وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن: ژاپن همچنان متعهد به خرید نفت از ایران است

تارنمای اس پی گلوبال به نقل از وزیر اقتصاد و تجارت دولت ژاپن اعلام کرد: ژاپن همچنان متعهد به اجتناب از تاثیرات مضر تحریم‌های آمریکا علیه ایران است؛ زیرا این کشور نفتی جایگاه مهمی در امنیت عرضه نفت خام ژاپن دارد.
«هیروشیک سکو»، که دریک نشست خبری سخن می‌گفت، افزود: حفظ روابط ژاپن با ایران به‌عنوان یکی از کشور‌های تولیدکننده نفت خام در جهان بسیار مهم است، زیرا ما تقریباً تمام نیاز‌های نفتی خود را از طریق واردات تامین می‌کنیم.
وی اگرچه از ارائه جزئیات مذاکرات توکیو با مقامات آمریکایی در مورد تحریم‌های ایران اطلاعاتی در اختیار رسانه‌ها قرار نداد، اما گفت، ما قصد داریم که مذاکرات نزدیک با طرف آمریکایی را برای جلوگیری از تاثیر مضر اقدامات ایالات متحده بر تامین انرژی پایدار ژاپن و فعالیت‌های شرکت‌های خود داشته باشیم.
پیش از این نیز یک مقام ارشد ژاپنی که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با تارنمای «اس پی گلوبال» گفته بود دور نخست این مذاکرات درحالی پایان یافت که ژاپن همچنان بر حفظ روند تامین انرژی خود از ایران اصرار دارد و تلاش خواهد کرد به هر نحو ممکن به این خواسته خود برسد.این مقام ژاپنی افزود: «هیروشی اوکا»، دستیار و مدیرکل امور خاورمیانه و آفریقای وزارت خارجه ژاپن و «ساندرا کوودکیرک»، دستیار و معاون اداره منابع انرژی وزارت آمریکا همراه با چند مقام دیگر ژاپنی از وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنایع و وزارت انرژی آمریکا مذاکرات مفصلی را در خصوص تداوم خرید نفت ژاپن از ایران داشتند و قرار است این مذاکرات برای نیل به نتیجه بهتر بزودی ادامه یابد.


صادرات نفت ایران به چین 33 درصد افزایش یافت
ازسوی دیگر چین در آستانه اتمام معافیت شش‌ماهه تحریم نفتی ایران واردات نفت از این کشور را افزایش داده و طی آوریل 754هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به ماه قبل 33 درصد رشد داشته است.
به گزارش رویترز، با وجود افزایش قیمت نفت به‌نظر می‌رسد چین همچنان به ذخیره نفت در تاسیسات استراتژیک و اقتصادی خود به‌میزان بالا در سه‌ماهه اول سال ادامه داده است.
با اینکه چین آمار دقیقی از ذخایر استراتژیک و اقتصادی خود نداده، ولی با توجه به مقدار پالایش نفت و مصرف داخلی و واردات نفت خام می‌توان به این نتیجه رسید. پالایشگاه‌ها 12.6 میلیون بشکه نفت خام در روز در سه‌ماهه اول سال پالایش کردند که 4.4 درصد نسبت به سه ماه پایانی 2018 افزایش داشت و به همین میزان هم نسبت به سال قبل بالا رفته بود.
واردات نفت خام طی دوره ژانویه تا مارس 9.3 میلیون بشکه در روز بود درحالی که تولید داخلی 3.84 میلیون بشکه در روز اعلام شد، در نتیجه مقدار کل به 13.8 میلیون بشکه رسید.
با کم کردن تولید پالایشگاهی از کل نفت خام در دسترس، 1.3 میلیون بشکه نفت اضافه می‌آید و این همان نفتی است که وارد تانکرهای ذخیره می‌شود.اگر همین محاسبه را برای سه ماه پایانی 2018 انجام دهیم به عدد 950 هزار بشکه در روز می‌رسیم که نشان می‌دهد چین مقدار ذخیره نفت خود را 57 هزار بشکه در روز در سه ماه اول 2019 نسبت به سه ماه پایانی 2018 افزایش داده است.
این افزایش جریان ذخیره نفت در چین در زمانی اتفاق افتاده که قیمت نفت خام افزایش یافته است. شاخص نفت برنت 33 درصد نسبت به پایان 2018 بالا رفته و به 71.62 دلار در هر بشکه رسیده است.جالب است که محموله‌های واردشده به چین در ژانویه و فوریه زمانی خریداری شده بودند که قیمت نفت هنوز رو به کاهش بود. در آن زمان نفت برنت 45 درصد نسبت به اوج 86.29 دلار ماه اکتبر کاهش یافته بود و با قیمت 50.47 دلار در ماه دسامبر معامله می‌شد.
هنوز مشخص نیست افزایش اخیر قیمت نفت باعث جریان کندتر ذخیره نفت در چین شود ولی فاصله بین تولید پالایشگاهی و کل نفت در دسترس در چین به 690 هزار بشکه کاهش یافته است.
یک عامل مهم دیگر کاهش احتمالی واردات چین از ایران و ونزوئلا است که هر دو تحت تحریم آمریکا هستند. البته این کاهش مربوط به ماه آوریل نمی‌شود. واردات چین از ایران در ماه آوریل با افزایش 33درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده و به 754 هزار بشکه در روز رسیده است. چین در ماه مارس 565 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود. انتظار می‌رود واردات چین از ونزوئلا تا 399 هزار بشکه در روز در آوریل بالا برود. چین در مارس 266 هزار بشکه از ونزوئلا وارد کرده بود. احتمالاً با سخت‌تر شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اوایل ماه می، واردات چین از این کشور هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
عامل تاثیرگذار دیگر در واردات نفت خام چین، ادامه تلاش‌های اوپک و متحدانش از جمله روسیه برای محدود کردن تولید نفت به‌منظور افزایش قیمت آن است. بیشتر این کاهش ازسوی عربستان سعودی بوده است.اگر چین سعی در خرید نفت از ایران، ونزوئلا و عربستان داشته باشد، احتمالاً جریان ورود نفت خام به ذخایر آن در ماه‌های آتی کاهش می‌یابد.
سایر اخبار این روزنامه
وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن: ژاپن همچنان متعهد به خرید نفت از ایران است رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است احتمال استعفای وزیر انرژی آمریکا بالا گرفت شهرک‌نشین اسرائیلی زن فلسطینی را با کامیون زیر گرفت و کشت سیلاب و مد دریا موجب اعلام وضعیت فوق‌العاده در آبادان شد در سفر وزیر صمت به جمهوری آذربایجان توافق شد؛ احداث منطقه صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان وزیر اطلاعات: گزارش وزیر اطلاعات از فعالیت سربازان گمنام امام زمان (عج) در عرصه ضد جاسوسی همزمان با روز ارتش رژه خدمت در استان‌های سیل‌زده برگزار شد بازسازی مدیرّیت فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران: ناوشکن‌های جدید ایران به دریا می‌روند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: کاروان کتاب، راه ابریشم را دوباره می‌سازد معاون آموزشی وزیر علوم خبرداد: امکان تغییر زمان پایان ترم‌ها تنها برای دانشگاه‌های سیل زده رئیس جمهوری درگذشت کارشناسان بنیاد مسکن اردبیل را تسلیت گفت رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران: قدرت نیروهای مسلح ایران، قدرت کشورهای منطقه و جهان اسلام است