نقدینگی را باید به فرصتی برای رونق تولید تبدیل کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد دژپسند در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه اظهار داشت: اوضاع متغیرهای اقتصادی در سال ٩٧ قابل قبول نبود و این موضوع، نگران‌کننده است؛ اما اگر در پایان نیمه اول سال قبل علیرغم اینکه شرایط مطلوب نبود ولی مدیریت مناسبی برای برگرداندن ثبات در اقتصاد انجام شد.
وی افزود: برخی نرخ رشد اقتصادی تا منفی ١٥ درصد نیز اعلام کرده بودند و هر دلسوز اقتصادی از این برآوردها احساس نگرانی می‌کرد و لازم بود که ثبات به اقتصاد باز می‌گشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: این نگرانی‌ها باید این اهتمام را ایجاد می‌کرد که اول متغیرها را کنترل کنیم؛ که در نیمه دوم سال سعی شد این روند در پیش گرفته شود و تورم ماهانه از آبان ماه ٩٧ به تدریج رو به کاهش نهاد و بیکاری نیز کنترل شد.
به گفته دژپسند، در سال ٩٨ برخی متغیرهای اقتصادی منجر به جهش نرخ برخی کالاها شده است و پیش‌بینی‌ها برای سال ٩٨ وضعیت خوبی را نشان نمی‌دهد اما برآوردها و پیش‌بینی‌ها صرفاً یک علامت است و باید از این پیش‌بینی‌ها و برآوردها، برای اعمال مدیریت بهتر بهره گرفت و امور را اصلاح کرد. وی ادامه داد: باید از نتایج مدل‌ها استفاده کرد تا با اعمال مدیریت صحیح مانع از بدتر شدن شرایط شویم. اگر برآورد حاکی از این است که وضع اقتصادی خوب نباشد، ما باید دور هم جمع شده و تدبیر کنیم و محرک‌ها را از طریق ساز و کارها و تجارب سامان‌دهیم تا به سمت مطلوب برویم.


وزیر اقتصاد بیان کرد: اگر شعار رونق تولید محقق شود و از سرمایه‌های راکد در کشور به خوبی استفاده کنیم، می‌توانیم زمینه به کارگیری نیروی انسانی را افزایش داده و صادرات را رونق ببخشیم.
دژپسند با بیان اینکه اگر رونق تولید ایجاد کنیم برآوردهای منفی را بهبود خواهیم بخشید، گفت: فرصت در بخش تولید وجود دارد و برای اقتصاد کم عمق ایران حجم فعلی نقدینگی خیلی بالا است و اگر درست هدایت شود یک فرصت است.
وی افزود: غل و زنجیر باید از پای سرمایه‌گذار برداشته شود. بنگاه‌ها رشد خود را به تأمین مالی گره می‌زنند که این یک راه غلط است. باید به سمت بهبود فناوری رفت. یکی از گرفتاری‌های صادرات، قیمت تمام شده بالا است و باید به این موضوع پرداخت.
به گفته دژپسند، بانک، بورس و بیمه باید نقش خود را درست ایفا کنند؛ بورس پارسال دوره‌ای طلایی داشت و برای ورود شرکتهای جدید به بازار اولیه تسهیلاتی ارائه شد؛ ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.