پنجم خردادماه انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود ایستگاه پایانی مجلس دهم

انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس دهم در سال چهارم، در شرایطی پنجم خرداد 98 برگزار می‏شود که هنوز سه فراکسیون نمایندگان ولایی، امید و مستقلین ولایی نظر نهایی خود را اعلام نکرده‏اند و رایزنی‏های درون‏فراکسیونی ادامه دارد.
همزمان با نزدیک‏شدن به انتخابات هیئت‏رئیسه در سال چهارم که آخرین سال مجلس دهم است، شاهد کاهش رایزنی‏ها نسبت به سه سال گذشته در میان فراکسیون‏ها هستیم.
فراکسیون‏های سیاسی مجلس شورای اسلامی که در سه سال قبل نتوانستند به وحدت برسند، این بار نیز تاکنون جلسه مشترکی برگزار نکرده‏اند و به نظر می‏رسد که در سال چهارم هم فراکسیون‏های سیاسی نتوانند به ائتلاف برسند.
این هفته نتیجه نهایی نظرات سه فراکسیون سیاسی مجلس شورای اسلامی در مورد انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس برای سال دهم نهایی می شود.


محمدرضا عارف ریاست فراکسیون امید مجلس، کاظم جلالی ریاست فراکسیون مستقلین ولایی و حمیدرضا حاجی‏بابایی ریاست فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم را بر عهده دارند.
آخرین انتخابات هیئت‏رئیسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه پنجم خرداد‏ماه برگزار می شود.
کمیته انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس در فراکسیون امید تشکیل شد
فاطمه سعیدی سخنگوی فراکسیون امید در این زمینه گفت: این فراکسیون در خصوص هیئت‏رئیسه مجلس هنوز به جمع‌بندی نرسیده و تا این لحظه برای هیچ‏یک از کرسی‌های هیئت‏رئیسه تصمیم خاصی نگرفته است.
وی افزود: کمیته انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس در فراکسیون امید تشکیل شده و مشغول مذاکره و ارزیابی شرایط برای کرسی‌های هیئت‏رئیسه هستیم؛ البته بر خلاف برخی شایعات جهت‌دار و هدفمند فراکسیون تا این لحظه برای هیچ‏یک از کرسی‌های هیئت‏رئیسه تصمیم خاصی نگرفته است.
وی در خصوص استراتژی فراکسیون برای ورود به انتخابات هیئت‏رئیسه گفت: در خصوص ارکان هیئت‏رئیسه مجلس و چگونه عمل‏کردن فراکسیون هنوز به جمع‏بندی نرسیده‌ایم؛ راه‌های مختلفی پیش‏رو داریم که در نهایت با نظر جمعی اعضای فراکسیون، یکی از این راه‌ها انتخاب می‌شود.
اکثریت اعضای فراکسیون ولایی موافق ائتلاف با سایر فراکسیون ها نیستند
سید‏حسین نقوی‏حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس هم گفت: ما درمورد انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس در سال چهارم ، جلسه‏ای را با اعضای این فراکسیون داشتیم و کلیات موضوع را بررسی کردیم. وی افزود: هنوز به صورت مصداقی وارد بررسی موضوع نشده‏ایم، یعنی به‏طور‏مشخص در مورد این‏که کدام‏یک از نمایندگان برای انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس نامزد شوند، بررسی نکردیم.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس یادآور شد: به احتمال زیاد در جلسات بعدی فراکسیون به این موضوع ورود پیدا می‏کنیم.
نقوی‏حسینی اظهار کرد: ائتلاف با سایر فراکسیون‏ها و ارائه لیست واحد بعید به نظر می‏آید، اکثریت اعضا موافق ائتلاف نیستند و معتقدند فراکسیون باید مستقل کاندیدا معرفی کند.
جلسه فراکسیون مستقلین در مورد انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس امروز برگزار می‏شود
همچنین بهروز نعمتی عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: قرار است امروز نخستین جلسه این فراکسیون در مورد انتخابات سال چهارم هیئت‏رئیسه مجلس دهم برگزار شود.
وی افزود: ما پیش از این جلسه‏ای در این باره نداشتیم و احتمالا در جلسه امروز در این مورد تصمیم‏گیری می‏کنیم.
هیئت‏رئیسه مجلس در سال اول مجلس دهم
در سال اول مجلس دهم، علی لاریجانی(مستقلین) در رقابت جدی با محمدرضا عارف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب شد، مسعود پزشکیان (امید) و علی مطهری (امید) نواب اول و دوم مجلس شدند.
غلامرضا کاتب(مستقلین)، امیرحسین قاضی‌زاده (ولایی)، اکبر رنجبرزاده (ولایی)، علی‌اصغر یوسف‌نژاد(امید) و احمد امیرآبادی فراهانی (ولایی)، محمدعلی وکیلی (امید) پنج نماینده‏ای بودند که به عنوان دبیر هیئت‏رئیسه مجلس انتخاب شدند.
محمد آشوری تازیانی(مستقلین)، بهروز نعمتی(مستقلین) و محمد‏قسیم عثمانی(امید) هم به عنوان سه کارپرداز هیئت‏رئیسه در سال اول مجلس دهم برگزیده شدند.
بر این اساس در سال اول مجلس دهم، 4 نماینده از فراکسیون مستقلین، پنج نماینده از فراکسیون امید و سه نماینده از فراکسیون ولایی به هیئت‏رئیسه مجلس راه یافتند.
اعضای هیئت‏رئیسه مجلس در سال دوم مجلس دهم
نمایندگان مجلس در سال دوم مجلس دهم برای دومین‏بار علی لاریجانی(مستقلین) را به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب کردند و علی مطهری(امید) و مسعود پزشکیان(امید) بار دیگر نواب اول و دوم رئیس مجلس شدند.
نمایندگان همچنین اکبر رنجبرزاده(ولایی)، محمدحسین فرهنگی(مستقلین)، امیرحسین قاضی‌زاده‏هاشمی(مستقلین)، غلامرضا کاتب(ولایی)، محمدعلی وکیلی(امید)، احمد امیرآبادی فراهانی(ولایی) را به عنوان پنج دبیر هیئت‏رئیسه در سال دوم انتخاب کردند. محمد آشوری تازیانی (مستقلین)، بهروز نعمتی(مستقلین) و اسدالله عباسی(ولایی) نیز به عنوان سه کارپرداز مجلس برای سال دوم انتخاب شدند.
بنابراین در سال دوم مجلس دهم، چهار نماینده از فراکسیون مستقلین، سه نماینده از فراکسیون امید و چهار نماینده از فراکسیون ولایی به هیئت‏رئیسه مجلس راه یافتند.
اعضای هیئت‏رئیسه مجلس در سال سوم مجلس دهم
در سال سوم مجلس دهم، علی لاریجانی از فراکسیون مستقلین به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و مسعود پزشکیان و علی مطهری از فراکسیون امید به عنوان نایب‏رئیس اول و دوم مجلس انتخاب شدند.
محمد‏علی وکیلی (امید)، علی اصغر یوسف نژاد(امید)، امیرحسین قاضی زاده هاشمی(ولایی)، علیرضا رحیمی(امید) و احمد امیرآبادی فراهانی (ولایی)، اکبر رنجبرزاده(ولایی) به عنوان پنج دبیر هیئت‏رئیسه مجلس در سال دهم انتخاب شدند.
اسدلله عباسی (ولایی)، بهروز نعمتی(مستقلین)، محمد آشوری(مستقلین) به عنوان سه کارپرداز مجلس در سال سوم انتخاب شدند. به این ترتیب در سال سوم مجلس دهم، سه نماینده از فراکسیون مستقلین ولایی، پنج نماینده از فراکسیون امید و چهار نماینده از فراکسیون نمایندگان ولایی در هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی حضور داشتند. انتخابات هیئت‏رئیسه سال سوم مجلس دهم، نشان داد که نمایندگان مجلس گرایش بیشتری به سمت اعضای امیدی‏ها دارند.
به هر روی، گرچه عمر هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی در چهارم از دیگر سال‌ها کوتاه‌تر و شرایط برای آن‌ها به مراتب پیچیده‌تر خواهد بود، اما آن‌چه در این میان مهم است، وزن‌کشی سیاسی هر یک از فراکسیون‌های حاضر در مجلس است. نباید فراموش کرد که این مجلس را مجلس فراکسیون‌ها نامیده بودند و بیش از مجلس دیگری در ادوار مختلف دارای فراکسیون‌های متعدد و متکثر بود. اما فراکسیون‌های سیاسی آن بیش از هر زمان دیگری گوی رقابت را از دیگر زیرنهادهای حاضر در مجلس شورای اسلامی ربوده بودند و توانسته بودند در جهت‌گیری‌ها و سوگیری‌های مجلس شورای اسلامی نقشی به مراتب قابل ملاحظه و چشمگیر ایفا کنند. حال باید منتظر ماند و ملاحظه کرد که سرانجام کدام‏یک از فراکسیون‌ها گوی رقابت را از دیگر فراکسیون‌ها ربوده و هیئت‏رئیسه مجلس را به سمت خود متمایل می‌کنند.
سایر اخبار این روزنامه
دنا پلاس بدون سانروف و رینگ آلومینیومی به مشتریان تحویل داده می‌شود جای خالی آپشن‌ها در خودروهای داخلی جهانبخش‌محبی نیا همبستگی ملی در گرو واقع‌بینی کدخدایی: عدالت انتخاباتی با طرح استانی شدن انتخابات تامین نشده است توقف در ایستگاه شورای نگهبان ابعاد تخریب دیپلماسی از سوی مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ بررسی شد جان بولتون؛ خطرناک‏ترین مرد جهان با رفتن پروانه‌های رنگین بانو تهران میزبان ملخ‌‌ها می‌شود؟ چرا برخی از خبرنگاران وارد حوزه روابط عمومی می‌شوند؟ مهاجرت شغلی نابودگر پنجم خردادماه انتخابات هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود ایستگاه پایانی مجلس دهم «ابتکار» دستاوردهای سفر محمدجواد ظریف به چهار کشور آسیایی را بررسی می‌کند دیپلماسی ایرانی؛ از آسیای مرکزی تا آسیای شرقی حسام‌الدین آشنا در نامه‌ای به اژه‌ای درخواست کرد تاثیرات سوء برخی تبلیغات خاص صدا و سیما بررسی شود ضرغامی باز هم زبان به اعتراض گشود روحانی به دلیل لج‌بازی جلسات را تشکیل نمی‌دهد فرمانده کل سپاه: نظام سیاسی آمریکا ترک برداشته است ظریف پس از پایان سفر منطقه‌ای: کمیسیون مشترک برجام به تعهداتش عمل کند