تنهایی تیم «ب» در نمایش نفتکش ها

گزارش خبری
تنها  دو روز لازم بود که وزیر دفاع آمریکا هدف واقعی آمریکا از سناریوهای ساختگی در منطقه را بیان و اذعان کند کشورش به دنبال اجماع سازی علیه ایران با [سوء] استفاده از حادثه [بخوانید سناریوی] انفجار نفتکش ها در دریای عمان است؛ پاتریک شاناهان می گوید، «در این مسئله جان بولتون و مایک پومپئو هم اتفاق نظر دارند». با این حال به نظر می رسد هر چه بیشتر می گذرد پس از آن که شورای امنیت برای آمریکا نتیجه ای در پی نداشت و کشورهای عضو از او برای ادعاهایش سند خواستند، کشورهای بیشتری علیه روایت آمریکا از حادثه انفجار نفتکش ها در دریای عمان موضع می گیرند.
 تا این جای کار در مقابل روسیه، چین، ژاپن، ترکیه، کویت و اتحادیه اروپا که خواستار سند درباره ادعای آمریکایی ها شده اند، تنها انگلیس و عربستان در متهم کردن ایران، تیم «ب»  متشکل از جان بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن زاید و بن سلمان را همراهی کرده اند. انگلیس در بیانیه خود بدون هر گونه دلیلی آورده که تقریباً قطعی است که «شاخه‌ای از ارتش ایران مسئول این حادثه هستند» این در حالی است که کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس از این مواضع انگلیس انتقاد کرده و گفته است: «لندن باید برای کاهش تنش‌ها در خلیج فارس اقدام کند نه این که به تشدید تنش نظامی که با خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران شروع شود، دامن بزند.» پیشتر جورج گالووی نماینده سابق پارلمان انگلیس در توئیتر نوشته بود «اگر معتقد هستید که ایران به آن کشتی‌های ژاپنی حمله کرده، آن هم درست همان زمان که نخست‌وزیر ژاپن با آن ها صحبت می‌کرده تا کمکی بکند، شما گوسفندی بیش نیستید!» وزیر خارجه آلمان اما می گوید، «ویدئویی که آمریکا برای متهم کردن ایران درباره حمله به نفتکش‌ها منتشر کرده، کافی نیست.» ناتالی توچی از مشاوران ارشد موگرینی هم ضمن تشکیک در ادعاهای آمریکا علیه ایران گفت: «ما قبل از این که کسی را مقصربدانیم به ادله موثق نیاز داریم.» این مقام اروپایی می گوید: «ایرانی ها به اندازه ای معقول هستند که همزمان با حضور شینزو آبه در تهران به یک کشتی ژاپنی حمله نکنند!» حتی در خود آمریکا هم اختلاف نظر ها جدی است و طیف دموکرات به رویکرد کشورشان علیه ایران انتقاد دارند. سندرز نامزد دموکرات ها در انتخابات سال آینده آمریکا می گوید که آمریکا نباید حمله به نفتکش‌ها را بهانه‌ جنگ با ایران قرار دهد چرا که «حمله به ایران نه تنها غیرقانونی است بلکه یک فاجعه کامل برای آمریکا، ایران، منطقه و جهان خواهد بود.»
نیویورک تایمز: چه اعتمادی به حرف های ترامپ است
نیویورک تایمز نیز در گزارشی با اشاره به این که «حتی مدیر ارتباطات سابق ترامپ یک بار گفت «او دروغگو است» و بسیاری از آمریکایی ها مدت ها قبل به این نتیجه رسیده اند که او قابل اعتماد نیست» درباره ادعای او مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه انفجار نفتکش ها نوشت: «چه اعتمادی به حرف های رئیس جمهوری است که به دلیل دروغگویی ها و بحران آفرینی هایش شناخته شده است.» به نوشته نیویورک تایمز، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و سردسته تیم «ب» «یکی از افرادی است که از این قبیل حوادث سود می برد.» رسانه روسی راشاتودی هم در گزارشی با استناد به سخنان کارشناسان تاکید کرد که «هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران عامل حادثه رخ داده برای نفتکش‌ها در دریای عمان باشد.» همچنین به نوشته ژاپن تایمز «ایران نه از زمان این حادثه سود برد و نه از مکان این حادثه.» امارات هم  در نخستین واکنش رسمی به این اتفاق گفت: «این عملیات توسط یک کشور انجام شده اما نمی توان کشور خاصی را نام برد»! در عین حال برخی دیپلمات های عربی در گفت وگو با روزنامه الجمهوریه لبنان از احتمال دخالت اسرائیل در این حادثه سخن گفته اند.
ادعای جدید آمریکا: ایران تلاش کرد پهپاد ما را بزند!
آمریکایی ها که دیدند استناد قبلی آن ها یعنی ویدئوی منتشر شده، چندان مقبول نیفتاده، این بار ادعا کرده اند ایران چند ساعت قبل از حادثه نفتکش ها تلاش کرده یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کند اما موفق به این کار نشده است. شبکه سی ان ان به نقل از  مقامات گمنام آمریکایی این ادعا را مطرح کرده و البته توضیح بیشتری نداده است. در ادامه این ادعای بی‌اساس آمده است: یک پهپاد آمریکایی دیگر هم چند روز قبل توسط انصارا... هدف اصابت موشک واقع شده است. این در حالی است که حتی تحلیل گر این شبکه خبری تلویزیونی هم روایت آمریکا را نپذیرفته و گفته هیچ نشانه ای از ایران در این حادثه دیده نمی شود. مالک نفتکش ژاپنی هم می گوید، برخلاف روایت آمریکا نفتکش های آسیب دیده از هوا هدف قرار گرفته اند نه از دریا.
 
* جاستین ساموئل هالپرن نویسنده آمریکایی کتاب "تو نخ بابام": «پدرم در قایق یواس‌اس مدوکس بود که حمله به آن آغازگر جنگ ویتنام بود. می‌گفت هیچ‌یک از ما نمی‌دانستیم چرا در خلیج تانکین هستیم تا این که یکی از افسران سر میز صبحانه گفت ما را فرستاده‌اند این جا تا منفجر شویم تا بتوانند جنگی را که واقعا دنبال شروع آن هستند آغاز کنند.»


 
* علی علیزاده تحلیل گر مسائل سیاسی در لندن: باید به صراحت گفت ضریب دادن به خطر جنگ، فریاد صلح‌طلبی بلند‌کردن و به اسم صلح‌طلبی ترساندن افکار عمومی و سوق دادن‌شان به گزینه مذاکره -درحالی که مطلقا هیچ‌گونه امکانی برای جنگ وجود ندارد- صراحتا همکاری با دولت آمریکا و بازی در زمین استراتژی ترامپ است.