کسی که صندوق رأی را قبول ندارد انقلابی است ؟



علی ربیعی وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شبکه افق از اصلاح‌طلبی دفاع کرد.به گزارش ایلنا، علی ربیعی در برنامه «جهان‌آرا» در باره این ادعا که رقیب جریان اصلاح‌طلبی معتقد است که شما عمیقاً و تماماً به جمهوری اسلامی وفادار نیستید، گفت: خیلی سؤال جسورانه و تند و تیزی بود و ای کاش این رقیب سیاسی امروز در جلوی من می‌نشست و جواب او را می‌دادم. در 40 سالگی انقلاب و لزوم گفت‌وگوی یاران انقلاب به نظر من این طرح سؤال درستی نیست. نه امام چنین اعتقادی در مورد جناح‌های مختلف کشور داشت نه رهبری چنین اعتقادی دارند که جناح اصلاح‌طلب پایبند به نظام جمهوری اسلامی و اصول انقلاب اسلامی نیست. این برمی‌گردد به ریشه‌های اختلافی که متأسفانه به فرسایش نیروها، اتلاف هزینه‌ها، اهداف متفرقه و روایت‌های گیج‌کننده از انقلاب برمی‌گردد.وی ادامه داد: دلیل اینکه این نسل نمی‌تواند با انقلاب رابطه برقرار کند همین روایت‌های گیج‌کننده‌ای است که ما از انقلاب گفته‌ایم. سر یک مسائل آنقدر روایت‌های مختلف گفته‌ایم که الان این شکاف نسل به همین دلیل است. محمود افغان رسید به شاه سلطان حسین گفت لاهوت و ناسوتتان را با هم می‌بریم. ما هم آنقدر لاهوت و ناسوت‌هایی از این روایات‌ بیرون آوردیم که اصل موضوع به اعتقاد من که خود حفظ انقلاب و تداوم انقلاب است، به فراموشی سپرده می‌شود.
ربیعی با اشاره به اینکه من عضو هیچ گروه شناخته شده‌ای که احزاب اصلاح‌طلب باشد نیستم، گفت: من عضو تشکل کارگری هستم و البته اصلاح‌طلب هستم و معتقدم برای تداوم انقلاب ما به اصلاح دائم و به بازتعریف دائم نیاز داریم، ضمن اینکه اصول اولیه انقلاب باید حفظ شود که استقلال و ایستادگی برای استقلال است و معتقد هستیم که گوهره بزرگی که انقلاب به ما داده استقلال ما است و بچه‌های امروز باید بدانند که این استقلال یعنی چه و این شانس را من در زندگی داشته‌ام با روایتگرهای مهمی صحبت کنم، مثلاً پیش از انقلاب شاهد بودیم حتی درباره ازدواج و جدایی فوزیه از شاه یک سفارت تصمیم می‌گیرد ما این خفت را امروز به این نسل انتقال ندادیم.


وی با تأکید بر اینکه  استقلال گوهره بزرگ ما است، آزادی گوهره بزرگ ما است و جمهوریت گوهره بزرگ ما است گفت: همه اینها در سایه اسلامیت شکل گرفته است و این چیزی است که من به عنوان یک خودمطالعه و یک اصلاح‌طلب به همه اینها پایبند هستم. آن مشکلی که ایجاد شده به اعتقاد من روایت‌های مختلف است از همین صندوق رأی چند نوع روایت کردیم، یکی از اصل‌های ما آزادی بود که امام هم به آن معتقد بودند و صندوق رأی را پایه گرفتیم و ببینید چند نوع تفسیر داریم و کدامیک از آنها انقلابی هستند؟ آن کسی که می‌گوید صندوق مهم نیست او انقلابی است؟ یا آن کسی که می‌گوید صندوق مهم است؟ این به روایت‌های مختلف بستگی دارد.ربیعی در پاسخ به این سؤال مجری برنامه که می‌گفت آیا ما کسی را داریم که بگوید صندوق مهم نیست؟ گفت: بله، نمی‌خواهم وارد چالش بشوم اما برخی معتقدند رأی مردم اعتبارش ملاک نیست.مجری  برنامه گفت: به لحاظ نظری یک طیف‌های خاصی از اصلاح‌طلبان هستند که به نظر می‌رسد در کلام طرح جایگزینی برای جمهوری اسلامی دارند. یعنی مثلاً در رسانه‌های مکتوب‌شان، در مجله‌هایشان خیلی عیان از لیبرالیسم به عنوان ایدئولوژی سخن می‌گویند. کجای تفکر امام همخوانی دارد با لیبرالیسم؟ آیا می‌شود لیبرالیسم را چسباند به تفکر امام؟
ربیعی در پاسخ گفت: لیبرالیسم یک بعد سیاسی، یک بعد اقتصادی دارد، بعد فرهنگی آن را نمی‌خواهم باز کنم چون ابعاد مختلف دارد. اتفاقاً درباره لیبرالیسم اقتصادی پیش‌تر شما به من گفتید چپ سنتی که خیلی هم خوب گفتید. بیشتر تولیدگران نظریه‌های اقتصادی لیبرالیسم افرادی بودند که امروز در جناح اصولگرا هستند. یعنی وقتی می‌خواستیم در قانون کار هم برویم این رابطه‌ای که تعریف می‌کردند مبتنی بر دیدگاه لیبرالیستی بود. پس باید بگوییم که این‌ها از انقلاب فاصله گرفته‌اند؟ شما اگر لیبرالیسم و نئولیبرالیسم را در بخش سرمایه‌داری ببینید شاید با نوع برداشت‌هایی که اینها حتی از متون دینی می‌کردند، اختلاف ‌نظر داشته باشید که البته من ایراد نمی‌گیرم. وی گفت: در جریان اصلاح‌طلبی نوعی تحول‌خواهی نظری وجود دارد ممکن است تعدادی افراد بیایند و دیدگاه‌هایی را مطرح کنند منظور من استخوان‌بندی و بن اصلاح‌طلبی است که روی اصول اولیه هیچ گونه مشکلی نداریم بسیاری از شهدای بزرگ ما هم از دوستان اصلاح‌طلب هستند. ربیعی افزود: در اصول اولیه هیچ مشکلی نداریم.