«همدلی» گفت‌وگوی جنجالی رئیس پیشین صدا و سیما در فضای مجازی را بررسی می‌کند؛ تَرَکی بر «اتاق شیشه‌ای»

همدلی| گروه سیاسی ــ هرمز شریفیان ـ محمد سرافراز، رئیس پیشین سازمان صدا و سیما در گفت‌وگو با برنامه «اتاق شیشه‌ای» روبه‌روی «عبدالرضا داوری» از مشاوران رسانه‌ای «محمود احمدی‌نژاد» رئیس دولت‌های نهم و دهم نشست و در این مصاحبه به نکات حساسی اشاره کرد.
او از حمله قریب‌الوقوع آمریکا به ایران، فساد گسترده اقتصادی در حکومت و زد و بندهای بسیار اشاره و تاکید کرد که مردم در شرایط سختی قرار دارند و حکومت باید دست به اصلاحات اساسی بزند چون آمریکا می‌خواهد پس از ماه رمضان تدارک حمله نظامی علیه ایران را ببیند.
سرافراز به‌واسطه ریاستش بر سازمان صدا و سیما و تعلقش به جناح محافظه‌کار و نزدیکی با معجزه هزاره سوم، نگفته که بر اساس کدام شواهد و قرائن به این تحلیل رسیده که ایالات متحده پس از ماه رمضان به ایران حمله نظامی خواهد کرد؟ این ویدئو در عین جنجالی بودنش بخشی از افکار عمومی کشور را طی 72 ساعت گذشته دچار تشویش ناشی از حمله نظامی ایالات متحده کرده و اگر این گفته او، مصداق تشویش اذهان عمومی نیست، پس چیست؟
درست است که احتمال درگیری نظامی بین ایران و آمریکا بسیار شدت یافته اما اعضای «گروه B » به گفته «محمدجواد ظریف» یعنی، «بولتون»، «بنیامین نتانیاهو»، «بن‌سلمان» و حتی «پمپئو» وزیر خارجه آمریکا که سخت‌گیری‌ها و حملاتشان علیه جمهوری اسلامی این روزها چند برابر شده نیز تاکنون به این شفافیت و صراحت از زمان و وقوع حمله نظامی آمریکا به ایران سخن نگفته‌اند.


این مصاحبه ممکن است بخشی از پروژه نزدیکی محمد سرافراز به محمود احمدی‌نژاد و برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 باشد، جایی که اصلاح‌طلبان در شرایط کاهش شدید مقبولیت قرار گرفته‌اند و همین نکته احمدی‌نژاد و حامیانش را به این فکر انداخته تا با تاختن به لایه‌های دست نیافتنی قدرت، از این رهگذر محبوبیت و مقبولیتی برای خود دست و پا کرده و از اصلاح‌طلبان پیشی بگیرند.
آنچه مسلم است مصاحبه محمد سرافراز و شفاف‌سازی‌های او نشان از در هم ریختگی تئوریک و سیاسی در سطح کلان حکومت دارد و نکته قابل تامل در سخنان سرافراز و عطف سخن درست او این بود که با رفع فشار اقتصادی ــ معیشتی از گرده مردم و ایجاد فضای باز سیاسی برای تمام منتقدان درون نظام، می‌توان از این بحران بی‌سابقه عبور کرد، بحرانی که نه‌تنها سرافراز بلکه بسیاری دیگر از تحلیل‌گران و دلسوزان درون کشور بارها به آن اشاره کرده و می‌کنند و چاره کار را اصلاحات از درون می‌دانند که اگر چنین شود، مسیر عبور از بحران‌های درونی و بیرونی بسیار هموارتر خواهد شد.
مبارزه با فساد و رانت باعث بر کناری‌ام شد
محمد سرافراز، رئیس سابق سازمان صداوسیما در ایران، گفته، در دوران ریاستش برنامه‌هایی برای مبارزه با فساد و رانت نهادهای حاکمیتی، از جمله برخی ارگان‌ها را در این سازمان دنبال می‌کرده که همین باعث برخورد با او شده است. او مسایل مرتبط با بازرس این سازمان هم بخشی از همین تخریب‌‌ها بوده است.
رئیس سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی چند پروژه بزرگ و چند میلیارد تومانی صداوسیما، از جمله پیام‌رسان سروش را، بی فایده می‌خواند و با توضیحی از اتلاف منابع مالی این سازمان، گفت: ۸۰۰ پست مدیریتی بسته‌شده در دوران او دوباره به ساختار آن سازمان بازگشته است.
مبارزه با بخت‌آزمایی الکترونیک در سیما
سرافراز با انتقاد از فشارها و کارشکنی‌ها در راه مبارزه‌اش با فساد گفته منافع مسابقه‌های جنجالی و بخت‌آزمایی الکترونیک تلویزیونی هم به نهادهای مورد انتقادش می‌رسد.
گفتنی است چندی پیش، چند تن از مراجع عظام در مخالفت با یک مسابقه تلویزیونی آن را مصداق شرط بندی و بخت آزمایی دانستند تا جایی که موجب واکنش رهبری در یک سخنرانی عمومی نیز شد.
سرافراز این مطالب را در مصاحبه‌ای ویدیویی مطرح کرده که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت منتشر شده است. یک هفته پیش نیز انتشار ویدیویی از او جنجالی شد که در آن سرافراز اوراق و پرونده‌هایی را به بازرس سابق صداوسیما و زندانی سابق در آمریکا، تحویل می‌داداین مصاحبه با عبدالرضا داوری انجام شده که در دوران محمود احمدی‌نژاد، مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور بود.
اصلاح‌طلب و اصول‌گرا ندارد
سرافراز با اشاره به فعالیت‌‌های اقتصادی شرکت‌های وابسته به نهادهای حکومتی، به داوری گفت که فساد و رانت در ایران اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد و غیر از مقام رهبری کسی قدرت مقابله با اعمال نفوذهای صاحبان منافع را ندارد.
محمد سرافراز در سال ۱۳۹۳ با حکم رهبر انقلاب به ریاست صداوسیما رسید، اما پس از یک سال و نیم جای خود را به عبدالعلی علی‌عسگری داد که یکی از معاونان برکنارشده توسط خود آقای سرافراز بود.
سرافراز به گستردگی فعالیت‌های اقتصادی نهادهای وابسته به حکومت، اشاره می‌کند و آنها را رانتی می‌خواند. او در این باره گفته: بسیاری از زدوبندها و فسادها در این مجموعه‌ها شکل گرفته است. یک ارتباط پنهانی با هم در بالا دارند که چپ و راست و اصلاح‌طلب و اصولگرا هم ندارد.
سرافراز ادامه داده، برخوردی که با او شد مشابه برخوردی است که با سه رئیس جمهور قبلی در ایران شده است. «اول از اطرافیان شروع کردند، بعد به خود طرف رسیدند. گفتند این جاسوس است، آن یکی مشکل اخلاقی دارد، آن یکی مشکل مالی دارد، تا برسند به خودشان».
اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و محمود احمدی‌نژاد به جز برخوردهای قضایی و امنیتی با نزدیکانشان، شاهد حملات فشارهای سیاسی و رسانه‌ای علیه خودشان هم بوده‌اند.
او افزود: می‌گوییم جامعه دچار شایعه و نا امیدی است؟ سرمنشاء آن را باید بست. او برخورد با فعالان محیط زیست زندانی را یکی از نمونه‌های جاسوس‌سازی عنوان کرده است.
از سه‌هزار میلیارد تا هزار میلیارد!
یکی از مواردی که محمد سرافراز در میان اقدام‌های خود برای سامان دادن به وضعیت مالی صداوسیما تعریف کرد، تلاش برای تامین مالی آن از طریق برگزاری مزایده برای واگذاری امتیاز آگهی‌های بازرگانی در سازمان صدا و سیما است. او در این راستا گفت: در حالی که صداوسیما می‌توانست تا سه هزار میلیارد تومان از این بابت درآمد داشته باشد، تنها هزار میلیارد تومان درآمد داشت و برای همین، تصمیم بر برگزاری مزایده شد و پس ازکارشکنی‌ها مزایده برگزار شد و خیلی‌ها آمدند.
رئیس سابق صداوسیما گفت، در نهایت گروهی که بانک توسعه تعاون، وابسته به وزارت کار، جزو آن بود، برنده مزایده شد، اما بلافاصله با اعمال نفوذ وزیر وقت کار، از پروژه کنار کشید. اشاره مستقیم سرافراز در این مورد به علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت حسن روحانی است که شهریور ماه پارسال توسط مجلس شورای اسلامی استیضاح و از این وزارت‌خانه برکنار شد.
سایر اخبار این روزنامه
همدلی از جیب خالی بزرگترین نهاد شهری پایتخت گزارش می‌دهد خزانه خالی شهرداری همدلی از جیب خالی بزرگترین نهاد شهری پایتخت گزارش می‌دهد خزانه خالی شهرداری «همدلی» گفت‌وگوی جنجالی رئیس پیشین صدا و سیما در فضای مجازی را بررسی می‌کند؛ تَرَکی بر «اتاق شیشه‌ای» «همدلی» گفت‌وگوی جنجالی رئیس پیشین صدا و سیما در فضای مجازی را بررسی می‌کند؛ تَرَکی بر «اتاق شیشه‌ای» «همدلی» از حاشیه‌های اختلاف‌نظرها بر سر اجرای یک سیاست اقتصادی میان دولت و مجلس گزارش می‌دهد «همدلی» از حاشیه‌های اختلاف‌نظرها بر سر اجرای یک سیاست اقتصادی میان دولت و مجلس گزارش می‌دهد 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پایتخت انرژی کشور زنجیره تولید ارزش در صنعت نفت شتاب می گیرد 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پایتخت انرژی کشور زنجیره تولید ارزش در صنعت نفت شتاب می گیرد دلتنگی‌های باران عشق دلتنگی‌های باران عشق دلتنگی‌های باران عشق دلتنگی‌های باران عشق صلاح الدین هرسنی روز جهانی آزادی مطبوعات و موقعیت ایران صلاح الدین هرسنی روز جهانی آزادی مطبوعات و موقعیت ایران سایه سنگین آیین‌نامه ! مسائل معلمان: هر سال بدتر از سال قبل