رضا میرکریمی: مدیریت ما است که شرایط را بد می‌کند

سیدرضا میرکریمی با تاکید بر وجود مشکلاتی مثل تحریم‌ها، وضعیت اقتصادی و... گفت: خیلی خوشحالم از اینکه هیچ‌کدام از این مشکلات نتوانست جلوی این روند رو به صعود جشنواره جهانی فجر را بگیرد، چون امسال به لحاظ آماری بیشترین استقبال را از طرف مخاطبان نسبت به تمام دوره‌های قبل داشتیم.
این کارگردان سینما امسال برای چهارمین سال پیاپی دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر را برعهده داشت. با وجود شرایط سخت اقتصادی دولت و تحریم‌هایی که بر حضور مهمانان خارجی هم تاثیر داشت، سی و هفتمین دوره این جشنواره برای چهارمین بار جدا از بخش ملی در اردیبهشت‌ماه برگزار شد. این جشنواره مانند سال‌های گذشته هنوز موافقان و مخالفان سرسختی دارد که یا خواهان ادغام جشنواره با بخش ملی در بهمن‌ماه هستند یا بر ادامه آن با همین روند تاکید دارند. البته میرکریمی اعتقاد دارد امسال میزان مخالفت‌ها و انتقادها نسبت به سال‌های قبل بسیار کمتر شده است.
او در گفت‌وگویی با ایسنا به بعضی حرف و حدیث‌ها و انتقادهای این دوره پاسخ داد و از وضعیت و شرایط خود برای ادامه این مسئولیت در جشنواره جهانی فجر نیز صحبت کرد.
خوشحالم که مشکلات جلوی روند صعودی جشنواره را نگرفت


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر ابتدا در پاسخ به اینکه در آخرین روز جشنواره و طبق روال هر سال در چنین روزی (پایان جشنواره) حال و هوای خوبی از برگزاری جشنواره داشته و آیا امسال هم در پایان چهارمین دوره همان حس را دارد؟ بیان کرد: تیم اجرایی جشنواره امسال در مقایسه با سال‌های قبل آماده‌تر، کارکشته‌تر و باتجربه‌تر بود و سعی کرده بود نواقص سال‌های قبل را هم برطرف کند، ولی شرایط بیرونی که در اختیار ما نبود، خیلی سخت‌تر از سال‌های قبل شد، مثل بحث تحریم‌ها و مسائل اقتصادی و بسیاری از مشکلاتی که می‌توانست باعث ناامیدی شود تا نتوانیم جشنواره را در عیار سال قبل برگزار کنیم. با این حال الان باید بگویم خیلی خوشحالم از اینکه هیچ‌کدام از این مشکلات نتوانست جلوی این روند رو به صعود جشنواره جهانی فجر را بگیرد، چون امسال به لحاظ آماری بیشترین استقبال را از طرف مخاطبان نسبت به تمام دوره‌های قبل داشتیم.
او در ادامه گفت: همچنین به گفته اکثر منتقدان و اعضای باشگاه کیفیت و جذابیت فیلم‌ها مطلوبیت بالاتری نسبت به سال‌های قبل داشت و سطح علمی کارگاه‌هایی که برگزار شد با سال‌های قبل قابل مقایسه نبود به طوری که از سوی حرفه‌ای‌های سینما بسیار تحسین شد. علاوه بر این‌ها، سطح شهر در بخش‌هایی درگیر جشنواره شد و با همکاری شهرداری تهران تلاش شد روح سینما در شهر جریان داشته باشد.
میرکریمی با اشاره به برپایی غرورانگیز نمایشگاهی از توانمندی‌های فنی و تکنولوژی شرکت‌های ایرانی برای اولین‌بار و در نیمه دوم جشنواره که نشان می‌دهد قابلیت بازاریابی حداقل در سطح منطقه در آسیا را قطعاً داریم، اضافه کرد: وقتی تمام اینها را با هم جمع می‌زنم به نظرم خیلی کارنامه پربار و راضی‌کننده‌ای است. من به عنوان یک فیلم‌ساز یاد گرفته‌ام وقتی فیلم می‌سازم اول خودم از کاری که انجام می‌دهم راضی باشم و این از همه چیز برایم مهم‌تر است. الان هم خیلی از کار خودم و همکارانم و اتفاقی که در جشنواره افتاد، از همکاری‌ای که اهالی سینما با ما داشتند و نیز شور و نشاط مردم راضی هستم.
او در پاسخ به اینکه اگرچه طبق آمار جشنواره حضور هواداران و مردم بیشتر بوده اما به نظر می‌رسد امسال حال و هوای جشنواره کمی متفاوت‌تر بود و حتی به گفته بعضی از حاضران در جشنواره و همچنین بعضی اهالی رسانه جشنواره امسال خلوت‌تر بود و اینکه آیا شرایط اقتصادی و اجتماعی در این موضوع دخیل بوده است؟ اظهار کرد: به نظرم حتماً شرایط اجتماعی در رویدادی که در یک شهر اتفاق می‌افتد تاثیر می‌گذارد و من اصلاً این را انکار نمی‌کنم اما در مورد میزان استقبال با این نظرها موافق نیستم، چون آمار ما چیز دیگری می‌گوید.
امسال بیشترین استقبال را در عمر جشنواره بین‌المللی فجر داشتیم
دبیر جشنواره گفت: آمارها نشان می‌دهد اتفاقاً امسال ما بیشترین حد استقبال را در طول عمر این جشنواره بین‌المللی داشتیم یعنی حتی زمانی که بخش جهانی با جشنواره ملی یکی بود این حجم از استقبال از فیلم‌های خارجی تا به حال مشاهده نشده بود. بنابراین اگر ازدحام جلوی سالن‌ها کم است به این دلیل بوده که ما از سال قبل عیب‌یابی کردیم و مثلاً فواصل بین سانس‌ها را که ۱۰ دقیقه بود به ۲۵ دقیقه رساندیم چون زمان کافی بین تخلیه سالن و ورود جدید وجود نداشت. این کار طبق یک بررسی کارشناسی انجام شد و نتیجه این بود که ازدحام را به ندرت می‌دیدیم؛ ولی وقتی وارد سالن‌ها می‌شدیم همگی پر بودند. ما در واقع زحمت مخاطبان را کمتر کردیم تا بتوانند راحت‌تر و تعداد بیشتری فیلم ببینند و وقت‌شان در صف تلف نشود. این یک راه کنترل ترافیک بود تا فضای داخل کاخ جشنواره پذیرای تعداد بیشتری تماشاگر باشد چراکه وقتی حجم حضور افراد در کوریدورها و فضای کلی کاخ زیاد باشد نمی‌توانیم پذیرای تعداد بیشتری باشیم.
او یادآور شد: این را هم نباید فراموش کرد که در روزهای ابتدایی جشنواره چند روز تعطیلی بود و همین سبب شد مردمی که سفر نرفته بودند به جشنواره بیایند و برخی از هنرمندان و چهره‌های شناخته‌شده سینما هم چون احتمالاً سفر بودند به جشنواره نرسیدند.‌
شرایط بد نیست، مدیریت آن را بد می‌کند
او در پاسخ به اینکه اگر شرایط اقتصادی یا سیاسی با همین وضعیت ادامه پیدا کند با توجه به تجربه چهار دوره دبیری، برگزاری آن را در این شرایط اصلاً به صلاح می‌داند؟ اظهار کرد: به نظر من شرایط بد نیست و این مدیریت ما است که شرایط را بد می‌کند، اتفاقاً در شرایطی که می‌خواهند ما را به انزوا ببرند و ایران‌هراسی راه بیندازند و روابط ما را با دنیا قطع کنند، هر عقل سلیمی می‌گوید باید تعداد تریبون‌هایی مثل جشنواره فیلم که می‌تواند اخبار خوب و مثبت و فرهنگی و امیدساز را از ایران صادر کند بیشتر کنیم. کشور ما برای برگزاری جشنواره فیلم مشکل تامین منابع ندارد ولی مسئله‌ای که ما با آن مواجه هستیم این است که باور آن وجود ندارد. اصولاً به نظر می‌رسد سیاستمداران چپ و راست وقتی سر کار می‌آیند فقط به اقتصاد می‌چسبند و هیچ وقت فکر نمی‌کنند ریشه برطرف کردن بسیاری از مشکلات اقتصادی در حوزه فرهنگ است و با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌شود خیلی از هزینه‌ها را در حوزه‌های دیگر کاهش داد.
وی ادامه داد: وقتی این نگاه به وجود نیامده شما مدام باید به حمایت دوستان خود اکتفا کنید و روی صبوری و استقامت خودت و هم‌تیمی‌هایت حساب باز کنی و دائم به خودت بگویی این یک حرکت ملی است در حالی که آن‌هایی که متولی حمایت از حرکت‌های ملی هستند خیلی از این واژه استفاده نمی‌کنند.
او گفت: بخواهم خلاصه کنم باید بگویم اگر شرایط اقتصادی و ناشی از تحریم بدتر از این هم بشود، که من چنین تصوری ندارم و به نظر می‌رسد این یک دوره گذار است، بیشتر احساس وظیفه و نیاز می‌کنم تا چنین رویدادی در کشور اتفاق بیفتد، چه من دبیر باشم و چه نباشم، یعنی چه از بیرون بخواهم حمایت کنم و چه اینکه در راس مدیریت اجرایی آن باشم.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» از رقابت انتخابات درون‌حزبی میان برنی سندرز و جو بایدن گزارش می‌دهد علیرضا صدقی حبس مدیران در کلیدواژه‌های تکراری «ابتکار» از نبود گفتمان‌سازی بین جریان‌های سیاسی گزارش می‌دهد جریان‌های سیاسی در بن‌بست گفتمانی چالش‌های تعیین کرایه تاکسی‌ها بررسی شد مستقیم، امسال چند؟ آیا حاضریم برای حفظ کتابفروشی‌ها، از نمایشگاه‌های کتاب خرید نکنیم؟ غول بزرگ پاتوق‌های فرهنگی را می‌بلعد وزارتخانه شدن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنان در بی‌خبری است هشدار وزارت اطلاعات به تبعات عدم حفظ میراث تاریخی رضا میرکریمی: مدیریت ما است که شرایط را بد می‌کند «ابتکار» به‌مناسبت هفته کاروکارگر وضعیت معیشتی کارگران را بررسی می‌کند کارگر و کارفرما قربانی تورم! شخص ترامپ به دنبال جنگ با ایران نیست آیت‌الله مکارم‌ شیرازی: اساس وهابیت بر کشتن انسان‌های بی‌گناه است پایان کار شاگردان بنا در روز نخست قهرمانی آسیا با ۲ طلا و ۲ برنز رئیس قوه قضاییه: ظرفیت‌های دیوان عالی کشور باید احیا شود با صدور احکام جداگانه از سوی وزیر کشور روسای ستاد انتخابات و امنیت انتخابات تعیین شدند شباهت‌ها و تفاوت های انقلاب های عربی و آفریقایی