«ابتکار» از مولفه‌های وحدت و انسجام درونی گزارش می‌دهد امروز، روز اقدام عملی است

الهام برخوردار
این روزها که کشور با مشکلات عدیده اقتصادی و تحریم‌های ناعادلانه زیادی از سوی آمریکا روبه رو است بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و انسجام در بین جناح‌ها، گروه‌های سیاسی، مدیران و مسئولان هستیم. در شرایط کنونی جهان که گروه‌های تفرقه‌افکن به بهانه تمایزات قومی، دینی، مذهبی؛ چند دستگی و واگرایی را تبلیغ می‌کنند، وحدت و همگرایی ملی، تقویت کننده اقتدار و امنیت کشور و اصلی است که باید برای استحکام و پایداری آن تلاش شود. وحدت به عنوان پایه و ستون هر نظام سیاسی، الزاماتی دارد که پیوند و تعامل مثبت ملت با دولت، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی، مذهبی، قومی از مهم‏ترین آنها به شمار می‌رود. اتحاد در جامعه عامل استمرار حیات و تکامل است، در مقابل، آنچه انحطاط و عقب‌ماندگی از کاروان تمدن را باعث می‌شود، اختلاف است. هیچ حرکت و تحول مثبت اجتماعی بدون اتحاد قشرهای متعدد جامعه رخ نداده و نمی‌دهد.
انقلاب اسلامی با گذر از گردنه‌های پر پیچ وخم و با پشت سر گذاشتن حوادث و چالش‌هایی گسترده اکنون به بلوغ چهل سالگی خود در مطلع و سرآغاز مسیری روشن‌تر و هموار‌تر گام برمی‌دارد و به ترسیم نقشه راه آینده خود می‌پردازد. حفظ و ماندگاری انقلاب اسلامی که به واسطه همدلی، همراهی و وحدت ملی تمامی اقشار جامعه رنگ پیروزی به خود گرفت، در سایه تداوم انسجام و اتحاد ملی میان مردم و مسئولان میسر و از اختلاف افکنی دشمنان به دور خواهد بود. یکی از جدی‌ترین شاخص‌های پیروزی این انقلاب، وحدت و انسجام ملی بود. بنابرین نکته مهمی که نباید از آن غافل شد و در دهه پنجم انقلاب به آن توجه ویژه داشت بحث انسجام ملی، وحدت و همدلی در کشور است.
چنانکه در چنین مرحله و نقطه عطفی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با بیانیه‌ای مهم و راهبردی به تبیین ویژگی‌های مسیر پر افتخار پیموده شده در چهل سال گذشته و برکات خیره‌کننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند و با تاکید بر امید واقع‌بینانه به آینده و نقش بی‌بدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان‌ها، خطاب به جوانان و آینده‌سازان ایران مقتدر، الزامات این جهاد بزرگ را در ۷ سرفصل اساسی بیان کردند. ایشان خواهان تقویت وحدت در جامعه و تلاش همگانی برای تحقق اهداف بلند کشور شدند.


در چهل‌سالگی انقلاب باید یک وحدت و انسجام حاکمیتی به وجود آید که در درون حاکمیت منافع و مصالح ملی،عمومی و راهبردهای کلان کشور به طور دقیق و شفاف ترسیم شده و همه ملزم به اجرای آن باشند. اما متاسفانه با وجود همه اینها و تاکیدات رهبری ما در عمل چنین اراده‌ای در بین برخی از مسئولان و جناح‌ها و گروه‌های سیاسی در کشور وجود ندارد. ما شاهدیم که هر روز رقابت‌های جناحی بیشتر شده و بر اختلاف‌افکنی دامن می‌زنند. پس چه زمانی قرار است این رقابت‌ها به رفاقت برای خدمت برای مردم تبدیل شود. سوال اینجاست چه زمانی قرار است این شعارها عملیاتی شود و موعد تحقق آنها فرا نرسیده است.
سوال سرمایه اجتماعی و افکار عمومی اینجاست که چرا هر کدام از گروه‌ها و جناح‌ها به جای قبول خطاها و اشتباهات خود سعی می‌کنند به خطای جناح دیگر بپردازند. فرار از قبول خطا و اشتباه، خطری بزرگ برای جامعه است به صورتی که ما امروز تبعات آن را در سیاست داخلی می‌بینیم. آیا زمان آن نرسیده است که وحدت و منافع ملی را بر خواسته‌های حزبی و جبهه‌ای ترجیح دهیم.
همه نیروهای انقلاب امروز باید هرگونه رقابت زیان‌آور، را کنار بگذارند وهمه نیروهای انقلاب باید در جستجوی راه‌های عملی تقویت وحدت، انسجام و اتحاد جامعه باشند. امروز زمان تسویه حساب‌های شخصی و حل اختلافات انتخاباتی نیست. اگر نهاد، سازمان و ارگانی در جایی ضعف دارد، باید همه نیروها کمک کنند تا ضعف‏ها برطرف شود. امروز روز کنار گذاشتن دعواها و اختلافات است.
باید توجه داشت که وحدت و همگرایی ملی با شعار صرف تحقق پیدا نمی‌کند. همه جریان‌های سیاسی باید بر همکاری و همدلی در فضای سیاسی کشور تاکید کنند نه اینکه با تخریب و اتهام‌زنی به همدیگر و ایجاد اغتشاش سیاسی، به دنبال تثبیت منافع گروهی خود باشند. اگر قرار باشد جناح‌ها و جریان‌های سیاسی فارغ از منافع و وحدت ملی، تنها به منافع جناحی و گروهی خود بیندیشند، یقینا موجودیت نظام و کشور به خطر می‌افتد و عرصه سود جویی و تفرقه‌افکنی معاندان و فرصت‌طلبان داخلی و خارجی مهیا می‌شود.
فرهنگ سیاسی باید در کشور تقویت شود. گروه‌ها و جریان‌های سیاسی باید این موضوع را در نظر داشته باشند که فضای سیاست، صحنه نبرد حق و باطل نیست و همه احزاب و جریان‏های سیاسی باید به اهمیت رقابت به دور از تنش‌آفرینی سیاسی قائل باشند. متاسفانه برخی جناح‌ها و گروه‌های سیاسی با سوگیری‌های تخریبی نه تنها فرهنگ و اعتماد سیاسی در جامعه را زائل می‌کنند، بلکه تهدیدی برای جامعه مدنی به شمار می‌آیند و هر روز تنش و شکاف بین جریان‌های سیاسی موجود در کشور را بیشتر می‌کنند. در شرایط کنونی انتظار می‌رود گروه‌ها و جناح‌های سیاسی من‌ها را کنار گذاشته و ما شوند. باید ابزار و روش‌هایی در جهت شفاف‌سازی تصمیمات، اقدامات و سیاست‌ها به‏کار گرفته شود. حرکت‌های خطی برخی از افراد در شرایط کنونی نه تنها نتیجه نمی‌دهد بلکه تجربه نشان داده است نتایج معکوس به بار می‌آورد و آسیب‌های بیشتری را به جامعه وارد می‌کند. امروز لازم است در یک سلسله از سیاست‌های غلط و ناکارآمد گذشته تجدید نظر شود.
سایر اخبار این روزنامه
گزارشی از بررسی کیفیت کار بازیگران در سی‌و‌هفتمین جشنواره تئاتر فجر رضا بهبودی: چرا نقدها را نمی‌خوانند؟! علیرضا صدقی به بهانه یک تشییع «ابتکار» از تلاش گروهی انگشت‌شمار برای عدم کفایت رئیس‌جمهوری گزارش می‏دهد هزینه‌های بیهوده از خانه ملت شورای شهر پایتخت به اظهارات شهردار اسبق تهران واکنش نشان داد طلبکاران شهرداری پشت دیوار حاشای قالیباف «ابتکار» از مولفه‌های وحدت و انسجام درونی گزارش می‌دهد امروز، روز اقدام عملی است گزارش « ابتکار» از حضور محمدجواد ظریف در پنجاه و پنجمین نشست امنیتی مونیخ ایران نیاز به صبوری استراتژیک دارد «ابتکار» اقدام بانک مرکزی در راستای بازگشت ارز حاصل از صادرات را بررسی می‌کند مشوق‌ها، مسکن‌های موقتی؟! امنیت غذایی، چالش پیش روی بشر چگونه می‌توان جهان را تا سال 2050 تغذیه کرد؟ ماجرای شایعه استعفای وزیر ارشاد مرور شد سریال تکذیب‌ها رئیس مجلس شورای اسلامی: دولت پاکستان پاسخگو باشد پیکر پوران شریعت‌رضوی پشت درهای بسته حسینیه ارشاد سخنگوی قوه قضاییه: حکم بانک سرمایه‌ای‌ها در حال انشاء است