صداوسیما از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند واکنش رئیس مجلس به اقدام حاشیه‌برانگیز اخیر تلویزیون:

بخش خبری: رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز گفت: صدا و سیما از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر علیرضا سلیمی نماینده محلات در خصوص طرح مسائل اختلافی از صدا و سیما اظهارداشت: صدا و سیما باید از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند و همه رسانه‌ها نیز باید دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.
سلیمی گفت: صدا و سیما در پخش زنده خود دقت لازم را داشته باشد افرادی که دعوت می‌کنند باید عاقل و دور اندیش باشند و مصالح ملی را رعایت کنند. گاهی ادبیات مجریان کوچه و بازاری است و گاهی مسائل اختلاف انگیز مذهبی از آنتن زنده پخش می‌کنند که به مصلحت نیست.
شهاب نادری نماینده پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در مجلس هم در تذکری از اقدامات صداوسیما در ایجاد تفرقه افکنی مذهبی در کشور انتقاد کرد و خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما گفت: قرار بود صدا و سیما دانشگاه باشد نه مروج ادبیاتی که باعث افتراق و اختلاف می‌شود چنانچه اخیراً در رسانه ملی به خلفای راشدین توهین شده است.


وی با یادآوری فرمایش رهبری در باره صحابه و زوجه پیغمبر افزود: اهانت به هر کدام از زوجات پیامبر (ص) اهانت به خود پیامبر بوده، نباید به ایشان توهین صورت گیرد؛ کشور از اقوام و مذاهب مختلفی تشکیل شده است، قدرت ما در وحدت ما است و اختلافات خلاف حقوق مذهبی است و هر کس دانسته یا نادانسته به برخی تفاوت‌ها اهانت کند باید با او برخورد شود.
وی از ریاست صدا و سیما برخورد با فرد هتاک را خواستار شد.
جلیل رحیمی جهان آبادی نمانیده تربت جام نیز با انتقاد از رویکرد صداوسیما در توهین به مقدسات مذهبی، گفت: تا چه قرار است در کشور به مقدسات اهل سنت توهین شود؛ بی‌حرمتی به ناموس پیغمبر و صحابه رسول‌الله تاکی باید ادامه داشته باشد.
وی افزود:چراصداوسیما که ازمالیات و پول نفت کشور استفاده میکند،اجازه داشته باشد تیشه به ریشه وحدت کشور بزند؛ چرا باید به مقدسات اهل سنت و بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون جهان توهین شود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس ادامه داد: چرا صدا وسیما به صحابه پیغمبر که خداوند از آنان اعلام رضایت کرده است، فحاشی می‌کند؛ صداوسیما تحت نظر رهبری است از مقام معظم رهبری درخواست می‌منم با صداوسیما و با فرد هتاک برخورد کند که این کار به امنیت، تمامیت ارضی کشور و حیثیت ایران به عنوان یک کشور اسلامی لطمه زده است.
دکتر مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر وی گفت: صداوسیما این موضوع را جدی پیگیری کند که در صداو سیما نسبت به توصیه مقام معظم رهبری عمل شود و از اختلاف افکنی مذهبی و توهین به اعتقاد و باور پرهیز شود؛ صداوسیما مواظب باشد از این اتفاقات نیفتد.
این درحالی است که صدا و سیما در پی این اعتراضات، شبکه پنج صدا و سیمای جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای از اهل سنت به خاطر پخش برنامه‌ای با این محتوا عذرخواهی کرد.
* ارجاع گزارش کمیسیون فرهنگی درباره اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به قوه قضاییه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی دیروز گزارش کمیسیون فرهنگی درخصوص اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را برای بررسی بیشتر به قوه قضاییه ارجاع دادند.
نمایندگان مجلس با 171 رای موافق، 14 رای مخالف و 8 رای ممتنع از 239 نماینده حاضر گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را به قوه قضائیه ارجاع دادند.
براساس گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، تبصره متناظر تبصره ماده 9 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، در قانون بودجه سالیانه کشور درج نشده و ردیف درآمدی برای آن پیش‌بینی نشده است و سازمان برنامه و بودجه تکلیف خود را اجرا نکرده است.
کمیسیون فرهنگی در این گزارش اضافه کرد: مستند به گزارش‌های ستاد، سازمان صدا و سیما، تکلیف مذکور در ماده 10 قانون را ناقص انجام داده است، همچنین از وزارت علوم و سازمان بسیج گزارشی در خصوص این حکم قانونی دریافت نشده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تکلیف خود مبنی بر آگاه سازی اتباع خارجی نسبت به قوانین و مقررات و رعایت شئون اسلامی عمل نکرده‌اند، در خصوص حکم ماده 17 قانون، گزارشی ازسوی سازمان بسیج مستضعفین دریافت نشده است.
* نمایندگان لایحه حفاظت از خاک را اصلاح کردند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه دیگری لایحه حفاظت از خاک را برای رفع ایرادات شورای نگهبان بررسی و اصلاح کردند.
براساس اصلاحیه نمایندگان هر گونه بهره‌برداری از خاک باید با رعایت قوانین و مقررات مربوط باشد، همچنین ادامه فعالیت و یا بازگشایی واحدهای موضوع مواد 15 و 16 این قانون که به طور موقت یا دائم فعالیت آنها متوقف شده است منوط به حکم مرجع قضایی است.
نمایندگان در ادامه جلسه علنی دیروز همچنین طرح اصلاح بند 5 ماده 6 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 را برای تامین نظر شورای نگهبان بررسی و اصلاح کردند.عمده اصلاحات اعمال شده برای تامین نظر شورای نگهبان در جریان بررسی این طرح اصلاحات عبارتی بود.
* ارجاع ماده مربوط به تعیین تکلیف موتورسیکلت‌های فرسوده به کمیسیون صنایع
نمایندگان مجلس در ادامه ماده‌ای مربوط به تعیین تکلیف موتورسیکلت‌های فرسوده را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع دادند.
نمایندگان در این جلسه ماده 9 مکرر طرح ساماندهی خودرو را مورد بررسی قرار دادند.
این ماده اشخاص حقیقی و حقوقی مالک وسایل نقلیه موتوری را مکلف می‌کرد که وسایل نقلیه خود را بعد از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند.
در جریان بررسی علی لاریجانی رئیس مجلس این اقدام را مطرح کرد که در بخشی از این ماده تردد و حمل بار و مسافر و نقل انتقال صدور گواهی معاینه فنی وسایل نقلیه موتوری در شهرهای بالای یکصد هزار نفر ممنوع شده است اما در بخش دیگری از این ماده اشخاص مکلف شدند که موتورسیکلت را بعد از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند که این دو عبارت با یکدیگر متناقض است.
لذا بعد از بررسی پیشنهادات برای رفع ابهام در نهایت نمایندگان با 187 رای موافق، 6 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند که کل این ماده برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شود.
ماده 9 مکرر تنها ماده باقیمانده طرح ساماندهی صنعت خودرو است که بیش از این سایر مواد آن در مجلس تصویب شده بود. در این ماده قرار است وضعیت وسایل نقلیه موتوری به خصوص وسایل نقلیه موتوری فرسوده تعیین تکلیف شود.
* فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء: تلاش دشمن برای بی‌ثباتی ایران راه به جایی نمی‌برد
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم النبیاء با تاکید بر این که تلاش دشمن برای بی‌ثباتی ایران راه به جایی نمی‌برد، گفت:به دشمن هشدار می‌دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران دچار اشتباه در محاسبه نشود که این اشتباه برای آنها پرهزینه خواهد بود.
سردار غلامعلی رشید در جلسه علنی دیروز با اشاره به حماسه تاریخی سوم خرداد گفت: سی و هفت سال قبل درحالی که عملیات بزرگ فتح المبین را با پیروزی به پایان رسانده بودیم، عملیات بزرگ بیت‌المقدس را در یازدهم اردیبهشت ماه سال 61 آغاز کردیم و در روزی مثل سوم خرداد، خرمشهر بعد از 24 شبانه روز نبرد به دست رزمندگان اسلام فتح شد.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا افزود: تاکید قرآن کریم بر یادآوری ایام‌الله برای این است که همیشه به یاد داشته باشیم که در چه وضعیتی به سر می‌بردیم و خداوند چگونه نصرت خود را نازل فرمود و به ملت و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عزت داد.
رشید ادامه داد: باید به جوانان و فرزندان خود حقیقت جنگ را بگوییم؛ فرماندهان ارتش و سپاه چه دل و روح بزرگی داشتند؛ فرماندهان شهید و زنده ارتش و سپاه انسان‌های بزرگی بودند که شخصیت آنها نقطه ثبات و تعادل و جمع شدن پراکندگی‌ها و نقطه ساماندهی و رفع التهابات بود؛ فرماندهان ارتش و سپاه حماسه می‌آفریدند و حماسه آفرینی بدون روح بزرگ و رجز‌های حماسه آمیز معنا ندارد و در راس این حماسه سرایان، امام خمینی(ره) بود.
وی با بیان اینکه امروز در شرایط خاص و یک رویارویی سرنوشت ساز قرار داریم، اظهار داشت: امروز در برابر زیاده خواهی‌های آمریکای متجاوز و تروریست و متحدان آنها یعنی رژیم صهیونیستی و سعودی‌ها قرار داریم؛ این رویارویی به این دلیل سرنوشت ساز است که دشمن ما را مخیر بین بی‌ثباتی و جنگ یا تسلیم قرار داده است.
سردار رشید با طرح این پرسش که برای رویارویی سرنوشت ساز چه باید کرد، افزود: برای تصمیم‌گیری علاوه بر رصد و ارزیابی تحولات پیش رو و آینده ماهیت اقدامات دشمن و تجربه تاریخی از جمله دوران دفاع مقدس توجه کرد؛ تجریه هشت ساله دفاع مقدس ناظر بر چه ملاحظات راهبردی است که برای امروز و آینده باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: تلاقی سالروز فتح خرمشهر، ماه مبارک رمضان و تهدیدات امنیتی و سیاسی و اقتصادی دشمن را چگونه بنگریم که معلوم شود ما چه مسیری را طی کرده‌ایم و در برابر چالش‌های کنونی و آینده چه بایدکرد؛ جنگ بر ملت ایران در شرایطی تحمیل شد که مسئله مردم ایران استقرار نظام بر آمده ازیک انقلاب بود و هیچ گونه آمادگی مناسب دفاعی نداشت و کشور با اختلافات سیاسی درگیر بود.
سرلشکر رشید با طرح این پرسش که اگر ما درگیر اختلافات سیاسی نبودیم و نیروهای مسلح کشور منسجم بودند آیا دشمن جرات حمله به ایران را می‌کرد، گفت: اهمیت این پرسش در شرایط کنونی درس آموزی در برابر بحران‌های پیش رو و آینده است.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا حضور در صحنه مردم و رهبری امام خمینی را دلیل غلبه ملت ایران بر دشمن دانست و افزود: ملت ایران بر پایه باور به انقلاب و ضرورت حفظ نظام و تفکر عاشورایی محاسبات دشمن و حامیان منطقه‌ای و جهانی آن را تغییر داد؛ امروز هم برای غلبه بر دشمن به حضور مردم، انسجام سیاسی، باور به قدرت خدا و استفاده از تدبیر و هماهنگی در برابر دشمن نیاز داریم؛ بنابراین مسیر طی شده بیانگر ضرورت آمادگی و برخورداری از انسجام سیاسی در کشور و تکیه بر باورهای سیاسی و انقلابی است.
وی با بیان اینکه باید بر ثبات سیاسی متاثر از هشت سال دفاع مقدس اشاره شود تا مشخصه‌های قدرت سیاسی ما معلوم شود، گفت: ما خسارت‌های حاصل از عدم آمادگی و غافلگیری را در آغاز جنگ، امروز به هوشیاری دائمی و برخورداری از آمادگی دفاعی و بازدارنده تبدیل کردیم؛ ما آسیب پذیری مردم در برابر تهاجم هوایی و موشکی مردم را به قدرت دفاعی تبدیل کرده‌ایم.
سردار رشید ادامه داد: بهانه جویی در برابر موشک‌های نقطه زن و ناو زن ما به این دلیل است که دشمن می‌بیند ایران صاحب قدرت موشکی به صورت مستقل است، به این معنی که ایران سیاست‌های دفاعی خود را مستقل از منافع قدرت‌های بیگانه و سلطه گر تعریف می‌کند و در چارچوب منافع ملت ایران و کشور انجام می‌دهد؛ دشمن از این سیاست‌ها و قدرت تحقق آن نگران است و نه حجم و شکل موشک یا شعارهایی که بر روی آن نوشته می‌شود که البته آن هم مهم است.
فرمانده قرار گاه مرکزی خاتم الانبیا تصریح کرد: ضعف در برابر حملات دشمن به نفتکش‌ها و کشتی‌ها برای صادرات و واردات را با برخورداری از قدرت دریایی به برتری ایران و ضعف تحقیرآمیز دشمن تبدیل کرده‌ایم.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) با بیان اینکه امروز بحث بر روی امنیت و ثبات در خلیج‌فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران از جمله صدور نفت، امکانپذیر نیست، اظهار داشت: به دشمن هشدار می‌دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران، دچار اشتباه در محاسبه نشود که پرهزینه خواهد بود.
سرلشکر رشید اظهار داشت: با پیوند با ملت‌های منطقه، قدرت‌های مردمی و دفاعی ایجاد کرده‌ایم و همین امر موجب بازدارندگی برای کشور عزیز ایران در برابر جنگ‌های احتمالی آینده شده است و عصبانیت آمریکایی‌های متجاوز و اسرائیل غاصب از قدرت منطقه‌ای ایران، ناشی از همین تدبیر و استراتژی است که ایران هر دو مولفه قدرت را برای بازدارندگی در اختیار دارد.
وی تاکید کرد: اول داشتن نیروی مسلح پرتوان و آماده در درون سرزمین ایران و دوم داشتن قدرت منطقه‌ای مهم است، در این دو مولفه، همه متفکرین و اندیشمندان و استراتژیست‌های نظامی برای بازدارندگی از تجاوز خارجی و ممانعت از جنگ، صحه می‌گذارند و آن را امری ضروری، لازم و حیاتی می‌دانند.
این فرمانده دوران دفداع مقدس تصریح کرد: تنها با برخورداری از قدرت دفاعی و نظامی در برابر دشمن می‌توان از ملت دفاع کرد و قدرت دفاعی، بازدارندگی و تهاجمی کشورمان برآمده از دوران دفاع مقدس و به ویژه فتح خرمشهر است.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا تاکید کرد: مواجهه با مشکلات پیش رو مستلزم شناخت تهدیدات دشمن است و باید از همه قدرت‌های دفاعی و تهاجمی کشور در این راستا به صورت هماهنگ استفاده کرد که البته بهتر است برخورداری از قدرت نظامی از طریق ابزار دیپلماسی پیش رود.
سردار رشید خاطرنشان کرد: ما علاوه بر دارا بودن قدرت دفاعی از امداد الهی هم برخوردار خواهیم شد، مردم بدانند که نیروهای مسلح فرزندان جان بر کف آنان هستند که زندگی خود را وقف تامین ثبات و امنیت کشور کرده‌اند. آنچه ایران از آن برخوردار است، یعنی ثبات و امنیت، چیزی است که کشورهای مورد حمایت آمریکا فاقد آن هستند و تلاش دشمنان برای بی‌ثباتی ایران راه به جایی نخواهد برد.
وی گفت: باید همگی حول محور مقام معظم رهبری و حمایت از مسئولان چون دولتمردان، برای پیمودن راه دشواری که در پیش داریم، هماهنگ باشیم و برای آینده ایران و اسلام عزیز در کنار هم باشیم.