نماینده دادستان در سومین جلسه دادگاه حسین هدایتی: اتهام متهم ردیف دوم پرونده هدایتی پولشویی است

نماینده دادستان تهران در دادگاه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و 13 متهم دیگر گفت: سید مهدی موسوی‌نژاد متهم ردیف دوم در یک روز 242 حساب برای فرزند 8 ساله خود باز می‌کند که دلیلی بر پولشویی است.
به گزارش ایرنا، رسول امیر قهرمانی در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و سایر متهمانی که از بانک سرمایه تسهیلات گرفته بودند و در پاسخ به وکیل موسوی‌نژاد افزود: یکی از اتهامات موسوی‌نژاد پولشویی است. چون وی برای فرزند 8 ساله خود در یک روز 242 حساب باز کرده تا پول‌ها را جابجا کند درحالی که فرزند هشت ساله وی از نظر قانونی قدرت تصمیم‌گیری ندارد.
وی با اشاره به ضمانت نامه شرکت‌های کوه آوران جیحون و عمران تجارت امیر گفت: این ضمانت نامه‌ها برای تنزیل بوده است. یعنی قرار بوده ضمانت نامه‌ها از بانک خارج شود و این شرکت‌ها سهمی را به متهمان بدهند.
قهرمانی با استناد به بند 2 ماده 6 این ضمانت نامه گفت: در ضمانتنامه، اصل بر عدم پرداخت است. ضمانت نامه در واقع حسن انجام تعهد است و نباید بیش از 15 درصد قرارداد پایه باشد درحالی که این ضمانتنامه این گونه نبود و حتی بدون قرارداد پایه مورد خرید و فروش قرار گرفته است.


قهرمانی با اشاره به نقش موسوی‌نژاد در شعبه فرمان بانک سرمایه گفت: این متهم در پنج شرکت از هشت شرکت مطرح شده نقش آفرینی داشته و حتی حق خود را از محل تسهیلات دریافت می‌کرده است.
وی افزود: موسوی‌نژاد گفته دلخوشی به سپرده‌ها داشته و می‌دانست اگر هدایتی پول ندهد می‌تواند از سپرده‌ها برداشت کند درحالی که قرار نبود سپرده‌ها وثیقه باشد و سپرده‌ها پشتوانه معنوی برای هدایتی بوده و قرار بود نقش و قدرت مالی هدایتی با آن نشان داده شود.
وکیل موسوی نژاد با رد اتهامات موکل خود گفت: موکل بنده به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی، تحصیل مال از طریق نامشروع و پولشویی متهم است درحالی که این اتهام‌ها با توجه به عبارات کیفرخواست تعریف شده است.
وی افزود: در کیفرخواست عباراتی مانند برقراری روابط نامتعارف با مسئولان بانک سرمایه، انجام معامله صوری بین موکل و هدایتی، صوری بودن شکایت هدایتی، بسترسازی عامدانه موکل برای اخذ تسهیلات توسط هدایتی مطرح شده است.
موسوی نژاد تاکید کرد: متهم اگر می‌توانست تسهیلات بگیرد، برای خودش می‌گرفت نه برای هدایتی و املاک نیز متعلق به خودش بوده است.
وی درباره معامله میان هدایتی و موسوی نژاد گفت: این معامله نه براساس کارشناسی بوده و نه تسهیلاتی از بانک دریافت کرده است. کارشناسی‌های توصیفی اعتباری ندارد و موسوی‌نژاد توضیح داده که برای ترغیب متقاضیان برای خرید این املاک و آبادانی منطقه خود این کارها را کرده است.
صوری بودن معامله فقط یک ادعاست
وکیل موسوی نژاد درباره صوری بودن معامله میان هدایتی و متهم گفت: صوری بودن معامله یک ادعاست. چون تسهیلات بر مبنای 145 میلیارد تومان اخذ می‌شود که 70 درصد آن بالغ بر 110 میلیارد تومان می‌شود نه 600 میلیارد تومان.
وی افزود: دادنامه شعبه 1173 بر صحت و عدم صوری بودن مبایعه نامه‌ها تاکید دارد و این رای باطل هم نشده است. از طرف دیگر اظهارات هدایتی بر نفی صوری بودن معامله لیان و کارسان تایید دارد. چون این پروژه‌ها 4 هزار متقاضی داشت و زمانی که یک پروژه متقاضیان زیادی داشته باشد ارزش ملک افزایش پیدا می‌کند.
وی افزود: یکی از این ملک‌ها تا 70 هزار متر زیربنا داشته و اگر چه ممکن است اکنون 32 میلیارد تومان ارزش داشته باشد ولی زمان خودش 145 میلیارد تومان ارزش داشته است.
این وکیل دادگستری افزود: هدایتی هر دو پروژه را دیده و کارشناسان و ماموران خرید او حاضر نمی‌شوند املاک 32 میلیارد تومانی را به راحتی به مبلغ 145 میلیارد تومان بخرند.
وکیل موسوی نژاد گفت: اصل بر عدم صوری بودن معامله است و هیچ محکمه ای، نه شاکی یعنی بانک سرمایه و نه بازپرس صوری بودن معامله را اثبات نکردند.
وی افزود: هدایتی این پروژه‌ها را تا سال 95 رها می‌کند و این پروژه‌ها متروکه می‌شود و اگر متروکه نشده بود ارزش آن بسیار بیشتر بود. جرم زمانی اتفاق افتاده که تسهیلات مسترد نشده و موکل هیچ نقشی در این زمینه نداشته است.
وکیل موسوی نژاد گفت: موکل من بعد از فروش ملک در بانک سرمایه شعبه فرمان رفت و آمد می‌کرد. چون آنجا حساب داشته و از طرف دیگر تصمیمات پرداخت تسهیلات به هدایتی در شعبه مرکزی انجام می‌گرفته است. موکل برای آبادانی شهر خود از سال 87 تا 92 در پروژه کارسان و لیان زحمت بسیار کشیده بود و برای همین به بانک می‌گفت و نمی‌دانسته که هدایتی تسهیلات را بر نمی‌گرداند.
وی همچنین گفت: موسوی پول به حساب فرزندش ریخته فرزندی که پنج ساله بوده و همه کاره خود موسوی‌نژاد بوده بنابراین کسی برای رد گم کردن به حساب فرزند خود پول نمی‌ریزد. علت دیگر افتتاح حساب برای فرزند این بوده که می‌خواسته تعداد حساب‌ها و درجه بانک بالا برود. بنابراین عناوین جزایی متعددی به موکل من داده شده که برخلاف تبصره ماده 134 قانون مجازات اسلامی است.
نماینده دادستان از خانم یدیسار که رئیس شعبه فرمانیه بانک سرمایه در زمان اخذ تسهیلات بوده است برای ارائه توضیحات دعوت کرد.
یدیسار گفت: من متوجه شدم که این یک سناریو است، رئیس شعبه جدید را می‌آورند، تسهیلات انجام می‌شود و رئیس شعبه قبلی را بیرون می‌کنند. من باید مصوبه‌ها را اجرا می‌کردم.
وی افزود: در تاریخ 10 اردیبهشت سال 92 قبل از اینکه من بیایم ارزیاب قبلی که 210 میلیارد تومان آن ملک کارسان و لیان را کارشناسی کرده بودند. رئیس شعبه عوض می‌شود و امکان دارد بگوید که من نمی‌خواهم تسهیلات را بدهم. به من گفتند ایشان دوست اعضای هیات مدیره هستند.
وی افزود: نمی‌شد بگوییم که ما می‌خواهیم آنها را دور بزنیم، ما اول باید به رئیس حوزه مراجعه می‌کردیم، مگر من جرات داشتم که به آقای حسامی زنگ بزنم، یک بار هم زنگ زدم و چنان داد زدم سر من که من گفتم آیا شما می‌دانید من چند سالمه؟ آقای موسوی نژاد هیچ موقع از ما کار خلاف نمی‌خواست.
یدیسار گفت: اولین مقاومت من در مصوبه این بود که به یک شرکت ثمین تالار که شرکت مسئولیت محدود بود گفت وام بده و من ندادم. من اگر قرار است کار کنم در قالب مسئولیتم منافع بانک را حفظ می‌کنم.
من به دو شرکت دیگر مصوبه دادم و در این مصوبات چیزی که متوجه شدم این است که از پرونده‌های اعتباری این شرکت‌ها برگه‌هایی برداشته شده و یکسری برگه‌هایی را در پرونده‌ها گذاشتند و من عکس آن برگه‌ها را دادم.
وی افزود: به من گفتند خط اعتبار 3 هزار میلیارد را باز کن و من باز نکردم، حالا کسی که سعی می‌کند تمام مقررات در حیطه‌های کار شعبه رعایت می‌کردم و منافع و مصالح آنها را حفظ کنم هیچوقت از ریز قضایا خبر نداشتم.
نماینده دادستان خطاب به وی گفت: این قضیه که شما کاری را نکردید مورد بحث نیست. ما خودمان بهتر می‌دانیم. شما بگوئید آقای موسوی نژاد چرا می‌آمد؟
یدیسار گفت: طبیعی بود که آقای موسوی نژاد می‌آمد. پروسه تسهیلات لازمه‌اش این است که یک نماینده باشد و به دنبال کارها برود. بله می‌آمد و می‌رفت.
آقای موسوی نژاد مشتری‌ای بود که با هیات مدیره مرتبط بود و می‌گفت با فلانی رابطه دارد. در همین 5 شرکت نورد آرتین و... من 2 ضمناتنامه دارم، یک ضمانتنامه را به من گفت ما تسهیل می‌کنیم و یک وام دیگری به ما بده. تحصیل‌دار بانک عسگریه بود که آمد و یک چک داد، تا دیدم در وجه بانک سرمایه است گفتم تسویه‌اش کنید.
یدیسار اظهار داشت: علی بخشایش هامش نویسی می‌کرد، من روی آن هامش نویسی‌های آقای بخشایش تسویه را تحویل می‌دادم.
نماینده دادستان گفت: آقای موسوی نژاد گفته که نقشی در اخذ تسهیلات نداشته، شما تایید می‌کنید؟
یدیسار گفت: من نمی‌دانم، چیزهایی که برای من می‌آورند به امضای آقای موسوی نژاد بود.
نماینده دادستان گفت: آقای خانی دستور حذف اسناد به خانم سمیرا مسئول دفترش می‌دهند که خیلی از اسناد از پرونده حذف شدند.
یدیسار گفت: قبل از سفرم آقای علایی گفت که آقای بخشایش گفته چرا هامش نویسی‌های من باید در پرونده باشد؟ من چند نسخه از این دست نوشته‌ها بیشتر ندارم، تمام اسناد و مدارک در صندوق شعبه نگه داشته می‌شد و کسی امکان دسترسی نداشت. بعد از دستگیری فهمیدم که براساس چیزهایی که گذاشتند و چیزهایی که برداشتند ارائه تسهیلات غیرممکن بود.
وی افزود: من نمی‌خواستم اخراج شوم چون محل زندگی ما برج فرمانیه بود و حاشیه اخراج من زیاد بود، ترجیح می‌دادم که 10 بار استعفا بدهم، 238 میلیارد تومان را که آقای نماینده دادستان می‌فرمایند به عنوان وثیقه از من قبول نکردند.
سپس قاضی خطاب به هانیه پهلوان گفت تا در جایگاه متهمان قرار بگیرد.
خانم هانیه پهلوان فرزند هوشنگ حسب محتویات پرونده مستند به شکایت بانک سرمایه، گزارش حسابرسی بانک سرمایه، گزارش معاونت بر نظارت بانک‌ها و موسسات اعتباری و... تفهیم اتهام شدید توضیحات خود را ارائه کنید.
پهلوان گفت: به من سربرگ‌های خالی می‌دادند و می‌گفتند که امضا بزنم.
پهلوان گفت: شوهرم به آقای یقینی خیلی اطمینان داشت. شوهرم می‌گفت همان چیزهایی که تو می‌دانی من هم می‌دانم.
قاضی با دعوت از متهم علی تولائی به تفهیم اتهامات وی پرداخت و گفت: اخلال در نظام اقتصادی کشور، اختلاس در نظام بانکی و پولی متهم به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور در راستای همراهی با متهمان هدایتی و موسوی نژاد آیا اتهام انتسابی را قبول دارید؟
قهرمانی درباره شخصیت توللی گفت: این متهم مانند سایر متهمان و مدیران بانک سرمایه نیست. او دارای کارشناسی ارشد است و مقالات‌ای اس‌ای دارد اما باید بگوید چرا با واسطه پول‌ها را به حساب ضیایی قایم مقام بانک سرمایه منتقل می‌کرده است.
وی افزود: چرا وجوه گسترده به حساب توللی واریز می‌شده و به چه علتی ماشین بی‌ام و زیر پای ضیایی بوده است؟
توللی ضمن پاسخ به سوالات نماینده دادستان گفت: ماشین بی‌ام و را شخصی در عباس آباد به نام من منتقل کرده که نام او را نمی‌دانم.
نماینده دادستان درباره خودروی النترا پرسید و توللی گفت: این خودرو را ضیایی در سال 93 به صورت قسطی خریداری کرده بود و زمانی که از او پرسیدم، گفت به شخصی فروخته که نمی‌دانم چه کسی بوده ولی ضیایی سوار آن می‌شده است.
نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: شما سوار این خودرو می‌شدی ولی نمی‌دانستی از کجا آمده است. این مسئله برای کشور قابل تاسف است که این خودرو متعلق به کسی بوده که باید نظارت می‌کرده اما خود سوار این خودرو می‌شده است.
پرونده ضیایی در دادسراست
مسعودی مقام افزود: ضیایی یکی از مدیرانی است که بخشی از ارکان بانک و متهمان را همراهی کرده است که پرونده وی در دادسرا مطرح است.
وی در پاسخ به وکیل توللی گفت: معاونت در تحصیل شرایطی دارد. بخش دوم جرم اخلال نیز مربوط به عایدات آن است که پولشویی بخشی از آن است و ارتباطی به این دادگاه ندارد.
پس از آن نوبت به حسین شریعتی رسید که متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور به میزان 2100 میلیارد ریال است که در پاسخ به قاضی دادگاه درباره اینکه آیا اتهامات را قبول دارید یا خیر گفت: خیر.
کار من ملک است. چند ملک را آقای هدایتی برای خرید پیشنهاد داد. یک توافقنامه با بانک سرمایه در مورد سپرده‌گذاری که در واقع من سپرده گذار باشم و 70 درصد آن را تسهیلات به شرکت‌های معرفی شونده بدهم.
قاضی پرسید: میزان سرمایه چقدر بوده است و از کدام منابع؟
شریعتی گفت: 3 هزار میلیارد ریال. از منابع شخصی.
قاضی پرسید: یعنی من پول می‌آورم و از همان پول به خودم تسهیلات دهید. درست است؟
شریعتی: شرط من هم همین بود. من 2 سال بود آقای هدایتی را ندیده بودم بعد از تماس نماینده بازرسی متوجه شدم این توافقنامه اجرا شده و خبر هم نداشتم و مدرک هم نداشتم و نمی‌دانستم که چه کار کردم، نه وجهی گرفتم و در جریان این موضوعات هم نیستم.
تفهیم اتهام به وکیل متهم فراری
قاضی گفت: موکل شما متهم است به اخلال در نظام اقتصادی به میزان 5 هزار و 869 میلیارد و 396 میلیون ریال از طریق معرفی شرکت‌های مختلف به آقای هدایتی آیا اتهامات موکل خود را قبول دارید.
وکیل گفت: خیر. موکل بنده چیزی را امضا نکرده و امضاهای موجود را نمی‌توان به موکل بنده تعمیم داد.
وی افزود: مسئولیت اقدامات اصطلاح عامل پشت پرده را در صورت تعمیم به آقای یقینی معنی این بوده که تمامی این ارکان در مشت آقای یقینی بوده که هیچ دلیل و مستندی در دادسرا وجود ندارد.
وکیل یقینی ادامه داد: این موضوع در جرایم یقه سفیدها با قدرتی که دارند به سادگی می‌توانند با جلب اعتماد دیگران همراهی آنان را داشته باشند بسیار مشهود است.
وی افزود: با توجه به نقش شرکت‌ها در اخذ تسهیلات از مجموع 8 شرکتی که آقای هدایتی اقدام به دریافت تسهیلات کرده است 5 شرکت به نام آقای یقینی بوده است. شرکت‌های کوه آوران جیحون، طراحی تونال پاسارگاد، ذوب و نورد آرتین، عمران تجارت امین و جاوید گشت هیرمند به نام آقای یقینی است.
وکیل یقینی گفت: در کیفرخواست آمده که جهت اخذ تسهیلات دریافتی از طرف آقای هدایتی شرکت تاسیس شده در صورتی که آقای هدایتی و یقینی از خیلی وقت قبل با هم ارتباط داشتند و تاسیس این شرکت‌ها از قبل بوده است.
وکیل یقینی ادامه داد: 2 میلیارد و 400 میلیون تومان وجه المعامله واگذاری 5 شرکت بوده، چرا چنین مبلغی در قبال واگذاری 5 شرکت اداری که فعالیت عمده نداشته خرج شده؟ پاسخ، زمان است. آقای هدایتی با خریدن زمان کارهایش را انجام می‌داد. شرکت فروشی جرم نیست. موکل من بدهی مالیاتی ندارد.
نماینده دادستان گفت: خانم پهلوان توضیح داده که برگه‌ها را سفید امضا می‌کردند. آقایان همه بدهی مالیاتی دارند. ایشان به اقرار خودشان 9 میلیارد دریافت کرده و 130 میلیون وثیقه‌ای را در نجف آباد اجاره کرده، چرا ملک خودش را وثیقه نگذاشته که امروز متواری باشد؟ ایشان مثل مرد بیاید اینجا دفاع کند. شرکت مرده فروشی جرم است، صورتحساب‌ها را چه کسی می‌آورده است؟
قاضی مسعودی مقام در پایان اظهارات قهرمانی نماینده دادستان ضمن اعلام پایان جلسه سوم رسیدگی به متهمان گروه هدایتی، جلسه بعدی را به روز سه‌شنبه هفته جاری ساعت 9 صبح موکول کرد.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران: بازار کشش دلار بالای 10 هزار تومان را ندارد هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق کمیسر عالی‌رتبه بازرگانی دولت بریتانیا: کانال مالی اروپا و ایران به‌زودی راه‌اندازی می‌شود وعده دیرهنگام پاکستان برای برخورد با تروریست‌ها نماینده دادستان در سومین جلسه دادگاه حسین هدایتی: اتهام متهم ردیف دوم پرونده هدایتی پولشویی است وداع با شهدای گمنام در شهرهای کشور مرگ 157 نفر در حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اتیوپی پیشنهاد «بلک‌واتر» برای پایان جنگ افغانستان یک مقام سازمان ملل: تحریم‌های آمریکا خارج از روند سازمان ملل و غیرقانونی است معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور: جمعیت روستایی کشور به 26 درصد رسیده است سامانه یکپارچه کتابخانه‌های دانشگاه تهران رونمایی شد مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر: 650 هزار نفر از پوشش صندوق بیمه عشایر و روستایی خارج شدند با تصویب کمیته تنظیم بازار کل کشور؛ مرحله جدید عرضه گوشت گرم وارداتی گوسفندی با قیمت تنظیم بازار در فروشگاه‌های شهروند هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق هدفگذاری ایران و عراق برای تجارت 20 میلیارد دلاری ظریف خبر داد؛ امضاء چندین توافقنامه همکاری در حوزه‌های منطقه ای، سیاسی و اقتصادی در سفر روحانی به عراق