5 میلیارد دلار بازارگشایی برای بخش خصوصی



معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ممنوعیت واردات ۱۳۹۰ قلم کالا در سال گذشته گفت: در سال گذشته با ممنوعیت واردات ۱۳۹۰ قلم کالا، بالغ بر ۵ میلیارد دلار بازار برای محصولات داخلی مشابه این کالاها در کشور ایجاد شد.
به گزارش ایسنا، فرشاد مقیمی افزود: با توجه به شعار سال که توسط رهبر معظم انقلاب تعیین شد، موضوع ساخت و تولید داخل یکی از موارد محوری است که در سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت صنعت قرار گرفته است، صاحبان صنایع نیاز است تا به موضوع بومی‌سازی و تولید داخلی و قطع وابستگی به خارج از کشور توجه جدی داشته باشند.


معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تأمین مواد اولیه در دو بخش مورد توجه است، بخش مواد اولیه وارداتی و مواد اولیه داخلی که بخش واردات آن نیاز به تأمین ارز دارد و طی کمیته‌ای که توسط این وزارتخانه با حضور بانک مرکزی تشکیل شده است، همه هفته طی جلسه‌ای مشکلات ارزی واحدهای صنعتی و تخصیص ارز انجام می‌شود که نیاز است تا مشکلات ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی استان احصا و به این کمیته ارسال شود.
وی از تشکیل کمیته مشترک رفع موانع و مشکلات گمرکی خبر داد و گفت: این وزارتخانه برای رفع موانع و مشکلاتی که در حوزه گمرک وجود دارد کمیته مشترکی با مجموعه گمرک تشکیل داده است و مشکلات و موانع صاحبان صنایع در این حوزه نیز بررسی و رسیدگی خواهد شد. معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با تصمیم ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید، برخی قوانین و مقررات بر اساس شرایط اقتصادی حال حاضر کشور و برای رونق تولید و بهبود مسیر توسعه صنایع، بازبینی و اصلاح شدند.
وی در بخشی دیگر اظهار کرد: در سال ۱۳۹۷ به یکباره تقاضا برای برخی مواد پتروشیمی در کشور افزایش یافت به طوری که ۵ میلیون تن تقاضا در این حوزه، به ۱۰ میلیون تن افزایش یافت که اگر خروجی این مواد اولیه در خروجی کارخانجات نیز مشهود باشد؛ مشکلی را به همراه نخواهد داشت، اما کمبود تولیدات کارخانجات علی رغم افزایش دریافت مواد اولیه، مباحث و مشکلاتی را به وجود آورد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اذعان کرد: نیاز است تا واحدها نیز برای تسهیل در امور خود و جلوگیری از بروز مشکلات در این حوزه، به موضوع خوداظهاری تولید توجه جدی داشته باشند و با اجرای این مهم به صورت شفاف و دقیق، قطعاً از سهمیه مواد اولیه این واحدها نیز کم نخواهد شد.
ظرفیت خالی ۲ هزار واحد تولیدی
همچنین معاون طرح و برنامه وزیر صمت با اشاره به هدف‌گذاری احیای ظرفیت خالی ۲ هزار واحد تولیدی در سال‌جاری، از ترغیب سرمایه‌گذاران جدید برای احیای واحدهای راکد، تعطیل و با ظرفیت پایین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سعید زرندی در جمع تولیدکنندگان لوازم خانگی در اتاق بازرگانی تهران گفت: در سال‌جاری فعال‌سازی ظرفیت خالی ۲ هزار واحد را هدف‌گذاری کردیم تا آنها را احیا کنیم. وی گفت: به جای اینکه سرمایه‌گذار جدید از ابتدا بخواهد یک واحد صنعتی را ایجاد کند، واحدهای نیمه تمام یا تعطیل را فعال کند، لذا در امسال رویکرد ما واحدها ایجادی نیستند.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تعمیق ساخت داخل از موضوعات بسیار مهم برای اقتصاد کشور است و از برنامه‌های وزارتخانه در سال رونق تولید، شناسایی کالاهای وارداتی قابل ساخت در داخل کشور که قابلیت صادرات دارند، است.
وی تصریح کرد: صنعت نساجی و پوشاک و لوازم خانگی، از صنایعی است که برای وزارتخانه از اهمیت بالایی قرار دارد و برای این دو صنعت برنامه‌های ویژه‌ای را در نظر داریم. معاون طرح و برنامه وزیر صمت همچنین گفت: معتقدیم کسانی که دریک صنعت فعال بوده‌اند برای سرمایه‌گذاری، بسیار توانمند‌تر و موفق‌تر از سرمایه‌گذار‌های جدید هستند.