با تصویب مجلس تردد وسایل نقلیه فرسوده در کلان شهرها ممنوع شد

بخش خبری: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز حمل و نقل خودروها و وسایل نقلیه موتوری فرسوده در کلان شهرها را ممنوع کردند.
نمایندگان در این جلسه ماده 9 طرح یک فوریتی ساماندهی صنعت خودرو را با 161 رای موافق، 15 رای مخالف و یک رای ممتنع از 216 نماینده حاضر تصویب کردند
براساس ماده 9 حمل بار و مسافر توسط وسائط نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلان شهرها ممنوع است.
تبصره یک این طرح دولت را موظف می‌کند که از محل رفه جویی حاصل از بهبود و مدیریت مرف سوخت ناشی از اجرای این قانون، سازوکار و تسهیلات لازم را جهت جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی با خودروهای نو فراهم کند.


همچنین بنابر تبصره 2 این ماده تولید کنندگان خودرو و موتور سیکلت در داخل کشور موظفند که به ازای تولید هر چهار دستگاه خودرو یا موتور سیکلت، گواهی اسقاط خودرو یا موتور سیکلت معادل را از مرکز اسقاط دریافت کنند. شماره پذاری خودروها و موتور سیکلت منوط به ارائه گواهی اسقاط توسط خودرو سازان و موتورسیکلت سازان معادل 25 درد تولید ماهانه است.
بر این اساس مراکز اسقاط موظف هستند گواهی اسقاط مورد تقاضای تولیدکنندگان خودرو و موتور سیکلت را را ارائه دهند. علاوه بر این واردکنندگان خودرو و موتور سیکلت موظف هستند به ازای هر خودرو به تناسب مرف سوخت، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی، گواهی اسقاط خودرو معادل را دیافت کنند؛ تعدادگواهی اسقاط به تناسب مصرف نوع سوخت قیمت خودروی وارداتی توسط وزارت صمت با همکاری سازمان ملی استاندارد تعیین می‌شود.
بنابر تبصره 3؛ آیین نامه اجرایی موضوع این ماده حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلام ایران به تصویب هیات وزیران می‌رسد.
* دانشگاه آزاد در حادثه واژگونی اتوبوس، مقصر شناخته شد
گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره حادثه واژگونی اتوبوس در جلسه علنی دیروز مجلس قرائت و این دانشگاه مقصر شناخته شد.
میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری گزارش کمیسیون مربوطه را درباره حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات را مشتمل بر سه بخش قرائت کرد.
دربخش اول این گزارش آمده است: در تاریخ 4 دی ماه سال 97 حدود ساعت 12 ظهر یک اتوبوس شهاب متعلق به شرکت حمل و نقل مهران‌گشت که برای ایاب و ذهاب دانشجویان با دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات قرارداد بسته بود از ایستگاه دانشکده فنی و مهندسی یعنی بالاترین نقطه این واحد دانشگاهی سفر خود را به مقصد ایستگاه آخر که درب ورودی دانشگاه است آغاز می‌کند؛ اتوبوس حامل یک راننده و 34 نفر سرنشین بوده است. راننده به دلیل عدم وجود مسافر در ایستگاه تربیت بدنی در این ایستگاه توقف نداشته، اما در ایستگاه بعد یعنی ایستگاه کتابخانه که دو نفر از دانشجویان قصد پیاده‌شدن را داشته‌اند راننده قادر به متوقف کردن اتوبوس نمی‌شود و اعلام می‌کند که ترمز اتوبوس عمل نمی‌کند و از دانشجویان می‌خواهد که به سمت انتهای اتوبوس بروند.
بنابر این گزارش سرعت اتوبوس در سراشیبی مسیر بیشتر شده و راننده با مشاهده فضای سبز کنار سراشیبی سعی می‌کند اتوبوس را به این سمت حرکت دهد تا شاید با ورود ماشین به فضای سبز، سرعت آن کاسته شود؛ لکن پیچ با زاویه بسیار بالا کنترل وسیله نقلیه را از دست راننده خارج کرده و اتوبوس با شدت هرچه تمام‌تر با سازه بتنی که در کناره جاده قرار داشته است برخورد می‌کند. مسیر طی شده از لحظه عمل نکردن ترمز تا برخورد با سازه بتونی، به همراه جرم اتوبوس و وزن سرنشینان، سبب بالارفتن سرعت اتوبوس به بالای 100 کیلومتر در ساعت می‌شود.
این گزارش می‌افزاید: این برخورد آن چنان شدید است که دو سوم کف اتوبوس کاملاً جمع شده و این شدت تخریب و ضربه‌های فراوان و همچنین پرت شدن افراد، سبب می‌شود که تلفات این حادثه به 10 نفر کشته و 25 نفر زخمی برسد. سرعت اتوبوس در سراشیبی مسیر بیشتر شده و راننده با مشاهده فضای سبز کنار سراشیبی سعی می‌کند اتوبوس را به این سمت حرکت دهد تا شاید با ورود ماشین به فضای سبز، سرعت آن کاسته شود؛ لکن پیچ با زاویه بسیار بالا کنترل وسیله نقلیه را از دست راننده خارج کرده و اتوبوس با شدت هرچه تمام‌تر با سازه بتنی که در کناره جاده قرار داشته است برخورد می‌کند. مسیر طی شده از لحظه عمل نکردن ترمز تا برخورد با سازه بتونی، به همراه جرم اتوبوس و وزن سرنشینان، سبب بالارفتن سرعت اتوبوس به بالای 100 کیلومتر در ساعت می‌شود و این برخورد آن چنان شدید است که دو سوم کف اتوبوس کاملاً جمع شده و این شدت تخریب و ضربه‌های فراوان و همچنین پرت شدن افراد، سبب می‌شود که تلفات این حادثه به 10 نفر کشته و 25 نفر زخمی برسد.
در بخش دوم این گزارش تحت عنوان «اقدامات کمیسیون و بیان نتایج حاصله از بررسیها» عنوان شده است: کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری بلافاصله پس از این رخداد موضوع را در دستور کار خود قرار داد و با اعزام تیمی از اعضای کمیسیون به محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و تشکیل جلسه با مدیران دانشگاه و بازدید میدانی از محل حادثه، به بررسی موضوع پرداخت.
در ادامه آمده است: پس از آن نیز افرادی از اعضای کمیسیون به عیادت از مجروحان حادثه پرداختند. همچنین طی دو جلسه و با دعوت از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران و معاونان این مجموعه، همچنین فرماندهی پلیس راهور، جوانب مختلف امر را بررسی کرده است.
در بخش مربوط به نتایج حاصل از این بررسی به جزئیات وقوع حادثه و همچین تخلفات در به کارگیری وسیله نقلیه و موارد مرتبط به آن پرداخته شده است.
بنابر گزارش مذکور جزئیات وقوع حادثه به این شرح است که ساعت دقیق برخورد اتوبوس با سازه بتونی و واز گونی آن ساعت 21:12 مورخ 4 دی ماه 1397 است. پس از حادثه از 35 سرنشین اتوبوس، 28 نفر مصدوم می‌شوند و 7 نفر در صحنه جان خود را از دست می‌دهند. این 7 نفر شامل راننده، 4 نفر سرنشین مرد و 2 نفر سرنشین زن هستند. متوفیان به بیمارستان فرهیختگان انتقال پیدا می‌کنند و مصدومان به بیمارستان‌های امام خمینی(ره)، عرفان، رسول اکرم (ص) و شریعتی منتقل می‌شوند.
در ادامه با اشاره به مسر حرکت اتوبوس، مشخصات راه، جهت جغرافیایی حرکت، ظرفیت مسافر در خصوص زمان آگاهی از وقوع نقص فنی، به عدم توقف در ایستگاه کتابخانه و عبور از سرعت گیر بدون کاهش سرعت و اذعان راننده مبنی بر عدم کنترل وسیله نقلیه ناشی از نقص فنی ترمز و تلاش برای کاهش سرعت با سایر ابزارهای در اختیار و بازیابی ترمز و نهایتاً تصمیم به خروج از راه و ورود به فضای سبز حاشیه راه جهت کاستن از سرعت و خسارات احتمالی ناشی از ادامه مسیر پرداخته شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: با بازدید فنی به عمل آمده از اتوبوس مربوطه مشخص گردید پمپ باد مدت زیادی سرویس نشده است و در اثر سوختن واشر پمپ باد، آب به داخل مخزن آن نفوذ کرده که در نتیجه ظرفیت باد داخل مخزن کاهش یافته و لوله‌های متصل به سیستم ترمز در اثر مرور زمان دچار رسوبات روغن، خاک و خورده شیشه شده است که این امر نشان از نقص مستمر سیستم ترمز دارد.
در بخش مربوط به تخلفات در به کارگیری وسیله نقلیه و موارد مرتبط به آن، آمده است: دانشگاه آزاد اسلامی پیش از این برای حمل و نقل دانشجویان در این واحد دانشگاهی، قراردادی را با شرکت واحد اتوبوسرانی منعقد کرده بود که به دلیل هزینه بالا، این قرارداد لغو و قرارداد جدیدی برای زمان 18/‌01/‌1397 الی 29/12/ 1397 منعقد می‌کند. با وقوع حادثه و بررسی کارشناسی آن مشخص می‌شود شرکت طرف قرارداد و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان کارفرما و راننده اتوبوس، در موارد ذیل دچار تخلف شده‌اند. (لازم به ذکر است دانشگاه آزاد اسلامی اخطارهایی در خصوص موارد عدم رعایت قرارداد را به شرکت جدید داده است.)
در خصوص قصور راننده نیز به حرکت در آوردن وسیله نقلیه فاقد معاینه فنی، بکارگیری وسیله نقلیه دارای نقص فنی مستمر به دلیل عدم سرویس به موقع سامانه ترمز، اشاره شده است.
بنابر این گزارش قصور پیمانکار مشتمل بر به کارگیری وسیله نقلیه فاقد معاینه فنی آمده است: به استناد ماده 5 (فصل دوم آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 و 32) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی: شرکت یا موسسه موظف به صدور بارنامه یا صورت وضعیت و یا ارائه سایر خدمات صرفاً برای وسیله نقلیه‌ای که از نظر فنی کاملاً سالم و بدون نقص بوده و با توجه به ضوابط ابلاغی ازسوی سازمان هیچ گونه نقص فنی در سامانه‌های کنترلی و راهبری وسیله نقلیه نظیر ترمزها، فرمان، چرخها و … نداشته باشد.
همچنین در این گزارش در خصوص بکارگیری وسیله نقلیه خارج از قرارداد، آمده است: براساس بند 1 ماده 1 قرارداد سرویس ایاب ذهاب دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، پیمانکار مکلف به استفاده از 26 دستگاه اتوبوس اسکانیا 57 بوده است که در این زمینه قصور کرده و از اتوبوس شهاب (ایلیارد) استفاده کرده است.
در ادامه ضمن اشاره به عدم نظارت پیمانکار بر شرایط قرارداد و قوانین و مقررات، آمده است: برابر بند 19 ماده 4 قرارداد فوق الذکر، اتوبوس‌های مورد استفاده می‌بایست دارای بیمه نامه کامل و همچنین کارت معاینه فنی باشند، که اتوبوس مورد نظر فاقد معاینه فنی است.
درخصوص قصور کارفرما این گزارش به عدم نظارت بر فعالیت پیمانکار براساس ماده 12 قرارداد و قوانین و مقررات عمومی کشور، عدم رعایت استانداردهای ایمنی راه براساس نشریات قانونی (شامل عدم نصب حفاظ ایمنی در قوس افقی یا پیچ و عدم تعبیه راه فرار)، اشاره می‌کند.
کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه ضمن تسلیت و ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار این حادثه، در ادامه بیان می‌کند: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان کارفرما و متولی امور حمل و نقل دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات و شرکت مهران گشت، در این حادثه و در مواردی که ذکر شد مقصر هستند؛ با بررسی صورت گرفته، مشخص شد که استفاده از تله کابین برای جابجایی حدود 45 هزار نفر دانشجوی این واحد و با توجه به قرارگیری ساختمان‌های دانشگاه در محل‌های مختلف این مجموعه، امکان منطقی ندارد.
همچنی در این گزارش آمده است: موارد متعددی از سهل انگاری مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و روسا و معاونان واحد علوم و تحقیقات در خصوص بی‌تدبیری در این حادثه وجود دارد. این موارد شامل قبل از حادثه (نظیر عدم رعایت موارد ایمنی راه و عدم نظارت بر پیمانکار) و بعد از حادثه (نظیر باقی ماندن موارد عدم ایمنی است، که ازسوی کمیسیون درحال پیگیری از مقامات قضائی است و نتیجه آن متعاقباً به اطلاع خواهد رسید.
5 دی ماه 1397 یک دستگاه اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات تهران که درحال انتقال دانشجویان بود دچار واژگونی شد که 10 کشته و 28 مصدوم برجای گذاشت.
* رئیس دانشگاه آزاد:پیگیر خدمت رسانی به خانواده‌های جانباختگان حادثه واژگونی اتوبوس هستیم
رئیس دانشگاه آزاد درباره حادثه واژگونی اتوبوس در این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد برای امنیت دانشجویان اهمیت قائل است و در مدت 9 ماه که با تیم جدید مدیریتی در خدمت دانشجویان هستیم، طرح‌های تحول مهمی را اجرا کردیم و پیگیر خدمت رسانی به خانواده‌های جانباختگان حادثه هستیم.
محمدمهدی طهرانچی در جلسه علنی دیروزگفت: حوادث رانندگی در کشور ما تلفات زیادی دارد، در کشورهای پیشرفته این تلفات به نسبت بسیار کمتر است. باید دولت برای کاهش حوادث رانندگی تدابیر لازم را بیندیشد تا برای مردم ایمنی آفرین باشد؛ واحد علوم و تحقیقات به لحاظ نوع جایگاه از پردیس‌هایی است که تردد خودرو در آن بسیار زیاد است. هر روز 10 هزار نفر تردد مسافر در این واحد وجود دارد و در 200 روز کاری در سال 2 میلیون نفر جابه جایی مسافر انجام می‌شود.
وی افزود: مدیریت جدید، مهرماه مسئولیت را برعهده گرفت و با توجه به نوع انتخابی که در فروردین ماه نسبت به بکارگیری پیمانکار انجام شده بود و عدم نظارت دانشجویان، سریعاً چهار ماه قبل از پایان قرارداد، تصمیم به لغو قرارداد گرفتیم و در سریعترین زمان ممکن نسبت به اجرای مناقصه و انتخاب پیمانکار جدید اقدام کردیم اما این حادثه مجال نداد و پیش از تغییر پیمانکار رخ داد.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: محض استقرار مدیریت جدید در دانشگاه آزاد در راستای حل مشکلات حمل و نقل اقداماتی انجام شد، پس از حادثه همه امکانات پزشکی کشور برای خدمت رسانی به آسیب دیدگان بسیج شدند. از نظر فرهنگی نیز باید دانشگاه دقت می‌کرد تا این حادثه مسیر انحرافی را طی نکند که مدیریت دانشگاه تدابیر ویژه‌ای را اجرایی کرد
وی از بیناد شهید درخواست کرد در برنامه‌ای از بنیاد شهید خواستار شدیم که جان باختگان این حادثه به عنوان شهید علم حساب شوند. توافقات اولیه هم صورت گرفت و پیگیر هستیم.
طهرانچی اظهار داشت: مشکلات دانشکده علوم و تحقیقات را میراثی است که از گذشته به روسای جدید این دانشگاه رسیده است؛ در راستای تامین امنیت این جاده در دانشگاه علوم و تحقیقات، طرحی را تهیه کردیم که به تایید پلیس راهور نیز رسیده است و 20 میلیارد تومان هزینه دارد. در گذشته نسبت به این موضوع غفلت شده بود.
رئیس دانشگاه افزود: پرونده این حادثه در دادگاه در جریان است و در همه موارد دانشگاه آزاد کمتر از یک سوم مقصر تشخیص داده شده است، باید قانون در خصوص استانداردهای لازم برای انتخاب کارفرمایان شرکت‌های خدماتی اجرایی شود؛ دانشگاه آزاد، قانون 6 سال فرسودگی را اجرایی کرد اما به دلیل تحریم‌ها 10 سال استفاده از اتوبوس‌ها تمدید شد و اتوبوس نو در بازار وجود نداشت، باید توصیه‌های قانونی برای تولیدکنندگان این خودروها در گزارش کمیسیون آموزش قید می‌شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد برای امنیت دانشجویان اهمیت قائل است و در مدت 9 ماه که با تیم جدید مدیریتی در خدمت دانشجویان هستیم، اظهار کرد: طرح‌های تحول مهمی را اجرا کردیم.
طهرانچی با بیان اینکه از خانواده‌های عزیزان جان باخته دلجویی کردیم و پیگیر خدمت رسانی به آنها هستیم، در پاسخ به پرسش رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه «آیا جاده‌ای که محل حادثه بوده است اصلاح شده یا خیر» گفت: قرار بود گاردریل استفاده شود اما گفتند جواب نمی‌دهد، لذا طرحی آماده شد که به تایید پلیس راهور نیز رسیده است. آماده اجرای این طرح توسط پیمانکاران هستیم.
* لایحه عضویت ایران در برنامه اندازه شناسی آسیا-اقیانوسیه تصویب شد
نمایندگان مجلس در ادامه با لایحه عضویت جمهوری اسلامی ایران در برنامه اندازه شناسی آسیا- اقیانوسیه موافقت کردند.
نمایندگان لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در برنامه اندازه شناسی آسیا-اقیانوسیه را با 151 رای موافق، 5 رای مخالف و یک رای ممتنع از 208 نماینده حاضر تصویب کردند.
براساس ماده واحده این لایحه به دولت اجازه داده شد که در برنامه اندازه شناسی آسیا-اقیانوسیه به شرح یادداشت تفاهم پیوست و ضمایم آن عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت کامل مربوط اقدام کند.
به موجب این ماده واحده، تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت خواهد بود.
بنابر تبصره این ماده واحده، رعایت اصول هفتاد و هفتم (77)، یکصد و بیست و پنجم (125) و یکصد و سی و نهم (139) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص اصلاح یا بازنگری یادداشت تفاهم موضوع جزء‌های (2) و (3) بند پنجم یادداشت تفاهم، ضمیمه اول و ماده (14) ضمیمه دوم یا هر گونه ضمیمه جدید الزامی است.
* تصویب لایحه موافقتنامه گمرکی بین ایران و فنلاند
نمایندگان مجلس همچنین با لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری فنلاند درباره کمک و همکاری متقابل در امور گمرکی موافقت کردند.
براساس ماده واحده این لایحه، موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری فنلاند درباره کمک و همکاری متقابل در امور گمرکی مشتمل بر یک مقدمه و بیست و سه ماده و یک ضمیمه به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد داده می‌شود.
بنا بر تبصره ماده واحده این لایحه؛ در اجرای این موافقتنامه، رعایت اصول هفتاد و هفتم (77) و یکصد و بیست و پنجم (125) قانون اساسی الزامی است.
*قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 اصلاح شد
نمایندگان مجلس همچنین گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی اعاده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.
* 210 نماینده از مواضع رهبر انقلاب در ملاقات «آبه شینزو» حمایت کردند
بیش از 210 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای از مواضع رهبر انقلاب در ملاقات با نخست‌وزیر ژاپن حمایت کردند.
در این بیانیه که در جلسه علنی دیروز قرائت شد، آمده است: مواضع مقتدرانه مقام معظم رهبری در ملاقات با نخست‌وزیر ژاپن تجلی کامل از اصول راهبردی عزت، حکمت و مصلحت بود. بی‌شک تاثیر ملاقات نخست‌وزیر ژاپن با مقام معظم رهبری موجب شد تا مخالفین آرامش و امنیت منطقه اقدام به آتش کشیدن کشتی‌های نفتی در دریای عمان نمایند.
در ادامه این بیانیه می‌افزاید: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن این حادثه مشکوک، با اعلام و اعلان حمایت خود از اقدام رهبر معظم انقلاب اسلامی از همه مسئولین و مدیران می‌خواهیم با قطع امید از بیگانه و با تکیه به خدای بزرگ و توجه به ظرفیت‌های داخلی به جنگ مشکلات کشور رفته و مهم‌ترین مشکل این روزها یعنی معیشت مردم را چاره کنند و آمادگی خویش را برای ایفای وظیفه در این راستا اعلام می‌داریم.
"آبه شینزو" نخست‌وزیر ژاپن روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته به تهران سفر کرد، او در این سفر دو روزه با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سایر اخبار این روزنامه
در اختتامیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه 8 سند همکاری اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه امضا شد با حضور وزیر بهداشت و آغاز به کار شهرک صنعتی دارویی برکت 9 قلم دارو در زمینه سلول‌درمانی و شیمی درمانی رونمایی شد مدیرعامل فولاد مبارکه اعلام کرد: ایجاد 10 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در منطقه خلیج فارس در راستای منافع ملی است نماینده سازمان بازرسی کل کشور در دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان بانک سرمایه: مدیرعامل اسبق بانک سرمایه ماهیانه 132 میلیون تومان حقوق می‌گرفت با حضور معاون اول ریاست جمهوری صورت گرفت؛ افتتاح چندین طرح صنعتی و عمرانی در استان زنجان با تصویب مجلس تردد وسایل نقلیه فرسوده در کلان شهرها ممنوع شد مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات اعلام کرد؛ نخستین ضربه‌ جهانی وزارت اطلاعات به شبکه‌ جاسوسی آمریکا با حضور رئیس‌جمهور انجام شد؛ افتتاح ترمینال گالری سلام شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) پیکر محمد مرسی در میان تدابیر امنیتی شدید به خاک سپرده شد وزیر انگلیسی خطاب به ترامپ: در سیاست ما دخالت نکن! در جهان عرب چه خبر است؟ سخنگوی وزارت امور خارجه درگذشت محمد مرسی را تسلیت گفت آذری جهرمی: حمایت از پیام رسان‌های داخلی محور فعالیت‌های وزارت ارتباطات است رونمایی از ناوگان جدید اتوبوس و مینی‌بوس درون شهری جهان عرب جولانگاه صهیونیست‌ها نخواهد شد