رئیس جمهور در مراسم افتتاح طرح‌های شهری شهرداری تهران: تهران باید توسط جنگلها محاصره و جلوی توسعه بی‌رویه هم گرفته شود

رئیس جمهور خط شش مترو تهران را از طولانی‌ترین خطوط مترو منطقه و از افتخارات جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: مترو تحولی مثبت برای حمل و نقل، مصرف کم انرژی و حفظ محیط‌زیست تهران است.
دکتر روحانی در مراسم افتتاح طرح‌های شهری شهرداری تهران، با تاکید بر اینکه تهران باید توسط جنگلها محاصره و جلوی توسعه بی‌رویه هم گرفته شود، صدور مجوز ساخت در بستر رودخانه‌ها را معامله جان مردم با پول کثیف برشمرد و اظهارداشت: سیل فروردین صدای رسای طبیعت بود و باید سال 98 را سال آزاد سازی طبیعت در کل ایران کنیم.
رئیس جمهور با تبریک اعیاد شعبانیه و ابراز خرسندی از افتتاح طرح‌های مربوط به محیط‌زیست در استان تهران، گفت: در آغاز انقلاب اسلامی یکی از مباحث باورنکردنی، تردیدها برای ساخت متروی تهران بود و اینکه آیا این طرح به نفع مردم تهران می‌باشد و یا کل کشور و از بودجه عمومی نباید صرف ساخت متروی تهران شود، اینکه مترو پروژه لوکس است و باید اتوبوس برای مردم تهران تهیه کرد و همچنین این پروژه کشور ما را به بیگانگان وابسته خواهد کرد و با استقلال و خودکفایی منافات دارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در کمال تعجب نه افراد خاصی که اطلاعات کافی نداشته باشند بلکه معروف، روشنفکر و تحصیلکرده با پروژه متروی تهران مخالف بودند، گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی براجرای طرح مترو اصرار داشت و در مجلس اول مخالفت‌هایی با اجرای این طرح صورت می‌گرفت اما طی جلساتی توسط نمایندگان مجلس دوم شورای اسلامی اجرای متروی تهران تصویب شد که بنده و آیت‌الله دری نجف‌آبادی مسئول پیگیری و اجرای این طرح شهری شدیم.


رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شاهد یک تحول مثبت برای محیط‌زیست و حمل و نقل سریع، ایمن، سلامت و با مصرف کم انرژی در تهران هستیم، افزود: خط 6 متروی تهران با توسعه به سمت جنوب، یک طرح توسعه متروی 38 کیلومتری می‌شود که از طولانی‌ترین خطوط متروی تهران و حتی طبق گفته مسئولین در منطقه خواهد شد.
دکتر روحانی با اشاره به سیل در فروردین سال 98، گفت: از افتخارات جمهوری اسلامی ایران طرح‌های مهم توسعه کشور است و امروز شاهد هستیم که در ایام نوروز با رحمت خدا و رنج و سختی بنگان مواجه بودیم و در عین حال این طرح‌های توسعه‌ای همچون سدسازی، جان هزاران نفر در کشور را نجات داد.
رئیس جمهور با قدردانی از تلاش‌های مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوران سازندگی و سدسازی، گفت: اگر سددز، کرخه، کارون و شهید عباسپور نبود، وضع استان خوزستان امروز متفاوت بود و در شب‌های بارانی 12 فروردین 8 هزار و 500 متر سیلاب در ثانیه وارد کرخه می‌شد که قطعاً در صورت نبودن سد کرخه مشکلات زیادی برای استان خوزستان بوجود می‌آمد.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه برای قضاوت در مورد طرح‌های توسعه باید بلندمدت نگریست، ابراز امیدواری کرد که سیل فروردین‌ماه باعث تحولی مثبت برای آزادسازی و مسیل رودخانه‌ها باشد.
رئیس جمهور با ابراز تعجب از ساخت واحدهای مسکونی در مسیر رودخانه‌ها با صدور برخی مجوزهای غیرقانونی ازسوی برخی از دستگاه‌ها، گفت: صدور مجوز ساخت در بستر رودخانه‌ها معامله جان مردم با پول کثیف است و باید سال 98 را سال آزادسازی طبیعت در کل ایران کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه سیل فروردین‌ماه هشدار و صدای رسای طبیعت بود و وقتی مسیر سیل را خراب کنیم، سیل هم با خسارت می‌آید و باید حقوق طبیعت را حفظ کنیم، ادامه داد: باید به لایروبی رودخانه‌ها و رفع موانع در مسیر آنها توجه بیشتری شود و نباید ساخت پل را ارزان تمام کنیم، چرا که پل‌های مقاوم می‌تواند در هنگام بروز سیلاب‌ها جلوی تخریب منازل مسکونی و جاده‌ها را بگیرد.
رئیس جمهور کمک به توسعه کمی و کیفی مترو را مورد تاکید قرار داد و گفت: سرمایه‌گذاری بسیار بزرگی در مترو انجام شده است، منتها این سرمایه‌گذاری بیشتر کمی بوده است و باید کیفی‌تر شود و کمک کنیم ناهمزمانی که در احداث تونل‌ها و تامین تجهیزات مترو وجود دارد از بین برود.
دکتر روحانی تصریح کرد: حتماً برای متروی تهران و توسعه کیفی آن راه‌حل داریم چرا که توسعه آن برای رفاه مردم و نیز جلوگیری از افزایش مصرف انرژی، ضروری است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: براساس گزارشات تهیه شده هر فردی که از مترو استفاده می‌کند به طور متوسط حدود نیم لیتر در مصرف انرژی صرفه‌جویی به عمل می‌آید و اگر این گزارش دقیق باشد، با توسعه مترو صرفه‌جویی بسیار خوبی در بخش انرژی که تقریباً در کشور مجانی توزیع می‌شود و اصولی مصرف نمی‌گردد، صورت می‌گیرد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: مصرف بالای انرژی در کشورمان هم موجب آلودگی و هم هدر رفت ثروت ملی و همچنین موجب فساد و قاچاق می‌شود که عمدتاً بخاطر تفاوت قیمتی است که با کشورهای همسایه وجود دارد.
رئیس جمهور افزود: حتی اگر شرایط تحریم وجود نداشت و به طور عادی احتمالاً قیمت دلار امسال حدود 6 هزار تومان بود باز هم قیمت سوخت نسبت به کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست و باز هم قاچاق انجام می‌شد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در ایام عید بیش از 100 میلیون لیتر در روز بنزین مصرف شد و به طور عادی نیز روزانه 70 الی 80 میلیون لیتر بنزین در کشورمان مصرف می‌شود که اگر شرایطی فراهم شود که حتی نیمی از آن صادر شود، می‌توان از آن برای رفاه بیشتر مردم استفاده کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: توسعه مترو می‌تواند هم برای رفاه و راحتی مردم و هم جلوگیری از مصرف بی‌رویه و هم برای محیط‌زیست مفید باشد.
دکتر روحانی گفت: میزان توسعه و پیشرفتی که در حوزه‌های مختلف بویژه سدسازی، افزایش توان نیرو و برق، جنگلکاری و مترو در کشور طی 40 سال گذشته انجام شده با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست و حرف‌هایی بعضاً نادرست و ناروایی در این زمینه زده می‌شود که ظلم به انقلاب است.
رئیس جمهور اظهار داشت: 7 خط مترو در تهران احداث شده است که می‌تواند کمبودهایی که در شهر بزرگی مانند تهران وجود داشت را جبران کند و به فضل الهی با کمک دولت این مسیر برای رفاه حال مردم ادامه پیدا خواهد کرد.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود بازآفرینی بافت‌های فرسوده و موضوع مسکن را یک ضرورت اساسی توصیف کرد و گفت: پیام سیل و زلزله این است که بافت‌های فرسوده باید احیاء شود و تهران جایی است که باید آن را در برابر زلزله، سیل و طوفان احتمالی مصون بسازیم.
رئیس جمهور با اشاره به بافت‌ها و محله‌های فرسوده در تهران، گفت: در این بافت‌های فرسوده در صورتی که یک حادثه طبیعی اتفاق بیفتد، بدون تردید کمک‌رسانی با مشکل مواجه خواهد بود لذا باید کمک کنیم تا این بافت‌ها احیاء شوند و بدون شک اگر یک محله و بافت فرسوده نوسازی شود، هم ثروت مردم، افزایش می‌یابد و هم برای حفظ جان و رفاه مردم مفید خواهد بود.
دکتر روحانی تصریح کرد: در آغاز بکار شهرداری آقای حناچی به ایشان تاکید کردم که احیاء بافت‌های فرسوده از اولویت‌های ضروری و بسیار مهم است و در این راه با همه توان کمک خواهیم کرد و چنانچه دستگاه‌های دولتی زمینی در اختیار دارند باید آن را به توسعه‌گر واگذار کنند و دولت نیز با اعطای وام بانکی به توسعه‌گر و خریدار کمک و مساعدت‌های لازم را به عمل خواهد آورد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هر 3 طرحی که افتتاح شد به عنوان 3 طرح مهم، پایدار و ادامه‌دار در تهران است که در همه آنها دولت آماده کمک‌ به شهرداری و شورای شهر است تا شاهد تهرانی آبادتر و با رفاه بیشتر برای مردم و محیط‌زیست سالم‌تر باشیم.
دکتر روحانی همچنین اقدامات انجام شده در زمینه جلوگیری از آلودگی هوا را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: رفع آلودگی هوا هم برای سلامت مردم و هم حیثیت شهر تهران به عنوان مرکز کشور بسیار حائز اهمیت است و همه باید توجه داشته باشند که آنچه در تهران ساخته می‌شود، در حقیقت به نوعی خدمت به همه مردم کشور است.
درخواست از رئیس‌جمهور برای حل مشکلات مترو
همچنین در این مراسم رئیس شورای شهر تهران از رئیس‌جمهور خواست که جلسه ویژه‌ای برای حل مشکلات مترو ترتیب دهد.
مهندس محسن هاشمی گفت: امیدواریم کریدور انبوه بر خط شش با تجهیز شدن بتواند خدمات رسانی بهتری به مردم داشته باشد.
وی با بیان اینکه دکتر روحانی یکی از بانیان مترو تهران است که در کنار آیت‌الله هاشمی در مقابل دلواپسان آن زمان که می‌گفتند مترو لوکس است و نباید ساخته شود فائق آمدند گفت: مترو یکی از نمادهای توسعه‌ پایدار کشور است و حالا همه کلان‌شهرها صاحب مترو هستند که این مساله موجب کاهش مصرف سوخت، عدالت اجتماعی، کاهش آلودگی هوا، و غیره شده است.
مهندس هاشمی با بیان این که شرایط می‌طلبد که مثلثی تحت عنوان مدیریت شهری، مترو، و دولت تشکیل شود تا مشکلات در این زمینه حل و فصل شود خاطر نشان کرد: امروز تهران با وجود 7 خط مترو دارای 300 کیلومتر خط مترو با حدود 140 ایستگاه است که با نرخ امروز برای ساخت سیبل مترو 200 میلیارد تومان هزینه شده و 200 میلیارد تومان دیگر نیز صرف تجهیزات شده است. با یک حساب سرانگشتی می‌توانیم بگوییم تاکنون 60 هزار میلیارد تومان در مترو سرمایه‌گذاری شده است که باید بیش از 7 میلیون سفر در مترو انجام شود اما از آنجایی که این خطوط تجهیز نشده‌اند نمی‌توانیم به این 7 میلیون سفر در روز برسیم.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه دولت روحانی در ابتدا برای خطوط شش و هفت مترو یک میلیارد دلار فاینانس و 630 واگن مترو در نظر گرفت که باید کم کم واگن‌ها وارد شوند گفت: اما متاسفانه شرایط به گونه دیگری شد و می‌طلبد که رئیس‌جمهور فشار بیاورد تا کار این واگن‌ها راه بیافتد و 4 شرکت واگن سازی در کشور فعال شود.
وی با بیان اینکه خط 6 و 7 مترو برای فعالیت از قطارهای خطوط دیگر استفاده می‌کنند ادامه داد: این مساله سبب شده که در خطوط دیگری که از آنها قطار گرفتیم فشار به مسافران افزایش یابد به همین دلیل مسافران مترو به جای آنکه زیاد شوند به دلیل فشار روز به روز کم‌تر می‌شوند و باید بگویم که راحتی و آرامش در مترو تهران روز به روز کمتر می‌شود چرا که تجهیزات کم است.
هاشمی افزود: از رئیس‌جمهور می‌خواهم که جلسه‌ای را با حضور وزیر کشور، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و غیره اختصاص دهد تا تصمیم جدی برای تجهیز مترو تهران بگیریم و من قول می‌دهم که اگر مشکل تجهیزات حل شود هر ماه می‌توانیم یک ایستگاه افتتاح کنیم و 40 هزار سفر به مترو اضافه خواهد شد.
وی افزود: از رئیس‌جمهور درخواست می‌کنم که پیگیر برگزاری این جلسه که مدتی است درخواست کرده‌ایم باشند.
شهردار تهران نیز در مراسم بهره‌برداری از سه طرح بزرگ شهر تهران با اشاره به جزئیات این طرح‌ها که توسط رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید، بر لزوم کمک دولت برای حل مشکل تمرکز در تهران تاکید کرد.
پیروز حناچی، با بیان اینکه در نظر سنجی‌های صورت گرفته مردم تهران آلودگی هوا و ترافیک را دو معضل جدی عنوان کرده‌اند، گفت‌: علی‌رغم اینکه در تهران مشکلات زیادی داشتیم، اما سعی کردیم که حل این دو مطالبه مردمی را در دستور کار قرار دهیم.
وی با اشاره به این که پروسه توسعه حمل و نقل عمومی به خصوص مترو را اصلی‌ترین پاسخ به تقاضای مردمی دانستیم و تلاش کردیم که حمل و نقل عمومی را افزایش دهیم، افزود: درحال‌ حاضر 2.5 میلیون سفر به صورت روزانه با مترو انجام می‌شود که باید این عدد به هفت میلیون سفر برسد، البته برای بهره‌برداری بهتر از خطوط مترو نیازمند تجهیز آن هستیم که افزایش تجهیزات نیز به خرید ارزی مربوط است و دولت باید در این زمینه کمک کند.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه توسعه مترو در تهران نیازمند تغییر نگاه است، اظهار کرد: علی‌رغم تمامی تلاش‌هایی که انجام داده‌ایم می‌توانم این را بگویم که نتوانستیم سهم خودروهای شخصی را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه ما تلاش می‌کنیم که میزان تاثیرگذاری مترو را از 15 به 50 درصد برسانیم، گفت‌: درحال‌ حاضر 300 کیلومتر زیر ساخت مترو داریم که تلاش می‌شود در راستای افزایش بهره‌وری آن اقدام کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه شاهد کاهش 20 درصدی آلودگی هوا در تهران هستیم، گفت‌: ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون سه برابر استاندارد جهانی است که تاثیرگذاری زیادی بر روی سلامت مردم دارد، اما با کنترل معاینه فنی، جدیت پلیس و نظارت هوشمند توانستیم وضعیت هوای پایتخت را به گونه‌ای کنترل کنیم که سال گذشته هیچ روز تعطیل به خاطر آلودگی هوا نداشتیم.
وی با بیان اینکه امسال علاوه بر ایجاد نشاط در شهر، آمادگی زیادی در مقابله با سیل داشتیم، گفت‌: 500 کیلومتر شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی لای روبی شد و اجازه ندادیم که این نعمت الهی در تهران حادثه ساز شود. هر چند که به یاد داریم در بارندگی‌های سال 92 با میزان بارش کمتر، کنترل یکی از شریان‌های اصلی تهران را از دست دادیم که جا دارد از همکارانم که در ایام عید در آماده باش به سر می‌بردند و به هموطنان سیل زده نیز کمک کردند تشکر کنم.
حناچی خطاب به روحانی، افزود: مشکل تهران، مشکل تمرکز است و حل این مشکل نیازمند کمک هیات دولت و حاکمیت است که باید به شکل تعادل منطقه‌ای در کل کشور تقسیم شود که امیدواریم این مهم با کمک دولت صورت بگیرد.
وی در پایان صحبت‌های خود علاوه بر افتتاح خط 6 مترو به دو طرح شهری و محیط‌زیستی اشاره و اضافه کرد: پروژه‌ دیگر 1250 هکتار کمربند فضای سبز است که یکی از راه‌های کنترل کلانشهرها نیز محسوب می‌شود و طرح دیگر احداث 324 واحد مسکونی "امید" در بافت فرسوده منطقه 18 است.
سایر اخبار این روزنامه
10 هزار میلیارد تومان برای تکمیل صنایع تخصیص می‌یابد تاکید عراق بر رفع موانع توسعه تجارت با ایران به‌رغم سنگ‌اندازی آمریکا واکنش استانداری خوزستان به 2 شایعه مجازی درباره سیل: سد دز ترک نخورده، تغییر مسیر آب به هورالعظیم برای کاهش دبی‌ رود کرخه بود مرجع انقلابی به بهانه سالروز شهادت آیت‌الله سید محمد باقر صدر و خواهرش بنت‌الهدی رئیس کل بانک مرکزی: بازار متشکل ارزی تا پایان ماه عملیاتی می‌شود سیل از نگاهی دیگر رئیس جمهور در مراسم افتتاح طرح‌های شهری شهرداری تهران: تهران باید توسط جنگلها محاصره و جلوی توسعه بی‌رویه هم گرفته شود با حضور دکتر روحانی؛ بخش جنوبی خط 6 مترو تهران افتتاح شد هشدار ظریف نسبت به پیامدهای اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران پاپ غرب را مسئول مرگ کودکان سوریه،یمن و افغانستان دانست آمریکا، انگلیس و فرانسه تروریست‌های سوریه را به استفاده از سلاح شیمیایی تشویق می‌کنند معاون درمان وزارت بهداشت: خدمات بهداشتی و درمانی مناطق سیل زده فعلا رایگان است سفر دستیار وزیر امورخارجه به کاراکاس برای بررسی آخرین وضعیت ونزوئلا با اختصاص تسهیلات یا سهمیه به مناطق سیل زده سازمان سنجش با تعویق زمان برگزاری آزمون ارشد مخالفت کرد سخنگوی وزارت خارجه: بیانیه پایانی نشست گروه هفت واقع بینانه نیست رقابت دانش‌آموزانِ 27 کشور جهان در مسابقات بین‌المللی قرآن