فوربس: خریداران عمده نفت ایران از تحریم‌های آمریکا پیروی نمی‌کنند

نشریه «فوربس» در مطلبی نوشت: واشنگتن نمی‌تواند با تحریم‌های شدیدتر نفتی، شرکای بزرگ نفتی ایران را مجبور به نخریدن نفت از این کشور کند زیرا چنین موضوعی در نهایت به دستور کار داخلی آمریکا لطمه می‌زند و در کمترین حالت سبب افزایش بهای نفت می‌شود.
به گزارش ایرنا، در مطلب این نشریه که به قلم «پانوس موردوکوتاس» استاد اقتصاد دانشگاه «ال. آی. یو» نیویورک و با عنوان «تحریم‌های نفتی ایران؛ چین هنوز آماده رویارویی با آمریکا نیست» نوشته شده، آمده است: عزم آمریکا برای تحمیل تحریم‌ها و رساندن صادرات نفت ایران به صفر، چین را مجبور به انتخاب کرده است. چین از جمله کشورهایی است که پیش از این از تحریم نفتی ایران معاف شده بود.
اما پکن در پی رد تمدید معافیت‌ها، از انتقاد از واشنگتن پرهیز کرد و در سرمقاله‌ای در روزنامه "گلوبال تایمز" یکی از روزنامه‌های پرتیراژ چین تلاش کرد منافع خود در خاورمیانه را روشن کند و راه‌های بالقوه‌ای که می‌تواند تلفات بالقوه تحریم‌ها را کاهش دهد، روشن سازد. در این سرمقاله آمده است: "ما فکر می‌کنیم چین باید منافع و اصول خود را درباره خرید نفت از ملت‌های خاورمیانه روشن و تلاش کند نابودی منافع ملی چین را کاهش دهد."
در ادامه مطلب درج شده در این نشریه آمریکایی تصریح شده است: پکن همچنین در این سرمقاله از قصد خود همراه با اروپایی‌ها و روس‌ها برای حفظ روابط خوب با ایران نوشت. در این سرمقاله اضافه شده است، "چین باید به طور مشترک از توافق هسته‌ای ایران با انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه محافظت و همچنین باید روابط دوستانه و همکاری با ایران را حفظ کند".


ظاهرا چین هنوز برای مقابله با آمریکا آماده نیست. چین حق ژئوپلیتیک و نظامی مناسبی برای انجام این کار را ندارد و زمانبندی آن هم درست نیست، زیرا پکن درحال مذاکرات تجاری با واشنگتن است.
با این حال، "تئوپانیس ماتسوپولوس" تحلیلگر نفتی مستقر در آتن به روشنی توضیح می‌دهد چین از خروج ایران از بازار جهانی نفت آسیب می‌بیند.
ماتسوپولوس می‌گوید: ایالات متحده آمریکا علیه اقتصادهای مهمی مانند چین و اتحادیه اروپا اعلان جنگ اقتصادی می‌کند و خروج نفت ایران از بازار جهانی انرژی سبب افزایش بهای نفت خام می‌شود، زیرا حدود 2 میلیون بشکه نفت در روز از بازار خارج خواهد شد. این امر سبب تسریع تورم اقتصادی در چین می‌شود و کندی رشد اقتصاد آن را هم سرعت می‌بخشد.
در همین حال، ماتسوپولوس، اروپایی‌ها را در این مساله در کنار چین نمی‌بیند. وی می‌گوید: کشورهایی که به طور مستقیم با برنامه سرمایه‌گذاری "راه ابریشم جدید" ارتباط دارند از چین حمایت می‌کنند. اما اتحادیه اروپا سیاست‌های مشترک خارجی با چین ندارد. بنابراین دیگر جایی برای همکاری با چین علیه سیاست خارجی قدرتمند و جامع آمریکا باقی نمی‌ماند.
با این حال، "جف یاسیتن" تحلیلگر ارشد بورس فکر نمی‌کند که واشنگتن در اجرای کامل تحریم‌های نفت ایران جدی باشد.
وی افزود: آخرین باری که دولت آمریکا این مساله را مطرح کرد، بیشتر یک تهدید توخالی بود. کاخ سفید هرگز این تهدید را دنبال نکرد و در آخر هم بجای آنکه فشار را بر بزرگترین خریداران نفت ایران بیشتر کند، گفت: فراموشش کنید. من انتظار دارم این بار هم مانند قبل باشد. در واقع این اهداف بیشتر به منظور رسیدن به اهداف سیاسی داخلی مطرح شده نه موارد ژئوپولیتیک.
به گفته یاستین، واشنگتن نمی‌تواند با تحریم‌های شدید نفتی، شرکای بزرگ نفتی ایران را وادار به پیروی از آن کند زیرا این امر در نهایت به دستور کار داخلی آمریکا لطمه می‌زند و در کمترین حالت سبب افزایش بهای نفت می‌شود.
هند به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد
تارنمای اویل پرایس نیز در مطلبی نوشت: هند با وجود تهدیدهای آمریکا به ادامه واردات نفتی از ایران به‌صورت محدود ادامه می‌دهد.
«هالی زارمبا» کارشناس انرژی مرکز اویل پرایس می‌گوید، هند به‌تدریج روند واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهد اما بعد از اتمام معافیت‌ها صادرات نفتی ایران به هند به صفر نخواهد رسید زیرا دهلی نو برای استفاده از سیستم پرداختی روپیه به واردات یک‌صد هزار بشکه نفت خام در روز از ایران ادامه می‌دهد.
به گفته «زارمبا»، این انتخاب دولت هند بیشتر یک تصمیم امنیت انرژی است تا یک انتخاب سیاسی، هند در چند ماه گذشته بسیار تلاش کرد تا منابع تامین انرژی خود را به‌طور قابل توجهی گسترش دهد اما از طرف دیگر روابط هند و ایران از نظر تاریخی بسیار حائز اهمیت است و دهلی همچنان برای حفظ این روابط تلاش می‌کند.
«بجارنی اسشیلدراپ» رئیس مرکز تحقیقاتی (SEB) گفت: برغم آنکه دولت آمریکا تصمیم بر اعمال فشار حداکثری بر نفت ایران گرفته است، اما برای کشورهای وارد‌کننده نفت ایران از جمله هند بسیار دشوار است که واردات خود را به صفر برسانند.
به گفته «اسشیلدراپ»، هند اگرچه واردات نفت از ایران را در مدت شش ماه گذشته به نصف رسانده است اما به نظر نمی‌رسد که دولت هند بتواند بعد از اتمام معافیت‌ها (12 اردیبهشت) اقدامی در راستای جلب نظر مقامات آمریکایی انجام دهد.
کاخ سفید روز دوشنبه گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است معافیت مشتریان نفت ایران را از اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران تمدید نکند.
این تصمیم آمریکا مورد انتقاد چین و هند قرار گرفته و به نظر می‌رسد بر تعداد کشورهای معترض به این رویکرد افزوده خواهد شد.
کاخ سفید در بیانیه خود تاکید کرده است که این تصمیم را باهدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران و قطع دسترسی ایران به منبع اصلی درآمد خود اتخاذ کرده است.
سایر اخبار این روزنامه
فوربس: خریداران عمده نفت ایران از تحریم‌های آمریکا پیروی نمی‌کنند رونمایی از شانزدهمین جلد خاطرات روزنوشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با عنوان «سردار سازندگی» وزیر ارتباطات: رها کردن ریشه‌ جنایات و مقصرسازی فضای مجازی ساده‌انگارانه است ضارب روحانی همدانی در درگیری مسلحانه با ماموران پلیس به هلاکت رسید برگ تازه‌ای در پرونده سیاه مدعیان حمایت از حقوق بشر رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید هشدار سازمان ملل نسبت به وخیم‌تر شدن بحران انسانی در یمن رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: خواهان بستن تنگه هرمز نیستیم نیروگاه اتمی بوشهر امروز تولید برق را از سرمی گیرد مجری طرح گندم: خرید گندم در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل 23 درصد افزایش یافت دفاع قاطع سناتور مشهور آمریکایی از برجام در حضور پمپئو فریدمن:ترامپ ونتانیاهو یک روح در دو بدن هستند نیویورک تایمز تحت فشار صهیونیست‌ها کاریکاتور خود را حذف کرد کشتی فرنگی قهر مانی آسیا - چین قهرمانی شاگردان «بنا» با 4طلا و 3برنز رونمایی از شانزدهمین جلد خاطرات روزنوشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با عنوان «سردار سازندگی» برگ تازه‌ای در پرونده سیاه مدعیان حمایت از حقوق بشر رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی: با قاچاق و عوامل ناامن‌کننده فضای مجازی برخورد جدی کنید