تولید نفت در مناطق سیل زده خوزستان به حالت عادی بازگشت

تولید نفت در مناطق سیل زده به حالت عادی بازگشته و تنها در تعداد محدودی از چاه‌ها به دلیل از بین رفتن جاده‌های ارتباطی و یا آب‌بردگی لوله‌ها، تولید همچنان متوقف است.
به گزارش ایرنا، خوزستان پایتخت تولید نفت ایران به شمار می‌رود و حجم زیادی از تولید طلای سیاه در این منطقه از کشور اتفاق می‌افتد. کم عمق بودن میادین نفتی و استخراج آسان و ارزان از این منطقه سبب شده تا خوزستان یکی از بهشت‌های اکتشاف نفت جهان باشد.
با این حال شرایط جغرافیایی این استان تولید نفت را با مخاطراتی نیز همراه می‌کند. همزیستی نفت و آب در تالاب هورالعظیم از دیرباز وجود داشته و اکتشاف در مناطق کوهستانی جنوب غرب ایران نیز با مشکلاتی همراه بوده است.
امسال اما سیل نیز بر این مشکلات افزوده شد تا در روزهای ابتدایی سال دوباره نام خوزستان و نفت در سر خط خبرها شنیده شود. سیلی که براساس آمار در نیم قرن گذشته بی‌سابقه بود و علاوه بر آنکه مردم شهرها و روستا‌ها را درگیر کرد، باعث آسیب به تاسیسات نفتی شد تا آنجا که به گفته وزیر نفت، هزار میلیارد تومان به این تاسیسات آسیب وارد شد که از آن جمله می‌توان به آب‌بردگی خطوط لوله، تخریب جاده‌های ارتباطی برای هدایت سیلاب، بستن چاه‌های نفت به منظور جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست و.... اشاره کرد.


اکنون اما با فروکش‌کردن آب در بیشتر مناطق سیل‌زده، کم کم زندگی به حالت عادی باز می‌گردد و صنعت نفت نیز به دنبال آن است تا با تعمیر تاسیسات خود، روند تولید را مانند گذشته ادامه دهد.
اگرچه وقوع سیل سبب شد تا تولید نفت در منطقه غرب کارون به دلیل همپوشانی تاسیسات نفتی با تالاب هورالعظیم با افتی نسبی همراه شود اما تولید در مناطق دیگر خوزستان در جریان بوده و آب گرفتگی نیز با سرعت بیشتری کنترل شد.
همین امر سبب شد تا در مجموع، تولید نفت در روزهایی که برخی از چاه‌ها به دلیل جلوگیری از بروز مخاطرات زیست محیطی بسته شده بود، کاهش پیدا نکرده و برنامه تولید محقق شود.
«احمد محمدی» مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب در همین زمینه گفت: تولید نفت در مناطق نفتخیز جنوب در جریان است و با وجود آنکه برای تولید نفت از هیچ کدام از چاه‌ها مشکلی نداشتیم اما برای حفظ محیط‌زیست، اقدام به بستن برخی از چاه‌ها کردیم.وی افزود: اکنون آب در بیشتر مناطق فروکش کرده و اغلب چاه‌های بسته شده، وارد مدار تولید شده‌اند. البته تعداد محدودی از چاه‌ها به دلیل از بین رفتن جاده‌های ارتباطی و یا آب‌بردگی لوله‌ها همچنان امکان تولید ندارند که اقدامات تعمیری در دستور کار قرار گرفته است.
محمدی با اشاره به اینکه آب‌گرفتگی در تاسیسات نفتی رفع شده، تاکید کرد: همچنان در بخش‌هایی مردم با مشکلات ناشی از سیل درگیر هستند.
وی ادامه داد: در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، بحث اسکان مردم سیل‌زده در دستور کار قرار دارد و هر کجا که از طرف ستاد بحران اعلام شود، وارد عمل می‌شویم.«کریم زبیدی» عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز با اشاره به اینکه خبر جدیدی از تولید نفت در میدان آب تیمور و منصوری در دست نیست، گفت: تولید نفت در میدان اهواز 5 آغاز شده است.
وی ادامه داد: به دلیل آب‌گرفتگی برخی تاسیسات در غرب کارون، در این منطقه همچنان افت تولید داریم اما این کاهش تولید از مناطق و چاه‌های دیگر جبران می‌شود.به گفته زبیدی، در بقیه میادین نفتی مناطق سیل‌زده تولید نفت طبق برنامه تکلیفی در جریان است و در مجموع افت تولید نداریم.
سایر اخبار این روزنامه
مدیرکل امور مالی تامین اجتماعی: پرداخت مستمری اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز شد رئیس جمهور در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی: مطالبات از دولت باید با اختیارات دولت همخوانی داشته باشد یک عکس و هزار حرف؛ بهزاد نبوی و احمد توکلی رئیس جمهور در دیدار صمیمی با خانواده دولت: هیچ توطئه داخلی و خارجی نمی‌تواند عزم و روحیه مسئولین دولت را برای خدمت رسانی به مردم بشکند تولید نفت در مناطق سیل زده خوزستان به حالت عادی بازگشت اقدامات شرکت فولاد خوزستان برای رسیدگی به سیل‌زدگان حال ناخوش رسانه ملی تغییر معادله در منطقه مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران: خودکفایی در تولید گندم امسال هم تکرار می‌شود عقب‌گرد این‌بار ازسوی وزیر خارجه آمریکا پمپئو: کاخ سفید از فرصت مذاکره با تهران استقبال می‌کند تظاهرات اعتراضی در برلین علیه فروش سلاح به عربستان و امارات خاورمیانه محروم از سیاستمداران مصلحت‌گرا پاسخ دندان شکن انصارالله به نیروهای ائتلاف سعودی در جنوب یمن ارسال دومین محموله از کمک‌های دفتر حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی به مناطق سیل‌زده خوزستان