مقابله به مثل ایران

آرمان: طبیعی است که نمی‌توانند قدرت ایران را پذیرا باشند و مهم‌تر از آن بپذیرند ایران کشوری نیست که وابسته باشد بلکه مهم‌ترین هدف انقلاب سال 57 هم تحقق استقلال بود. آمریکا سال‌هاست که از طرق مختلف سعی در ایجاد محدودیت برای ایران دارد که نمونه بارز آن قرار دادن نام کشورمان در لیست تحریم‌های مختلف بود. حمایت‌های ایران از مظلومان در کشورهای دیگر مانند سوریه، لبنان و فلسطین بر خشم آمریکا افزوده است. در موضوع برجام هم آمریکا تصور داشت که ایران قائل به تعامل با 4 کشور باقی مانده در این تعهدنامه نیست اما چنین نشد و تنها آمریکا منزوی شد. از سوی دیگر آمریکا به مثابه عروسکی در دست رژیم‌صهیونیستی است و ائتلاف این دو علیه ایران نتیجه‌ای جز شکست برایشان نداشته است. دیروز کاخ سفید در اقدامی خصمانه و مغایر با قوانین بین‌المللی نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رسما در لیست به اصطلاح تروریستی دولت آمریکا قرار داد. این اقدام وقیحانه آمریکا بدون پاسخ نخواهد ماند و مسئولان کشورمان سریعا خبر از رفتار متقابل با ایران دادند.محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه طی پیامی توئیتری در واکنش به اقدام خصمانه تازه آمریکا علیه ایران اظهار داشت: «هدیه غلط و نابجای دیگری به نتانیاهو در آستانه انتخابات (در سرزمین های اشغالی) و یک ماجراجویی خطرناک دیگر از ایالات متحده در منطقه.»
کاخ سفید گند زد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، کاخ سفید در یک اقدام غیر قانونی و خصمانه با صدور بیانیه‌ای این موضوع را اعلام کرده است. «کاخ سفید روز دوشنبه در بیانیه‌ای رسما برنامه دولت خود برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های اصطلاحا «تروریستی» خود اعلام کرد. این اولین بار است که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی می‌کند. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در این بیانیه گفته است: «امروز من رسما طرح دولت خود را برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از جمله نیروی قدس به سازمان‌های تروریستی خارجی اعلام می‌کنم». کاخ سفید از این اقدام به عنوان «گامی بی‌سابقه» یاد کرده و نوشته وزارت خارجه آمریکا رهبری آن را به دست داشته است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «این اولین بار است که ایالات متحده بخشی از یک دولت دیگر را به عنوان سازمان تروریستی خارجی معرفی می‌کند. این امر، موید این حقیقت است که اقدامات ایران، اساسا با اقدامات دولت‌های دیگر متفاوت است.» رسانه‌های آمریکا پیشتر گزارش داده بودند که پنتاگون (فرماندهی وزارت دفاع) و سیا (سازمان اطلاعات مرکزی) مخالف این تصمیم دولت آمریکا بودند. قدام دولت آمریکا برای فشار بر سپاه، در ادامه سیاست‌هایی است که این کشور برای تنبیه گروه‌هایی در پیش گرفته که با اقدام علیه گروه‌های تروریستی واشنگتن را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشته‌اند. واشنگتن، در ماه‌های گذشته اروپایی‌ها را برای اعمال فشار بر «حزب‌ا... لبنان» هم تحت فشار قرار داده است. گزارش رسانه‌های آمریکا حاکی است کاخ سفید طرحی نیز برای معرفی برخی از گروه‌های نظامی هم‌پیمان با ایران در عراق به عنوان «سازمان تروریستی خارجی» در دست بررسی دارد. این گروه‌ها، زیر چتر «نیروهای بسیج مردمی عراق» (حشدالشعبی) فعالیت می‌کنند که با مصوبه پارلمان این کشور به یک نهاد قانونی و پشتیبان نیروهای امنیتی عراق تبدیل شده‌اند. این نیروها با مشورت‌های ایران نقش مهمی در مبارزه با گروه تروریستی داعش ایفا کرده‌اند.
نوبت اجرا نیست


البته آنچه دیروز به امضا رسید؛ به معنی اجرایی شدن دستور ترامپ نیست. کنگره یک هفته فرصت دارد که در برابر تصمیم دولت موضع بگیرد. به احتمال قریب به یقین بیشتر نمایندگان مجلس آمریکا، که دمکرات هستند، با این اقدام مخالفت خواهند کرد. در سنا، سناتورهایی مانند تد کروز هوادار این تصمیم ترامپ هستند ولی سناتورهای جمهوریخواهی مانند راند پل نیز هستند که احتمالا مخالفت خواهند کرد. نتیجه معلوم نیست.
پیام روشن؟
وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری با اشاره به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا گفت: این اقدام آمریکا پیام روشنی به قاسم سلیمانی و گروه‌های تحت نظر اوست مبنی بر اینکه رفتار غیرقانونی ایران در منطقه قابل قبول نیست و ما از متحدان خود می‌خواهیم از تصمیم آمریکا حمایت کنند. مایک پمپئو ضمن بیان اتهامات متعدد علیه ایران در پاسخ به اینکه پیامدهای چنین تصمیمی برای نیروهای آمریکایی چه خواهد بود به‌علاوه اینکه سپاه ایران با حزب‌ا... لبنان ارتباط خوبی دارد، گفت: من در سفر اخیر خود به بیروت برای رهبران لبنان از جمله رئیس پارلمان این کشور روشن کردم که آمریکا به نفوذ حزب‌ا... در این کشور به دیده اغماض نگاه نمی‌کند و این نفوذ را به نفع مردم لبنان نمی‌دانیم. وی در پاسخ به اینکه تصمیم آمریکا چه تبعاتی برای نیروهای آمریکایی در منطقه خواهد داشت، اظهار کرد: من دیدم محمدجواد ظریف حرف‌های زیادی در این رابطه زده است. ما به طور خصوصی و بین‌المللی پیام خود را به ایران داده‌ایم که هرگونه تهدید و حمله به آمریکا باید عمیقا مورد تفکر قرار گیرد و چندین بار به این تصمیم فکر شود. وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به اینکه شما سپاه را در کنار داعش و القاعده قرار داده‌اید و نتانیاهو اعلام کرده است قسمت‌هایی از غزه را به سرزمین‌های اشغالی ملزم می‌کند، اینها آیا واکنش‌های شدیدی را از سوی ایران در بر ندارد، گفت: در این باره نظری ندارم و ترجیح می‌دهم وزارت دفاع در این باره اظهار نظر کند. پمپئو در پاسخ به اینکه قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در لیست سازمان‌های تروریستی چه عواقبی برای تجارت اتحادیه اروپا خواهد داشت هم ادعا کرد: ما می‌خواهیم ایران مثل یک کشور عادی رفتار کند. ما ۱۲ مورد را برای ایران شرح دادیم که چه اقداماتی را برای عادی شدن باید انجام دهد و قرار دادن نام سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی در همین راستاست. ما از ایران می‌خواهیم شلیک موشک به سمت عربستان را قطع کند و جان آمریکایی‌ها را به خطر نیندازد. وی ادامه داد: اگر شما وکیل یک نهاد اروپایی باشید خطرات زیادی را در رابطه با سپاه ایران خواهید دید چراکه این نهاد بخشی از بنیه اقتصادی ایران است البته مشکل است بخش‌های مختلف دخالت سپاه در اقتصاد را مشخص کرد چراکه این پیوند بسیار عمیق است.
حمایت جان بولتون
برخی مقامات آمریکا از اقدام دیروز کشورشان حمایت کردند به عنوان نمونه مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران از نظر آمریکا، در راستای اعمال فشار بیشتر بر ایران انجام گرفته است. جان بولتون در توئیتی مدعی شد: اقدام بی‌سابقه امروز برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران نشانگر تعهدمان مبنی بر اعمال فشار حداکثری بر نظام ایران است تا دیگر از تروریسم به عنوان ابزاری برای حکومت‌داری استفاده نکند.بولتون در توئیت دیگری افزود: با تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، باید برای همگان روشن باشد که حمایت از سپاه پاسداران از هر لحاظی با خطراتی همراه است. ایران از تروریسم استفاده می‌کند تا ایالات متحده و شرکا و متحدانمان را هدف قرار دهد. مایک گالاگر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا هم در توئیتی مدعی شد: «بسیار عالی است که دولت پرزیدنت ترامپ قدم‌ها را برای قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروه‌های تروریستی برداشته است. ما هم باید مشابه این کار را در کنگره انجام دهیم. جیسون بلازاکیس مدیر سابق دفتر مقابله با تروریسم مالی و اعمال تحریم گفته که این نخستین بار است که یک نهاد دولتی -سپاه پاسداران- به عنوان یک سازمان خارجی تروریستی تعیین می‌شود و تاکنون هیچ‌وقت بخشی از یک دولت در این فهرست قرار نگرفته است. عواقب چنین کاری در آینده عمیق خواهد بود.»
ادامه صفحه 13