهر سال 97 مطرح شد. شروع ماجرا از سخنرانی جنجالی آقای معاون اول کلید خورد. او در سخنان خود در سالروز ملی صادرات با لحنی معترض گفته بود که من اجازه برکناری منشی خودم را هم ندارم چه برسد به تغییر افراد و مدیران دولتی! این اظهار نظر با واکنش مختلف رسانه ها و تحلیل گران مواجه شد و بار دیگر گمانه زنی ها درباره پیاده شدن جهانگیری از قطار دولت را تقویت کرد؛ اما پس از چند ساعت این موج خبری نیز با برگزاری جلسه ای مشترک میان روحانی و معاون اولش ختم به خیر شد. آن گونه که نهاد رسانه ای کارگزاران گزارش داد، ساعت 20 دوشنبه سی ام مهر، رئیس جمهور و معاونش دیداری دونفره داشتند که با نقد و نظرهای دوطرفه شروع شده بود و با تفاهم و دوستی و صمیمیت پایان یافت.
روایت صوفی از مخالفت با استعفای جهانگیری
اما بخشی از ماجرای مخالفت با استعفای جهانگیری به گفته علی صوفی مربوط به مجموعه دولت نمی شود. اسفند سال گذشته صوفی که سابقه وزارت در دولت اصلاحات را هم دارد در برنامه تلویزیونی دست خط خبر داد که اسحاق جهانگیری تاکنون چند بار استعفا داده اما چون رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی هم بود باید اذن رهبری را هم می داشت. به گفته او جهانگیری در نامه ای به رهبر انقلاب ضمن تشریح شرایط کشور نوشته بود که من نمی توانم مفید باشم و اقتصاد مقاومتی هم پیش نمی رود اما در نهایت رهبر معظم انقلاب این موضوع را مصلحت ندیدند.
آخرین اختلاف؟
جدیدترین قسمت سریال قهرهای آقای معاون، در جلسه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصاد مقاومتی اتفاق افتاد. آن گونه که رسانه ها گزارش داده بودند روحانی در این جلسه به جهانگیری گفته شما و اصلاح طلبان به دنبال سرنگونی دولت هستید و پس از اتمام جلسه، او در محل کار خود حاضر نشد. این مسئله باعث شد رسانه ها بار دیگر شایعه قهر او از دولت را رسانه ای کنند. با این حال ربیعی سخنگوی دولت و مشاور رئیس جمهور ضمن تأیید تلویحی مشاجره رئیس جمهور با جهانگیری گفتند که بین اختلاف نظر و قهر تفاوت وجود دارد. روز گذشته نیز سازندگی نهاد رسانه ای حزب کارگزاران، اختلاف نظر شکل گرفته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی را درباره موضوع آزادسازی قیمت سوخت معرفی کرد .در هرصورت اختلاف نظرهای روحانی و جهانگیری را اگر نشانه ای از ناسازگاری حلقه اعتدال و توسعه با اصلاح طلبان بدانیم یا ناشی از تفاوت سیاست های اقتصادی این دوطیف، باز هم رسانه ای کردن این قهر و آشتی ها، سودی به حال جامعه ندارد و باعث درگیر کردن دولت و افکارعمومی  به مسائل حاشیه ای و غیراصلی است.