هدف مقاومت بازدارندگی است /هم نظامی هم اقتصادی و هم سیاسی

رهبر انقلاب اسلامی در تشریح مصداق‌ها و اسرار جاذبه حیرت‌انگیز امام گفتند: در تمام سه دهه‌ای که از فراق امام محبوب، بدرقه تاریخی و وداع باشکوه ملت با آن عزیز جاودانه می‌گذرد، تلاش‌های زیادی در خارج و داخل برای کمرنگ شدن یاد و نام و راه امام و نادیده گرفته شدن اصول کلان مدیریتی ایشان صورت گرفته و می‌گیرد، اما واقعیت این است که جاذبه امام بزرگوار نه فقط کاهش نیافته بلکه امتداد بیشتری پیدا کرده است.
راهپیمایی افتخارآمیز
ایشان اجتماع باشکوه مردم در سی‌امین سالگرد عروج ملکوتی روح خدا و نیز راهپیمایی افتخارآمیز ملت ایران در روز جهانی قدس را نشانه‌هایی آشکار از استمرار جاذبه امام راحل خواندند و افزودند: روز قدس در بیش از ۱۰۰ کشور جهان نیز مراسم خاص یا راهپیمایی برگزار شد و نشان داد ۴۰ سال بعد از اقدام امام در تعیین این روز جهانی، جاذبه و نفوذ ایشان به گونه‌ای است که ملت‌ها را همچنان به حرکت وا می‌دارد.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با اشاره به تلاش‌های خباثت‌آمیز آمریکایی‌ها و دنباله‌روهای آنها از جمله برخی سران خائن عرب برای به فراموشی سپرده شدن مسئله فلسطین افزودند: در چنین وضعی توده‌های مردم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان در پرتو نفوذ جاودانه امام به دفاع از قدس شریف و مظلومان فلسطینی می‌پردازند و این واقعیت بار دیگر اثبات می‌شود که هیچ مسئله‌ای در جهان با جاذبه شورآفرین خمینی کبیر قابل مقایسه نیست.


ایشان با تشکر عمیق قلبی از ملت ایران به علت حضور آبرومند و پرشکوه در روز جهانی قدس امسال در سراسر کشور افزودند: ملت نشان داد که حقیقتاً در عمل به توصیه‌های امام کوتاهی نکرده و نمی‌کند.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین سِرّ جاذبه بی‌نظیر امام راحل عظیم‌الشأن، مختصات شخصیتی و موهبت‌های الهی امام را عامل اصلی خواندند و افزودند: در تاریخ، این خصوصیات، در این حد، در کمتر کسی جمع شده است.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، «شجاعت، حکمت، تدبیر، پارسایی و پرهیزگاری، دلباخته خدا بودن، ظلم‌ستیزی، حمایت و دفاع از مظلوم، عدالتخواهی، رفتار و گفتار صادقانه با مردم و مجاهدت دائم در راه خدا» را از جمله ویژگی‌های بارز امام برشمردند و افزودند: این خصوصیات، تجسم عمل صالح است و در هر کس مجتمع شود، خداوند همانگونه که در قرآن فرموده مهر و محبت او را در دل‌ها قرار می‌دهد.
ایشان در همین زمینه افزودند: بنابراین محبت مردم به آن عزیز به عرش سفر کرده، «تحمیلی، تبلیغی و تلقینی» نیست، بلکه کار خدا و محبتی الهی است.
مقاومت
رهبر انقلاب اسلامی با تمرکز سخنانشان بر یکی از خصوصیات اصلی امام خمینی یعنی «مقاومت و ایستادگی در برابر موانع و مشکلات» افزودند: همین خصوصیات است که امام را در زمان حیات ایشان و نیز در طول تاریخ در هیئت یک «مکتب، اندیشه، راه و تفکر» مطرح کرده است.
ایشان مبارزه خستگی‌ناپذیر و امیدوارانه امام در دوران طاغوت و نیز تداوم این مبارزه و ایستادگی در مقابل همه موانع و دشمنی‌ها در بعد از پیروزی انقلاب را یادآور شدند و با استناد به آیات قرآن کریم افزودند: امام حقیقتاً بسیاری از آیات قرآن را با این ایستادگی و مقاومت معنا کرد.
رهبر انقلاب با اشاره به بی‌اثر بودن تهدید و تطمیع و فریب دشمنان در امام راحل گفتند: دشمن تلاش فراوان می‌کرد با روش‌های مختلف دستگاه محاسباتی امام را دچار اختلال و او را از راه مقاومت منصرف کند ولی آن بزرگوار با اتکا بر بینات دین مبین اسلام ذره‌ای تأثیر نمی‌پذیرفت. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در تشریح معنای مقاومت خاطرنشان کردند: مقاومت یعنی انتخاب راه صحیح، آغاز حرکت در این راه، مبارزه با موانع و مشکلات و ادامه راه حق بدون انصراف یا توقف.
ایشان افزودند: البته در هر مسیری موانعی وجود دارد اما کسی که راه ایستادگی را انتخاب کرده، یا بر این موانع غلبه می‌کند و یا با شیوه عاقلانه آنها را دور می‌زند و به راه خود ادامه می‌دهد.
ایشان راه امام خمینی را حاکمیت دین خدا بر جامعه مسلمین و زندگی عموم مردم خواندند و افزودند: آن مرد عظیم‌الشأن پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد در این راه، نه به کسی ظلم می‌کنیم و نه زیر بار ظلم خواهیم رفت که این حرف یعنی «مقاومت در مقابل ظالم و حمایت از مظلوم» برگرفته از متن دین و قرآن است و خردمندان عالم و هر عقل سلیم نیز آن را تأیید می‌کنند.
رهبر انقلاب برآشفته شدن دولت‌های مستکبر و استعمارگر از این شعار راهبردی امام را بدیهی و طبیعی دانستند و افزودند: برای ظالمان، متجاوزان و باجگیران عالم، ظهور یک «نظام حکومتیِ حامی مظلوم و مقاوم در برابر ظلم»، بسیار گران بود به همین علت از همان روز اول، دشمنی و خباثت و ناجوانمردی را شروع کردند که تاکنون نیز ادامه دارد.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، «پایه‌گذاری فکر مقاومت»، «حرکت مقتدرانه و هوشمندانه در این راه» و «گم نکردن هدف» را درس و یادگار بزرگ امام خمینی(ره) برای ملت و مسئولان خواندند و خاطرنشان کردند: این راه عزت‌آفرین به‌تدریج از مرزهای ایران نیز فراتر رفت و گسترده شد.
ایشان علت اقبال ملت‌ها به راه امام خمینی(ره) یعنی مقاومت را جاذبه ذاتی این راه دانستند و افزودند: در این روند، جمهوری اسلامی، هیچ‌گونه تحمیلی به ملت‌ها نکرده است همچنان‌که برگزاری مراسم و یا راهپیمایی روز قدس امسال در بیش از صد کشور نیز به انتخاب و پسند خود ملت‌ها صورت گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی «مقاومت» را کلمه مشترک و مورد قبول همه ملت‌ها در غرب آسیا خواندند و خاطرنشان کردند: البته برخی هنوز جرأت نمی‌کنند وارد میدان شوند اما بسیاری نیز در میدان هستند.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای جبهه مقاومت را امروز قوی‌تر از هر روز دیگر دانستند و افزودند: شکست‌های آمریکایی‌ها در لبنان، عراق، سوریه و فلسطین، نمود اقتدار جبهه مقاومت است.
ایشان مقاومت بی‌وقفه ملت ایران و توفیق و پیشرفت جمهوری اسلامی را مشوق دیگر ملت‌ها به «مقاومت» برشمردند و افزودند: صاحبنظران بین‌المللی و برخی تحلیلگران آمریکایی نیز به این واقعیت اذعان کرده‌اند.
رهبر انقلاب ایستادگی و غلبه ملت و نظام بر موانع را از مهم‌ترین علل دشمنی آمریکایی‌ها دانستند و افزودند: آنها می‌خواهند ملت ایران دست‌هایش را در مقابل زورگویی‌ها بالا ببرد و تسلیم شود و چون ملت زیر بار این خفت نمی‌رود، مستکبران دشمنی می‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه اقدام امام در انتخاب مسیر و اندیشه مقاومت، دارای پشتوانه قوی منطقی، عقلانی، علمی و دینی است، در تبیین عناصر و اجزاء منطق اندیشه مقاومت امام گفتند: یکی از اجزاء منطقِ مقاومت، «شرف و هویت و انسانیت هر ملت» است که هرگاه با تهدید و زورگویی و تحمیل مواجه می‌شود، در مقابل آن می‌ایستد.
هزینه تسلیم شدن؛ هزینه مقاومت
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای واقعیت «عقب‌نشینی دشمن در مقابل مقاومت و ایستادگی» را یکی دیگر از اجزاء منطق و اندیشه مقاومت دانستند و افزودند: تسلیم شدن در مقابل دشمن موجب پیشروی او می‌شود، اما اگر در مقابل زیاده‌خواهی و باج‌خواهی دشمن، مقاومت شود، پیشروی او متوقف خواهد شد، بنابراین از این زاویه نیز «صرفه با مقاومت» است.
ایشان افزودند: تجربه جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته نیز مؤید همین مطلب است، زیرا هر جا که ایستادگی کردیم، موفقیت و پیشرفت نصیب ما شده است و هرجا که براساس میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان سومین جزء از اجزاء منطق مقاومت خاطرنشان کردند: مقاومت و ایستادگی هزینه دارد، اما هزینه تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت است.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای یک نمونه از هزینه بالای تسلیم بودن در برابر زورگویان را رژیم پهلوی برشمردند که با وجود همه کوتاه آمدن‌ها و امتیازاتی که به آمریکا می‌داد، تحقیر هم می‌شد.
ایشان گفتند: دولت سعودی یک نمونه دیگر است که هم دلار می‌دهد و هم براساس خواسته آمریکا موضع‌گیری می‌کند، اما توهین هم دریافت می‌کند و به او لقب «گاو شیرده» می‌دهند.
رهبر انقلاب اسلامی، مبانی دینی و آیات قرآنی را یکی دیگر از اجزاء منطق اندیشه مقاومت امام دانستند و خاطرنشان کردند: آیات متعددی در قرآن وجود دارد که به جبهه حق و مقاومت، وعده پیروزی می‌دهد و تأکید می‌کند که جبهه حق ممکن است قربانی بدهد، اما شکست نخواهد خورد.
دکترین مقاومت امام خمینی
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، همچنین موضوع «امکان‌پذیر بودن مقاومت در برابر قدرت‌ها» را بخشی از اجزاء منطق مقاومت در اندیشه امام برشمردند و گفتند: امام بزرگوار برخلاف تفکر غلطی که می‌گوید «فایده‌ای ندارد» و یا «نمی‌توانیم»، مقاومت در برابر گردن‌کُلفت‌های دنیا را امری ممکن می‌دانست و براساس همین مبنا، در دوران نهضت اسلامی و همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در برابر فشارها، ایستادگی کرد.
ایشان دیدگاه برخی افراد که تحت عنوان روشنفکری، مقاومت و ایستادگی را بی‌فایده می‌دانند، را خطایی بزرگ خواندند و افزودند: اینگونه نگرش ناشی از خطای محاسباتی است و خطای محاسباتی در هر موضوعی نیز ناشی از نشناختن عوامل گوناگون مرتبط با آن موضوع است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: برای آنکه در موضوع لزوم مقاومت در برابر زورگویان عالم دچار خطای محاسباتی نشویم، باید به واقعیات و حقایق مربوط به جبهه استکبار آمریکا به خوبی مطلع باشیم و از واقعیات، ظرفیت‌ها و توانایی‌های خودمان نیز شناخت صحیحی داشته باشیم.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای یکی از توانایی‌ها و ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی را قدرت مقاومت آن بر مبنای تفکر امام(ره) دانستند و گفتند: در ادبیات سیاسی بین‌المللی از این موضوع به عنوان «مقاومت به شیوه امام خمینی(ره)» یاد می‌شود و برخی سیاستمداران و صاحب‌نظران برجسته غربی نیز در این زمینه مقاله نوشته‌اند و از آن به‌عنوان «دکترین مقاومت خمینی» نام برده و تأکید کرده‌اند، این دکترین مقاومت، شاهرگ‌های سیطره غرب و آمریکا را هدف گرفته است.
ایشان با تأکید بر اینکه راز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی، خط مقاومت و ایستادگی و خط استفاده از ظرفیت‌های داخلی است، افزودند: ارزیابی صحیح از جبهه مقاومت نشان می‌دهد که این جبهه امروز در منطقه و حتی در مراکزی فراتر از منطقه، در منسجم‌ترین وضعیت خود، قرار دارد و این یک واقعیتی است که باید در محاسبات لحاظ شود.
رهبر انقلاب اسلامی، ارزیابی صحیح از جبهه مقابل و واقعیات مربوط به آن را برای گرفتار نشدن در خطای محاسباتی، ضروری خواندند و گفتند: برخی از صاحبنظران و اندیشمندان آمریکایی، در توصیف اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این کشور، از تعبیر «افول موریانه‌وار» استفاده کرده‌اند.   
افول آمریکا
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با اشاره به آمارهای رسمی که نشانگر افول اقتصادی آمریکا و کاهش عجیب تأثیرگذاری آمریکا در اقتصاد جهانی است، خاطرنشان کردند: در عرصه سیاسی نیز اقتدار آمریکا افول کرده که انتخاب فردی با مختصات آقای دونالد ترامپ، واضح‌ترین و بهترین نشانه برای افول سیاست آمریکاست.
ایشان افزودند: سپرده شدن سرنوشت بیش از سیصد میلیون نفر جمعیت آمریکا به دست فردی که در مورد تعادل فکری و روانی و اخلاقی او ابهامات و تردیدهای جدی وجود دارد، دلیل آشکاری بر افول سیاسی و اخلاقی آمریکا است.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از نشانه‌های سقوط اخلاقی دولت آمریکا را، حمایت این دولت از جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های ‌اشغالی و نیز حمایت از جنایت چند دولت در یمن و کشتار مردم این کشور، دانستند و خاطرنشان کردند: در زمینه اجتماعی نیز آمریکا گرفتار مشکلات عدیده‌ای از جمله آمار بالای قتل و جنایت، گرسنگی، اعتیاد و خشونت است که در چنین شرایطی، رئیس‌جمهور آمریکا به ظاهر برای ملت ایران دلسوزی و آرزوی خوشبختی آنها را می‌کند اما باید به او گفت بروید اگر می‌توانید مشکلات خودتان را حل کنید.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای افزودند: این موارد گوشه‌ای از واقعیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دولتی است که برای ملت ایران شاخ و شانه می‌کشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه در کنار شناخت واقعیات جبهه دشمن، باید توانایی‌ها و واقعیات خودمان را نیز به خوبی بشناسیم، گفتند: البته ما مشکلات اقتصادی داریم و مسئولان هم در حد توان خود به دنبال حل این مشکلات هستند، اما موضوع مهم این است که با وجود مشکلات اقتصادی، بن بست نداریم.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای افزودند: مشکلات کشور، هر یک دارای علل مختلفی است اما این مشکلات موجب بن بست در کشور نشده‌اند و بلکه به عکس، ما در حال پیشرفت هستیم. ایشان بصیرت ملت را در رأس پیشرفت‌ها و برجستگی‌های کشور دانستند و تأکید کردند: اگر ملت ایران پر شور و با بصیرت نبود، در صحنه‌هایی که حضور او لازم بود، دیده نمی‌شد.
رهبر انقلاب اسلامی از اجتماع عظیم مردم در ۲۲ بهمن سال ۹۷ به‌عنوان نمونه‌ای از «آگاهی، بصیرت، همت، آمادگی، قدرت ایستادگی و اراده محکم ملت» یاد کردند و افزودند: ایستادگی و مقاومت مردم بزرگ‌ترین نقطه قوت کشور است و نشان می‌دهد می‌توان با همان منطق مقاومت امام بزرگوار، همچنان در میدان وارد شد.
ایشان هدف از مقاومت را «رسیدن به نقطه بازدارندگی در عرصه‌های گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و نظامی» برشمردند و افزودند: باید به نقطه‌ای برسیم که دشمن را از تعرض به ملت در همه زمینه‌ها منصرف و ناامید کند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این بازدارندگی و تثبیت دست یافته‌ایم و علت اصرار دشمنان بر مسائل دفاعی و موشکی نیز محروم کردن کشور و ملت از قدرت بازدارندگی است که البته هرگز نخواهند توانست به این هدف دست پیدا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند شرط برای استمرار حرکت موفقیت‌آمیز جمهوری اسلامی ایران بیان کردند.
ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: مواجهه ما با مسائل و دشمنان باید «شجاعانه باشد نه مرعوبانه»، «امیدوارانه باشد نه مأیوسانه»، «مبتکرانه باشد نه منفعلانه» و «عاقلانه و خردمندانه باشد نه هیجانی، احساساتی و سطحی».«توجه به ترفند دشمن برای تضعیف اندیشه مقاومت» شرط دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند و گفتند: اندیشه مقاومت، قدرتمندترین سلاح یک ملت است و دشمن درصدد است با وسوسه، تردیدافکنی و القاء بی‌فایده و ناممکن بودن مقاومت، این سلاح را از دست ملت ایران خارج کند، بنابراین باید اندیشه مقاومت را از ترفند دشمن مصون داشت.
زرنگ‌بازی سیاسی
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با اشاره به انواع ترفندهای دشمنان خاطرنشان کردند: آنها گاهی تهدید می‌کنند و گاهی تطمیع؛ مثل همین مَرد رِندیِ اخیر رئیس‌جمهور محترم آمریکا که گفته ایران با همین رهبران کنونی نیز می‌تواند به پیشرفت‌های بزرگی برسد. یعنی رهبران کنونی ایران! ما نمی‌خواهیم شما را براندازی کنیم و حاضریم شما را هم قبول کنیم، بنابراین ناراحت نباشید.
رهبر انقلاب اسلامی این اقدام آمریکایی‌ها را «زرنگ‌بازی سیاسی» تعبیر کردند و افزودند: البته این حرف درست است که اگر رهبران و مسئولان کنونی ایران، کمر همت ببندند، آستین‌ها را بالا بزنند، مجاهدت کنند و شب و روز نداشته باشند، همدلی و همزبانی کنند و از امکانات به نحو شایسته استفاده کنند، قطعاً و بدون شک پیشرفت‌های بیشتری نصیب خواهد شد، اما شرط پیشرفت این است که آمریکایی‌ها، نزدیک نیایند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: زرنگ‌بازی سیاسی رئیس‌جمهور آمریکا، مسئولان جمهوری اسلامی و ملت را فریب نخواهد داد. نباید اجازه داد آمریکایی‌ها نزدیک شوند، قدم آنها قدم نامبارکی است و هر جا پا گذاشته‌اند، جنگ و برادرکشی یا فتنه یا استثمار و استعمار و تحقیر ایجاد کرده‌اند.
ایشان افزودند: مردم در صحنه حضور دارند و این حضور باید ادامه پیدا کند، چرا که حضور مردمی همچون روز قدس، به کلی محاسبات دشمن را مختل می‌سازد.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای همچنین مسئولان کشور را به تمرکز بر مسئله اصلی یعنی «اقتصاد» توصیه مؤکد کردند و گفتند: پیش از انقلاب، مسئله اصلی «مبارزه با طاغوت» بود و بعد از پیروزی نیز مسئله اصلی در برهه‌ای «تثبیت نظام» و در برهه‌ای دیگر، «جنگ تحمیلی صدام» بود که در آن مقطع، همه کشور بر مسئله جنگ تمرکز کردند و موفقیت حاصل شد. امروز نیز همه باید بر مسئله اصلی که اقتصاد است، تمرکز کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مسائل فرهنگی و امنیتی هم بسیار مهم است اما مسائل اقتصادی و معیشتی، از همه نقدتر است و در عین حال بر فرهنگ و امنیت نیز اثرگذار است.
ایشان در مسائل اقتصادی چند موضوع را دارای اهمیت مضاعف برشمردند و گفتند: «رونق تولید»، «ارزش پول ملی»، «بهبود فضای کسب و کار»، «جدا کردن بودجه و اقتصاد کشور از خام‌فروشی نفت»، «تبدیل دخالت دولت در اقتصاد به هدایت و نظارت دولت»، و «بریدن دست مفسدان اقتصادی یعنی اختلاسگران، دزدان، تروریست‌های اقتصادی و قاچاقچیان بی‌رحم از اقتصاد کشور» از جمله مسائل اصلی است که باید مسئولان متفقاً بر روی آنها متمرکز شوند و از حواشی و مسائل فرعی بپرهیزند.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای همچنین بر «همبستگی ملی» و «کنار گذاشتن دعواهای سیاسی و جناحی» به‌عنوان مسائل مهم دیگر تأکید کردند و گفتند: یکی دیگر از مهم‌ترین مسائل، «حفظ ارتباط قلبی با خدای متعال» است. ایشان رمضان امسال را رمضانی خوب خواندند و با اشاره به گرم بودن مجالس ذکر، دعا و مناجات به‌ویژه با حضور پرشور جوانان در سراسر کشور، افزودند: این توسل‌ها و تضرع‌ها، بسیار با ارزش و زمینه‌ساز رحمت و هدایت الهی است و دلهای پاکیزه و نورانی جوانان مثل کلید حل معضلات بزرگ عمل می‌کند، بنابراین این حالات را قدر بدانید و آن را ادامه دهید.
بیانات در خطبه‌های نماز عید سعید فطر
در خجسته عید سعید فطر، عید بندگیِ موحدان، مردم مؤمن ایران اسلامی به شکرانه یک ماه روزه‌داری و عبادت در پیشگاه خداوند متعال به نماز ایستادند و بهترین‌ها را از درگاه پروردگار کریم مسألت کردند. کانون این جوشش پرشور و مؤمنانه، مصلای امام خمینی(ره) تهران بود که نماز عید، با شکوهی وصف‌ناپذیر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه شد.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در خطبه اول نماز عید، ضمن تبریک این عید بزرگ به امت اسلامی و ملت ایران، به ارواح پاک شهدای واقعه ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ درود فرستادند و از خداوند خواستند ملت ایران را در راه پر افتخار شهیدان ثابت قدم بدارد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین تشکر عمیق قلبی خود را به ملت ایران به دلیل حضور با شکوه در راهپیمایی عظیم روز قدس ابراز کردند و گفتند: حضور قوی و مستحکم مردم در این حرکت بزرگ، در سیاست‌های جهانی و اراده‌های دشمنان ملت ایران بسیار تأثیرگذار است و محاسبات آنها را دچار اخلال می‌کند.
ایشان ماه مبارک رمضان را «ماه رحمت و برکات الهی، ماه غبارزدایی از دلها و ماه بروز ایمان» خواندند و با اشاره به جوانان و نوجوانانی که با وجود قرار داشتن در فصل امتحانات با روزه گرفتن در روزهای گرم، امر الهی را اطاعت کردند، افزودند: این صحنه‌ها نشان می‌دهد ایمان و معنویت در نسل‌های جوان رو به رشد و افزایش است.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای حضور پرطراوت و با شکوه مردم در محافل قرائت و جزءخوانی قرآن کریم، مجالس وعظ و شنیدن سخنرانی‌های معرفت‌افزا و بصیرت‌آفرین، و ‌اشک‌های جاری در سحرهای ماه مبارک رمضان را نعمت‌های بزرگ الهی برشمردند و گفتند: این ذخایر معنوی که برخاسته از دلهای پاک جوانان و نوجوانان است به آینده کشور برکت می‌دهد.
رهبر انقلاب اسلامی، اجتماعات عظیم مردم در شب‌های قدر را یکی دیگر از جلوه‌های مهم و عبرت‌انگیز عبودیت دانستند و خاطرنشان کردند: در شب‌های قدر، افراد و قشرهای مختلف اجتماعی با لباس‌ها و شیوه‌ها و رفتارهای گوناگون، همگی در زیر یک سقف جمع و با توسل به درگاه الهی ‌اشک‌هایشان جاری می‌شود که باید این فرصت‌های بزرگ را قدر دانست.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در خطبه دوم نماز عید، با اشاره به برخی عادات اسلامیِ مبارک از جمله همیاری‌های مردمی که در کشور رو به توسعه است و در ماه مبارک رمضان نیز چشمگیر بود، گفتند: گرایش روزافزون مردمی برای کمک به برپایی سفره‌های ساده افطاری در مساجد، حسینیه‌ها و اماکن عمومی، و همچنین کمک رمضانی مردم به سیل‌زدگان از جمله این اقدامات نیک و مردمی است.
فراموش نشدن موضوع سیل‌زدگان
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه آحاد مردم و همچنین مسئولان، موضوع سیل‌زدگان را فراموش نکنند، افزودند: یکی از کارهای لازم و فوری، مسائل سیل‌زدگان است که مسئولان باید با جدیت مشکلات آنان را پیگیری و حل کنند، به‌خصوص در مناطقی همچون خوزستان که با گرمای طاقت‌فرسا مواجه هستند.
ایشان در ادامه با اشاره به موضوع فلسطین و نقشه خائنانه آمریکا با عنوان «معامله قرن»، آن را از مسائل درجه یک دنیای اسلام برشمردند و خاطرنشان کردند: خیانت برخی کشورهای اسلامی همچون بحرین و عربستان زمینه‌ساز چنین نقشه خباثت‌آمیزی شده است.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با اشاره به میزبانی بحرین برای اجلاس اقتصادی، طرح موسوم به معامله قرن افزودند: این اجلاس متعلق به آمریکایی‌ها است اما حکام بحرین با ضعف و ناتوانی و روحیه ضدمردمی و ضداسلامی خود میزبان و زمینه‌ساز این اجلاس شده‌اند و حکام بحرین و سعودی باید بدانند در چه باتلاقی گام نهاده‌اند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه طرح موسوم به معامله قرن هیچگاه به سرانجام نخواهد رسید، از کشورهای عربی و همچنین گروه‌های فلسطینی که مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده‌اند، تشکر کردند.
بیانات در دیدار مسئولان نظام
و سفرای کشورهای اسلامی
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه- 15 خرداد- در دیدار جمعی از مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم، پیام عید فطر را اتحاد و همبستگی کشورهای اسلامی و بازگشت به مضمون «امت مسلمان» خواندند و گفتند: علاج مشکلات امروز دنیای اسلام بازگشت به خواسته قرآن کریم مبنی بر «اشداءُ علی الکفار» و «رحماءُ بینهم» است و روشنفکران و علمای اسلامی برای تحقق این خواسته، وظیفه مضاعفی دارند.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک عید سعید فطر، با اشاره به طراحی‌های دشمنان برای ایجاد صف‌آرایی و جنگ و درگیری میان مسلمانان افزودند: کشورهای اسلامی به‌جای آنکه در مقابل یکدیگر قرار گیرند، باید در مقابل حضور جنایتکارانه دشمن غاصب در فلسطین صف‌آرایی کنند.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای ضمن توصیه به برخی کشورهای اسلامی که به دنبال سازش با رژیم صهیونیستی و اختلاف‌افکنی هستند، برای توبه از مسیر نادرستی که در پیش گرفته‌اند، تأکید کردند: چرا باید در کشور اسلامی همچون لیبی، دو گروه در مقابل هم قرار گیرند و خون یکدیگر را بریزند و چرا باید یک کشور مدعی اسلام، مردم یمن و زیرساخت‌های این کشور را بمباران و براساس خواست و نظر دشمنان، عمل کند.
ایشان مسئله فلسطین را مسئله اول دنیای اسلام خواندند و با انتقاد از برخی کشورهای اسلامی که در جهت اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند، افزودند: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا بر دفاع از ملت فلسطین تأکید کرد و در مقابل دنیای استکبار ایستاد و به این ایستادگی ادامه خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه پیروزی متعلق به ملت فلسطین خواهد بود، افزودند: دیدگاه جمهوری اسلامی برخلاف برخی رهبران قدیمی عرب که معتقد بودند باید یهودی‌ها را در دریا ریخت، اینگونه نیست بلکه ما معتقدیم مبارزه همه‌جانبه ملت فلسطین در ابعاد نظامی، سیاسی و فرهنگی باید ادامه پیدا کند، تا زمانی که غاصبان، تسلیم رأی این ملت شوند.
جوانان آن روز را خواهند دید
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای با یادآوری پیشنهاد جمهوری اسلامی برای نظرخواهی از ساکنان مسلمان، مسیحی و یهودی فلسطین و همچنین از آوارگان فلسطینی درباره چارچوب نظام حکومتی این کشور تأکید کردند: مبارزه ملت فلسطین باید تا آن روز ادامه پیدا کند و به لطف الهی در این مبارزه مسالمت‌آمیز و انسانی و مورد قبول همه عُرف‌های عاقل عالم، ملت فلسطین پیروز نهایی خواهد بود و جوانان آن روز را خواهند دید که کشور فلسطین به مردم فلسطین بازخواهد گشت.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای روحانی  ماه رمضان را ماه صبر و خودسازی و شکوفایی مقاومت سیاسی و بین‌المللی ملت در مقابل دشمنان دانست و با تاکید بر اینکه صبر راهبردی نظام و مردم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، موجب برهم خوردن محاسبات آنان شد، افزود: اکنون پس از یک‌سال صبر راهبردی، اگر تعهدات خود را قدم به قدم کاهش دهیم، هیچکس در دنیا نمی‌تواند ما را ملامت کند و ما  باید از امکانات توافق هسته‌ای در مقابل متخلفان، استفاده کنیم.
آقای روحانی، راه اصلی در مقابل دشمنان را راه تبیین ‌شده بوسیله رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سالگرد ارتحال امام بزرگوار، دانست و افزود: راه و مسیر ما «شجاعانه، امیدوارانه، عاقلانه و مبتکرانه» خواهد بود و در این مسیر و با این هدایت می‌توانیم به اهداف بلند خود از جمله اهداف اقتصادی و اجتماعی در سال رونق تولید دست پیدا کنیم.