سامانه‌ای که پهپاد آمریکایی را ساقط کرد کاملا ایرانی است

محمدجواد ظریف تاکید کرد، سامانه‌ای که پهپاد آمریکایی را بر فراز آبهای خلیج فارس هدف قرار داد، کاملاً ایرانی بود.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان عصر روز دوشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه «فوتو دیپلمات، نگاه جهانی، هنر ایرانی» در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی از رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند که سامانه مورد استفاده برای انهدام پهپاد آمریکایی که به صورت غیر قانونی وارد سرزمین ایران شده بود روسی بوده است، اظهار کرد: سامانه استفاده شده ایرانی بود و این باعث افتخار ملت ایران است که به این حد از پیشرفت در عرصه دفاعی دست یافته‌ایم.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان، در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که نظرش در مورد اقدام اخیر سپاه در سرنگون کردن پهپاد متجاوز آمریکایی چیست؟ گفت: حتماً این اقدام از نظر فناوری و رشادت در دفاع از تمامیت ارضی کشور غرور آفرین است.
وی در همین راستا افزود: تمامیت ارضی کشور موضوع قابل مذاکره‌ای نیست و هر گونه خدشه به تمامیت ارضی ایران از سوی دیگران، بلافاصله با شدیدترین واکنش مردم ایران مواجه می‌شود.


ظریف همچنین در مورد برگزاری کنفرانس منامه با محوریت طرح معامله قرن تصریح کرد: قدس فروشی نیست و فلسطینی‌ها اعلام کرده‌اند که حاضر نیستند به خاطر مقداری دلار، سرزمین خود را که میراث گذشتگانشان نیز هست بفروشند و کسانی که در این ارتباط تلاش می‌کنند و اقداماتی انجام می‌دهند، وقت خود را تلف می‌کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سخنان خود در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد اینستکس و احتمال بدعهدی مجدد اروپایی‌ها برای اجرای این سازوکار گفت: اینستکس یک گام مقدماتی بوده که حتی اگر بصورت کامل اجرا می‌شد، تنها گوشه‌ای از تعهدات اتحادیه اروپا در برجام و در مقابل خروج آمریکا از این توافق بین المللی را می‌پوشاند. وی خاطرنشان کرد: تأخیر مجدد در اجرای اینستکس نشان می‌دهد که اروپایی‌ها نه توانش را دارند و نه اراده‌اش را که اقدامی انجام دهند؛ به همین خاطر آنچه در چارچوب ماده ۳۶ برجام مطرح کردیم را ادامه می‌دهیم. البته اروپایی‌ها هر وقت باور کنند که باید برای حفظ امنیت خود هزینه کنند و در راستای اجرای تعهداتشان اقدام کنند، اعلام کردیم اقدامات ما قابل بازگشت است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: معتقدیم الان دلیل کافی برای اروپایی‌ها وجود دارد که اقدام کنند و بپذیرند که در صورتی که تعهداتشان را اجرا نکنند حتماً باید با تبعات عدم اجرای تعهداتشان روبرو شوند.
مانع تراشی آمریکا در همکاری های بین المللی علیه مواد مخدر
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه امروز دوشنبه در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: اعمال تحریم‌ها و اقدامات یک جانبه آمریکا و ورود آنها به عرصه جنگ و تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران مانع اجرای همکاری‌های بین المللی به ویژه در عرصه مواد مخدر شده است.
وی ادامه داد: آمریکا و برخی کشورهای غربی مسؤول مستقیم عواقب ناگوار و ایجاد اختلال در مبارزه با مواد مخدر هستند.
وزیر امورخارجه در عین حال گفت: اراده جمهوری اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر بر لزوم پرهیز از سیاسی‌سازی و یکجانبه گرایی و توجه به همکاری‌های بین المللی به عنوان ضرورتی برای دستیابی به اهداف تصویر شده برای این روز و ساختن فردایی بهتر برای تمامی انسان‌ها و برای همه فرزندان مان و نسل‌های آتی متمرکز است. رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: سی و یک سال پیش مجمع عمومی ملل متحد با هدف ارتقا آگاهی عمومی در زمینه مواد ومخدر و دستیابی به جهانی عاری از مواد مخدر بیست و یک ژوئن پنجم تیرماه را به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر تعیین کرد.
وی افزود: جامعه ملل متحد روزها و مناسبت‌هایی در تقویم خود دارد برای دستیابی به ایده آل های نوع بشر مانند جهان عاری از فقر، گرسنگی، بی سوادی، دستیابی به رفاه، توسعه برای همه؛ در واقع همه بر مبنای اصول سه گانه ملل متحد یعنی صلح و امنیت، حقوق بشر و توسعه بنا شده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران امروز به تاکید سازمان ملل، پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است در کنار سایر اعضا این روز را گرامی می‌دارد. اقدامات چشمگیر جمهوری اسلامی و تحمل هزینه‌های بی شمار معنوی و مادی که یک شهید ما ارزش همه دنیا را دارد، پیشگام رسیدن به جهان عاری از مواد مخدر است. رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: شهادت بیش از ۸۸۰۰ نفر و بیش از ۱۲ هزار جانباز که هزینه‌های اصلی ما است؛ علاوه بر این هزینه‌های غیرقابل جبران که کسی نمی‌تواند در جهان آنها را جبران کند. سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با قاچاق، عرضه و کاهش تقاضا هزینه می‌شود. شهادت بیش از ۸۸۰۰ نفر و بیش از ۱۲ هزار جانباز که هزینه‌های اصلی ما است؛ علاوه بر این هزینه‌های غیرقابل جبران که کسی نمی‌تواند در جهان آنها را جبران کند. سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با قاچاق، عرضه و کاهش تقاضا هزینه می‌شود.
ظریف تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی ایران در همسایگی بزرگترین تولید کننده مواد مخدر سنتی موجب گردیده اقدامات ایران تنها دارای بعد ملی نبوده بلکه تأثیرات منطقه‌ای و بین المللی باشد. وی افزود: ایران به تنهایی نزدیک به ۸۰ درصد مجموع کشفیات تریاک جهان را به خود اختصاص داده است که این رقم در سال گذشته بیش از ۸۰۰ تن بوده است.
ظریف خاطرنشان کرد: مواد مخدر مانند هر پدیده اجتماعی دارای سیالیت است و در هیچ مرزی محدود نمی‌شود. این پدیده در برابر مداخلات تغییر شکل می‌دهد و هیچ فردی نمی‌تواند خود را از گزند این پدیده مصون بداند.