عبدالرضاعزيزي درگفت‌وگو با«قانون»:

حديث معروفي وجود دارد كه محتواي آن مبني بر اثرات منفي فقر بر زندگي اجتماعي است و آن معصوم مي‌فرمايد که اگر فقر از دري وارد شود ايمان از در ديگر خارج مي‌شود؛ اين گفتار را بارها متوليان ديني در اين سال‌ها بيان كردند ولي آيا توجهي كه بايد مي‌شد به آن شده است؟! بي‌شك از وضعيت معيشت مردم مشخص است كه پاسخ اين سوال خيراست! مردم ايران هميشه و هر زماني كه حاكميت به آن‌ها نياز داشته است در ميدان حاضر شده‌اند و كمك‌هاي فراواني به پايداري نظام داشتند ولي هر روز مشكلات معيشتي و اقتصادي آن‌ها افزايش پيدا كرده و امروز در آستانه دهه پنجم اين انقلاب نيازمندي مردم سبب شده است تا چشم اميد به اندك كمك‌هاي دولتي باشد. در همين راستا مدتي است كه بسته‌هايي با عنوان بسته حمايتي از طرف دولت توزيع مي‌شود كه همين اعانه نيز به برخي تعلق نگرفت و مردم را در اين خلع و برزخ معلق نگه‌داشت. بعد از اين پرداخت معلول، مسئولان امر شماره‌هايي را براي پيگيري اعلام كردند كه آن‌ها نيز ناكارآمد بود و تا حدودي مردم را بازي داد. بعد از آن هر روز مسئولان ادعا مي‌كردند كه مشكل حل مي‌شود ولي خبر خاصي مخابره نمي‌شد.
وعده جديد
در همين راستا روز شنبه احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت اعتراضات ثبت‌شده مشمولانی که بسته حمایتی آن‌ها پرداخت نشده است، اظهار کرد: یک‌میلیون و 900هزار نفری که خود را مستحق دریافت بسته حمایتی دانسته‌اند، اعتراض خود را در دو سامانه #8*142* و #8*1420* ثبت کرده‌اند. وی تصریح کرد: البته فرایند بررسی اعتراضات در سازمان تامین اجتماعی آغاز شده است و افرادی که مشمول باشند، مشخص و اسامی آن‌ها اعلام می‌شود.میدری ادامه داد: بر اساس بررسی‌هایی که تا به امروز انجام شده است پیش‌بینی می‌شود از تعداد افرادی که اعتراض خود را در دو سامانه نام برده ثبت کرده‌اند، یک‌میلیون نفر مشمول دریافت بسته حمایتی باشند که اسامی آن‌ها، فردا از طریق شماره تلفن همراه به آن‌ها اعلام می‌شود. معاون وزیر رفاه بیان کرد: پس از اعلام اسامی باید در انتظار تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه باشیم و به‌محض اینکه اعتبار تامین شود، فرایند واریزی‌ها آغاز می‌شود. میدری درباره زمان واریز رقم ریالی بسته حمایتی نیز گفت: تلاش می‌شود در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال رقم ریالی پرداخت شود که میزان واریزی‌ها بر اساس تعداد افراد خانوار خواهد بود.
معضل شناسايي


براي بررسي مشكل مردمي كه شناسايي آن‌ها براي دريافت بسته حمايتي با مشكل روبه‌رو شده است، به سراغ عبدالرضا عزيزي، رييس پيشين كميسيون اجتماعي مجلس و عضو اين كميسيون رفتيم. اين نماينده مجلس در گفت‌وگو با «قانون» اذعان كرد كه در حال حاضر من با افراد زيادي سر و كار دارم كه نه تحت پوشش بهزيستي هستند و نه كميته امداد، از سويي اين افراد نه كارمند هستند و نه كارگر و تامين مايحتاج آن‌ها حتي از بقيه مردمي كه تحت پوشش نهادهاي حمايتي هستند، نيز واجب‌تر است. عضو كميسيون اجتماعي مجلس ادامه داد، براي مثال اتفاق افتاده كه خانمي به من مراجعه كرده و گفته كه همسرش او را رها كرده و با مشكلات مالي دست و پنجه نرم مي‌كند و بايد به حال اين دست افراد فكري شود. به نظر من رسيدگي به اين افردا از همه واجب‌تر است و اكنون به‌جاست از مسئولان درباره برنامه‌هاي‌شان براي اين دسته از مردم سوال كنيم. وي افزود:«بنده در رابطه با اين افراد با وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي صحبت كرده‌ام و به آقاي وزير گفته‌ام كه پكيج حمايتي شما به افرادي كه تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي نيستند، يا كارمند و كارگر نيستند خدمات رساني نمي‌كند و برنامه‌اي براي آن‌ها ديده نشده است و آقاي وزير قول دادند به اين موضوع نيز رسيدگي كنند». عزيزي در پاسخ به اين سوال كه نحوه شناسايي اين افراد چگونه خواهد بود؟ گفت:« اين افراد خودشان به نماينده‌ها و بهزيستي مراجعه مي‌كنند. زيرا كد مشخصي ندارند و دولت نمي‌تواند آن‌ها را شناسايي كند بنابراين خودشان بايد به اين كار اقدام كنند. بنده بسيار نگران اين افراد هستم و همان‌گونه كه گفتم يك‌بار با وزير در اين باره حرف زده‌ام اما بازهم پيگير وضعيت آن‌ها خواهم بود».
خطر پايمالي حق
بسياري از مردم هستند كه نه غرور آن‌ها اجازه مي‌دهد به سازمان‌هاي حمايتي رو بياورند و نه به دليل مشكلاتي كه دارند نام‌شان در نهادهايي ثبت شده‌است و در اين بين و زماني كه مسئولان طرح‌هايي مانند بسته حمايتي را اجرا مي‌كنند حق آن‌ها پايمال مي‌شود. بنابراين بايد برنامه‌هايي وجود داشته باشد تا اگر تقسيم غنيمتي براي مردم صورت مي‌گيرد، همه به صورت مساوي از آن استفاده كنند.