سخنگوی وزارت امور خارجه: هیات عالی رتبه اروپا درباره سازوکار ویژه مالی به ایران می‌آید

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در آینده‌ای نزدیک میزبان هیاتی از اتحادیه اروپا که در زمینه سازوکار ویژه مالی مسئولیت دارند، خواهیم بود. این هیات عالی رتبه کارشناسی اقتصادی و فنی خواهد بود.
بهرام قاسمی در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ساز و کار مالی اروپا اظهار داشت: راه‌اندازی این ساز و کار به عنوان یک گام نخست و دیرهنگام و البته مهمی بود و در داخل ایران دستگاه ذیربط درحال ایجاد ساز وکار متناظر هستند تا بتوانند در ارتباط با سازو کار اروپایی اقدام عملی خود را آغاز کنند.
قاسمی ادامه داد: در هفته‌های گذشته در سطوح کارشناسی در بخش‌های مختلف اقتصادی و بانکی تبادلات خوبی داشتیم و در آینده نزدیک میزبان هیات‌هایی از اروپا که در این سازوکار مسئولیت دارند، خواهیم بود.
وی افزود: در جریان این سفر کارشناسان دو طرف درباره گام‌های عملیاتی شدن این سازو کار و نهایی کردن آن گفت وگو خواهند کرد. در عین حال این که بگوییم این ساز و کار، اقدام مشخصی انجام می‌دهد، هنوز به آن مرحله نرسیده ایم، شاید با آمدن هیات اروپایی بتوانیم گام‌های بلندتری در این خصوص برداریم.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا مقامات سیاسی اروپا در این هیات حضور خواهند داشت، گفت: اراده لازم بین دو طرف در این زمینه وجود داشته و تلاش‌های لازم انجام شده است، ما امروز نیاز به نشست بین کارشناسان ارشد داریم که بتوانند این دو ساز وکار متناظر را با هم تنظیم کرده و آن را به مرحله اجرا بگذارند و فکر می‌کنم این هیات، هیات عالی رتبه کارشناسی اقتصادی و فنی است.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات محمد جواد ظریف در دو مقطع پنج ماه قبل و اظهارات اخیر وی درباره تاثیر‌گذاری FATF اظهار داشت: روابط بانکی خارجی ما نیازمند یک سری ابزارها و نرم‌های جهانی برای همکاری با سایر کشورها است و این کنوانسیون هم از همین مسائل است.
وی ادامه داد: کنوانسیون‌هایی که در مجمع مطرح بود، مخالفین و موافقینی دارد و با توجه به مسئولیتی که مجمع دارد، عواقب تصمیمات خود را در هر صورت می‌پذیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما قطعا برای روابط اقتصادی خارجی ملزم هستیم برخی چارچوب‌های رایج را بپذیریم چرا که بسیاری از موضوعات علیرغم آن که ممکن است درباره آن‌ها تحفظ داشته باشیم، می‌تواند برخی از مشکلات ما را حل کند.
قاسمی یادآور شد: این اعتقاد که پیوستن به این کنوانسیون‌ها می‌تواند همه مشکلات و نواقص را حل کند، درست نیست، چرا که این مسائل ریشه‌های مشخص و تک علتی ندارد.
وی افزود: این ابزارها می‌تواند روابط بانکی تجاری را تسهیل کند ولی حل‌کننده همه مشکلات نیست. در شرایط کنونی پیوستن به این کنوانسیون بهتر از نپیوستن است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره عملیات تروریستی که در هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد، گفت: بررسی و پیگیری این حادثه، موضوع مهمی برای حاکمیت، دولت و همه نهادهای ذیربط بوده و به طور جدی دنبال می‌شود.
قاسمی اضافه کرد: ما با بخش‌های مختلف در کشور پاکستان اعم از دیپلماتیک و غیردیپلماتیک مذاکرات مان را ادامه می‌دهیم و تا رسیدن به نتیجه مطلوب این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره استعفای محمد جواد ظریف و شایعه اختلاف نظر او با رئیس جمهور هم گفت: در این خصوص توضیحات لازم داده شده است.مرتبط کردن استعفای دکتر ظریف وزیر امور خارجه به جناح بازی‌های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظر با رئیس‌جمهور محترم بوده، اشتباه است.
وی افزود: این استعفا موضوعی شخصی یا بر اثر اختلاف نظر با آقای روحانی نبود بلکه همانطور که گفته شد تلاشی برای ارتقای جایگاه وزارت امور خارجه بود.
وی یادآور شد: آقای ظریف اعتقاد دارند وزارت امور خارجه باید بتواند وظایف ذاتی خود را انجام دهد، ایشان بر این باور هستند که برای برخورداری از سیاست خارجی توانمندی که بتواند از جایگاه واقعی جمهوری اسلامی ایران دفاع کند باید وزارت امور خارجه جایگاه حقیقی خودش را پیدا کند.
وی اضافه کرد: بنابراین مرتبط کردن این استعفا به جناح بازی‌های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظری با رئیس‌جمهور محترم وجود داشت، موضوع اشتباهی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر بن سلمان ولیعهد عربستان به پاکستان و اینکه آیا این کشور تعهدات خود را به ایران انجام خواهد داد یا خیر؟ گفت: روابط ما با پاکستان دیرینه است و به‌عنوان دو کشور همسایه حسن همجواری را در روابط خود لحاظ می‌کنیم.
وی با بیان این که اختلافات پیش آمده خواست حاکمیت آن کشور نیست، تصریح کرد: اگر چه ما از آنها خواستیم با جدیت بیشتری بحث تامین امنیت مرزهای دو کشور را پیگیری کنند و تماس‌های دائمی در این راستا میان ایران و پاکستان وجود دارد.
قاسمی در پاسخ به سوالی درباره ادعای روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر این که کشورهای اروپایی شروطی را در مذاکرات با ایران مطرح کرده اند، اظهار داشت: این موضوع درست نیست، البته ما برخی کشورها، از جمله تعدادی از کشورهای اروپایی درباره سیاست‌های منطقه‌ای اختلاف سلیقه داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: تلاش کردیم به این کشورهای تفهیم کنیم نفوذ منطقه‌ای ایران که رژیم صهیونیستی و امریکا درباره آن مباحثی مطرح می‌کنند نفوذ ذاتی و معنوی است و ارتباطی به اقدام خاص از جانب ما ندارد.
وی تصریح کرد: در واقع نفوذ ایران ریشه در تاریخ و تمدن ما دارد و نمی‌توان آن را با خواست و اراده چند کشور کاهش داد.
قاسمی در عین حال گفت: کشورهای اروپایی هم قطعا می‌دانند که ما کشور شرط پذیری نیستیم و در سیاست‌های خودمان از دیگران اجازه نمی‌گیریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر بشار اسد به تهران و این که آیا دولت از این سفر اطلاع داشته است یا خیر، گفت: چنین سفرهایی در این سطح با توجه به مجموع حواشی که می‌تواند داشته باشد وهمچین اثرات سیاسی و امنیتی آن از سفرهایی است که درباره آن قبل از انجام خبر داده نمی‌شود و این کاملا مشخص و منطقی است و باید هم چنین باشد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در مورد ایشان هم این روش به درستی هم در مرحله ورود و خروجشان از ایران اتخاذ شد و باید هم به همین شکل عمل می‌شد.
قاسمی خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم کسانی که باید در جریان این سفر قرار می‌گرفتند، در جریان قرار داشتند و چنین سفری نمی‌تواند از دید مقامات عالی پنهان بماند، بنابراین حاشیه سازی‌ها و تفاسیر و تحلیل‌هایی که با نگاه جناحی به این مسئله دامن زده می‌شود را نباید جدی تلقی کرد.
وی با بیان اینکه ما در شرایط کنونی نیاز به یک همدلی و همزبانی و بیان یک صدای واحد داریم، خاطرنشان کرد: سفر آقای بشار اسد سفر مهمی بود که آثار بسیار مهمی خواهد داشت و در جریان این سفر رایزنی‌های خوبی صورت گرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: یکی از اهداف این سفر تشکر دولت و ملت سوریه از جمهوری اسلامی ایران برای کمک‌های مستشاری و کمک به این کشور در مبارزه با تروریسم بود.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر پیشنهاد برگزاری رفراندوم درباره برجام اظهار داشت: در کشور افراد نظرات خود را مطرح می‌کنند و مطالبی می‌گویند که برخی از این مطالب از سر عدم آگاهی است. ما قرار نیست درباره هر سخنی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود و یا مطالبی که توسط نمایندگان بیان می‌شود، اظهار نظر کنیم. ضمن این که این نوع مباحث بحث‌های کلانی است که در سطوح عالی‌تر درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود و ما درباره برجام بعنوان یک موفقیت در عرصه سیاست خارجی نیازی برای رفراندوم نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رئیس جمهوری به عراق هم گفت: این سفر از پیش تعیین شده و در ادامه رایزنی‌های گسترده ایران و عراق است.
قاسمی اضافه کرد: ما در سطوح و حوزه‌های مختلف، تلاش‌های بسیاری داشتیم و رفت و آمدهای بسیاری میان مقامات دو کشور وجود داشته است. در یک سفر طولانی و بسیار پر ثمر که آقای دکتر ظریف به عراق داشتند، زمینه‌های این سفر بیش از گذشته فراهم شد. ما موضوعات زیادی درباره انرژی اقتصاد و فرهنگی و تجاری خواهیم داشت و این سفر می‌تواند نقطه آغاز دیگری برای جهش در ارتقای همکاری‌های دو کشور باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره عدم تعیین تکلیف لوایح مرتبط با اف‌ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این مهم است اعضای محترم مجمع با توجه به استدلالهایی که در این زمینه مطرح است به یک جمع بندی خیراندیشانه برای کشور برسند ولی اینکه تا مقطع بعدی به تفاهم می‌رسیم یا نمی‌رسیم و اگر تفاهم حاصل نشود چه خواهد شد، مسائلی است که صحبت درباره آنها صرفا گمانه زنی است و بهتر است بازهم کمی صبر کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات اخیر مولود چاووش اوغلو درخصوص تحریم‌های آمریکاعلیه ایران و عدم تبعیت ترکیه از این تحریم‌ها اظهار داشت: اراده آنکارا و تهران برای همکاری‌ها اراده بالایی است و از گذشته این اراده وجود داشته و در حد بهتری در آینده ادامه خواهد یافت.
وی یادآورشد: بسیاری از کشورها اعلام کردند که در صورتی که سازوکار اروپایی بتواند به مرحله اجرا دربیاید، آمادگی دارند آنها هم از این سازوکار برای همکاری با ایران استفاده کنند و این چیزی است که توسط بسیاری از کشورها مطرح شده است.
این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: ما با دولت ترکیه تماس‌های زیادی برای ادامه همکاری‌ها داشته‌ایم و صحبت‌های لازم انجام شده است. همکاری‌ها هم ادامه می‌یابد ولی مکانیزم‌های دوجانبه میان ما و ترکیه برای برخی همکاری‌ها طراحی شده است نیازی به تشریح و توضیح در شرایط کنونی ندارد.
سایر اخبار این روزنامه
نمایشگاه‌های بهاره تهران از امروز برپا می‌شود جهانگیری: تاکید بر تصویب اف‌ای‌تی‌اف به خاطر نیاز کشور است سخنگوی وزارت امور خارجه: هیات عالی رتبه اروپا درباره سازوکار ویژه مالی به ایران می‌آید در همایش انتخاب ملی بزرگترین اجلاس استراتژی‌های توسعه خدمات، تولیدات و صادرات برترین شرکت‌های ایران صورت گرفت کسب چهار افتخار و موفقیت بزرگ برای ذوب آهن اصفهان فعالان بانکی اعلام کردند: نپذیرفتن FATF منافع ملی را با مشکل مواجه می کند با حضور رئیس جمهوری؛ خط آهن قزوین - رشت 15 اسفند افتتاح می‌شود انتشار جزئیات بیشتری از دیدار تیرماه هیات دولت؛ رهبر انقلاب: منتظر این و آن نباشید - کار را در محدوده مقدورات کشور با جدیت دنبال بکنید دکتر ظریف در جمع کارکنان وزارت خارجه: دنیا باید احساس کند حرف وزارت خارجه حرف کل کشور و حاکمیت است مهندس حسن صالحی رئیس سابق سازمان شیلات ایران در مصاحبه اختصاصی با روزنامه جمهوری اسلامی: تولید آبزیان در ایران طی 40 سال اخیر 40برابر شده است نمایشگاه‌های بهاره تهران از امروز برپا می‌شود سامانه بلیت الکترونیک موزه‌ها در 3 استان فعال شد نرخ‌ها در بازار ارز و سکه کاهش یافت بازخورد کارنامه سیاه آمریکا در عراق