داماد روحانی و عادل فردوسی‌پور در صف بهارستان؟!

طاهری- هر چند هشت ماه تا زمان برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس مانده اما مثل همیشه گمانه زنی ها از چهره هایی که احتمال حضور آن ها وجود دارد، آغاز شده است. در این بین شبکه های اجتماعی جدا از بررسی فعالیت مرسوم احزاب برای رسیدن به لیست های مطلوب خود، رصد چهره هایی را هم که می توانند معادلات انتخابات در برخی شهرها و حوزه های انتخابیه را تحت الشعاع قرار دهند، در دستور کار خود قرار داده اند. چهره هایی که طیف وسیعی از عادل فردوسی پور تا داماد رئیس جمهور را در بر می گیرد.
داماد رئیس جمهور با کنایه به واعظی و آشنا وارد گود شد؟!
کامبیز مهدی زاده که در ماه های اخیر به دلیل نسبت دامادی با رئیس جمهور چند بار به صدر اخبار آمده بود، یکی از کسانی است که نامش در رسانه ها و شبکه های اجتماعی شنیده می شود. مهدی زاده در تیرماه سال گذشته با دختر کوچک رئیس جمهور ازدواج کرد و آن گونه که رسانه ها از پیشینه او نوشته اند آذربایجانی و دارای سوابقی در حوزه نفت، ورزش و حتی حوزه فرهنگ (عضو شورای مرکزی کشورهای اسلامی، رئیس ستاد نخبگان کشورهای اسلامی و مشاور سازمان ملی جوانان) بوده است. مهدی زاده یک ماه قبل از ازدواجش در خرداد از سوی سورنا ستاری به سمت ریاست ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی انتخاب شد اما انتصاب جنجالی او آذرماه سال پیش در معاونت وزارت صمت بود. البته وی سه روز پس از انتقادهای گسترده در افکارعمومی از این موضوع، در نامه ای کوتاه استعفای خود از این سمت را اعلام کرد. داماد رئیس جمهور دستی بر قلم هم دارد و برای مطبوعات یادداشت هایی سیاسی می نویسد. او در جدیدترین یادداشت خود که در روزنامه اصلاح طلب شرق درج کرده، کنایه ای سیاسی به اطرافیان پدرهمسرش زده و نوشته: «دولت نه واعظی توانمند دارد و نه مشاورانی آشنا به سیاست» خبرگزاری ایلنا در گزارشی ادعا کرد که داماد 34 ساله رئیس جمهور قصد دارد خود را برای انتخابات مجلس در معرض رأی مردم قرار دهد. البته جزئیات بیشتری از این تصمیم اعلام نشده است و باید دید او از سوی کدام جریان سیاسی و حوزه انتخابیه تصمیم به حضور در بهارستان گرفته است.
تکرار ادعای حضور درباره فردوسی پور


عادل فردوسی پور از چهره هایی است که طی روزهای اخیر برخی از رسانه ها مدعی شده بودند که قصد دارد در انتخابات آینده مجلس نامزد شود. فردوسی پور 45 ساله که چند ماهی است برنامه نودش تعطیل شده ، تاکنون شایعه حضورش در انتخابات را تکذیب نکرده، همان طور که شب یلدای چهار سال قبل نیز پس از پخش نشدن مصاحبه اش با وزیر خارجه، شایعات در پی حضورش در انتخابات را تکذیب نکرد. این چهره  ورزشی کشور اصالتاً اهل رفسنجان است و  شانس حضور در انتخابات را از حوزه انتخابیه تهران و هم از شهرستان پدری اش دارد. فردوسی پور علاوه بر تسلط بر زبان انگلیسی دارای مدرک دکترای مدیریت رسانه هم هست. باید دید عادل فردوسی پور قصد دارد در دهه پنجم زندگی اش حضور در سیاست را هم تجربه کند یا خیر؟
وزیر مستعفی برای مجلس!
استعفا و تغییر ناگهانی وزیر آموزش و پرورش در آستانه پایان یافتن ضرب الاجل قانونی به داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس، این گمانه را تقویت کرد که «سیدمحمد بطحایی» قصد نامزدی در انتخابات پیش رو را دارد. دفتر سخنگوی دولت هم علت استعفای وزیر 56 ساله را تمایل به حضور در انتخابات ذکر کرد. البته برخی رسانه ها هم باتوجه به عجیب بودن این استعفا، برخی دلایل دیگر درباره این استعفا را مطرح کردند. بطحایی اهل تهران و در دوره وزارت دوساله اش در بزرگ ترین وزارتخانه کشور کم حاشیه بود.
سفیر از روسیه رسید
از دیگر چهره هایی که از او به عنوان نامزد احتمالی یازدهمین دوره انتخابات مجلس یاد می شود، مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه است. شنیده های خراسان حاکی است که سنایی با اتمام مأموریتش در مسکو، قصد دارد در انتخابات دوم اسفند امسال نامزد شود. طی روزهای گذشته حتی برخی رسانه ها از کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلین مجلس به عنوان گزینه جایگزینی وی یاد کردند. سنایی که 51 سال دارد، دانش آموخته علوم سیاسی از کشور روسیه است. او در هشتمین و نهمین دوره مجلس، از حوزه انتخابیه نهاوند وارد مجلس شد اما دوسال مانده به اتمام دوره نمایندگی اش، استعفا داد و به عنوان سفیر ایران به روسیه رفت. سنایی اکنون به واسطه گسترده تر شدن روابط ایران و روسیه، چهره شناخته شده تری است و احتمال این که از حوزه انتخابیه تهران هم شانس حضور در بهارستان را داشته باشد، دارد.  
محمدباقر قالیباف
هر چند برخی اصولگرایان حضور قالیباف را منتفی می دانند اما در روزهای اخیر همزمان با فراخوان انتخاباتی محمدباقر قالیباف، برخی رسانه ها از احتمال حضور خود او در انتخابات مجلس خبر دادند. مهدی پیرهادی دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت درباره حضور احتمالی شهردار اسبق تهران در انتخابات آینده مجلس می گوید درخواست هایی از ایشان شده اما «بعید است» ایشان شخصا قصدی برای نامزدی مجلس داشته باشد. آن گونه که پیرهادی اعلام کرده، این احتمال وجود دارد که قالیباف تصمیم گیری قطعی درباره حضور در انتخابات را به شرایط سیاسی کشور، افکارعمومی و ائتلاف های انتخاباتی در ماه های آینده موکول کرده باشد.
دیگر گزینه ها
علاوه بر چهره هایی که در بالا از آن ها یاد شد به طور قطع تعداد زیادی از نمایندگان فعلی و سابق مجلس را هم باید به این فهرست اضافه کرد. کم نیستند افرادی که گاه با تأکید بر «تجربه» بالای خود و گاهی به بهانه «احساس تکلیف»، شانس خود را برای «خدمت!» به توده های مردم می آزمایند و در انتخابات مختلف همیشه حاضر هستند.