افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز

فازهای 13و 22، 23،24 پارس جنوبی در کنگان با دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی به بهره‌برداری رسید.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر روحانی در ادامه برنامه‌های سفر به استان بوشهر ضمن افتتاح و بازدید از فازهای 13و 22، 23،24 پارس جنوبی در شهرستان کنگان، با توضیحات وزیر نفت و مدیران و متخصصان این فازها، در جریان روند احداث این مجموعه عظیم پالایش گاز و تولید محصولات گوناگون در آن و نیز طرح‌های توسعه‌ای فازهای پارس جنوبی قرار گرفت.
رئیس جمهور با حضور در یادمان شهدای صنعت نفت و گاز کشور یاد و خاطره مجاهدت‌های آنان را گرامی داشت و هنگام پرده‌برداری از یادمان بهره‌برداری از فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی، اظهار داشت: با افتخار به همه مهندسان، کارکنان و زحمتکشان‌ و با تبریک به ملت بزرگ ایران، در روز میلاد امام نهم، حضرت جواد(ع) با نام خداوند و توسل به ارواح طیبه معصومین(ع) فاز 22، 23و 24 پارس جنوبی را افتتاح می‌کنیم.
همچنین دکتر روحانی هنگام پرده‌برداری از یادمان افتتاح فاز 13 پارس جنوبی گفت: با تبریک به ملت بزرگ ایران در ایام ولادت امام جواد(ع) و در آستانه‌ولادت مولایمان امیرالمومنین علی(ع) فاز 13 که معادل دوفاز است در کنار فازهای دیگر را افتتاح می‌کنیم.


فاز 13 پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، 38 حلقه چاه و چهار خط لوله به طول هر کدام 90 کیلومتر، فازی صد در صد ایرانی در همه مراحل طراحی، ساخت و راه‌اندازی است.
فاز 13 با هدف تولید روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز، 75 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن ال پی جی، و یک میلیون تن اتان در ساحل کنگان اجرا شده که ارزش محصولات تولیدی این فاز پنج میلیون دلار در روز است.
همچنین فاز 22، 23 و 24 میدان گازی پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، 38 حلقه چاه و سه خط لوله در فاصله 105 کیلومتری ساحل کنگان واقع شده است.
این فازها که همه مراحل طراحی، ساخت و راه‌اندازی تجهیزاتش صد در صد ایرانی است 2 میلیارد فوت مکعب گاز را از دریا به خشکی منتقل می‌کند.
فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی برای تولید روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز، 77 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان طراحی و ساخته شده که ارزش محصولات تولیدی این فازها روزانه 30 میلیون دلار برآورد شده است.
با بهره‌برداری از این فازها روزانه 113 میلیون متر مکعب گاز غنی، 100 میلیون متر مکعب گاز متان، 150 هزار بشکه میعانات گازی و 800 تن گوگرد گرانول به ظرفیت تولید اضافه و همچنین سالیانه 2 میلیون و 100 هزار تن گاز مایع و 2 میلیون تن اتان به عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی تولید می‌شود.
تمامی این مراحل با اعتباری بیش از 11 میلیارد دلار ساخته شده ‌و ایران برای نخستین بار در برداشت گاز از این میدان مشترک از قطر پیشی می‌گیرد.
اجرای این طرح‌ها که با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به کنسرسیوم‌هایی متشکل از پیمانکاران، مشاوران و سازندگان ایرانی واگذار شده، با بهره‌گیری از حداکثر توان و تخصص شرکت‌های داخلی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.
با این 4 فاز، روزانه 100 میلیون متر مکعب بر تولید گاز افزوده شد
دکتر روحانی در آیین افتتاح 4 فاز میدان گازی پارس جنوبی با قدردانی از وزارت نفت، قرارگاه خاتم و همه مدیران، مهندسان و کارکنان بابت این افتخار آفرینی، اظهارداشت: از 10 فاز، به فعالیت 25 فاز در پارس جنوبی رسیدیم و با این 4 فاز، روزانه 100 میلیون متر مکعب بر تولید گاز افزوده شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه بهره‌برداری از این فازها برای ملت ایران مبارک و خوشحال‌کننده است، گفت: این بهره‌برداری ضربه محکمی به دشمنان این مرز و بوم بویژه آمریکا است که با اعمال تحریم‌های غیرانسانی و غیرقانونی، تصور می‌کردند تمامی طرح‌ها و پیشرفت‌های ملت ایران متوقف می‌شود.
رئیس جمهور هدف آمریکا از تحریم ایران را نگران کردن مردم از آینده دانست و با تاکید بر اینکه این تحریمها جنایت علیه بشریت است اما آمریکا بداند ملت ایران در صف واحدند و سر فرود نخواهند آورد، گفت: آمریکا فکر می‌کرد تحریم، پیشرفت ما را متوقف می‌کند؛ ملت تاریخ ساز و ایثارگر ایران، آنها را مایوس کرد.
وی افزود: آنها خیال می‌کردند با اعمال تحریم مردم ایران را چنان در فشار اقتصادی قرار می‌دهند که عجز خود را نشان دهند، اما ملت بزرگ، تاریخ‌ساز، فداکار و ایثارگر ایران در همه مقاطع تاریخی بویژه در سال جاری ایستادگی و مقاومت خود را در برابر زیاده‌خواهی دشمنان به خوبی نشان داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در طول دولت یازدهم و دوازدهم، 5 بار برای بهره‌برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی به این منطقه سفر کرده‌ام، گفت: بهره‌برداری از فازهای گسترده پارس جنوبی، نشان‌دهنده این است که ملت ایران مسیر پیشرفت و تعالی خود را به حول و قوه الهی به خوبی انجام داده و ادامه خواهد داد.
دکتر روحانی اظهارداشت: بهره‌برداری از چندین طرح مهم زیربنایی و اقتصادی در هفته‌های اخیر در کشور و ایجاد پیوند مستحکم با کشور عراق، مایه خرسندی است.
رئیس جمهور بهره‌برداری از پالایشگاه عظیم ستاره خلیج فارس و طرح افزایش کیفیت تولید پالایشگاه بندرعباس را مایه افتخار دولت و ملت ایران دانست و اظهار داشت: اینکه تولید بنزین از ابتدای دولت یازدهم تاکنون 2 برابر شده، نشان از تحرک فعالیت‌ها، ایثار ملت و فعالان صنعت نفت است که توانسته‌ایم میزان تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر به بیش از 101 میلیون لیتر در سال برسانیم.
دکتر روحانی ادامه داد: دشمنان ملت ایران و آمریکایی‌ها بدانند بر فرض اینکه در این 5 سال، هیچ اقدامی انجام نگرفته است، اما همین که تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر در سال 92 به بیش از 101 میلیون لیتر رسانده‌ایم، افتخاری برای صنعت نفت و ملت ایران است. البته شاید برخی خوش‌شان نیاید که بگوییم این افتخار دولت است، اما همه مسئولان رده بالای کشور از طرف مردم این بار مسئولیت را برعهده دارند و اگر افتخاری وجود دارد، متعلق به مردم است.
رئیس جمهور افزایش واحدهای پالایشگاهی و دریایی در پارس جنوبی از 10 فاز در سال 92 به 25 فاز درحال حاضر را اقدامی بزرگ و موجب افتخار دانست و گفت: با افتتاح فازهای پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز در کشور 100 میلیون متر مکعب افزایش یافته که این نشان از قدرت ملی ماست.
دکتر روحانی با اشاره به قدرت فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فنی و انرژی ملت ایران و بهره‌مندی کشور از منابع گسترده خدادادی، گفت: امروز از لحاظ منابع خدادادی، در سطح اول و در زمینه تولید در سطح چندم جهان قرار داریم و این درحالی است که قدرت نظامی در کنار قدرت فرهنگی، تاریخی و تاثیرگذاری در منطقه و جهان معنا پیدا می‌کند.
رئیس جمهور اظهار داشت: هنگامی که تولید نفت و گاز در کشور افزایش پیدا می‌کند در حقیقت قدرت ملی ما بالا رفته است.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت و اهمیت خوداتکایی در کشور، ‌گفت: پیش از این در بخش نفتِ گاز، بنزین و گاز نیاز به واردات داشتیم، اما در چند سال اخیر توانسته‌ایم در بنزین، گازوییل و گاز، روی پای خود بایستیم که این موجب استقلال و خوداتکایی شده و در این صورت هیچ کس نمی‌تواند به ملت ما زورگویی کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه پیش از این هنگامی که می‌خواستند ملت ایران را تحریم کنند، واردات بنزین را مورد تحریم قرار می‌دادند، اما امروز خبری از تحریم واردات بنزین در صدر تحریم‌ها نیست، گفت: دشمنان ملت ایران، امروز به خوبی می‌دانند، که ما نیازی به واردات بنزین و نفتِ گاز، نداریم و توانسته‌ایم روی پای خود بایستیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در دولت گذشته در ایامی در فصل زمستان که کشور نیاز به واردات گاز داشت، هنگامی که می‌خواستیم آن را از کشوری بگیریم به دلیل نیاز، قیمت گاز را 9 برابر، افزایش دادند و دولت هم در آن زمان چاره‌ای جز خرید نداشت، گفت: هنگامی که روی پای خود بایستیم قدرت، جایگاه و تاثیرگذاری ما افزایش خواهد یافت.
رئیس جمهور فشارهای حاصل از تحریم‌های اقتصادی را علیه ملت ایران ناجوانمردانه برشمرد و خاطر نشان کرد: امروز در موضوع محیط‌زیست بخاطر اعمال تحریم برای حل برخی مشکلات زیست محیطی و کاهش تبعات آن دچار مشکل هستیم و در این راستا تحریم آمریکا علیه ایران یک جنایت علیه بشریت است.
دکتر روحانی افزود: تحریم پیش از آنکه جنگ اقتصادی باشد، جنگ روانی است و در این راستا هنگامی که می‌خواهیم کالایی را برای رفع نیاز کشور وارد کنیم، آنها به سیستم بانکی جهان فشار می‌آورند و مانع از ورود برخی کالاهای مورد نیاز می‌شوند که کمبود این مواد تبعات روانی را در جامعه به دنبال دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سال 92 و در آغاز کار دولت تدبیر و امید به واسطه آنکه مردم نسبت به توانمندی دولت و اینکه دولت می‌تواند مشکلات را حل و فصل کند، امیدوار شده بودند، قیمت‌ها کاهش یافت و سرمایه‌گذاری‌ها آغاز شد و میزان اشتغال در کشور افزایش پیدا کرد، اظهار داشت: امیدواری و امید به آینده در مردم موجب شد تا این روند در کشور شکل بگیرد.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز دشمنان برای آنکه مردم نسبت به آینده خود ناامید و دلسرد شوند، توطئه تحریم را در پیش گرفتند، گفت: هنگامی که مردم نسبت به آینده و چند ماه دیگر خود نگران باشند مطمئناً در سرمایه‌گذاری، تولید، آرامش روانی جامعه و اشتغال تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس جمهور تاکید کرد: آمریکایی‌ها باید بدانند که هرگز به اهداف خود نخواهند رسید و اینکه تصور می‌کنند ملت ایران با اعمال فشار در برابر مسیر غلط و زیاده‌خواهی آنها سر فرود خواهد آورد، امکان ندارد چرا که ملت ایران در کنار مسئولان و رهبری شجاع در برابر آنها ایستاده‌اند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: آنهایی که می‌خواهند در صف واحد ملت ایران فاصله بیندازند، مخالف فرمان خدا و قرآن که مومنین را به مانند بنیان مرصوص می‌داند، عمل کرده‌اند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه به هر حال در کشور از لحاظ زیربناهای اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم که سابقه آن به پیش از انقلاب برمی‌گردد و اگر مشکلی داریم به فرد، مدیر و دولتی خاص مربوط نمی‌شود، گفت: در شرایط تحریم و فشار اداره و مدیریت کشور سخت‌تر می‌شود اما امروز همه مسئولان بار مدیریت را برعهده دارند و در راستای توسعه کشور، تلاش می‌کنند.
دکتر روحانی در پاسخ به کسانی که مدیریت دولت را ضعیف می‌دانند، گفت: اگر مدیریت ضعیف بود، چطور توانستیم در طول این مدت 15 فاز پارس جنوبی را به بهره‌برداری رسانده و تولید بنزین را 2 برابر کرده و کمک‌های شایانی به حفظ محیط‌زیست کنیم؛ چطور این دولت توانست کاری کند که اتکاء نیروگاه‌های کشور به سوخت مایع از 43 درصد به کمتر از 10 درصد برسد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در منطقه پارس جنوبی اقدامات بسیار خوبی در زمینه محیط‌زیست انجام شده، گفت: همانطور که در جمع مردم کنگان عنوان کردم، باید کمیته‌ای متشکل از وزرا و مسئولان مربوطه تشکیل شده و طرح خود را برای کمک به حفظ محیط‌زیست در این منطقه به دولت ارائه کند.
دکتر روحانی تاکید کرد: باید ضمن استفاده از فناوری برای انجام پروژه‌ها در راستای کاهش تبعات زیست محیطی نیز تلاش کنیم، چرا که مردم عسلویه، نخل تقی، کنگان، جم و دیر که اطراف این منطقه هستند، مانند مردم همه جای ایران بوده و نباید بگذاریم که آنها در رنج و مشقت باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه سلامت مردم برای دولت بسیار حائز اهمیت است، افزود: طرح تبدیل گاز به گاز بودار که امروز به بهره‌برداری رسید، طرحی مهم در راستای حفظ سلامت مردم است.
دکتر روحانی سفر خود به کشور عراق را سفری تاریخی و نقطه عطف در روابط دو کشور و دو ملت دانست و گفت: این سفر به خوبی نشان داد که می‌توانیم با همسایگان خود بهترین روابط صمیمی را داشته باشیم.
رئیس جمهور ادامه داد: بدخواهان ایران و عراق، 30 سال اجازه لایروبی رودخانه اروند را نمی‌داند و هرگاه این موضوع می‌خواست به نتیجه برسد، شیطنت‌هایی می‌کردند که موانعی را در این مسیر ایجاد می‌کرد تا مردم نتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، اما در این سفر دو دولت با قاطعیت و در بیانیه‌ای رسمی بیان کردند که این اقدام انجام خواهد شد و این بدان معناست که دو ملت همسایه به خوبی می‌توانند همدیگر را یاری کنند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه مناسبات و همکاری‌های دوستانه با همه همسایگان است، گفت: توسعه روابط نزدیک ایران با همسایگان به نفع ملت‌های منطقه و البته به ضرر آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکایی‌ها نمی‌خواستند که امسال، دولت هیچ پروژه‌ای را به بهره‌برداری برساند، اما با همت و تلاش متخصصان همه پروژه‌ها براساس زمان‌بندی انجام شده، به بهره‌برداری رسید و این نشان‌دهنده شکست توطئه آمریکایی‌ها است.
دکتر روحانی با بیان اینکه دستیابی به موفقیت علاوه بر سرمایه و تکنولوژی، نیاز به اعتماد دارد، گفت: افتتاح فازهای پارس جنوبی به معنای اعتماد میان متخصصان، مدیران و کارگران ما و این اعتماد سرمایه بزرگی در راستای پیشرفت کشور خواهد بود.
رئیس جمهور حفظ انضباط، دلسوزی، تلاش، فداکاری و مدیریت جهادی در امور را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: باید ضمن انجام کار انضباطی بوجود بیاید که کارگر ایرانی برتر از کارگرهای دیگر کشورها باشد و باید در کیفیت، ساعت و نحوه انجام کار به جایی برسیم که برتر از دیگران باشیم.
دکتر روحانی ضمن ابراز امیدواری از اینکه مراحل اجرای سه فاز دریایی دیگر پارس جنوبی با تلاش متخصصان و کارگران کشور به‌زودی و با سرعت بیشتری انجام شود و پارس جنوبی با 27 فاز به فعالیت خود ادامه دهد، از تلاش‌های ارزنده‌ای که شرکت ملی گاز ایران بویژه در روستاها انجام می‌دهد تقدیر کرد.
رئیس جمهور بهره‌برداری از 15 فاز پارس جنوبی و نیز 15 طرح پتروشیمی، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم را افتخاری ملی دانست و گفت: ملت ایران قدردان این تلاش‌ها هستند و این تلاش‌ها نشان می‌دهد دولت، سپاه، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در این امور، هنگامی که کنار هم قرار می‌گیرند، پیروزی‌ها و موفقیت‌ها زودتر حاصل خواهد شد.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور مهندس بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات این وزارتخانه در راستای بهره‌برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی و طرح‌های توسعه‌ای در این میدان گازی ارائه کرد.
از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح طرح تولید واحد بودارکننده گاز طبیعی
طرح تولید واحد بودارکننده گاز طبیعی (مرکاپتان) و خط انتقال اتان از سایت دو به یک پارس جنوبی با دستور رئیس‌جمهور از طریق ویدئو کنفرانس به طور رسمی افتتاح شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در مراسم آئین افتتاح رسمی فازهای 13 و 22، 23، 24 پارس جنوبی، از طریق ویدئو کنفرانس ضمن استماع گزارش مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، طرح تولید واحد بودارکننده گاز طبیعی (مرکاپتان) و خط انتقال اتان از سایت دو به یک پارس جنوبی را افتتاح کرد.
یکی از مزیت‌های مهم طرح تولید واحد بودارکننده گاز طبیعی (مرکاپتان) آن است که با توجه به این که طی سال‌های اخیر، مشکلات و موانعی که عمدتاً بواسطه محدود بودن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان خارجی، در تامین مواد بودارکننده گاز ایجاد شده بود را با همت و تلاش متخصصان شرکت ملی گاز ایران از سر راه برداشت؛ چراکه براساس استانداردهای بین‌المللی، برای استفاده از گاز طبیعی در مصارف عمومی شهری و روستایی، ضروری است که ماده بودارکننده‌ای به آن اضافه شود.
امروز به همت متخصصان داخلی این مهم به انجام رسیده و پس از انجام مطالعات امکان‌سنجی تولید این ماده در داخل کشور و اخذ نتایج قابل قبول در مراحل آزمایشگاهی، پایلوت و توسعه و بومی‌سازی دانش فنی، مطالعات طراحی مفهومی و مهندسی پایه به منظور تولید ماده بودارکننده مرکاپتانی با جداسازی این مواد از میعانات گازی ترش در پالایشگاه اول مجتمع گازی پارس جنوبی، با کارفرمایی شرکت ملی گاز ایران و توسط پژوهشگاه صنعت نفت در قالب یک طرح پژوهشی اجرا شد.
شرکت ملی گاز ایران با بهره‌مندی از توان متخصصان، پژوهشگران و شرکت‌های داخلی از طریق شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نسبت به طراحی، تامین تجهیزات و احداث واحد تولید ماده بودارکننده گاز طبیعی به ظرفیت 800 تن در سال و با سرمایه‌گذاری بالغ بر 1500 میلیارد ریال اقدام کرد و هم‌اکنون با تکمیل و راه‌اندازی این واحد، کشورمان در زمره معدود کشورهای تولیدکننده این ماده قرار گرفته است.
رئیس جمهور در جمع پرشور مردم در ورزشگاه شهدای کنگان:
حقوق کارمندان، بازنشستگان و کارگران درسال 98بیش از 20 درصد افزایش می‌یابد
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تمام تلاش دولت، رونق تولید و اشتغال جوانان است، اظهارداشت حقوق کارمندان، بازنشستگان و کارگران درسال 98بیش از 20 درصد افزایش می‌یابد.
دکتر روحانی روز گذشته در جمع پرشور مردم در ورزشگاه شهدای کنگان با ابراز خرسندی از اینکه آخرین سفر استانی سال 97، میهمان خطه مرزی بسیار مهم و مردم بوشهر است، گفت: سالی توام با مشکلات اقتصادی داشتیم، اما مردم در همه صحنه‌ها حضورشان را به رخ دشمن کشیدند و دولت با تمام توان و در سختی‌ها، کنار حقوق بگیران ثابت و قشر آسیب پذیر خواهد ماند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امام جواد(ع) از سن نوجوانی امامت را برعهده گرفت و به آن بزرگوار توسل می‌کنیم و خوشحالم که آخرین سفر استانی سال 97، میهمان این خطه مرزی بسیار مهم و مردم بوشهر هستم، گفت: از ملت بزرگ ایران سپاسگزاری می‌کنم به دلیل اینکه در سالی که توام با مشکلات و سختی‌های اقتصادی بود مردم در همه مراسم باشکوه انقلابی، دینی و مذهبی مقاومت و حضورشان را به رخ جهانیان کشیدند.
دکتر روحانی تاکید کرد: مردم ایران در این شرایط سخت به دشمنان اعلام کردند ممکن است شما مشکلاتی را برای ما بوجود آورید، اما نخواهید توانست ملت بزرگ ایران را تسلیم کنید و این ملت شجاع و مقاوم در برابر انواع توطئه‌ها مقاوم بوده و خواهد بود.
دکتر روحانی افزود: همه می‌دانیم دشمنان ما در یکسال گذشته تمام توان خود را برای فشار بر مردم ایران، بکار گرفته و امیدشان این بود که مردم ایران را از نظام و اعتقاداتشان جدا کنند؛ اما مردم سختی‌های زندگی را تحمل کرده و با صدای بلند به دشمنان این سرزمین پاسخ منفی دادند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت در این شرایط سخت با همه توان در کنار ملت خواهد بود، خاطر نشان کرد: دولت با تمام توان و در سختی‌ها، کنار حقوق بگیران ثابت و قشر آسیب پذیر خواهد ماند
دکتر روحانی یادآور شد: در بودجه سال آینده که در مجلس به تصویب رسیده برای همه کسانی که درآمد ثابت دارند اعم از شاغل و بازنشسته که حدود 5 میلیون و 500 هزار نفر را شامل می‌شود و نزدیک به 14 میلیون نفر کارگر، افزایش 20 درصدی حقوق برای کارمندان و بیش از 20 درصدی برای کارگران، در نظر گرفته شده است.
رئیس جمهور افزود: نمایندگان مجلس در تصویب لایحه بودجه افزایش 20 درصدی حقوق را با فرمول خاصی تصویب و به قانون تبدیل کردند که دولت قانون مصوب را اجرا می‌کند در مورد میزان افزایش حقوق کارگران نیز این هفته در شورای عالی کار تصمیم‌گیری خواهد شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه امسال تورم بیش از 20 درصد بوده، گفت: توان ما برای افزایش حقوق بیش از این نبود، اما امیدواریم در سال آینده با کمک مردم بتوانیم شرایط مطمئن‌تری ایجاد کنیم تا از نظر کالا و تامین ارز خیال مردم مطمئن باشد.
رئیس جمهور افزود: امسال در مقاطعی مردم با مشکلاتی مواجه بودند و به این واقف هستیم. باید همه توان دولت، مسئولان، مدیران و کارمندان کشور به گونه‌ای باشد که مردم شب عید تا حدی احساس راحتی بکنند.
دکتر روحانی مستمری‌بگیران و افراد تحت پوشش کمیته امداد را دیگر گروهی که از نیازمندی بیشتری برخوردارند، عنوان کرد و گفت: در 3 سال اخیر، مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که حدود 11 میلیون نفر را تحت پوشش دارند، بیش از 4 برابر افزایش یافته است که برای سال آینده هم در حد توان افزایش خواهد یافت.
رئیس جمهور همچنین بخش تولید را از بخش‌های مهمی که مورد توجه دولت قرار دارد، نام برد و گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که تولید محصولات زراعی و صنعتی و خدمات افزایش یافته و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
دکتر روحانی اضافه کرد: اشتغال جوان‌ها از دیگر موارد مهم مورد توجه دولت است و با تلاش‌هایی که انجام شد وضعیت اشتغال در سال 97 مناسب بود اما همچنان بیش از 3 میلیون نفر بیکار هستند که باید برای اشتغال آنان تلاش کنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: برغم اینکه تمام تلاش دشمنان این بود که ما در سال 97 توسعه‌ای در کشور نداشته باشیم و می‌خواستند دولت همه پروژه‌هایش را بخاطر مشکلات کنار بگذارد، اما امسال بیش از 34 هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی پرداخت کردیم و امیدوارم در روزهای باقیمانده از سال این رقم باز هم افزایش یابد.
دکتر روحانی با بیان اینکه به حول و قوه الهی در سال جاری، تمام طرح‌های بزرگ را افتتاح کردیم، گفت: اینکه بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی را ماه گذشته افتتاح نهایی کردیم و با افتتاح 2 پالایشگاه در هرمزگان در مجموع 50 میلیون لیتر بنزین به تولید کشور افزوده شد، نتیجه کار مهندسان، کارگران و دست‌اندرکاران دستگاه‌های مختلف کشور بود که موفق شدند این حرکت بزرگ را انجام دهند.
رئیس جمهور افزود: در روزهای گذشته طرح‌های مهمی همچون راه‌آهن قزوین رشت، افتتاح و عملیات اجرایی راه‌آهن رشت به آستارا آغاز شد که این طرح برای اتصال ایران به کشورهای شمالی، آسیای مرکزی و اروپای شرقی و مرکزی اهمیت دارد.
دکتر روحانی ادامه داد: برغم فشار دشمنان و تحریم‌ها امروز یکی از بزرگترین طرح‌های مربوط به انرژی را افتتاح می‌کنیم و 4 فاز پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری 11 میلیارد دلاری افتتاح می‌شود.
رئیس جمهور هم چنین یادآور شد: اواخر فروردین ماه یک طرح بزرگ کشاورزی – آبی با حدود 10 میلیارد دلار هزینه به بهره‌برداری خواهد رسید که برای بخش آب و کشاورزی استان و کشور اهمیت زیادی دارد.
دکتر روحانی تاکید کرد: برغم اینکه آمریکا، صهیونیست‌ها و برخی کشورهای مرتجع منطقه با همه توان به مردم ایران فشار وارد می‌کند، اما ما راه خود را ادامه خواهیم داد و رابطه خود با همسایگان عزیزمان را روز به روز توسعه خواهیم داد.
رئیس جمهور در همین رابطه به سفر اخیر خود به کشور عراق اشاره کرد و گفت: روابط دو ملت و دو دولت ایران و عراق در منطقه و جهان نمونه و مثال‌زدنی است و در سفر به این کشور در کنار ملاقات‌هایی که با مقام‌های عالیرتبه سیاسی، حزبی و سران عشایر در بغداد و کربلا انجام شد، به توافق‌های دوجانبه خوبی دست یافتیم.
دکتر روحانی با اشاره به توافق دو کشور برای رایگان شدن هزینه ویزا، افزود: در طول سال نزدیک 7 میلیون جمعیت بین دو کشور ایران و عراق رفت و آمد می‌کند و رایگان شدن هزینه ویزا، به تسهیل این رفت و آمد کمک بزرگی خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به ملاقات‌های خود با مراجع بزرگ کشور عراق از جمله آیت‌الله سیستانی که وی را افتخار شیعیان جهان معرفی کرد، گفت: سفر 3 روزه به عراق و توافق‌هایی که با این کشور انجام شد به این معناست که رابطه ما تنها رابطه دو دولت نیست بلکه رابطه تمام اقشار و گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و مذهبی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه ما می‌خواهیم این رابطه صمیمی را با همه همسایگان خود داشته باشیم، گفت: ما علاقمندیم با همه همسایگان خود رابطه خوبی داشته باشیم، اگر با برخی از همسایه‌ها هم مشکلی هست، این مشکل از طرف آنها آغاز شده است ما با همسایگان خود از جمله قطر، عمان، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان رابطه خوبی داریم و می‌خواهیم با همه همسایه‌ها وجود داشته باشد از نظر ما شیعه و سنی، شمال خلیج فارس یا جنوب خلیج فارس مهم نیست هدف ما باید توسعه و پیشرفت همه منطقه باشد.
رئیس جمهور با اشاره به تحقق وعده‌های دولت در سفر قبلی به استان بوشهر، گفت: خدا را شکر می‌کنیم که آنچه در سفر قبلی به مردم بوشهر وعده دادم، تامین اعتبار شد، 620 میلیارد تومان برای طرح‌ها و پروژه‌ها و توسعه استان وعده داده بودیم که تا امروز 624 میلیارد تومان پرداخت شده است و هنوز مبلغی برای تکمیل برخی پروژه‌ها به میزان 29 میلیارد تومان نیاز است که پرداخت آن را تعهد می‌کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه می‌دانیم استان از نظر جاده، آب، کشاورزی، برق، آب شیرین‌ها، سدها و گردشگری خواسته‌هایی دارد، گفت: ما هم مسئولیت سنگینی داریم و البته در کنار آن ظرفیت‌های خوبی هم در استان وجود دارد. مساله آب از اهمیت بالایی برای استان برخوردار است. در همین رابطه ساخت 5 سد برای استان در نظر گرفته شده که همه تلاش خود را بکار خواهیم بست تا 4 سد تا پایان دولت دوازدهم افتتاح شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه طرح‌های مهمی برای توسعه استان افتتاح خواهد شد، گفت: کنگان نیاز به توسعه اسکله دارد که برای این منظور یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که ان شاء‌الله نیمی از این رقم را بنادر تقبل می‌کنند و بقیه را سازمان برنامه و بودجه خواهد داد.
دکتر روحانی با بیان اینکه توسعه راه‌های استان در افزایش گردشگری بسیار موثر خواهد بود، گفت: جذب گردشگر یک اصل برای استان است. چه گردشگر خارجی و چه گردشگر داخلی و بوم‌گردی‌ها نیز باید در استان توسعه یابد. جذب گردشگر می‌تواند به رشد و توسعه استان و شهر کنگان کمک کند.
رئیس جمهور سامانه‌های نوین آبیاری و کشت گلخانه را نیز در توسعه کشاورزی استان با اهمیت توصیف کرد و گفت: ده‌ها طرح در زمینه کشت گلخانه‌ای در استان افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.
دکتر روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه استان بوشهر مرکز انرژی کشور است، گفت: بیشترین گاز کشور در این استان است و در برابر بهره‌برداری از منابع زیرزمینی غنی در استان مردم منطقه باید بهره‌مند شوند و به همین خاطر به وزارت نفت و دیگر دستگاه‌ها، توصیه می‌کنم در استخدام مهندسان، کارمندان و کارگران مورد نیاز خود نیروهای بومی استان را مد نظر قرار دهند.
رئیس جمهور با بیان اینکه می‌دانم برخی شهرستان‌های استان از نظر محیط‌زیست در رنج و مشکل قرار دارند، گفت: از همین‌جا به وزیران نفت، کشور، مسکن و رئیسان سازمان‌های محیط‌زیست و برنامه و بودجه و وزیر بهداشت، دستور می‌دهم که بعد از تعطیلات عید، کمیته‌ای را برای حل مشکل محیط‌زیست، استان تشکیل داده و ظرف 3 ماه طرح خود را به دولت بیاورند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه خواست مردم برای ما بسیار مهم است، گفت: ان‌شاء‌الله همه طرح‌هایی که به مردم استان قول داده شده و با مجموعه اعتباراتی که معادل 1569 میلیارد تومان برای 51 طرح در نظر گرفته شده به بهره‌برداری برسد و این طرح‌ها موجب سربلندی، آبادانی و سرافرازی بیشتر استان بوشهر باشد.