هیات «سازوکار مالی اروپا» در راه تهران

«بهرام قاسمی» روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ساز و کار مالی اروپا (ساحات - اینستکس) اظهار داشت: راه‌اندازی این ساز و کار به عنوان یک گام نخست و دیرهنگام و البته مهمی بود و در داخل ایران دستگاه ذیربط در حال ایجاد ساز وکار متناظر هستند تا بتوانند در ارتباط با سازو کار اروپایی اقدام عملی خود را آغاز کنند.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: در هفته‌های گذشته در سطوح کارشناسی در بخش‌های مختلف اقتصادی و بانکی تبادلات خوبی داشتیم و در آینده نزدیک میزبان هیات‌هایی از اروپا که در این سازوکار مسئولیت دارند، خواهیم بود.
وی افزود: در جریان این سفر کارشناسان دو طرف درباره گام‌های عملیاتی شدن این سازو کار و نهایی کردن آن گفت وگو خواهند کرد. در عین حال این که بگوییم این ساز و کار، اقدام مشخصی انجام می‌دهد، هنوز به آن مرحله نرسیده ایم، شاید با آمدن هیات اروپایی بتوانیم گام‌های بلندتری در این خصوص برداریم. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا مقامات سیاسی اروپا در این هیات حضور خواهند داشت، گفت: اراده لازم بین دو طرف در این زمینه وجود داشته و تلاش‌های لازم انجام شده است، ما امروز نیاز به نشست بین کارشناسان ارشد داریم که بتوانند این دو ساز وکار متناظر را با هم تنظیم کرده و آن را به مرحله اجرا بگذارند و فکر می‌کنم این هیات، هیات عالی رتبه کارشناسی اقتصادی و فنی است.
روابط بانکی و گروه ویژه اقدام مالی


قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات محمد جواد ظریف در دو مقطع پنج ماه قبل و اظهارات اخیر وی درباره تاثیر گذاری FATF اظهار داشت: روابط بانکی خارجی ما نیازمند یک سری ابزارها و نرم‌های جهانی برای همکاری با سایر کشورها است و این کنوانسیون هم از همین مسائل است.
وی ادامه داد: کنوانسیون‌هایی که در مجمع مطرح بود، مخالفین و موافقینی دارد و با توجه به مسئولیتی که مجمع دارد، عواقب تصمیمات خود را در هر صورت می‌پذیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما قطعا برای روابط اقتصادی خارجی ملزم هستیم برخی چارچوب‌های رایج را بپذیریم چرا که بسیاری از موضوعات علیرغم آن که ممکن است درباره آن‌ها تحفظ داشته باشیم، می‌تواند برخی از مشکلات ما را حل کند.
قاسمی یادآور شد: این اعتقاد که پیوستن به این کنوانسیون‌ها می‌تواند همه مشکلات و نواقص را حل کند، درست نیست، چرا که این مسائل ریشه‌های مشخص و تک علتی ندارد.این ابزارها می‌تواند روابط بانکی تجاری را تسهیل کند ولی حل کننده همه مشکلات نیست. در شرایط کنونی پیوستن به این کنوانسیون بهتر از نپیوستن است.
ماجرای استعفای ظریف
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره استعفای محمد جواد ظریف و شایعه اختلاف نظر او با رییس جمهور هم گفت: در این خصوص توضیحات لازم داده شده است.مرتبط کردن استعفای دکتر ظریف وزیر امور خارجه به جناح بازی‌های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظر با رئیس جمهور محترم بوده ، اشتباه است. وی افزود: این استعفا موضوعی شخصی یا بر اثر اختلاف نظر با آقای روحانی نبود بلکه همانطور که گفته شد تلاشی برای ارتقای جایگاه وزارت امور خارجه بود. سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: آقای ظریف اعتقاد دارند وزارت امور خارجه باید بتواند وظایف ذاتی خود را انجام دهد، ایشان بر این باور هستند که برای برخورداری از سیاست خارجی توانمندی که بتواند از جایگاه واقعی جمهوری اسلامی ایران دفاع کند باید وزارت امور خارجه جایگاه حقیقی خودش را پیدا کند. وی اضافه کرد: بنابراین مرتبط کردن این استعفا به جناح بازی‌های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظری با رئیس‌جمهور محترم وجود داشت، موضوع اشتباهی است.
برجام نیاز به رفراندوم ندارد 
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر پیشنهاد برگزاری رفراندوم درباره برجام اظهار داشت: در کشور افراد نظرات خود را مطرح می‌کنند و مطالبی می‌گویند که برخی از این مطالب از سر عدم آگاهی است. ما قرار نیست درباره هر سخنی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود و یا مطالبی که توسط نمایندگان بیان می‌شود، اظهار نظر کنیم. ضمن این که این نوع مباحث بحث‌های کلانی است که در سطوح عالی تر درباره آن تصمیم گیری می‌شود و ما درباره برجام بعنوان یک موفقیت در عرصه سیاست خارجی نیازی برای رفراندوم نداریم.
سفر نتانیاهو به روسیه
قاسمی در پاسخ به سوالی درباره سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به روسیه و تشکیل کارگروهی برای خروج نیروهای نظامی از سوریه، اظهار داشت: مقامات رژیم اشغالگر قدس عادتی دارند که نمی‌توانند آن را ترک کنند و برای تحت تاثیر قرار دادن روابط ایران و روسیه و ایجاد جنگ روانی دروغگویی و دروغ پراکنی می‌کنند.
وی ادامه داد: مقامات این رژیم برای تحت تاثیر قراردادن روابط مستحکم ایران و روسیه که در سال‌های اخیر موفقیت‌هایی را در سوریه کسب کرده اند، این نوع سخنان را بیان می‌کنند که تا کنون هم از این سخن پراکنی‌های بی ربط داشته‌اند. سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: روابط ایران و مسکو مستحکم تر از هر زمان دیگری است و ما در تماس و مشورت با یکدیگر هستیم.
قاسمی در عین حال گفت: البته ما نه یگان و نه پادگانی در سوریه نداریم و حضور ما در این کشورمستشاری است و تا زمانی هم که دولت سوریه برای حضور ما نیاز داشته باشد، در کنار دولت، ملت و نیروهای نظامی این کشور با تروریست‌ها مبارزه خواهیم کرد.
لوایح مرتبط با اف. ای.تی. اف
وی در پاسخ به سوالی درباره عدم تعیین تکلیف لوایح مرتبط با اف ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این مهم است اعضای محترم مجمع با توجه به استدلالهایی که در این زمینه مطرح است به یک جمع بندی خیراندیشانه برای کشور برسند ولی اینکه تا مقطع بعدی به تفاهم می‌رسیم یا نمی‌رسیم و اگر تفاهم حاصل نشود چه خواهد شد، مسائلی است که صحبت درباره آنها صرفا گمانه زنی است و بهتر است بازهم کمی صبر کنیم. به گزارش ایرنا سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای حمله جدیدی به مواضع ایران در سوریه از سوی رژیم صهیونیستی گفت: در ادامه همان سیر و سلوک جنگ روانی رژیم اسرائیل با این نوع خبرسازی‌ها مواجه هستیم و تصور می‌کنم این خبرسازی در ادامه جنگ روانی است.
قاسمی افزود: رژیم اشغالگر قدس برای ایجاد شکاف در روند آستانه و همکاری‌های ایران روسیه و ترکیه وارد می‌کند و محملی است برای مشکلات داخلی دولت رژیم اشغالگر و مسائلی که درباره انتخابات شخص نخست وزیر وجود دارد و این خبرسازی‌ها را در این فضا مورد ارزیابی قرار داد. 
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مستند «ایستگاه پایانی دروغ » که در روزهای اخیر در صداوسیما پخش شد،گفت:ما در وزارت خارجه با دوربین و مستند کار نمی‌کنیم. قطعا از حیثیت، حاکمیت، استقلال و کیان کشور در هر شکل ممکن دفاع خواهیم کرد و در قبال هرگونه تجاوز و تعرض با توان کامل و بی دریغ برخورد لازم با خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این مستند را به طور کامل ندیده ام.اگر موضوع مشخصی باشد از سوی دستگاه‌های امنیتی به اطلاع وزارت امور خارجه باشد و وزارت خارجه هم بر اساس وظایف ذاتی خود اگر نیاز باشد موضوعات را دنبال می‌کند.
اسرائیل جرات برخورد با ایران را ندارد
قاسمی درباره سفر نتانیاهو به مسکو و حملات لفظی بین ایران و اسرائیل و اینکه آیا سفرهایی از این دست باعث دوری روسیه از تهران نمی‌شود، گفت: در گذشته نیز سفرهایی اینچنینی وجود داشته است.روسیه کشور مستقلی است و از هوشمندی و خرد لازم برای منافع ملی خود برخودار است. علاوه بر این روسیه کشوری نیست که بخواهد از فرامین بی‌ربط رژیم اشغالگر قدس پیروی کند و روابط تهران و مسکو هم آنقدر مستحکم است که این سفرها و حرف‌ها، تاثیری بر آن ندارند.  وی درباره احتمال تنش میان ایران و اسرائیل هم گفت: اسرائیل به دلیل مشکلات عمیق خودش توان و جرات برخورد با ایران را ندارد و در گذشته نیز شکست‌های پی در پی را تجربه کرده است.لذا بحث تنش را رد می‌کنیم و رژیم اشغالگر قدس در چنین حد و توانی نیستند.